sofia314159 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα, έχω πάρει εδώ και έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Αρχικά να πω πως τόσο καιρό οδηγούσα με τον πατέρα μου και απο χθες το παίρνω μόνη. Όσο οδηγούσα μαζί του όλα καλά, άντε να μου έμενε σε κανένα φανάρι αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερνα. Τώρα όμως τα έχω δει όλα. Χθες πηγα βόλτα, και εκεί που γυρνούσα και νόμιζα ότι τα πήγαινα καλά να σου μία ανηφόρα και ένα στοπ. Παω να αρχίσω τίποτα. Προσπαθώ ξανά πάλι τιποτα. Μαζεύεται ουρά μπροστά γιατί είχα κάτσει και στη μέση. Μετά απο τις 6 προσπάθειες ακούω τα πρώτα κορναρίσματα. Φρικάρω. Για να μην τα πολυλογώ μέχρι να έρθει μία κυρία (άγιο είχα) και να με ηρεμίσει είχα δημιουργήσει 2 ουρες , μία πίσω, μία μπροστά με νευριασμένους οδηγούς. Σήμερα πάλι τα ιδια. Φοβάμαι ότι κάθε φορά που θα βγαίνω θα συμβαίνει το ίδιο..... Καμμία συμβουλή? Είμαι η μόνη που τα παθαίνει αυτα?
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, sofia314159 είπε Καλημέρα, έχω πάρει εδώ και έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Αρχικά να πω πως τόσο καιρό οδηγούσα με τον πατέρα μου και απο χθες το παίρνω μόνη. Όσο οδηγούσα μαζί του όλα καλά, άντε να μου έμενε σε κανένα φανάρι αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερνα. Τώρα όμως τα έχω δει όλα. Χθες πηγα βόλτα, και εκεί που γυρνούσα και νόμιζα ότι τα πήγαινα καλά να σου μία ανηφόρα και ένα στοπ. Παω να αρχίσω τίποτα. Προσπαθώ ξανά πάλι τιποτα. Μαζεύεται ουρά μπροστά γιατί είχα κάτσει και στη μέση. Μετά απο τις 6 προσπάθειες ακούω τα πρώτα κορναρίσματα. Φρικάρω. Για να μην τα πολυλογώ μέχρι να έρθει μία κυρία (άγιο είχα) και να με ηρεμίσει είχα δημιουργήσει 2 ουρες , μία πίσω, μία μπροστά με νευριασμένους οδηγούς. Σήμερα πάλι τα ιδια. Φοβάμαι ότι κάθε φορά που θα βγαίνω θα συμβαίνει το ίδιο..... Καμμία συμβουλή? Είμαι η μόνη που τα παθαίνει αυτα? Κουλαρε και μέχρι να μάθεις να ξεκινάς στις ανηφόρες πήγαινε απο άλλο δρόμο. 2
piiii Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Θα πρέπει να βρείς χώρο να κάνεις εξάσκηση στο παραπάνω χωρίς να έχεις κάποιον απο πίσω να σε αγχώνει. Τι μνήμες μου ξύπνησες... Αρχές γυμνασίου, σε χωράφι γνωστού του φάδερ. Προσπαθούσα να μάθω να το ξεκινάω στην ανηφόρα. Ακόμα και εκεί αρκετό άγχος. Πόσες φορές έφυγα μπρος σπινιαριστός μέχρι να μάθω να το κάνω σωστά. Και εδώ κολλάει η γνωστή ρήση practice makes perfect. Αρχικά όπως όλοι μας νομίζω θα πρέπει να το έχεις με χειρ. και όταν πρέπει να ξεκινήσεις σταδιακά λύνεις χειρόφρενο και ταυτόχρονα απελευθερώνεις συμπλέκτη και τσιμπάς γκάζι. Θέλει εξάσκηση πως να το κάνουμε... 3
ΒουρΝ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 34 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Κουλαρε και μέχρι να μάθεις να ξεκινάς στις ανηφόρες πήγαινε απο άλλο δρόμο. Αυτο 32 λεπτά πριν, piiii είπε Θα πρέπει να βρείς χώρο να κάνεις εξάσκηση στο παραπάνω χωρίς να έχεις κάποιον απο πίσω να σε αγχώνει. Γενικά όλοι στην αρχή έχουμε αγχος ,όταν θα σηκώνεις χειρόφρενο σε καμια ανηφόρα η ώρα που θα το κατεβάσεις θα είναι όταν το αμαξι σηκώνει την μούρη θα το καταλάβεις, πήγαινε σε καμια μικρή ανηφόρα κάπου που να μην εχει κίνηση να κάνεις πρακτική μην κάψεις κάνα συμπλέκτη.
