Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Κανενας δεν σου εχει μπει.Σε ψαρευουν για να βαλεις τα στοιχεία σου.Ευτυχως που είσαι ξεχασιάρης γιατί θα τα έδινες ολα στο πιάτο!!!

Άν δώσεις τα στοιχεία σύνδεσης λάθος πάνω από 3 φορές στο κλειδώνει, μετά πρέπει να τηλεφωνήσεις στην υποστήριξη.

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, super3bingo είπε

Άν δώσεις τα στοιχεία σύνδεσης λάθος πάνω από 3 φορές στο κλειδώνει, μετά πρέπει να τηλεφωνήσεις στην υποστήριξη.

Ναι θα πάρω... Τώρα είναι οκ, κλείδωσε δεν μπαίνει κανένας!!! 

IMG_20210820_163657.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βλέπεις ότι πάει μονο του στα σπαμ.

Ναι ήμουν ζαλισμένος το πρωί και δεν το είδα.... Σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Ναι ήμουν ζαλισμένος το πρωί και δεν το είδα.... Σε ευχαριστώ πολύ 

Μα εκεί πρέπει να πας επι τούτου για να το δεις.

Τεσπα τωρα είσαι ψιλιασμένος.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μα εκεί πρέπει να πας επι τούτου για να το δεις.

Τεσπα τωρα είσαι ψιλιασμένος.

Ναι ναι... Το θέμα είναι πως μπήκε στο κινητό μου αυτός. Να ριξω κάτι σε αντιβαιρους; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Το θέμα είναι πως μπήκε στο κινητό μου αυτός.

Πως το συμπέρανες αυτό? δε νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Boubis1411 είπε

Ναι ναι... Το θέμα είναι πως μπήκε στο κινητό μου αυτός. Να ριξω κάτι σε αντιβαιρους; 

Email  σου έστειλε.Σε εσενα και 10000 αλλους και περιμένει το θυμα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό από... ελληνικό κινητό! Έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία του φίσινγκ βλέπω. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω Πειραιώς. 😄
Φαντάζομαι όμως κοσμάκη που θα μπορούσε να την πατήσει έτσι... Τώρα που το σκέφτομαι, πώς βρήκαν το κινητό μου; Δεν το χω βάλει πουθενά.

Screenshot_20210820-183038_Messages.jpg

Επεξ/σία από -WISE-
Δημοσ.

μια καλή λύση είναι η αναφορά στις ίδιες τις τράπεζες αλλά και στις αρμόδιες αρχές (ελληνική αστυνομία)

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πως το συμπέρανες αυτό? δε νομίζω ότι έγινε κάτι τέτοιο

Δεν ξέρω ρώτησα πως γίνεται η όλη φάση, η γίνεται τυχαία; 

43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Email  σου έστειλε.Σε εσενα και 10000 αλλους και περιμένει το θυμα.

Δηλαδή αυτός στην ουσία βλέπει τον κωδικό; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Boubis1411 είπε

Δεν ξέρω ρώτησα πως γίνεται η όλη φάση, η γίνεται τυχαία; 

Δηλαδή αυτός στην ουσία βλέπει τον κωδικό; 

αυτή η μέθοδος ανήκει στην περίπτωση PHISING (ψάρεμα)

ο απατεώνας το στέλνει σε όσους περισσότερο μπορεί με την ελπίδα να τσιμπήσει κάποια υποψήφια θύματα (βέβαια όπως είδες τα περισσότερα email πλέον εντοπίζονται αυτόματα)

κάποιος αντιγράφει αυθεντικό email από τράπεζα το φέρνει στα μέτρα του - πολλές φορές φτιάχνει και "μαιμού" ιστοσελίδα πιστή αντιγραφή της ιστοσελίδας μιας τράπεζας απλά όταν το θύμα βάλει τα στοιχεία του βγαίνει στο θύμα ότι τα έβαλε λάθος και στην πραγματικότητα αυτά καταχωρούνται σε μια φόρμα/αρχείο που έχει κάπου στον σέρβερ που έχει στήσει την ιστοσελίδα και είναι διαθέσιμα στον απατεώνα να ολοκληρώσει την απάτη του

