Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μενω σε πολυκατοικια του 1974 και  εχω γειωση μονο απο τους σωληνες του νερου. Η μετρηση εδειξε 1 ωμ αλλα εχω ακουσει οτι ειναι αχρηστη η γειωση απο τους σωληνες του νερου. ισχυει ?? δεν εχει καμια αξια ??

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έχουμε και εμείς τέτοια γείωση. Είναι πολύ επικινδυνο φίλε μου. Αν συμβεί διαρροή ρεύματος σε επίπεδα θανατηφόρα την στιγμή που μια συσκευή είναι ανοικτή και κάποιος χρησιμοποιεί την παροχή του νερού και είτε κάνει μπάνιο (γυμνό σώμα βρεγμένο ξυπόλυτος), είτε άλλος είναι σε κάποια βρύση και την ώρα που είναι σε επαφή με το νερό αγγίξει κάποιον τοίχο ή αντικείμενο με αγωγή προς το έδαφος, τότε αυτός θα πεθάνει. Μας έχει χτυπήσει και εμάς το ρεύμα σε τέτοια περίπτωση, η μέγιστη τάση ήταν 0.5V η οποία ανέβαινε στα 5V και τελικά στα 11.5V μετά από έλεγχο και μετρήσεις που έκανα υπό την πλέον δυσμενεστερη περίπτωση, προερχόταν από το καινούργιο πλυντήριο ρούχων που για άγνωστο λόγο όταν μπαίνει στην πρίζα έχει μια μόνιμη τάση από την πλευρά της γείωσης. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Έχουμε και εμείς τέτοια γείωση. Είναι πολύ επικινδυνο φίλε μου. Αν συμβεί διαρροή ρεύματος σε επίπεδα θανατηφόρα την στιγμή που μια συσκευή είναι ανοικτή και κάποιος χρησιμοποιεί την παροχή του νερού και είτε κάνει μπάνιο (γυμνό σώμα βρεγμένο ξυπόλυτος), είτε άλλος είναι σε κάποια βρύση και την ώρα που είναι σε επαφή με το νερό αγγίξει κάποιον τοίχο ή αντικείμενο με αγωγή προς το έδαφος, τότε αυτός θα πεθάνει. Μας έχει χτυπήσει και εμάς το ρεύμα σε τέτοια περίπτωση, η μέγιστη τάση ήταν 0.5V η οποία ανέβαινε στα 5V και τελικά στα 11.5V μετά από έλεγχο και μετρήσεις που έκανα υπό την πλέον δυσμενεστερη περίπτωση, προερχόταν από το καινούργιο πλυντήριο ρούχων που για άγνωστο λόγο όταν μπαίνει στην πρίζα έχει μια μόνιμη τάση από την πλευρά της γείωσης. 

εισαι ηλεκτρολογος ???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η γείωση στο δίκτυο ύδρευσης ήταν μια καλή πρακτική όσο τα δίκτυα ύδρευσης ήταν από μεταλλικούς σωλήνες, όταν οι σωλήνες αυτοί άρχισαν να αντικαθίστανται με πλαστικούς, οι εταιρίες ύδρευσης απαγόρευσαν αυτή την πρακτική (ο κανονισμός το επιτρέπει μόνο αν συμφωνεί και η εταιρία ύδρευσης). Όμως οι σωλήνες ύδρευσης (και γενικά τα μεταλλικά μέρη) μιας εγκατάστασης πρέπει από τον κανονισμό να είναι ισοδυναμικά συνδεδεμένοι μεταξύ τους και γειωμένοι αλλά σε άλλη γείωση.

Το 1Ω πως μετρήθηκε;

Επεξ/σία από nvel
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Οι γειωσεις αυτές καταργήθηκαν, γιατι πολλα χρονια πριν ανακαλύφθηκαν οι πλαστικές σωληνώσεις, οποτε αν συμβεί καποια βλαβη ενας υδραυλικός μπορεί να κοψει και να παει σε πλαστικό αφήνοντας σε στο αερα απο καθε άποψη.