BlueBlade Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, sofia314159 είπε Καλημέρα, έχω πάρει εδώ και έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Αρχικά να πω πως τόσο καιρό οδηγούσα με τον πατέρα μου και απο χθες το παίρνω μόνη. Όσο οδηγούσα μαζί του όλα καλά, άντε να μου έμενε σε κανένα φανάρι αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερνα. Τώρα όμως τα έχω δει όλα. Χθες πηγα βόλτα, και εκεί που γυρνούσα και νόμιζα ότι τα πήγαινα καλά να σου μία ανηφόρα και ένα στοπ. Παω να αρχίσω τίποτα. Προσπαθώ ξανά πάλι τιποτα. Μαζεύεται ουρά μπροστά γιατί είχα κάτσει και στη μέση. Μετά απο τις 6 προσπάθειες ακούω τα πρώτα κορναρίσματα. Φρικάρω. Για να μην τα πολυλογώ μέχρι να έρθει μία κυρία (άγιο είχα) και να με ηρεμίσει είχα δημιουργήσει 2 ουρες , μία πίσω, μία μπροστά με νευριασμένους οδηγούς. Σήμερα πάλι τα ιδια. Φοβάμαι ότι κάθε φορά που θα βγαίνω θα συμβαίνει το ίδιο..... Καμμία συμβουλή? Είμαι η μόνη που τα παθαίνει αυτα? So what; Νέα οδηγός είσαι, δεν γεννήθηκε κανείς με το τιμόνι στα χέρια, άνθρωποι είμαστε, λάθη θα κάνουμε. Να σου πω εγώ πόσες μαλακίες είχα κάνει τους πρώτους μήνες που οδηγούσα μόνος να γελάσεις. Μερικές συμβουλές. Α) Πάρε τον Πατέρα, μια φίλη, το αγόρι σου, κάποιον τέλος πάντων για να νιώθεις πιο άνετα και πήγαινε σε ένα ήσυχο σημείο και άρχισε τις βόλτες ώστε να συνηθίσεις την οδήγηση. Μετά πήγαινε σε περιοχή με ανηφόρες και κάτσε να δοκιμάζεις την εκκίνηση εκεί. Β) Είσαι νέα οδηγός, ακόμα μαθαίνεις και θα μαθαίνεις για καιρό ακόμα. Έχε το "Ν" και από εκεί και πέρα όποιος έχει πρόβλημα είτε να βάλει την κόρνα εκεί που δεν την βλέπει ο ήλιος είτε να βρει άλλο δρόμο για να πάει στον προορισμό του. Δεν θα απολογηθείς εσύ για τα αυτονόητα, όπως όλοι αυτοί στον δρόμο ήταν νέοι οδηγοί και μάθαιναν με τον καιρό, έτσι κάνεις και εσύ τώρα και έτσι θα κάνουν όλοι οι μικρότεροι στο μέλλον.
JERONIMO888 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Θελεις πολυ εξασκηση για να βγεις να οδηγας στους ελληνικους δρομους,δεν σημαινει τιποτα οτι πηρες διπλωμα. Απο τη στιγμη που ακομα σου σβηνει στην ανηφορα δεν θα επρεπε να οδηγας μονη σου, για την δικη σου ασφαλεια αλλα και για των αλλων. Θα πεις στον πατερα σου λοιπον να πηγαινετε καθε μερα μαζι απο μια διαφορετικη διαδρομη με διαφορετικες δυσκολιες ωστε να "ψηθεις" στους ελληνικους δρομους που ειναι οτι χειροτερο θα δεις στην ευρωπη. Οταν ειχα πρωτοβγει και εγω, ημουν σε μια διασταυρωση με φαναρι και με το που ανοιγει πρασινο παω να στριψω αριστερα αλλα αυτο που δεν ηξερα ηταν, οτι ανοιγε και το απεναντι φαναρι την ιδια στιγμη να πανε ευθεια η δεξια, με αποτελεσμα να αποφυγω το τρακαρισμα στο χιλιοστο. Επισης σαν ασχετος που ημουν αρχισα να τους βριζω κιολας οτι που πατε με κοκκινο ρε μαλακες... Αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι υπαρχουν πολλες μικρες λεπτομερειες στην οδηγηση που πρεπει να σε μαθει καποιος εμπειρος με πολλα χρονια στους ελληνικους δρομους, που υποθετω ειναι ο πατερας σου. Μονο ετσι θα αποκτησεις αυτοπεποιθηση και θα βγαινεις μονη σου χωρις να σκαλωνεις.
