Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch - Προσφορές για την κονσόλα και τα games της


Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Ως γνωστόν τα games της Nintendo είναι πανάκριβα και δεν ρίχνουν σχεδόν ποτέ τις τιμές τους. Επομένως θεωρώ συνετό να έχουμε ένα νήμα όπου να μοιραζόμαστε τις προσφορές που θα βρίσκουμε για την κονσόλα και για τα games της.

Παρακαλώ πολύ να δίνονται λινκς με τις προσφορές, όπου είναι εφικτό και να αποφεύγονται μηνύματα του τύπου «που μπορώ να βρω σε προσφορά το ΤΑΔΕ game».

Ξεκινάω εγώ, αναφέροντας ότι ο Κωτσόβολος δίνει δωροεπιταγή των €50 μαζί με κάθε νέα αγορά κονσόλας, που αφορά και στο OLED μοντέλο το οποίο θα κυκλοφορήσει σε ενάμιση μήνα (αν και -ξαναλέω- δεν ξέρω κατά πόσο θα τιμήσει το κατάστημα την δωροεπιταγή σε αυτή την περίπτωση). Για μελλοντικό reference, να αναφέρω ότι ο Κωτσόβολος μου έκανε honored την δωροεπιταγή με την αγορά της κονσόλας.

Παρακάτω θα προσθέτω διάφορα κολπάκια που ανακαλύπτουμε κάθε τόσο ώστε να γλιτώνουμε κανένα φράγκο. Δεν έχει πέσει ποτέ ban εδώ και πέντε χρόνια (τουλάχιστον δεν έχω κάτι υπόψιν μου προσωπικά) που να αφορά στα παρακάτω, ωστόσο να γνωρίζετε ότι την αποκλειστική ευθύνη για οποιοδήποτε πλάγια τακτική αποφασίσετε να ακολουθήσετε για να γλιτώσετε χρήματα, την φέρετε εσείς. Εγώ απλά αναφέρω τι έχω δοκιμάσει και μου έχει δουλέψει, δεν προτρέπω κανέναν να ακολουθήσει τις συμβουλές μου.

 

Α) Νintendo Switch Online Family Pack sharing

Εδώ έχω γράψει αναλυτικό οδηγό για να μοιράζεστε την συνδρομή με έως 8 άτομα και να σας βγαίνει υπερβολικά φθηνά το κάθε έτος. Όποιες απορίες αφορούν στο οικογενειακό ΝSO ή σε περίπτωση που αναζητάτε μέλη για να φτιάξετε πακέτο, καλό είναι να μπαίνουν εκεί.

 

Β) Αλλαγή region στο NSw eshop

Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένα, μπορούμε να αλλάζουμε region στο account μας και κατ' επέκταση στο e-shop στο οποίο έχουμε πρόσβαση από την κονσόλα μας χωρίς περιορισμούς. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αγοράζουμε games από τα eshops άλλων χωρών που ίσως τα βρίσκουμε σε καλύτερες τιμές.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

  1. Πηγαίνουμε στο my.nintendo.com
  2. Κάνουμε login με τον e-mail και τον κωδικό που έχουμε συνδέσει το account της κονσόλας μας (ή φτιάχνουμε ένα account).
  3. Πατάμε πάνω δεξιά το username μας.
  4. Κλικ στο account settings
  5. Πάμε User Info -> Edit -> Country
  6. Αλλάζουμε στην χώρα που επιθυμούμε.

Μερικές παρατηρήσεις σχετικά με την αλλαγή του region:

  • Σε γενικές γραμμές τα e-shops χωρών που δεν ανήκουν σε ευρωπαϊκό region (p.x. Αμερική, Ιαπωνία, Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία), δεν λειτουργούν με ευρωπαϊκές debit/credit cards ή με ευρωπαϊκό PayPal. Για να αγοράσετε από αυτά τα e-shops, θα χρειαστείτε κάρτα από την αντίστοιχη χώρα ή μπορείτε να κάνετε redeem gift card από την αντίστοιχη χώρα ή μπορείτε να κάνετε redeem serial με game από την αντίστοιχη χώρα.
  • Χώρες που ανήκουν σε ευρωπαϊκό region, παίζουν κατά κανόνα με ευρωπαϊκές κάρτες ή ευρωπαϊκό PayPal και έχουν πιο χαμηλές τιμές σε γενικές γραμμές είναι η Νότια Αφρική, η Ρωσία, η Πολωνία και η Νορβηγία.
  • ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει η πιθανότητα να μην σας αφήσει να αλλάξετε region εάν έχετε εναπομείναντα funds στο wallet σας. Αυτό έχει παρατηρηθεί σίγουρα με το αμερικάνικο e-shop, οπού τυγχάνει να μένουν ελάχιστο υπόλοιπο μέσα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά game και το account να κλειδώνει σε US region. 
  • Τα Gold Coins δεν μεταφέρονται από region σε region.