καθώς αν έχει το όνομα χρήστη και κωδικό μπορεί να μπει στην τράπεζα

βέβαια τώρα έχουν δυσκολέψει την φάση οι τράπεζες καθώς έχουν εισάγει το PUSH NOTIFICATION στα κινητά (μέσω της εφαρμογής που έχει η κάθε τράπεζα) ή το OTP (One Time Password) που στέλνεται είτε στο Viber είτε μέσω SMS

αλλά και οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί με την μέθοδο του SIM Swapping (αλλαγή κάρτας SIM του υποψήφιου θύματος) εφόσον έχουν συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θέλουν (όνομα χρήστη-κωδικό) μένει να αποκτήσουν την κάρτα SIM του κινητού τηλεφώνου του υποψήφιου θύματος ώστε να έχουν πλήρη πρόσβαση στην τράπεζα και να μπορούν να κάνουν αγορές μέσω διαδικτύου (πριν τους πάρουν χαμπάρι από την τράπεζα ή το θύμα)

εδώ επίσης έχουν δυσκολέψει τα πράγματα καθώς η αλλαγή κάρτας SIM δεν γίνεται πλέον τόσο εύκολα και καταγράφεται στο σύστημα έτσι αν προσπαθήσει κάποιος υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας να κάνει κάτι τέτοιο "όχι νόμιμα" κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του και να έχει ποινικές κυρώσεις.

γενικά πλέον έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και για τους απατεώνες αλλά και για εμάς τους πελάτες/καταναλωτές (νοιάζονται για την ασφάλεια μας αφού δεν νοιαζόμαστε εμείς οι ίδιοι)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Εμένα μου ήρθε μήνυμα στο κινητό από... ελληνικό κινητό! Έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία του φίσινγκ βλέπω. Το θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω Πειραιώς. 😄
Φαντάζομαι όμως κοσμάκη που θα μπορούσε να την πατήσει έτσι... Τώρα που το σκέφτομαι, πώς βρήκαν το κινητό μου; Δεν το χω βάλει πουθενά.

Για αυτό πρέπει να ενημερώσεις τον πάροχο σου (κινητής τηλεφωνίας) και μετά θα αναλάβουν εκείνοι (φαντάζομαι).

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Boubis1411 είπε

Ρε παιδιά αυτό είναι αληθινό email Η ψάρεμα; 

IMG_20210820_135506.jpg

Μια χαρά αληθινό είναι. Αν φοβάσαι δώσε μου τα στοιχεία σου να στα βάλω εγώ στην εφαρμογή. 

1 ώρα πριν, -WISE- είπε

Τους αριθμούς σου/μας μπορείς να τους αγοράσει ο οποιοσδήποτε έχει μια εταιρεία μάρκετινγκ. Είναι μέσα στους νόμους/καθεστώς των πωλήσεων. 

• Sad 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Μια χαρά αληθινό είναι. Αν φοβάσαι δώσε μου τα στοιχεία σου να στα βάλω εγώ στην εφαρμογή. 

Τους αριθμούς σου/μας μπορείς να τους αγοράσει ο οποιοσδήποτε έχει μια εταιρεία μάρκετινγκ. Είναι μέσα στους νόμους/καθεστώς των πωλήσεων. 

εκτός αν ανήκουν στο μητρώο του άρθρου 11 του παρόχου κινητής τηλεφωνίας

όποτε εκεί αν κάποιος έχει το νούμερο σου το έχει παράνομα οφείλει να το αφαιρέσει - να μην ξανά ενοχλήσει - αλλιώς σειρά έχει η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και λόγω του GDPR τον σκίζει...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...