Πηγαινε με τις σημερινές αυτόνομες γειώσεις, άσε τις σωληνες νερού κατά μέρους.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

παιδια τα φωτα σας. προεκυψε διαρροη  απο την γειωση υδρευσης και τσιμπαει το ρευμα. εχω φτιαξει ηδη καινουργια γειωση με ηλεκτροδια. το  θεμα ειναι πως θα κοψω της υδρευσης. αν στον θερμοσιφωνα δεν γειωνεται κατι τοτε πως θα την κοψω εντελως ?? αν ο υδραυλικος  αλλαξει με  πλαστικους τους σωληνες κατω απο το νεροχυτη , ενοω τους μεσα σωληνες και οχι τους πιο εξω εκει θα λυθει η διαρροη απο την υδρευση ?? το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει τιποτα αλλο εκτος απο την γειωση υδρευσης , δεν υπαρχει διαρροη στην καινουργια γειωση

2 λεπτά πριν, userkk είπε

παιδια τα φωτα σας. προεκυψε διαρροη  απο την γειωση υδρευσης και τσιμπαει το ρευμα. εχω φτιαξει ηδη καινουργια γειωση με ηλεκτροδια. το  θεμα ειναι πως θα κοψω της υδρευσης. αν στον θερμοσιφωνα δεν γειωνεται κατι τοτε πως θα την κοψω εντελως ?? αν ο υδραυλικος  αλλαξει με  πλαστικους τους σωληνες κατω απο το νεροχυτη , ενοω τους μεσα σωληνες και οχι τους πιο εξω εκει θα λυθει η διαρροη απο την υδρευση ?? το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν φταιει τιποτα αλλο εκτος απο την γειωση υδρευσης , δεν υπαρχει διαρροη στην καινουργια γειωση

γειωση.jpg

Δημοσ.

Αφού λες ότι εχεις βάλει νέα γείωση με ηλεκτρόδιο. Άσε τις παλιές συνδέσεις και περνα όλο το δίκτυο με αγωγό γείωσης ως το ηλεκτρόδιο. 

Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις κάλεσε ηλεκτρολόγο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, userkk είπε

γειωση.jpg

Δεν κατάλαβα τίποτα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Αφού λες ότι εχεις βάλει νέα γείωση με ηλεκτρόδιο. Άσε τις παλιές συνδέσεις και περνα όλο το δίκτυο με αγωγό γείωσης ως το ηλεκτρόδιο. 

Αν δεν ξέρεις πως να το κάνεις κάλεσε ηλεκτρολόγο. 

εχει περαστει ηδη μεχρι την μπαρα γειωσης η καινουργια γειωση αλλα αυτο που δεν καταλαβατε ειναι οτι η γειωση υδρευσης ανεξαρτητα απο την καινουργια γειωση , φερνει διαρροη απο αλλα διαμερισματα μεσω του σωληνα. με λιγα λογια για να γινω κατανοητος πρεπει να ξυλωθει εντελως η γειωση υδρευσης και ψαχνω τον τροπο για να γινει αυτο. ηρθαν 2 ηλεκτρολογοι μηχανικοι και μου ειπαν το ιδιο πραγμα. οσες καινουργιες γειωσεις και να φτιαξω αν δεν ξηλωθει η παλια  δεν  θα φυγει η διαρροη

38 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν κατάλαβα τίποτα 

οκ να το πω πιο απλα. εχω 2 γειωσεις στο σπιτι μου. η μια ειναι καινουργια και ειναι γειωση που αποτελειται απο ηλεκτροδια. η δευτερη γειωση ειναι η παλια της υδρευσης. το προβλημα ειναι οτι η γειωση υδρευσης μεσω του μεταλλικου σωληνα που υπαρχει καπου στην κουζινα φερνει διαρροη απο αλλα διαμερισματα. η μονη λυση για να φυγει η διαρροη ειναι να ξυλωθει η γειωση υδρευσης. το θεμα ειναι πως θα γινει αυτο απο την στιγμη που δεν ειναι ορατος ο σωληνας που ειναι μεταλλικος , ωστε να αλλαχθει με πλαστικο

Επεξ/σία από userkk
Δημοσ.

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί θεωρείται φυσιολογική η ύπαρξη της διαρροής και πρέπει "απλά" να βρεθεί άλλος δρόμος διαφυγής της; Δε μιλάς με τους άλλους ενοίκους να κάνουν ένα έλεγχο στις εγκαταστάσεις τους πριν καεί κανένας; Όσο για τους σωλήνες και την αντικατάστασή τους με πλαστικούς, δεν θα περνά το ρεύμα μέσα απ'το νερό έτσι και αλλιώς; Απλές απορίες...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αν η γείωση με τα ηλεκτρόδια ειναι οκ τοτε ρίξε επάνω και της ύδρευσης και τελείωσε το θέμα

φιλε αυτο που εξηγω τοση ωρα ειναι οτι οσο καλη να ειναι η γειωση με τα ηλεκτροδια αν δεν φυγει η γειωση υδρευσης τοτε η διαρροη δεν φευγει. θα εποικινωνησω με υδραυλικο να δω τι μπορω  να κανω. καλο βραδυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...