phanispal Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ πάλι νομίζω ότι το να έχεις κάποιον μαζί σου παρατείνει τη διάρκεια όλου αυτού του άγχους και πως μόνος σου μαθαίνεις πιο γρήγορα. Βέβαια παίζει ρόλο και η ιδιοσυγκρασία του καθενός. 3
qwertyuiop2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μόνη σου θα βγαίνεις, κανέναν άλλο δε χρειάζεσαι στο όχημα και θα γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι τις κόρνες (νταξ, μην κλείσεις και την κηφισίας ρε παιδί μου ). Όλοι νέοι οδηγοί υπήρξαμε, έχουμε κάνει επικών διαστάσεων βλακείες. Ακόμα θυμάμαι που πήγα πρώτη φορά στη ζωή μου προς Πόρτο Ράφτη - Ραφήνα, και στην επιστροφή μπήκα σε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πολυσύχναστο ... μονόδρομο κάπου στο Μαρκόπουλο. Έφαγα 350 κορνιές ταυτόχρονα, έκανα άμεσα άκρη (εννοείται χ3σμ3ν0ς πάνω μου), ανέστρεψα κι έφυγα όταν ψιλοάδειασε ο δρόμος. Την πάτησα γιατί αυτός ο δρόμος ήταν η συνέχεια μίας λεωφόρου στην οποία βρισκόμουν, και θεώρησα ότι το απαγορευτικό που είχε αναφερόταν σε τέμνοντα δρομάκο. Οπότε εξασκείσαι, οδηγείς ΦΟΥΛ συντηρητικά (όχι πανικόβλητα όμως, πχ με 30 στη δεξιά λωρίδα της Συγγρού), εξασκείσαι επισταμένως και διαρκώς. Μόνο έτσι θα μάθεις να οδηγείς σωστά και ασφαλώς πάνω απ' όλα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, εγώ που είμαι και αγχώδης και με μηδενική επαφή με ροπές - προσφύσεις - ιπποδυνάμεις κλπ στοιχεία των αμαξολατρών, πήρα στα 18 νταν μου την άδεια οδήγησης, αλλά έφτασα τουλάχιστον 20 πριν πω ότι οδηγώ σε αντίστοιχο επίπεδο με τους γύρω μου στο δρόμο και τουλάχιστον 22 πριν πω ότι πλέον δεν αγχώνομαι για τίποτα στην οδήγησή μου.
liakinen Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εφόσον είσαι στην δεξιά πλευρά και όχι στην μέση του δρόμου μην φοβάσαι τίποτα. Άσε τους πίσω να κορνάρουν να κάνουν ότι θέλουν νέα οδηγός είσαι όπως ήμασταν όλοι κάποτε. Κανένας δεν γεννήθηκε Schumacher όλα θέλουν τον χρόνο και κατά συνέπεια την εμπειρία. Μην κάνεις το λάθος να θέλεις κάποιον δίπλα σου πάντα. Πάρε το αμάξι πάνε σε ένα σημείο με ανηφόρα που δεν έχει κίνηση και κάνε δοκιμές. Μην βάζεις στο μυαλό σου όταν οδηγάς ότι είσαι εμπόδιο και όλοι σε κοιτούν κτλ εγώ όταν πάω δουλειά (στην επαρχία μένω) πάω με 70 - 80 χλμ για λόγους οικονομίας και εφόσον είμαι στην άκρη δεξιά δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν και ας με κάνει προσπέραση κοιτώντας σαν να μου λέει πας σαν κότα. Εγώ τον γράφω στα απαυτά μου εσύ στο απαυτό σου 😂 Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από liakinen
visualizer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καθε νεος οδηγος το εχει αυτο το αγχος , η αδερφη μου να φανταστεις οδηγαει 2 χρονια ( δεν το πολυχρησιμοποιει βεβαια) και ακομα δεν το εχει με τις ανηφορες.Οπως ειπαν πηγαινε σε μια καλη ανηφορα χωρις αυτοκινητα για εξασκηση.Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν χειροφρενο αλλα προσωπικα θα σε συμβουλευα να μαθεις να ακους την μηχανη( προσωπικα δεν με βολεψε ποτε το χειροφρενο ) . Σταματας στην ανηφορα ,βαζεις πρωτη και εχεις το συμπλεκτη τερμα πατημενο για να μην σου σβησει.. σιγα σιγα αφηνεις συμπλεκτη μεχρι να φτασει στο σημειο οπου νιωθεις οτι το αμαξι παει να σβησει..βλεπεις ποσες στροφες ειναι για να εχεις μια γενικη εικονα .. εκει αφηνεις φρενο , δινεις γκαζι και μολις αρχισει και τσουλαει αφηνεις και αλλο τον συμπλεκτη. Με καθημερινη εξασκηση θα δεις οτι μετα απο λιγο καιρο τα ποδια σου αυτοματα θα ξερουν το ακριβες σημειο συμπλεξης αποσυμπλεξης Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από visualizer