 

Γ) Νintendo eshop gift cards 

Υπάρχουν πολλά sites που πουλάνε gift και game cards, είτε από grey markets (eneba, kinguin, cd-keys κλπ), είτε official resellers όπως amazon, humblebundle (αυτό χρειάζεται US VPN για να δουλέψει) κλπ. Δεν θα σας δώσω guide για αυτά, απλά μπαίνετε στο εκάστοτε σάιτ, ψωνίζετε και κάνετε redeem τον κωδικό στο αντίστοιχο e-shop.

Θα σας δώσω guide για κάτι πολύ συγκεκριμένο που ανακάλυψα μετά από αναλαμπή που έφαγα έπειτα από ένα post του @stafftw, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ιδέα. Θα σας πω πως πρόσθεσα funds στο γιαπωνέζικο e-shop και πως αγόρασα τα δύο voucher που μπορούν να εξαργυρωθούν για αγορά first-party games. Απλά ενημερωτικά, τα vouchers σήμερα (16/02/2023) πωλούνται για ¥9.980, δηλαδή για €69,70, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή τιμή τους είναι στα €99, δηλαδή βγαίνουν 30% φθηνότερα από Ιαπωνία. Η διαδικασία προϋποθέτει ενεργή συνδρομή στο ΝSO και είναι η εξής:

  1. Φτιάχνετε account στο γιαπωνέζικο amazon (υποστηρίζει κανονικά αγγλικά).
  2. Κατά την δημιουργία του λογαριασμού θα βάλετε σαν διεύθυνση για τα digital downloads μια γιαπωνέζικη (googlάρετε για ταχυδρομικούς κώδικες, περιφέρειες κλπ)
  3. Προσθέτετε στο καλάθι αυτό και αυτό. Σύνολο ¥10.000
  4. Ολοκληρώνετε την αγορά. Το ιαπωνικό amazon δέχεται κανονικά ελληνικές κάρτες.
  5. Στη συνέχεια πηγαίνετε Your Account -> Your Games and Software Library και εκεί θα έχει τους κωδικούς από τις δύο gift cards που αγοράσατε. Επειδή σε κάθε κάρτα θα δείτε δύο κωδικούς, αυτός που μας ενδιαφέρει είναι ο πρώτος, ο δεκαεξαψήφιος. Μπορεί να πάρει από μερικά λεπτά έως και λίγες ώρες να γίνει processed η παραγγελία και να αργήσουν να εμφανιστούν οι κωδικοί, μην αγχωθείτε, eventually θα φανούν.
  6. Στη συνέχεια μπαίνετε στο my.nintendo account σας και αλλάζετε region σε «Japan».
  7. Μπαίνετε στο e-shop από την κονσόλα σας και για ευκολία ανοίγετε το Google Translate app στο κινητό σας, το οποίο μπορεί και μεταφράζει γιαπωνέζικα από την κάμερα της συσκευής σας. Θα σας λύσει τα χέρια.
  8. Στην αριστερή πορτοκαλί μεριά διαλέγετε την τελευταία επιλογή. Είναι το αντίστοιχο «Redeem Code» που έχουμε στα ευρωπαϊκά eshops. Βάζετε τον πρώτο κωδικό από το amazon και πατάτε το κουτάκι κάτω δεξιά, επαναλαμβάνετε την διαδικασία και για τον δεύτερο κωδικό.
  9. Εάν όλα έχουν πάει καλά, όταν πατήσετε πάνω στην εικόνα του προφίλ σας, πάνω δεξιά θα γράφει 10.000, που σημαίνει ότι όλα πήγαν κατ' ευχήν.
  10. Ξαναγυρνάτε στην αρχική οθόνη του e-shop και πατάτε το «Νintendo Switch Online».
  11. Πατάτε την εικόνα με τα δύο vouchers και μετά το δεξιά πορτοκαλί κουτάκι. Έχει σαν προεπιλογή το wallet, οπότε θα τραβηχτεί αυτόματα το ποσό από εκεί.
  12. Όταν ολοκληρωθεί η αγορά, για να επιβεβαιώσουμε ότι όλα έγιναν σωστά, πατάμε πάλι στην εικόνα του προφίλ μας και μετά εκεί που λέει «Nintendo Switch Online», σκρολάρουμε προς τα κάτω και πρέπει να φαίνονται τα vouchers που αγοράσαμε. 
  13. Για να ανταλλάξουμε το voucher με κάποιο από τα games της λίστας, πηγαίνουμε Profile -> Nintendo Switch Online και μετά πατάμε το πορτοκαλί κουτάκι πάνω από τα vouchers. Διαλέγουμε το game που μας ενδιαφέρει και πατάμε το επάνω κόκκινο κουτάκι. Μετά το πορτοκαλί κουτάκι και η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε!

