rodosf1 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 το σπιτικό είναι α) υγιεινό β) οικονομικό συγκριτικά γ) αποδεδειγμένα σωστή ψυχικά άσκηση ενώ το έτοιμο έχει α) αμφίβολη ποιότητα όταν δεν έχετε επαφή /γνώση της κουζίνας κ των υλικών (όποιος έχει μπει σε κουζίνα επαγγελματική ξέρει τι εννοώ). Επίσης ακόμα και famous burger houses/πιτσαρίες κλπ πχ ρίχνουν την ποιότητα των υλικών τους για λόγους οικονομίας. β) το μεγάλο εχθρό... λάδι πολλαπλών χρήσεων στο τηγάνισμα = καρδιαγγειακος θάνατος. Δεδομένα τα λάδια χρησιμοποιούντε πολλεεες φορές και εμείς τρώμε καρκίνο σε γυαλιστερή μορφή όποτε τσιμπάμε πατατουλα απέξω (κ εγω το κάνω). 7
Kostasallinone Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 42 λεπτά πριν, NickTG είπε Εδώ βλέπω πάντως τα μακαρόνια βγαίνουν το κιλό 6.56€. https://www.sklavenitis.gr/etoima-geymata/geymata-zymarikon-ryzioy/geymata-me-zymarika/makaronia-me-kima-sklavenitis-480gr/ Αν πάρουμε τα ποσοστά που γράφει πάνω στο ένα κιλό έχει 520 γραμμάρια μακαρόνια, 270 γραμμάρια κιμά, 60 γραμμάρια τυρί και το υπόλοιπο είναι τα έξτρα της σάλτσας. Να πούμε 1€ για μισό κιλό μακαρόνια, βλέπω ο Σκλαβενίτης έχει κιμά με 6.8€ το κιλό άρα για 270 γραμμάρια έχουμε 1.836€, πεκορινο με 12.18€ που για 60 γραμμάρια μας δίνει 0.731€. Από αυτά έχουμε 3.568€. Μας μένουν 3€ να καλύψουμε ντομάτα και κρεμμύδι + το ρεύμα με το νερό. Σε delivery δεν ξέρω καν αν έχει νόημα να κάνω σύγκριση όπου πιθανώς 6€ θα έχει η μερίδα και όχι το κιλό. Γιατί υπολογίζεις το κιλό? Την μερίδα υπολογίζουν. Με 3.15€ από το εν λόγο παράδειγμα έβγαλες το μεσημεριανό σου. Όπως και να έχει, υπολόγισε και την βενζίνη εάν πας με το αυτοκίνητο στο supermarket. Εάν πας με τα πόδια βάλε και την ενέργεια που θα κάψεις, τα κοινόχρηστα εάν χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ ενώ μπορείς να το γλυτώσεις και επίσης άλλο να έχεις μια σακούλα με έτοιμο φαγητό και άλλο να κουβαλάς όλα τα συστατικά.
godfather0991 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Συγνώμη αλλά το καταλαβαίνω να μην θέλει κάποιος να μαγειρέψει κτλ. κτλ. αλλά γιατί μποϋκοτάζ; Ήρθε ο σουβλατζής, ο εστιάτορας στο σπίτι κάποιου και τον έβαλε με το ζόρι να παραγγείλει; Άμα θες τρως απ' έξω ή αλλιώς μαγειρεύεις. Επίσης σε αυτή την χώρα τόσο large γίναμε και τρώμε όλη την ώρα απ' έξω; Μια χαρά είναι και το μακαρονάκι, η φακή, φασολάκια, ρεβίθια, φασολάδα, λίγο τυράκι, ψωμάκι, μια χωριάτικη. Υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα να μαγειρέψει κάποιος/α και η ελληνική κουζίνα έχει πλούσιους συνδυασμούς φαγητών.