orits Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 1/9/2021 στις 9:23 ΜΜ, sofia314159 είπε Καλημέρα, έχω πάρει εδώ και έναν μήνα το δίπλωμα οδήγησης και αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα. Αρχικά να πω πως τόσο καιρό οδηγούσα με τον πατέρα μου και απο χθες το παίρνω μόνη. Όσο οδηγούσα μαζί του όλα καλά, άντε να μου έμενε σε κανένα φανάρι αλλά με τη δεύτερη προσπάθεια τα κατάφερνα. Τώρα όμως τα έχω δει όλα. Χθες πηγα βόλτα, και εκεί που γυρνούσα και νόμιζα ότι τα πήγαινα καλά να σου μία ανηφόρα και ένα στοπ. Παω να αρχίσω τίποτα. Προσπαθώ ξανά πάλι τιποτα. Μαζεύεται ουρά μπροστά γιατί είχα κάτσει και στη μέση. Μετά απο τις 6 προσπάθειες ακούω τα πρώτα κορναρίσματα. Φρικάρω. Για να μην τα πολυλογώ μέχρι να έρθει μία κυρία (άγιο είχα) και να με ηρεμίσει είχα δημιουργήσει 2 ουρες , μία πίσω, μία μπροστά με νευριασμένους οδηγούς. Σήμερα πάλι τα ιδια. Φοβάμαι ότι κάθε φορά που θα βγαίνω θα συμβαίνει το ίδιο..... Καμμία συμβουλή? Είμαι η μόνη που τα παθαίνει αυτα? Φυσικά και δεν είσαι η μόνη, κανείς δεν ξεκίνησε και τα έκανε όλα τέλεια θα το δεις και μόνη σου. Έχεις το Ν απο πίσω για κάποιο λόγο και καλό ήταν μέχρι να νιώσεις έτοιμη να μην οδηγείς ολομόναχη , να υπάρχει κάποιος που ξέρει δίπλα σου για να σε ηρεμεί. Εγώ για παράδειγμα πήρα δίπλωμα Οκτώβριο και βγήκα μόνη μου Δεκέμβριο αλλά ένιωθα 100% έτοιμη και είχα κάνει όλες τις στάνταρ διαδρομές με τον πατέρα μου. Οι ανηφόρες, τα παρκαρίσματα, η ταχύτητα ,το πότε θα φύγεις στο στοπ είναι αγχωτικά για όλους. Τώρα σαν νέα οδηγός θα σου προτείνω να μην σκέφτεσαι τι λένε οι άλλοι απο πίσω, τις κόρνες, τα βρισίδια κλπ, Για παράδειγμα στο παρκάρισμα, αμα βρεις κάποια θέση μην σκεφτείς "αα έχει άλλον πίσω δεν θα το δοκιμασω". ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ , μην τα παρατήσεις απο την πρώτη μανούβρα αν δεν τα καταφέρεις , ή αν δεν μπεις καλα, βαλτο οπως οπως ίσα για να περάσουν και μετα ξεκίνα από την αρχη. Ή στα στοπ να περιμένεις και να περνάς όταν νιώθεις εσυ ασφαλής και αν κανεις σου κορνάρει , κορναρε του κι εσυ(όχι πολυ, ισα ισα για να μην σου κολλάει). Εγω αυτο έκανα, η ιδέα μου ήρθε μια φορά ήμουν σε στοπ που οδηγούσε σε κεντρικό δρόμο και ήταν ωρα αιχμής και Σάββατο ε και είχε κίνηση, μου κόρναρε ένας γτ περιμενα να περασω και του κόρναρα κι εγώ, δεν ακουστηκε άλλος απο πίσω , ε και ειδαν κι αυτοι την γλυκα οταν προχώρησαν και δεν μπορούσαν να περάσουν μέχρι να ανάψει φαναρι για τους άλλους . Δεν θα αφήσεις κανεναν να σε αγχώνει και να σε πιεζει στον δρόμο, θα κανεις οτι σε κανει να νιώθεις ασφαλής και άνετη μέχρι να πάρεις τον αέρα που πρέπει, φυσικά να σαι πάντα προσεκτική και να μην βάζεις τον οποιοδήποτε σε κίνδυνο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα