Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα μιας και το κατεβατο ειναι εκτοσ θεματος,ΤΑ ΕΝΟΙΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.Αρα οι αποδείξεις αφορουν μονο τις 10000

• Confused 1
  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

απλα μιας και το κατεβατο ειναι εκτοσ θεματος,ΤΑ ΕΝΟΙΚΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ.Αρα οι αποδείξεις αφορουν μονο τις 10000

Δεν προκύπτει από κάπου ότι τα εισοδήματα με αυτοτελή φορολόγηση εξαιρούνται, ίσα ίσα που η υποχρέωση κάλυψης του 30% αφορά το πραγματικό ετήσιο εισόδημα.

Να και ένα σχετικό άρθρο:

"Εκατομμύρια φορολογούμενοι οι οποίοι απέκτησαν πέρυσι εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, επιχειρηματικές δραστηριότητες, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και ακίνητα ήταν υποχρεωμένοι κατά τη διάρκεια του 2021 να καλύψουν ποσοστό έως και 30% των ατομικών εισοδημάτων τους από αυτές τις πηγές με δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών εξοφληθείσες μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων πληρωμής. Η υποχρέωση αυτή επανήλθε σε πλήρη ισχύ για τα εισοδήματα του 2021, χωρίς καμία απαλλαγή για όσους υπόχρεους είχαν χαρακτηριστεί ως «πληγέντες» από την πανδημία του κορονοϊού."

https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1831205/e-apodeikseis-xoris-eksaireseis-to-orio-tou-30

Δημοσ.

πως ακριβως το "κατεβατο" aka 2 παραγραφοι ειναι εκτος θεματος? αφου απανταει 100% στο ερωτημα?! και μαλιστα σε αντιθεση με σενα, απανταει με σωστο τροπο?!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Έγραψες για "απλή κατάθεση" και εγώ κατάλαβα την κατάθεση σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα και αυτό ακριβώς σχολίασα. Η κατάθεση σε λογαριασμό άλλης τράπεζας λέγεται έμβασμα, και όντως χρειάζεται 2-3 εργάσιμες, ή το λιγότερο 1 εργάσιμη αν πληρώσεις αυξημένη προμήθεια εμβάσματος.

Επίσης η κατάθεση σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα δεν έχει να κάνει με "πιθανότητες" όπως έγραψες, ολοκληρώνεται άμεσα. Το ίδιο δευτερόλεπτο που εσύ κάνεις την κατάθεση ο παραλήπτης βλέπει τα χρήματα στον λογαριασμό του, άσχετα αν η ώρα είναι εργάσιμη, αν είναι καθημερινή ή σαββατοκύριακο, αργία ή οτιδήποτε άλλο. Εκτός βέβαια και αν εσύ επιλέξεις μελλοντική ημερομηνία εκτέλεσης της συναλλαγής.

Δεν διαφωνώ, η ένσταση μου είναι ότι τα 30 λεπτά με μια ώρα σε καμία περίπτωση δεν είναι συντομότερα από το άμεσα.

Φίλε άστο δεν ισχύει ηλεκτρονική πληρωμή δουλεύει πάντα με τον ίδιο τρόπο και ειναι πάντα γρηγορότερη απότι αυτή μιας κατάθεσης ή στην χειρότερη το ίδιο γρήγορη (πχ το πρωί της δευτέρας αντι να καταθέσεις κάπου χρήματα πχ μέσω ebanking να πας ο ίδιος στον γκισέ της eurobank) .

Επίσης δεν υπάρχει αυτό που λες, μπορεί να χρησιμοποιείται κατα περίπτωση η λέξη έμβασμα με τον τρόπο που λες αλλά ούτε λεξιλογικά https://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=έμβασμα&dq= ούτε πρακτικά μέσα στην τράπεζα πχ υπάρχει κάποιος κανόνας που να ξεχωρίζει ονομαστικά τις καταθέσεις με τον αριθμό των τραπεζών που μεσολαβούν.

Όλα με λίγα λόγια ειναι καταθέσεις/μεταφορές χρημάτων. πχ τώρα αν πάρω τηλέφωνο την eurobank και τους πω θέλω να κάνω μια κατάθεση θα με ρωτήσουν στην eurobank ή σε άλλη τράπεζα και μετά θα με ρωτήσουν, (αν πω σε άλλη) στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό; 

Επίσης ειναι έτσι όπως τα είπα αν βάλεις τα λεφτά πχ Σάββατο ο άλλος το νωρίτερο θα τα δει την δευτέρα εντελώς συμπτωματικά έχει βγει και θέμα στο Insomnia με κάποιον που αγόρασε για πρώτη φορά κάτι απο μαγαζί και αγχώθηκε επειδή κατέθεσε το ποσό το Σάββατο και το κατάστημα του απάντησε ότι ακόμη δεν "φάνηκε" το ποσό στον λογαριασμό του καταστήματος.

Η ηλεκτρονική πληρωμή Σαββατοκύριακα, εργάσιμη ή αργίες, βράδυ ή πρωί γίνεται εμφανίζεται στον παραλήπτη άμεσα σε λίγα λεπτά. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Φίλε άστο δεν ισχύει ηλεκτρονική πληρωμή δουλεύει πάντα με τον ίδιο τρόπο και ειναι πάντα γρηγορότερη απότι αυτή μιας κατάθεσης ή στην χειρότερη το ίδιο γρήγορη (πχ το πρωί της δευτέρας καταθέσεις κάπου χρήματα πχ μέσω ebanking) .

Για τελευταία φορά "φίλε", όπως έγραψα και παραπάνω τα 30 λεπτά με μια ώρα - ή όσο χρειάζεται τέλος πάντων - η πληρωμή με ηλεκτρονικό κωδικό RF σε καμία περίπτωση δεν είναι συντομότερο από το άμεσα της απλής κατάθεσης σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Η καθυστέρηση που περιέγραψες είναι στο μυαλό σου μόνο, στην πραγματικότητα τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό του παραλήπτη το ίδιο δευτερόλεπτο.

11 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

ούτε πρακτικά μέσα στην τράπεζα πχ υπάρχει κάποιος κανόνας που να ξεχωρίζει ονομαστικά τις καταθέσεις με τον αριθμό των τραπεζών που μεσολαβούν.

Το τι νομίζεις πως ισχύει είναι αδιάφορο, σημασία έχει τι πραγματικά ισχύει, και η τράπεζα Πειραιώς για παράδειγμα ως έμβασμα περιγράφει ΜΟΝΟ τη μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα, παραθέτω απόσπασμα από το FAQ:

1) Πώς κάνω μια μεταφορά σε λογαριασμό;

Για μεταφορές χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών σας, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά μεταξύ Λογαριασμών μου και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

Για μεταφορές χρημάτων σε τρίτο στην Τράπεζα, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά σε τρίτο στην Τράπεζα και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

2) Πως μπορώ να εκτελέσω έμβασμα μέσω winbank web banking;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ->Μεταφορά σε άλλη Τράπεζα
  2. Καταχωρήστε το extraPIN που θα λάβετε στο κινητό που έχετε δηλώσει ή – αν διαθέτετε token – τον κωδικό που θα αναγράφεται στη συσκευή
  3. Συμπληρώστε τα πεδία στο βήμα 1 και πατήστε "Συνέχεια"
  4. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία καταχώρησης και πατήστε Συνέχεια. Στο βήμα 3 γίνεται η ολοκλήρωση της καταχώρησης σας.

TIP! Εάν εκτελείτε συχνά εμβάσματα προς τον ίδιο αποδέκτη μπορείτε να αποθηκεύσετε με μια φιλική ονομασία τα στοιχειά του όπως ονοματεπώνυμο, ΙΒΑΝ και BIC. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επιταχύνετε την καταχώρηση νέων, όμοιων εμβασμάτων.

https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/Structure/FAQs.aspx

35 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Επίσης ειναι έτσι όπως τα είπα αν βάλεις τα λεφτά πχ Σάββατο ο άλλος το νωρίτερο θα τα δει την δευτέρα εντελώς συμπτωματικά έχει βγει και θέμα στο Insomnia Με κάποιον που αγόρασε για πρώτη φορά κάτι απο μαγαζί και αγχώθηκε επειδή κατέθεσε το ποσό το Σάββατο και το κατάστημα του απάντησε ότι ακόμη δεν "φάνηκε" το ποσό στον λογαριασμό του καταστήματος.

Εγώ πάντως έχω ο ίδιος εμπειρία για αυτά που γράφω, σε αντίθεση με σένα που απλά κάτι διάβασες στο insomnia (τον ισχυρισμό του εμπόρου σε έναν πελάτη που "αγόρασε για πρώτη φορά κάτι από μαγαζί") και το έδεσες κόμπο.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Για τελευταία φορά "φίλε", όπως έγραψα και παραπάνω τα 30 λεπτά με μια ώρα - ή όσο χρειάζεται τέλος πάντων - η πληρωμή με ηλεκτρονικό κωδικό RF σε καμία περίπτωση δεν είναι συντομότερο από το άμεσα της απλής κατάθεσης σε λογαριασμό στην ίδια τράπεζα. Η καθυστέρηση που περιέγραψες είναι στο μυαλό σου μόνο, στην πραγματικότητα τα χρήματα μπαίνουν στο λογαριασμό του παραλήπτη το ίδιο δευτερόλεπτο.

Το τι νομίζεις πως ισχύει είναι αδιάφορο, σημασία έχει τι πραγματικά ισχύει, και η τράπεζα Πειραιώς για παράδειγμα ως έμβασμα περιγράφει ΜΟΝΟ τη μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα, παραθέτω απόσπασμα από το FAQ:

1) Πώς κάνω μια μεταφορά σε λογαριασμό;

Για μεταφορές χρημάτων μεταξύ των λογαριασμών σας, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά μεταξύ Λογαριασμών μου και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

Για μεταφορές χρημάτων σε τρίτο στην Τράπεζα, επιλέγετε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ -> Μεταφορά σε τρίτο στην Τράπεζα και αφού συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία (αριθμό λογαριασμού χρέωσης & πίστωσης, ποσό, χρόνο εκτέλεσης) πατάτε Ολοκλήρωση.

2) Πως μπορώ να εκτελέσω έμβασμα μέσω winbank web banking;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Επιλέξτε από το μενού ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ->Μεταφορά σε άλλη Τράπεζα
  2. Καταχωρήστε το extraPIN που θα λάβετε στο κινητό που έχετε δηλώσει ή – αν διαθέτετε token – τον κωδικό που θα αναγράφεται στη συσκευή
  3. Συμπληρώστε τα πεδία στο βήμα 1 και πατήστε "Συνέχεια"
  4. Επιβεβαιώστε τα στοιχεία καταχώρησης και πατήστε Συνέχεια. Στο βήμα 3 γίνεται η ολοκλήρωση της καταχώρησης σας.

TIP! Εάν εκτελείτε συχνά εμβάσματα προς τον ίδιο αποδέκτη μπορείτε να αποθηκεύσετε με μια φιλική ονομασία τα στοιχειά του όπως ονοματεπώνυμο, ΙΒΑΝ και BIC. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επιταχύνετε την καταχώρηση νέων, όμοιων εμβασμάτων.

https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/Structure/FAQs.aspx

Εγώ πάντως έχω ο ίδιος εμπειρία για αυτά που γράφω, σε αντίθεση με σένα που απλά κάτι διάβασες στο insomnia (τον ισχυρισμό του εμπόρου σε έναν πελάτη που "αγόρασε για πρώτη φορά κάτι από μαγαζί") και το έδεσες κόμπο.

βρήκες την λέξη έμβασμα στo FAQ της winbank και τι σημαίνει αυτό; σοβαρά τώρα; δεν θα κάτσω να το κουράσω άλλο γιατί κουράζομαι και εγώ να σου εξηγώ κάθε τι που googλάρεις εκεινή την στιγμή τα πράματα έιναι έτσι όπως τα έιπα αν σου αρέσει οκ αν δεν σου αρέσει πάλι οκ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε

βρήκες την λέξη έμβασμα στo FAQ της winbank και τι σημαίνει αυτό; σοβαρά τώρα; δεν θα κάτσω να το κουράσω άλλο γιατί κουράζομαι και εγώ να σου εξηγώ κάθε τι που googλάρεις εκεινή την στιγμή τα πράματα έιναι έτσι όπως τα έιπα αν σου αρέσει οκ αν δεν σου αρέσει πάλι οκ

Όχι, δεν υπάρχει απλώς η λέξη "έμβασμα" στο FAQ της Πειραιώς, αυτό που παρέθεσα ήταν ο τραπεζικός κανόνας που λίγο πριν είχες υποστηρίξει πως δεν υπάρχει.

Επίσης δεν γκουγκλάρισα εκείνη τη στιγμή, το ίδιο απόσπασμα από το ίδιο FAQ το είχα ξαναπαραθέσει εδώ στο insomnia πριν από 2 χρόνια περίπου.

Άντε, καλή ξεκούραση.

Δημοσ.

'Εχω ρωτήσει δύο λογιστές ο ένας είπε ότι θα λάβουν όλο το ποσό για το 30% και ο άλλος μόνο τα 10000 διότι ένας νόμος του 2013 για την φορολογία εισοδήματος τα ενοίκια έχουν αυτοτελή φορολογία. Έψαξα να βρω τον νόμο που εντάσσει όλα τα εισοδήματα και τα ενοίκια στην υποχρεωση αγορών με κάρτα αλλά δεν τον βρήκα ακόμα. Οι σελίδες στο google βγάζουν οτι εχουνε μπει και τα ενοίκια στο 30% για κάρτες αυτό που είπατε και εσείς δηλαδή.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SPY_oo7 είπε

Αυτό. Μη ακούς τον καθένα που κάνει copy paste ότι διάβασε στο Google για 1η φορά πριν από λίγο.

Δημοσ.

Δλδ εννοεις οτι αυτα που περνανε στην εφαρμογη της τραπεζα ως αφορολογητο ουσιαστικα δεν εχουν σημασια?ειναι ανδεικτικα?γιατι εγω θα δωσω  προκαταβολη για αυτοκινητο...δεν εχει λογικη να περαστει αυτο το ποσο στο αφορολογητο αφου κ ο ονομος λεει οτι η αγορα αυτοκινητου δεν προσμετρατε..κ αφου δεν προσμετρατε γιατι η εφαρμογη τα περναει εκει...ετσι στη δηλωση που θα γινει του χρονου θα φτασω σε ενα σημειο να εχω αφορολογητο πανω απο 10000...δεν ξερω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

'Εχω ρωτήσει δύο λογιστές ο ένας είπε ότι θα λάβουν όλο το ποσό για το 30% και ο άλλος μόνο τα 10000 διότι ένας νόμος του 2013 για την φορολογία εισοδήματος τα ενοίκια έχουν αυτοτελή φορολογία. Έψαξα να βρω τον νόμο που εντάσσει όλα τα εισοδήματα και τα ενοίκια στην υποχρεωση αγορών με κάρτα αλλά δεν τον βρήκα ακόμα. Οι σελίδες στο google βγάζουν οτι εχουνε μπει και τα ενοίκια στο 30% για κάρτες αυτό που είπατε και εσείς δηλαδή.

Εγώ πάλι με ένα λεπτό αναζήτηση βρήκα την απόφαση που τροποποιεί τον νόμο του 2013 εντάσσοντας και τα ενοίκια, απόφαση Ε.2104/2021 άρθρο 10, σου κάνω c/p τα επίμαχα κομμάτια:

10. Άρθρο 37 «Απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής-Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 και προσθήκη παρ.71 στο άρθρο 72 του ν. 4172/2013»

........

Τέλος, με την περ. β'. της νέας παραγράφου 71 του άρθρου 72 του ν. 4172/2013, ορίζεται πως, ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, οι διατάξεις της περ. α', εφαρμόζονται αναλόγως για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, που φορολογούνται με την κλίμακα της παραγράφου 4 του άρθρου 40 του ίδιου νόμου.

https://www.taxheaven.gr/news/54540/hlektronikes-apodeixeis-dhmosieyohke-h-apofash-ths-aade-paradeigmat

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.

9 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Εγώ αυτό ήξερα  https://www.taxheaven.gr/news/44235/pws-oa-xtizetai-to-aforologhto-nea-apofash

Οπότε ο 2ος λογιστής σου μάλλον σου τα είπε καλύτερα εκτός αν έχει αλλάξει κάτι έκτοτε που δεν το γνωρίζω. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dimitris-21- είπε

Δλδ εννοεις οτι αυτα που περνανε στην εφαρμογη της τραπεζα ως αφορολογητο ουσιαστικα δεν εχουν σημασια?ειναι ανδεικτικα?γιατι εγω θα δωσω  προκαταβολη για αυτοκινητο...δεν εχει λογικη να περαστει αυτο το ποσο στο αφορολογητο αφου κ ο ονομος λεει οτι η αγορα αυτοκινητου δεν προσμετρατε..κ αφου δεν προσμετρατε γιατι η εφαρμογη τα περναει εκει...ετσι στη δηλωση που θα γινει του χρονου θα φτασω σε ενα σημειο να εχω αφορολογητο πανω απο 10000...δεν ξερω...

Ακριβώς αυτό, ενδεικτικά είναι, και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ΑΑΔΕ τα τελευταία χρόνια κάθε φορά στις οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης. Δες ένα σχετικό άρθρο:

https://www.sofokleousin.gr/i-pagida-ton-kodikon-049-050-gia-to-aforologito

Υπόψιν όταν έρθει η στιγμή να κάνεις τη δήλωση ενδέχεται η τράπεζα σου να έχει αποστείλει στο taxis τα σωστά ποσά, και όχι αυτά που βλέπεις τώρα στην εφαρμογή.

Πάντως πρόβλημα θα μπορούσε να δημιουργηθεί αν οι πραγματικές δαπάνες που έχεις πραγματοποιήσει δεν αρκούν για να πάρεις την έκπτωση φόρου και βάλεις αυθαίρετα παραπάνω, πχ να χρειάζεσαι 5k€ για να πιάσεις το αφορολόγητο, να έχεις κάνει μόνο 2k, και να βάλεις στη δήλωση 5, αυτό αλλάζει τον φόρο που θα βγει και λογικό είναι να σου ζητήσουν να πληρώσεις τη διαφορά + πρόστιμο. Το να έχεις πραγματοποιήσει 5k και να δηλώσεις 10k όμως δεν αλλάζει τον φόρο που θα βγει.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εγώ πάλι με ένα λεπτό αναζήτηση βρήκα την απόφαση που τροποποιεί τον νόμο του 2013 εντάσσοντας και τα ενοίκια, απόφαση Ε.2104/2021 άρθρο 10, σου κάνω c/p τα επίμαχα κομμάτια:

10. Άρθρο 37 «Απαιτούμενο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής-Τροποποίηση της παρ.6 του άρθρου 15 και προσθήκη παρ.71 στο άρθρο 72 του ν. 4172/2013»

........

Τέλος, με την περ. β'. της νέας παραγράφου 71 του άρθρου 72 του ν. 4172/2013, ορίζεται πως, ειδικά για το φορολογικό έτος 2020, οι διατάξεις της περ. α', εφαρμόζονται αναλόγως για τα εισοδήματα από ακίνητη περιουσία, που φορολογούνται με την κλίμακα της παραγράφου 4 του άρθρου 40 του ίδιου νόμου.

https://www.taxheaven.gr/news/54540/hlektronikes-apodeixeis-dhmosieyohke-h-apofash-ths-aade-paradeigmat

Ευχαριστώ πολύ. Το έψαχνα πολύ ώρα αλλά δεν έβρισκα νομοθεσίες πιο πολύ μπέρδεμα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 26/2/2022 στις 10:16 ΜΜ, gokuthelegend είπε

Από όσο ξέρω το ποσοστό των αποδείξεων υπολογίζεται στον καθαρό μισθό. Ο φόρος εισοδήματος δεν κολλάει κάπου και υπολογίζεται ξεχωριστά.

και εγω ετσι ηξερα αλλα εδω μεσα καποιος διαβασα απο ατομα που δουλεουν ως λογιστες οτι το ποσοστο υπολογιζεται πανω στον μεικτο μισθο.

βρηκα και ενα σχετικο αρθρο, βεβαια ειναι του 2010, μπορει να το εχουν αλλαξει απο τοτε και να το υπολογιζουν πανω στον καθαρο.

ότι το ποσοστό υπολογίζεται, όχι επί των καθαρών αποδοχών, επί των χρημάτων δηλαδή που βάζουμε κάθε μήνα στην τσέπη, αλλά επί των μεικτών, δηλαδή επί του ποσού που περιλαμβάνει και το φόρο ! Μας ζητείται, δηλαδή – για να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο -, να ξοδέψουμε χρήματα ως ποσοστό επί χρημάτων που δεν βάζουμε στο «ταμείο» μας. Δείτε γιατί:

Μισθωτός, με μηνιαίες αποδοχές 2.500 ΕΥΡΩ ή ετήσιες 35.156 ΕΥΡΩ. Καταβάλλει μέσα στη χρονιά 5.625 ΕΥΡΩ για κρατήσεις προς το ταμείο του και 4.208 ΕΥΡΩ σε φόρο. Αυτό σημαίνει ότι το καθαρό φορολογητέο εισόδημά του είναι 29.531 ΕΥΡΩ και ότι βάζει «καθαρά», στην τσέπη του, 25.324 ΕΥΡΩ.

Για να εξασφαλίσει το αφορολόγητο, του ζητείται το 30% των 29.531 ΕΥΡΩ, που είναι 8.859 ΕΥΡΩ και όχι το 30% των 25.324 ΕΥΡΩ, που είναι 7.600 ΕΥΡΩ. Συνεπώς, του ζητείται επί της ουσίας να μαζέψει αποδείξεις, που αντιστοιχούν στο 35% του φορολογητέου εισοδήματος (8.859 = 25.324 ΕΥΡΩ x 35%)

https://www.capital.gr/tax/910499/o-upologismos-ton-apodeixeon-epi-ton-mikton-apodoxon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...