Μερικές παρατηρήσεις:

  • Εάν αφήσετε υπόλοιπο στο wallet και αλλάξετε region, θα σας ενημερώσει ότι θα χαθεί το υπόλοιπο του γιαπωνέζικου e-shop. Μετά την διαδικασία το ποσό είναι αμελητέο, αλλά θα έχετε και 499 gold points τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τα υπόλοιπα ¥20 για να αγοράσετε κάποιο φθηνό game ώστε να μην πάνε στράφι.
  • Τα vouchers είναι σαν τα gold points, παραμένουν στο region που αγοράστηκαν, δεν μεταφέρονται. Αν θέλετε να τα εξαργυρώσετε θα πρέπει να το κάνετε στο ιαπωνικό e-shop.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν προχωρήσετε σε εξαργύρωση voucher ή γενικότερα σε αγορά από το γιαπωνέζικο eshop, πρώτα βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζει αγγλικά. Σε κάθε game του eshop, στο section Details, το πρώτο πράγμα που αναγράφεται, είναι οι γλώσσες που υποστηρίζονται. Χρησιμοποιείστε το camera translate του κινητού σας, για να σιγουρέψετε ότι γράφει αγγλικά. Έτσι, μόλις προχωρήσετε σε αγορά, θα κατέβει κατευθείαν η έκδοση στα αγγλικά του παιχνιδιού.

  • Like 11
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 294
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή κίνηση, να προσθέσω τώρα που είναι αρχή ένα βασικό shop με προσφορές και γενικά καλές τιμές για digital σε όσους δε το γνωρίζουν cdkeys.

Επεξ/σία από I'm_busy
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυο πολύ καλές επιλογές αυτη τη στιγμη είναι το castle of heart https://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-Switch-download-software/Castle-of-Heart-1332872.html?nsuid=70010000000910.

Mε ενα ευρω παίρνεις ένα κλασικό απο τα αριστερα προς τα δεξια platform hack and slash (όχι metroidvania). Το παιχνίδι δεν είναι και κάτι που δεν έχεις ξαναπαίξει, αλλα είναι άρτια σχεδιασμένο, μέτριας δυσκολίας και χωρίς συζήτηση αξίζει την τιμή του και πολύ παραπάνω.

H δευτερη είναι το amnesia collection https://www.nintendo.co.uk/Games/Nintendo-Switch-download-software/Amnesia-Collection-1640594.html?nsuid=70010000016671με τιμη λίγο πάνω απο τα 5 γιουρια περιέχει τρια Horror παιχνίδια της σειρας. Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με το castle oh heart που το μηδένισα😄, αυτό το πήρα αλλά ακομα δεν το έχω παίξει. Θυμάμαι είχα παίξει το πρώτο amnesia στο pc και μου είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις, δεν ξέρω πως τα πάει σε επιδώσεις στο switch αλλα απο review που διάβασα δείχνει ικανοποιητικό.

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Εχει πολλες καλές εκπτώσεις όντως….

Πηρα Axiom Verge & Rayman Legends για το grind :

 

Εγώ έκανα το λάθος κ πήρα το Hyrule warriors και είναι η τρίτη φορα😂 ένα απ' τα αγαπημένα μου παιχνίδια εβερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Μου περίσσευαν κατι ψιλά και πηρα το This War Of Mine - απίστευτο παιχνίδι και ειναι κάτω απο 4 ευρω η complete edition 👍🏻

Απίστευτο πραγματικά... κάπου μου γύρισε το μυαλό ομως με τον χειρισμό και το παράτησα. Αν θέλεις να παίξεις  stealth πρέπει να είσαι πολύ ακριβής με το χειριστήριο 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εμένα με ενδιαφέρει το This War of Mine, αλλά φοβάμαι μήπως είναι υπερβολικά νταρκίλα. Από την άλλη, δεν θα είναι η πρώτη φορά που παίζω παιχνίδι δύσκολο από αυτή την άποψη.

Έχει παίξει κανείς το Catherine;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι νταρκιλα αρκετά το this War Of Mine,αλλα οχι τοσο ωστε να σε αποτρέψει να το παίξεις κατα τη γνώμη μου βέβαια…

Το Catherine δεν το εχω παιξει ,αλλα εχω δει αρκετά playthrough ωστε να ξερω να σου πω οτι και αυτο ειναι «νταρκιλα» αρκετά , βέβαια σε πιο ψυχολογικό παράγοντα….

Γνώμη μου - παρτα και τα 2 εφόσον μπορεις , πρόκειται για πολυ καλα παιχνίδια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...