manolis115 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συμφορίτες συμφωνώ με πολλά που έχετε πει δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια. Οι σαλάτες παιδιά. Οι σαλάτες είναι η μεγαλύτερη αισχροκέρδεια. Ούτε ρεύμα θέλουν να μαγειρευτούν ούτε τίποτα και με μια ντοματοσαλάτα με φέτα και ψωμί το βράδυ χορταίνεις. Πως εξηγείτε να στην χρεώνουν 6 ευρώ είτε delivery είτε όχι; Μην μιλήσω για την λαχανοσαλάτα με καρότο. Ότι και αν πούμε δεν συμφέρει να παραγγέλνεις απέξω. Μην μιλήσω για το αν πλένουν τα λαχανικά και τα υλικά που βάζουν στο φαγητό μας όπως πρέπει. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από manolis115 8
Clytoceyx Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, TsoliasGR είπε Δοκίμασε να φτιάξεις και τα ζυμαρικά μόνος σου.Εγώ έτσι κάνω.Και ας εργάζομαι ως διανομέας. Εχω αγοράσει την Marcato Atlas 150 και ειναι φοβερη.Και οικονομική.Και εύκολη στο καθάρισμα. Φυλλο/ζυμαρια ανοιγω χρονια τωρα. Για ζυμαρικα δεν το εχω δοκιμασει, κυριως γιατι εχω ελαττωσει τα ζυμαρικα. Αλλα ειμαι σιγουρος την επομενη φορα που θα με πιασει καμια μουρλια θα δοκιμασω και ζυμαρικα. Επισης παιδια, το σπιτικο μαγειρευτο φαγακι δεν σε αφηνει να ξωκειλεις. Αλλο ειναι να ερχεται ο voltας και o efoodας καθε φορα που σε πιανει "μια λιγουριτσα μωρε" και αλλο να μην εχεις τιποτα ετοιμο προς βρωση παρα μονο πρωτες υλες η το φαι το μεσημεριανο. Και αντε να βραζεις μακαρονια στις 23:30... Η δεν θα φας η θα ενδωσεις στα ετοιμα.
dstilio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, manolis115 είπε Συμφορίτες συμφωνώ με πολλά που έχετε πει δεν θέλω να επαναλάβω τα ίδια. Οι σαλατές παιδιά. Οι σαλάτες είναι η μεγαλυτέρη αισχροκέρδεια. Ούτε ρεύμα θέλουν να μαγειρευτούν ούτε τίποτα και με μια ντοματοσαλάτα με φέτα και ψωμί το βράδυ χορταίνεις. Πως εξηγείτε να στην χρεώνουν 6 ευρώ είτε delivery είτε όχι; Σωστα. και ο μάγειρας που δουλευει πληρώνεται λιγότερα για σαλάτα σχετικά με μακαρόνια. Όπως και το ΕΦΚΑ και το ΙΚΑ ζητάνε λιγότερα από τον εργοδότη όταν ο εργαζόμενος ξοδεύει μια ώρα σε σαλάτες αντί σε σάλτσες και κρεατικά. 2
manolis115 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 1 minute ago, dstilio said: Σωστα. και ο μάγειρας που δουλευει πληρώνεται λιγότερα για σαλάτα σχετικά με μακαρόνια. Όπως και το ΕΦΚΑ και το ΙΚΑ ζητάνε λιγότερα από τον εργοδότη όταν ο εργαζόμενος ξοδεύει μια ώρα σε σαλάτες αντί σε σάλτσες και κρεατικά. Δεν θέλω έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Αλλά ακόμα και για έναν αρχάριο είναι τραγικά γρήγορο να πλύνει να κόψει και να ετοιμάσει μια ντοματοσαλάτα. Το μία ώρα δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει. 3
dstilio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Έμαθα ότι και το ενοίκιο αλλάζει εάν φτιάχνεις σαλάτες. 3
NickTG Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 9 minutes ago, Kostasallinone said: Γιατί υπολογίζεις το κιλό? Την μερίδα υπολογίζουν. Με 3.15€ από το εν λόγο παράδειγμα έβγαλες το μεσημεριανό σου. Όπως και να έχει, υπολόγισε και την βενζίνη εάν πας με το αυτοκίνητο στο supermarket. Εάν πας με τα πόδια βάλε και την ενέργεια που θα κάψεις, τα κοινόχρηστα εάν χρησιμοποιήσεις το ασανσέρ ενώ μπορείς να το γλυτώσεις και επίσης άλλο να έχεις μια σακούλα με έτοιμο φαγητό και άλλο να κουβαλάς όλα τα συστατικά. Διότι προφανώς είναι πιο εύκολο να βγάλεις με το κιλό τα ποσά. Υπόψιν πως βγαίνει ακόμα λιγότερο αφού τα 500 γραμμάρια ωμά μακαρόνια δεν είναι 500 γραμμάρια όταν τα μαγειρέψεις αλλά παραπάνω. Δεν χρειάζεται να βάλω τίποτα από αυτά καθώς αυτά τα έξοδα θα τα έχεις ακόμα και έτοιμο φαγητό να πάρεις. Αντίστοιχα αν συγκρίνεις με delivery μπορείς να βάλεις και από το Σκλαβενίτη delivery.
dstilio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, manolis115 είπε Δεν θέλω έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Αλλά ακόμα και για έναν αρχάριο είναι τραγικά γρήγορο να πλύνει να κόψει και να ετοιμάσει μια ντοματοσαλάτα. Το μία ώρα δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει. Θα σου πω. κάνε δοκιμή μόνος σου και χρονομέτρηση την ώρα που εισαι ενεργός πάνω από κάθε μαγειρική μ 1) πλύσιμο και κόψιμο τριών λαχανικών για σαλατα. Λάδι κτλ. 2) βάλε νερό, πέρα μακαρόνια μέσα, μόλις βράσουν βγάλε τα , στράγγιξε και ρίξε βούτυρο και τυρί. Εμενα η σαλάτα μου τρώει περισσότερο χρονο
basilis_k6 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 οι τιμές δεν θα πέσουν. 1ον ανεβηκαν τα ενοικια. 2ον εχει ανεβασει στο θεο τις τιμες το efood με τις προμηθειες. 3ον ηρθαν οι αυξησεις 1ων υλων. ε πλεον δεν συμφαιρει. να πιεσουν το efood για τις προμηθειες και την κυβερνηση για το φπα. αλλιως ας κλείσουν όσοι δεν εχουν πλεον κοσμο. αν ο κοσμος δεν αντιδραει και συνεχιζει να πληρωνει τέτοιες τιμες τοτε μπραβο τους και καλα κανουν.
dstilio Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Επισης υπολόγισε ότι ο μαγαζάτορας υπολογίζει ποσά κεφάλια θα περάσουν σε μια μέρα. αν χρειάζεται 100 πελάτες την μέρα και όλοι οι 100 που παίρνανε πάρουν πατάτες μόνο, τότε οι πατάτες θα ακριβύνουνε για να καλυφθούν τα έξοδα, και το κέρδος που θέλει. 1
manolis115 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, dstilio said: Έμαθα ότι και το ενοίκιο αλλάζει εάν φτιάχνεις σαλάτες. Κοίτα είπα ότι δεν μπήκα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν και δεν θα σου απαντήσω. Πάντως θα συμφωνήσεις και εσύ πιστεύω ότι από άποψη ποιότητας, χρόνου, ποσότητας και τιμής συμφέρει έναν καταναλωτή να τα φτιάξει μόνος του. Και μιας που είπες για μακαρόνια. Και αυτά είναι τρομερά πιο ακριβά να φας ένα πιάτο απέξω η delivery από το να μαγειρέψεις μια κατσαρόλα σπίτι σου. Θα πω και κάτι που μακάρι να γινόταν. Μάθημα μαγειρικής στα σχολεία για όλα τα παιδιά. Επεξ/σία 17 Νοεμβρίου 2021 από manolis115 4
Dark_Nightfall Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, dstilio είπε Θα σου πω. κάνε δοκιμή μόνος σου και χρονομέτρηση την ώρα που εισαι ενεργός πάνω από κάθε μαγειρική μ 1) πλύσιμο και κόψιμο τριών λαχανικών για σαλατα. Λάδι κτλ. 2) βάλε νερό, πέρα μακαρόνια μέσα, μόλις βράσουν βγάλε τα , στράγγιξε και ρίξε βούτυρο και τυρί. Εμενα η σαλάτα μου τρώει περισσότερο χρονο
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, godfather0991 είπε Συγνώμη αλλά το καταλαβαίνω να μην θέλει κάποιος να μαγειρέψει κτλ. κτλ. αλλά γιατί μποϋκοτάζ; Ήρθε ο σουβλατζής, ο εστιάτορας στο σπίτι κάποιου και τον έβαλε με το ζόρι να παραγγείλει; Άμα θες τρως απ' έξω ή αλλιώς μαγειρεύεις. Επίσης σε αυτή την χώρα τόσο large γίναμε και τρώμε όλη την ώρα απ' έξω; Μια χαρά είναι και το μακαρονάκι, η φακή, φασολάκια, ρεβίθια, φασολάδα, λίγο τυράκι, ψωμάκι, μια χωριάτικη. Υπάρχουν τόσα ωραία πράγματα να μαγειρέψει κάποιος/α και η ελληνική κουζίνα έχει πλούσιους συνδυασμούς φαγητών. μπουκοταζ ειπε, οχι σαμποταζ. σιγα μη τους ριξουμε και ρουκετα στο μαγαζι. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις