Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα ποδηλατα και τα πατινια πρεπει να απαγορευονται στις λεωφορους μονο κινηση και ατυχηματα προκαλουν 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 734
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
18 minutes ago, Black Demis said:

ναι τερμα δεξια κατι το οποιο δεν γινεται ουτε για αστείο και απο πισω του μετα σερνεται μια ουρα με αυτκινιτα απο τα οποια καποια στηγμη καποια θα κουραστεί να πηγαίνει με 15 και θα πάρει να προσπεράσει και ουαλα το ατύχημα  για εκεί και τα παράπονα

στο πεζοδρόμια ειναι πολύ ποιο σοβαρά τα θέματα σε μας εδώ θεσσαλονικη πάνε πατιια και ποδήλατα πολύ πολύ παραπανω από τα 6 που λες και συνέχεια χτυπάνε κόσμο και το χειρότερο χτυπάνε και μετά τρέπονται στην φυγή....... και να βλέπεις εικονες να τρέχει ένας και να τον κοινηγανε να τον σαπισουν
την έπαθα και εγω κάπου τοτε που άρχισε το covid ένας μα... ποδηλάτης με έστειλε κάτω στο πεζοδρόμιο (κάταγμα στο χέρι σε δυο σημεία) και την κοπάνισε... μπορει να μου πήρε 2+ μήνες να τον βρω (είχα και υλικό από την κάμερα ) αλλά τον βρήκα (προφανώς το ευχαριστήθηκα οσο δεν πάει)

Κάνε εναν κόπο να διαβάσεις ξανά τον ΚΟΚ και να πας να δώσεις εξετάσεις

Είπα πως οχήματα που πάνε πάνω απο 6χλμ δεν επιτρέπονται στο πεζοδρόμιο,  αυτά τα οχήματα πάνε στον δρόμο,  οι άλλοι οδηγοί οφείλουν να τα σέβονται και αυτά, αν πάνε με 25, θα πάνε και αυτοί με 25  εκτός αν μπορούν να τους προσπεράσουν όπως προβλέπεται

13 minutes ago, adi32 said:

τα ποδηλατα και τα πατινια πρεπει να απαγορευονται στις λεωφορους μονο κινηση και ατυχηματα προκαλουν 

Η απαγόρευση που υπάρχει είναι για δρόμους ταχεία κυκλοφορίας, δρόμοι που έχουν όριο πάνω απο 50 δηλαδή.

Σημείωση και εγώ βγάζω σπυράκια όταν βρεθεί μπροστά μου ποδήλατο, αλλά πρέπει να το σεβαστώ

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, sdikr said:

Κάνε εναν κόπο να διαβάσεις ξανά τον ΚΟΚ και να πας να δώσεις εξετάσεις

Είπα πως οχήματα που πάνε πάνω απο 6χλμ δεν επιτρέπονται στο πεζοδρόμιο,  αυτά τα οχήματα πάνε στον δρόμο,  οι άλλοι οδηγοί οφείλουν να τα σέβονται και αυτά, αν πάνε με 25, θα πάνε και αυτοί με 25  εκτός αν μπορούν να τους προσπεράσουν όπως προβλέπεται

Η απαγόρευση που υπάρχει είναι για δρόμους ταχεία κυκλοφορίας, δρόμοι που έχουν όριο πάνω απο 50 δηλαδή.

Σημείωση και εγώ βγάζω σπυράκια όταν βρεθεί μπροστά μου ποδήλατο, αλλά πρέπει να το σεβαστώ

άλλο προσπαθώ να πω προσπαθώ να πω οτι δεν υπάρχει καμία εφαρμογή του κοκ ποδήλατα και πατίνια τρέχουν στα πεζοδρόμια (πολυ παραπάνω απο τα 6 που λες) και γινονται συχνά ατυχήματα (χτυπάνε πεζούς) ποδήλατα και πατινια πάνε στην μεση του δρόμου ουτε δεξιά ουτε τπτ στην μέση και πολλές φορές μαλιστα στην μέση της αριστερής λωρίδας και δεν τος περνάει κανένα αυτοκίνητο και δημιουργούνται ουρές από πίσω (δημιουργείτε κομφούζιο και σαν συνέπεια ατυχήματα καθώς καποια στηγμη κουράζεται ο κόσμος να πηγαίνει με 25 και προσπαθεί να τους προσπερασει απο δεξιά )

