Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σχολείο με νεοσύστατο εργαστήριο πληροφορικής αλλά και για τους υπόλοιπους υπολογιστές του σχολείου, όλοι με Windows 7 ή 10, ποιο anivirus έχετε να προτείνετε; Το ταμείο είναι μείον, απ' ότι μου είπαν, οπότε υπάρχει κάποιο δωρεάν, σχετικά καλό να χρησιμοποιηθεί; Ξέρω, θα μου πείτε "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" αλλά τουλάχιστον πριν χρόνια θυμάμαι ότι πολλές εταιρείες είχαν δωρεάν εκδόσεις όπως το Avast, to AVG, to Avira, κλπ τα οποία δούλευαν πολύ καλά. Δοκίμασα τα 3 προαναφερθέντα αλλά πλέον σε πιέζουν να πληρώσεις για να δουλέψουν σωστά. Τι έχετε να προτείνετε; Σχολείο είναι οπότε δεν έχει αυξημένες απαιτήσεις. Απλώς ένα antivirus το οποίο να υποστηρίζει  και 2-3 πραγματάκια όπως ransomware.

Δημοσ.

Δεν το σκέφτεστε σωστά.
Η πραγματικά σωστή λύση για τέτοια περίπτωση είναι το Shadow Defender ή ακόμα καλύτερα το Deep Freeze.
Δεν είναι δωρεάν (εκτός αν τα βρείτε κλεψιμέικα) αλλά είναι τα μόνα που μπορούν να καταστήσουν τους υπολογιστές indestructible.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο μηχανάκι, ακόμη και να σβήσει όλον τον δίσκο, χωρίς καμιά συνέπεια.
Το κέρδος είναι μηδέν συντήρηση, μέγιστη ασφάλεια και ταυτόχρονα κανένας περιορισμός στους πειραματισμούς των χρηστών.
( Στο SD όλες οι αυτόματες αναβαθμίσεις πρέπει να απενεργοποιηθούν, 
  το DP για των Windows έχει μέριμνα να γίνονται).

Το "δωρεάν" είναι απατηλό.
Ότι αποφύγετε να πληρώσετε τώρα, θα το πληρώσετε στο μέλλον για τη συντήρηση των μηχανημάτων, 
είτε άμεσα σε τεχνικούς, είτε έμμεσα με τον χρόνο (εργατοώρες) που θα διαθέσετε κατ' ανάγκην εσείς για να επαναφέρετε τα μηχανάκια...

-

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Δεν το σκέφτεστε σωστά.
Η πραγματικά σωστή λύση για τέτοια περίπτωση είναι το Shadow Defender ή ακόμα καλύτερα το Deep Freeze.
Δεν είναι δωρεάν (εκτός αν τα βρείτε κλεψιμέικα) αλλά είναι τα μόνα που μπορούν να καταστήσουν τους υπολογιστές indestructible.

Ο χρήστης μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο μηχανάκι, ακόμη και να σβήσει όλον τον δίσκο, χωρίς καμιά συνέπεια.
Το κέρδος είναι μηδέν συντήρηση, μέγιστη ασφάλεια και ταυτόχρονα κανένας περιορισμός στους πειραματισμούς των χρηστών.
( Στο SD όλες οι αυτόματες αναβαθμίσεις πρέπει να απενεργοποιηθούν, 
  το DP για των Windows έχει μέριμνα να γίνονται).

Το "δωρεάν" είναι απατηλό.
Ότι αποφύγετε να πληρώσετε τώρα, θα το πληρώσετε στο μέλλον για τη συντήρηση των μηχανημάτων, 
είτε άμεσα σε τεχνικούς, είτε έμμεσα με τον χρόνο (εργατοώρες) που θα διαθέσετε κατ' ανάγκην εσείς για να επαναφέρετε τα μηχανάκια...

-

Τα 2 λογισμικά που παραθέτεις δεν κάνουν σε καμία περίπτωση κι αυτό γιατί τόσο στο εργαστήριο πληροφορικής όσο και στους υπόλοιπους (συμπεριλαμβανομένων και υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή) σώζονται αρχεία τα οποία θέλουν να παραμείνουν. Φαντάσου πχ τον διευθυντή να σώσει αρχεία στον προσωπικό του υπολογιστή και στην επόμενη επανεκκίνηση να τα χάσει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λαθος κάνεις !
Π.χ. το SD επιτρέπει την εξαίρεση αρχείων, φακέλων και partitions του δίσκου, κατ' επιλογήν του χρήστη.
O δίσκος/partition που δεν είναι του λειτουργικού μπορεί να παγώνει και να ξεπαγώνει με ένα απλό κλικ.
Και προφανώς μπορεί να μπει κωδικός ώστε να μην μπορεί αν τον απασφαλίσει ο οποιοσδήποτε.
Επίσης, το σώσιμο συγκεκριμένων αρχείων παρακάμπτοντας το πάγωμα μπορεί να γίνει με ένα κλικ.
Συγκεκριμένα αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά και πρέπει να σώζονται σε παγωμένο δίσκο (π.χ. τα bookmarks του browser) 
μπορούν να έχουν μια συντόμευση και να πατάς commit στη συντόμευση για να σώζονται μόνιμα, επίσης με ένα κλικ.
Πανεύκολο είναι.
Το DF είναι λιγότερο εύχρηστο σ' αυτό το θέμα αλλά κι εκεί γίνεται.

Σε τέτοια κοινόχρηστα μηχανάκια, η καλύτερη πολιτική είναι να μην σώζεται τίποτα και να μην γίνονται αλλαγές. 
Ο καθένας πρέπει να έχει ένα στικάκι και να σώζει σ' αυτό.
Αν πρέπει σώνει και καλά να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος, ας υπάρχει ένας ελεύθερος φάκελος ή partition 
(γίνεται πανεύκολα και στα δυο λογισμικά) - και τέλος.

Απλώς εσείς δεν είστε μαθημένοι να τα χρησιμοποιείτε ή δεν θέλετε να αλλάξετε λίγο τη φιλοσοφία χρήσης σας.
Βάλτε antivirus και περιορισμό δικαιωμάτων - και καλή σας τύχη.
Και αφού δεν έχετε πολλές απαιτήσεις, το ενσωματωμένο των Windows είναι μια χαρά, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτε.
Έχει και προστασία από ransomware...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ.

το Deep Freeze παλιά που το είχα δουλέψει / στήσει κ σε κολλέγιο κ σε σχολείο, ναι ήταν καλό κ λειτουργικό. Επίσης υπήρχαν (προ 12ετίας τουλάχιστον) hardware PCI cards που έκαναν την ίδια δουλειά και ήταν σαφώς φθηνότερες από το Deep Freeze, σε δημοτικό της είχα στήσει......α, ρε νειάτα !

Θέλει απλά ο χρήστης να μην είναι γκαου μπιου κ όταν θέλει να αποθηκεύσει, να πάει το αρχείο πχ στο usb stick του

Στο δημοτικό όπου πάει κ ο 9χρονος γιος μου, σε στικάκι αποθήκευαν........τις ελάχιστες φορές που έκαναν δια ζώσης μαθήματα αυτά τα 2 χρόνια.....

είχαν ενημερωθεί από τον δάσκαλο πληροφορικής να έχουν δικό τους στικάκι κ όλα τα παιδιά το τηρούσαν.

23 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

απλό κλικ

ή κλικ στο εικονίδιο κ Password ή 3πλο συνδυασμό κουμπιών....???? δε θυμάμαι κ καλά....πέρασαν χρόνια

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, doctorized είπε

Σχολείο είναι οπότε δεν έχει αυξημένες απαιτήσεις. Απλώς ένα antivirus το οποίο να υποστηρίζει  και 2-3 πραγματάκια όπως ransomware

Γιατί δεν παραμένετε στο Windows Defender, αφού ψάχνετε για κάτι δωρεάν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To DP είναι πιο σταθερό από το SD και ενδείκνυται περισσότερο για επαγγελματικά μηχανάκια.
Αλλά είναι ακριβό, και πιο δύσχρηστο αν θέλεις να παρακάμπτεις συχνά το πάγωμα σε τυχαία αρχεία.
Στο SD η παράκαμψη του παγώματος είναι πανεύκολη (ένα-δυο κλικ).
Η απλούστερη λύση είναι να είναι freeze όλα, και ο καθένας να σώζει τα αρχεία στο στικάκι του.

Όσο για τα av,  των Windows είναι επαρκές για συμβατική χρήση.
Όταν το μηχάνημα είναι online έχει τις ίδιες επιδόσεις εντοπισμού με τα άλλα καθώς ο έλεγχος γίνεται από servers της MS.
Όταν δεν είναι online, η επιτυχία στον εντοπισμό πέφτει κάπως.

Γενικά, η σωστή λύση για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η λειτουργικότητα κοινόχρηστων υπολογιστών 
είναι μόνον η χρήση τέτοιων λογισμικών ή καρτών.
Τα av δεν προστατεύουν από τις αστοχίες και τους πειραματισμούς του χρήστη.

Αλλά γέρικη μαϊμού (ή σκύλος) καινούρια κόλπα δεν μαθαίνει.
Αν έχει μάθει ο άλλος με τα av,  εκεί θα είναι κολλημένος για πάντα...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, doctorized είπε

Για σχολείο με νεοσύστατο εργαστήριο πληροφορικής αλλά και για τους υπόλοιπους υπολογιστές του σχολείου, όλοι με Windows 7 ή 10, ποιο anivirus έχετε να προτείνετε; Το ταμείο ταμείον είναι μείον, απ' ότι μου είπαν, οπότε υπάρχει κάποιο δωρεάν, σχετικά καλό να χρησιμοποιηθεί;

Ξέρω, θα μου πείτε "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" αλλά τουλάχιστον πριν χρόνια θυμάμαι ότι πολλές εταιρείες είχαν δωρεάν εκδόσεις όπως το Avast, to AVG, to Avira, κλπ τα οποία δούλευαν πολύ καλά. Δοκίμασα τα 3 προαναφερθέντα αλλά πλέον σε πιέζουν να πληρώσεις για να δουλέψουν σωστά. Τι έχετε να προτείνετε; Σχολείο είναι οπότε δεν έχει αυξημένες απαιτήσεις. Απλώς ένα antivirus το οποίο να υποστηρίζει  και 2-3 πραγματάκια όπως ransomware.

- Θα παρακαλούσα να μου επιτρέψεις μια απλή ερώτηση: Ποιος είναι ο «ρόλος» σου στο σχολείο και ποια η ειδικότητά σου;

- Ποια είναι τα δύο τρία πραγματάκια που λείπουν από τα free-Antivirus (μας είπες μόνο το ένα).

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ.

Αν τα pc είναι μόνιμα στο ίντερνετ τότε μπορείς να δεις κάποιο δωρεάν cloud όπως το bitdefender ή το panda cloud.

Αν δεν είναι συνδεμένα στο ίντερνετ τότε ξεχνάς τα cloud καθώς δεν κάνουν τίποτα αν δεν είναι συνδεμένα.

Στα 10άρια μπορείς να αφήσεις το defender της ms.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, doctorized είπε

Για σχολείο με νεοσύστατο εργαστήριο πληροφορικής αλλά και για τους υπόλοιπους υπολογιστές του σχολείου, όλοι με Windows 7 ή 10, ποιο anivirus έχετε να προτείνετε; Το ταμείο είναι μείον, απ' ότι μου είπαν, οπότε υπάρχει κάποιο δωρεάν, σχετικά καλό να χρησιμοποιηθεί; Ξέρω, θα μου πείτε "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" αλλά τουλάχιστον πριν χρόνια θυμάμαι ότι πολλές εταιρείες είχαν δωρεάν εκδόσεις όπως το Avast, to AVG, to Avira, κλπ τα οποία δούλευαν πολύ καλά. Δοκίμασα τα 3 προαναφερθέντα αλλά πλέον σε πιέζουν να πληρώσεις για να δουλέψουν σωστά. Τι έχετε να προτείνετε; Σχολείο είναι οπότε δεν έχει αυξημένες απαιτήσεις. Απλώς ένα antivirus το οποίο να υποστηρίζει  και 2-3 πραγματάκια όπως ransomware.

Αν θέλετε δωρεάν τότε παραμένετε στον Windows 10 Anti-Virus/Firewall (Defender)

Αν θέλετε κάτι το περισσότερο τότε κοιτάς τις παραπάνω λύσεις που σας πρότειναν.

Δημοσ.

Καταρχάς δεν ανήκω στο προσωπικό του σχολείου, απλώς συνεργάζομαι με αυτό. Όσο για το ταμείον filipN, το έγραψα σε android συσκευή οπότε αυτόματα διορθώνει ό,τι θέλει.

Το ενσωματωμένο AV/firewall προσωπικά δεν το εμπιστεύομαι καθόλου. Σε Win 7 το MS security essentials είχε παταγώδη αποτυχία. Έχω ακούσει γενικά καλά λόγια για το αντίστοιχο των Win 10 αλλά δεν το εμπιστεύομαι. Εγώ προσωπικά έχω αγοράσει το ESET internet security για τις συσκευές μου. Το σχολείο δεν θέλει να ξοδέψει χρήματα. Δικαίωμά τους, δεν κρίνω. Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα να εγκαταστήσω 5 προτζέκτορες και είδα τα κουτιά από 12 σταθερούς υπολογιστές με τις οθόνες τους οπότε καταλαβαίνω ότι ξόδεψαν πολλά και θέλουν τώρα να μαζευτούν. Οκ, δικαίωμά τους. Ζήτησαν τη βοήθειά μου σε αυτό και είπα ότι θα το κοιτάξω.

Όσο για τα DF και SD, κατάλαβα ότι δεν θέλουν κάτι τέτοιο. Το συζήτησα με τον υποδιευθυντή (νεότερος και σκαμπάζει 2-3 πράγματα) και είπε ότι θέλουν απλώς AV. Τα DF και SD θα τους μπερδέψουν, άσε που δεν έχουν όλοι στικάκια. Στο εργαστήριο ο πληροφορικάριος έφτιαχνε λογαριασμούς στα Win του τύπου: Α1, Α2, Β1, Β2, δηλαδή λογαριασμό για το κάθε τμήμα ώστε να μπαίνουν οι μαθητές και να βρίσκουν τα αρχεία τους. Έχουν gigabit ethernet οπότε τον ρώτησα αν σκέφτηκες την πιθανότητα να έπαιρναν έναν καλό υπολογιστή ως σέρβερ και όλοι οι υπόλοιποι να τρέχουν ως τερματικά φορτώνοντας από τον κεντρικό. Μου απάντησε ότι προτιμούν να είναι ανεξάρτητοι. Έτσι θέλουν, έτσι πράττουν. 

micos000 θα κοιτάξω τα cloud που λες καθώς είναι μονίμως online. Μάλιστα, για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, το ρακ είναι σε δική του ασφάλεια με τη σήμανση να μην πειραχτεί ποτέ. Δηλαδή και το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία το ρακ είναι πάντα σε λειτουργία. Τώρα γιατί... σέρβερ δεν έχουν ούτε κάποια άλλη συσκευή που απαιτεί να είναι συνεχώς online. Να τους το ζητά το Υπουργείο Παιδείας; Δεν ξέρω.

ΥΓ: Αν αναρωτιέστε τι λέει ο πληροφορικάριος του σχολείου για το θέμα.... προτείνει αγορά κάποιου AV αλλά ο διευθυντής αρνείται.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει απλούστερη και ασφαλέστερη λύση από το να είναι όλοι οι υπολογιστές freeze 
και ο κάθε χρήστης να έχει τα αρχεία του σε ένα δικό του στικάκι.
Το λειτουργικό είναι προστατευμένο από ιούς, πειραματισμούς πάσης φύσης, ακόμα και από διακοπές ρεύματος 
(καθώς τρέχει virtualized και τα πραγματικά αρχεία δεν αγγίζονται ποτέ).

Τι θα πει δεν έχουν όλοι στικάκια ;  δεν μπορούν να πάρουν ένα, να σώζουν τα αρχεία τους ;
Αλλά είπαμε, γέρικος σκύλος καινούρια κόλπα δεν μαθαίνει.
Και σιγά το κόλπο δηλαδή, να έχεις τα αρχεία σου στο στικάκι σου και να τα παίρνεις μαζί σου.

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...