εδω τελευταια κανουν και χειρότερο βγαίνουν περιφεριακο με πατινια.......(δρόμος ταχείας κυκλοφοριας) (ξερεις τι θα γινει αν ενα οχημα χτυπήσει κάτι τέτοιο με 90+ που ειναι ταχύτητες εκει? επί τόπου θάνατος και διαμελισμός και θα έχουν όλοι άσχημο θέαμα που θα τους μεινει στο μυαλό επειδι ο αλλος θελει να αυτοκτονήσει η απλά δεν καταλαβαίνει τι κάνει

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

ναι τερμα δεξια κατι το οποιο δεν γινεται ουτε για αστείο και απο πισω του μετα σερνεται μια ουρα με αυτκινιτα απο τα οποια καποια στηγμη καποια θα κουραστεί να πηγαίνει με 15 και θα πάρει να προσπεράσει και ουαλα το ατύχημα  για εκεί και τα παράπονα

στο πεζοδρόμια ειναι πολύ ποιο σοβαρά τα θέματα σε μας εδώ θεσσαλονικη πάνε πατιια και ποδήλατα πολύ πολύ παραπανω από τα 6 που λες και συνέχεια χτυπάνε κόσμο και το χειρότερο χτυπάνε και μετά τρέπονται στην φυγή....... και να βλέπεις εικονες να τρέχει ένας και να τον κοινηγανε να τον σαπισουν
την έπαθα και εγω κάπου τοτε που άρχισε το covid ένας μα... ποδηλάτης με έστειλε κάτω στο πεζοδρόμιο (κάταγμα στο χέρι σε δυο σημεία) και την κοπάνισε... μπορει να μου πήρε 2+ μήνες να τον βρω (είχα και υλικό από την κάμερα ) αλλά τον βρήκα (προφανώς το ευχαριστήθηκα οσο δεν πάει)

Τον ρώτησες πρώτα αν σε θυμάται; 

Δημοσ.
20 minutes ago, Black Demis said:

άλλο προσπαθώ να πω προσπαθώ να πω οτι δεν υπάρχει καμία εφαρμογή του κοκ ποδήλατα και πατίνια τρέχουν στα πεζοδρόμια (πολυ παραπάνω απο τα 6 που λες) και γινονται συχνά ατυχήματα (χτυπάνε πεζούς) ποδήλατα και πατινια πάνε στην μεση του δρόμου ουτε δεξιά ουτε τπτ στην μέση και πολλές φορές μαλιστα στην μέση της αριστερής λωρίδας και δεν τος περνάει κανένα αυτοκίνητο και δημιουργούνται ουρές από πίσω (δημιουργείτε κομφούζιο και σαν συνέπεια ατυχήματα καθώς καποια στηγμη κουράζεται ο κόσμος να πηγαίνει με 25 και προσπαθεί να τους προσπερασει απο δεξιά )

εδω τελευταια κανουν και χειρότερο βγαίνουν περιφεριακο με πατινια.......(δρόμος ταχείας κυκλοφοριας) (ξερεις τι θα γινει αν ενα οχημα χτυπήσει κάτι τέτοιο με 90+ που ειναι ταχύτητες εκει? επί τόπου θάνατος και διαμελισμός και θα έχουν όλοι άσχημο θέαμα που θα τους μεινει στο μυαλό επειδι ο αλλος θελει να αυτοκτονήσει η απλά δεν καταλαβαίνει τι κάνει

Και σου έχω απαντήσει ξανά και ξανά,  δεν επιτρέπεται να πάει στο πεζοδρόμιο,  τέλος

Επιτρέπεται να είναι στον λεωφορειόδρομο, τέλος

Οχι στην μέση του δρόμου, αλλά ακόμα και έτσι δεν απαγορεύεται και δεν μπορείς να περάσεις απο πάνω του,  ακόμα και στην αριστερή λωρίδα μέσα στην πόλη εκει που το όριο είναι εως 50, δεν έχει κουράστηκα να πηγαίνω με 25,  μπορεί να ήταν κάποιος με αμάξι που πάει σιγά,  του επιτρέπεται

Στον περιφερειακό δεν επιτρέπονται, τέλος. 

Αν τώρα αυτοί παρανομούν, δυστυχώς δεν μας δίνεται η άδεια να παρανομήσουμε και εμείς.    Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις στην άκρη και να ηρεμήσεις πριν ξεκινήσεις ξανά.

Δημοσ.
24 minutes ago, Maurikycli said:

Τον ρώτησες πρώτα αν σε θυμάται; 

Δεν με ένοιαζε και πολύ να πω την αλήθεια (προφανος και δεν θα θυμόταν)

8 minutes ago, sdikr said:

Κάτι που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις στην άκρη και να ηρεμήσεις πριν ξεκινήσεις ξανά.

Μα αυτό λέω ακριβός όχι ότι δεν ξέρω αν επιτρέπετε η δεν επιτρέπεται είναι ότι το κάνουν και μάλιστα πάρα πολύ σαν συνέπεια δημιουργείτε θέμα. Ένας έλεγχος χρειάζεται αυτό ζητάμε.

Καλά δεν θα πάρω εγω Xanax για μερικούς βλαμμένους αν είναι να κάτσουμε για κάθε στόκο στην άκρη να ηρεμήσουμε είτε είμαστε με μηχανή είτε με αυτοκινιτο είτε πεζοί σε μια μέρα δεν θα φτάνουμε σπίτι μας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 minutes ago, Black Demis said:

Μα αυτό λέω ακριβός όχι ότι δεν ξέρω αν επιτρέπετε η δεν επιτρέπεται είναι ότι το κάνουν και μάλιστα πάρα πολύ σαν συνέπεια δημιουργείτε θέμα. Ένας έλεγχος χρειάζεται αυτό ζητάμε.

Καλά δεν θα πάρω εγω Xanax για μερικούς βλαμμένους αν είναι να κάτσουμε για κάθε στόκο στην άκρη να ηρεμήσουμε είτε είμαστε με μηχανή είτε με αυτοκινιτο είτε πεζοί σε μια μέρα δεν θα φτάνουμε σπίτι μας

Έγραψες οτι δεν επιτρέπονται στον λεωφορειόδρομο   ή στον δρόμο αν πηγαίνουν με 25,  δεν ισχύει.

Το ότι χρειάζεται έλεγχος είναι το μόνο σίγουρο, έλεγχος για όλους

Προσθήκη, ακόμα μιας και μιλάμε για μποτιλιάρισμα, τα 25 είναι πολύ καλά, σε αρκετές περιπτώσεις πάνε πιο γρήγορα απο αμάξια και λεωφορεία

Επεξ/σία από sdikr
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Εννοούσα κάτι τέτοιο:

• Like 2
Δημοσ.
15 minutes ago, sdikr said:

Έγραψες οτι δεν επιτρέπονται στον λεωφορειόδρομο   ή στον δρόμο αν πηγαίνουν με 25,  δεν ισχύει.

Το ότι χρειάζεται έλεγχος είναι το μόνο σίγουρο, έλεγχος για όλους

Προσθήκη, ακόμα μιας και μιλάμε για μποτιλιάρισμα, τα 25 είναι πολύ καλά, σε αρκετές περιπτώσεις πάνε πιο γρήγορα απο αμάξια και λεωφορεία

ειπα δημιουργούν μποτιλιάρισμα όχι οτι όταν έχει μποτιλιάρισμα το κανουν χειρότερο πχ εκεί που ταν ολα καλά ξαφνικά βλέπεις να σέρνεται μια λωρίδα επειδι ενας η και δυο μαζί αποφάσισαν να πανε αριστερά κλασσικά με καμία 20 25 αν ειναι πατίνι η λιγοτερο σε ποδήλατο... από πισω μια ουρα ... καποια στηγμη καποιος δεν θα την παλέψει θα κάνει προσπέραση απο δεξιά με μεγαλη πιθανότητα να γίνει ατύχημα (που γινεται και συχνα) ουαλα μποτιλιάρισμα απο το πουθενά, η το αλλο κλασσικό... φανάρι κόκκινο περνανε λες και δεν ξέρουν οτι υπάρχει, γονατίζουν ολοι στα φρένα συχνά πυκνά ενας δεν προλαβαίνει καρφώνεται πισω από τον αλλον... χαμός απο το πουθενά....
όσες φορές πάω ελβετια πραγματικά τους δίνω τα ρέστα, ποδήλατα μόνο εκεί που επιτρέπεται (δεν πάνε μαζί με αυτοκίνητα σχεδόν πουθενά) αν περασουν κόκκινο τους σκίζουν αν δεν σταματήσουν για πεζό τους σκίζουν αν πάνε πζοδρομιο εκεί που δεν επιτρέπεται τους......σκίζουν  το ίδιο προφανώς και αυτοκίνητα και μηχανες
α ναι... σκίζουν ακομη και τους πεζους οταν κανουν καφριλες περνώντας στο άσχετο τον δρομο

και θα μου πεις πως... εύκολα καμερες

• Like 2
Δημοσ.

Στην Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Να σκισουν όσους παρκαρουν παράνομα. Αυτό δημιουργεί την κίνηση τοπικά με αποτέλεσμα εντός της ίδιας πόλης να κάνεις ζιγκ ζαγκ και να μένει μια λωρίδα, να μπλοκάρουν λεωφορεία κτλ. Μετά κυνηγάς όσους ή πάνε πολύ αργά ή πολύ γρήγορα. Πχ γύρναγα σήμερα από Αθήνα για Ελευσίνα και όλα τα φορτηγά στην Λ. Αθηνών, από την Θηβών έως το Χαϊδάρι ήταν στην δεύτερη λωρίδα ενώ η θέση τους είναι στην τελευταία. Επικαθημενα, βυτιοφορα, πούλμαν κτλ. Τα ίδια κάνουν και στον Κηφισό αποτέλεσμα να μπλοκάρουν όλες τις λωρίδες.

Στην Πολωνία καθώς είχαν πολλά ατυχήματα έβγαλαν έναν νόμο. Απαγορεύεται φορτηγό να προσπεράσει φορτηγό. Και όλα τα φορτηγά ειναι δεξιά λωρίδα. Και υπάρχουν δύο λωρίδες για τα αυτοκίνητα πλέον. 

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, james01gr είπε

Στην Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Να σκισουν όσους παρκαρουν παράνομα

για να σκισεις αυτους που παρκαρουν παρανομα, πρεπει να υπαρχει χωρος να παρκαρουν νομιμα. Με ή χωρις πληρωμής. Στην Αθήνα δεν υπαρχει χωρος να παρκάρουν ολοι νομιμα, για αυτο και δεν σκιζουν τους παράνομους.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, james01gr είπε

Στην Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Να σκισουν όσους παρκαρουν παράνομα.

Αν είχες μαγαζί μάλλον θα έλεγες άλλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Αν είχες μαγαζί μάλλον θα έλεγες άλλα.

Μα έχω φίλε μου, έχω. Αλλά δεν μπορώ να παίζω κορώνα γράμμα όταν βγαίνω στον κεντρικό (είτε με αυτοκίνητο είτε όταν πάω με τα πόδια την μικρή στο σχολείο) γιατί για να παρουν έναν ρημαδοκαφε κλείνουν όλην την εξοδο, την στάση του λεωφορείου αλλά και την διάβαση πεζών. 

1 ώρα πριν, andreaspA είπε

για να σκισεις αυτους που παρκαρουν παρανομα, πρεπει να υπαρχει χωρος να παρκαρουν νομιμα. Με ή χωρις πληρωμής. Στην Αθήνα δεν υπαρχει χωρος να παρκάρουν ολοι νομιμα, για αυτο και δεν σκιζουν τους παράνομους.

Για να πάρεις έναν καφέ, ξέρεις τι γίνεται; έχεις δει; μιλάμε η μισή κίνηση στην πόλη είναι από τους καφέδες και τις τυρόπιτες. Διπλοπαρκαρίσματα, κλείνουν στενά κτλ. Και μιλάμε πως έχουμε 500 καφέ σε κάθε πόλη. Κουνάνε αυτοκίνητο για να παρουν καφέ και μόνο...  Δλδ συμφωνείς στα διπλοπαρκαρίσματα, κλείσιμο στενών, εξόδων πάρκινγκ κτλ; μιλάμε έχω αγανακτήσει να μου κλείνουν συνέχεια το γκαράζ γιατί πάνε να πάρουν καφέ είτε πάνε να πιουν καφέ από ένα ψιλικατζίδικο είτε πανε κάτι παπουδια σε φούρνο επειδή έχει τον καφέ 1.70 (και καίνε πόση βενζίνη να έρθουν από τη άλλη άκρη της πόλης...). Ειναι τραγικό να κυνηγάω και να γυρνάω γύρω γύρω να δω ποιος το έχει βάλει κάθε φορά. 

Επεξ/σία από james01gr
  • Like 2
Δημοσ.

Άδικο δεν έχεις, αλλά κάπως πρέπει να ψωνίσει και ο κόσμος, όπως κάπως πρέπει να πουλήσεις και αυτά που θέλει να ψωνίσει ο κόσμος κ.ο.κ..

Μην επιρρίπτουμε καθολικά την ευθύνη στον κόσμο, δεν ευθύνεται αποκλειστικά εκείνος για το ότι δεν υπάρχουν υποδομές για να κάνει τη δουλειά του εύκολα, γρήγορα, νόμιμα και χωρίς να ενοχλείται κανένας.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Άδικο δεν έχεις, αλλά κάπως πρέπει να ψωνίσει και ο κόσμος, όπως κάπως πρέπει να πουλήσεις και αυτά που θέλει να ψωνίσει ο κόσμος κ.ο.κ..

Μην επιρρίπτουμε καθολικά την ευθύνη στον κόσμο, δεν ευθύνεται αποκλειστικά εκείνος για το ότι δεν υπάρχουν υποδομές για να κάνει τη δουλειά του εύκολα, γρήγορα, νόμιμα και χωρίς να ενοχλείται κανένας.

Όταν διπλοπαρκάρεις, κλείνεις ράμπα, πάρκινγκ κτλ, δεν υπάρχει δικαιολογία. Βγαίνω με καρότσι με το μωρό και προσπαθώ να περάσω τον δρόμο. Και έρχεται ακριβώς μπροστά μου ένα golf φιμε τζάμια, και παρκάρει ακριβώς πάνω στην ραμπα του πεζοδρομίου για να πάρει σουβλάκια. και δεν μπορώ να ανεβάσω το καρότσι, πρέπει να βγω στον κεντρικό γιατί έχει δέντρα. Του λέω 'εδώ θα το αφήσεις;' μου λέει ναι, γιατί εμποδίζει; του απαντάω εάν βλέπει που έχει παρκάρει και εάν βλέπει το καρότσι. Έφυγε και πήγε για σουβλάκια. Ο κόσμος δεν νοιάζεται, τους έχει γραμμένους όλους. Μα όλους. Δεν με ενδιαφέρει στην τελική εάν έχει ή δεν έχει θέση για πάρκινγκ. Πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Ζω σε μια πόλη που έχει 4 πάρκινγκ στην άκρη σε σημεία της αγοράς. Αλλά το θέμα είναι ο Έλληνας θέλει να παρκάρει ΑΚΡΙΒΩΣ έξω από εκεί που θα ψωνίσει. Οταν πληρώνουν τις συντάξεις παρκάρουν όπου βρουν για να βγάλουν χρήματα. Ε, δεν μπορεί να γινεται αυτό. Δεν μπορεί να περπατήσει δέκα λεπτά. Αυτό είναι το τεράστιο πρόβλημα για την κίνηση μέσα στην πόλη. 

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...