nikoletou Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Να σημειώσω πως μένω βόρεια Ελλάδα οπότε το νερό το χειμώνα είναι κρύο. Έχω έναν παλιό που τυραννιέμαι κάθε φορά για μπάνιο αφού τον ανάβω μια ώρα για να κάνω ένα μπάνιο στο γρήγορο μια και παγώνει πολύ γρήγορα το νερό. Επίσης αν τον ανάψω και μπω για μπάνιο τρεις ώρες μετά το νερό έχει σχεδόν κρυώσει. Θέλω έναν θερμοσίφωνα (δεν με ενδιαφέρει το κόστος αρκεί να μου κάνει τη δουλειά μου) που να αποφύγω όλα αυτά τα προβλήματα. Είδα αυτούς τους νέου τύπου της Ariston και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος τους προτείνει ή έχει και μπορεί να μου πει την άποψη του. Απ ότι είδα ειναι θερμοσίφωνες που έχουν συνεχές ζεστό νερό, προφανώς όταν πάει να κρυώσει παίρνει μπροστά και το ζεσταίνει. Το σημαντικό επίσης είναι η κατανάλωση ρεύματος γιατί με το παλιό ήδη καίμε τρελά όταν το ανάβουμε κοντά 2 ώρες ημερησίως στα 4kw/ώρα για να κάνουμε 2 άτομα μπάνιο. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αγορά θερμοσίφωνα δεκτή. https://www.ariston.com/el-gr/proionta/thermosifones/ilektrikoi-thermosifones/lydos-eco/ Ένα μπάνιο ρε παιδιά να κάνουμε της προκοπής το χειμώνα χωρίς να έχουμε τρελές καταναλώσεις ρεύματος.. 😔 Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από nikoletou
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Παντως κάτι τρέχει με αυτόν που έχεις,χαλασμένος θερμοστάτης; 2
sphinxgr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, nikoletou είπε Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Να σημειώσω πως μένω βόρεια Ελλάδα οπότε το νερό το χειμώνα είναι κρύο. Έχω έναν παλιό που τυραννιέμαι κάθε φορά για μπάνιο αφού τον ανάβω μια ώρα για να κάνω ένα μπάνιο στο γρήγορο μια και παγώνει πολύ γρήγορα το νερό. Επίσης αν τον ανάψω και μπω για μπάνιο τρεις ώρες μετά το νερό έχει σχεδόν κρυώσει. Θέλω έναν θερμοσίφωνα (δεν με ενδιαφέρει το κόστος αρκεί να μου κάνει τη δουλειά μου) που να αποφύγω όλα αυτά τα προβλήματα. Είδα αυτούς τους νέου τύπου της Ariston και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος τους προτείνει ή έχει και μπορεί να μου πει την άποψη του. Απ ότι είδα ειναι θερμοσίφωνες που έχουν συνεχές ζεστό νερό, προφανώς όταν πάει να κρυώσει παίρνει μπροστά και το ζεσταίνει. Το σημαντικό επίσης είναι η κατανάλωση ρεύματος γιατί με το παλιό ήδη καίμε τρελά όταν το ανάβουμε κοντά 2 ώρες ημερησίως στα 4kw/ώρα για να κάνουμε 2 άτομα μπάνιο. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αγορά θερμοσίφωνα δεκτή. https://www.ariston.com/el-gr/proionta/thermosifones/ilektrikoi-thermosifones/lydos-eco/ Ένα μπάνιο ρε παιδιά να κάνουμε της προκοπής το χειμώνα χωρίς να έχουμε τρελές καταναλώσεις ρεύματος.. 😔 ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, οι θερμοσίφωνες καταναλώνουν το ίδιο ρεύμα και την ίδια δουλειά κάνουν. 1W παίρνουν και το μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Οπότε επικεντρώσου : Μέγεθος σε λίτρα Τελική τιμή Τίποτα άλλο. Αν δεν θες να πληρώνεις ρευμα βάζεις ηλιακό. Και εκεί όμως η απόσβεση ειναι σχετική και όχι απόλυτη. Ειδικά αν βάλεις το ετησιο υποχρεωτικό Service. 2
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχουμε αρχαίο θερμοσίφωνα 150 λίτρα με αντίσταση 1kW, παίρνει ώρες να κάψει, θα τον αλλάξουμε κάποια στιγμή. Αυτός που έχεις εσύ τώρα, είτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον θερμοστάτη, είτε χρειάζεσαι αλλαγή σε θερμοστάτη μαζί με αντίσταση. Το ότι δεν σου κρατάει το νερό σημαίνει πως λόγω παλαιότητας έχει απωλεσει η μόνωση τις ιδιότητες της, αλλά για να το καταλάβεις αυτό πρέπει να περάσουν 30 χρόνια. Η μεν αντίσταση λόγω παλαιότητας μπορεί να καταναλώνει 4kW αλλά να αποδίδει λιγότερο. Θα έλεγα πάρε έναν καινούργιο και εισαι κομπλέ, υπάρχουν άπειρες μάρκες και επιλογές. Θα έχεις ένα κόστος τοποθέτησης και σύνδεσης. Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
esertas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Οι θερμοσίφωνες μαζεύουν μέσα πολλά άλατα και γύρω από την αντίσταση και χύμα κάτω εσωτερικά. Πρέπει να ανοίγουν κάθε 3 χρόνια για καθάρισμα όπως λέει μάστορας. 3
korakios Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikoletou είπε Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. βρες κάποιον να συνδέεται με καλοριφερ (αν έχεις) , ηλιακός αν έπαιζε ακόμα καλύτερα επίσης βάλε νυχτερινό τιμολόγιο αν δεν έχεις , είναι απαραίτητο για τέτοιες συσκευές/καταναλωσεις Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από korakios
papoys1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, nikoletou είπε Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για αγορά ηλεκτρικού θερμοσίφωνα. Να σημειώσω πως μένω βόρεια Ελλάδα οπότε το νερό το χειμώνα είναι κρύο. Έχω έναν παλιό που τυραννιέμαι κάθε φορά για μπάνιο αφού τον ανάβω μια ώρα για να κάνω ένα μπάνιο στο γρήγορο μια και παγώνει πολύ γρήγορα το νερό. Επίσης αν τον ανάψω και μπω για μπάνιο τρεις ώρες μετά το νερό έχει σχεδόν κρυώσει. Θέλω έναν θερμοσίφωνα (δεν με ενδιαφέρει το κόστος αρκεί να μου κάνει τη δουλειά μου) που να αποφύγω όλα αυτά τα προβλήματα. Είδα αυτούς τους νέου τύπου της Ariston και ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος τους προτείνει ή έχει και μπορεί να μου πει την άποψη του. Απ ότι είδα ειναι θερμοσίφωνες που έχουν συνεχές ζεστό νερό, προφανώς όταν πάει να κρυώσει παίρνει μπροστά και το ζεσταίνει. Το σημαντικό επίσης είναι η κατανάλωση ρεύματος γιατί με το παλιό ήδη καίμε τρελά όταν το ανάβουμε κοντά 2 ώρες ημερησίως στα 4kw/ώρα για να κάνουμε 2 άτομα μπάνιο. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση σε αγορά θερμοσίφωνα δεκτή. https://www.ariston.com/el-gr/proionta/thermosifones/ilektrikoi-thermosifones/lydos-eco/ Ένα μπάνιο ρε παιδιά να κάνουμε της προκοπής το χειμώνα χωρίς να έχουμε τρελές καταναλώσεις ρεύματος.. 😔 Ότι και να κάνεις από τη στιγμή που είσαι Βόρεια με τέτοιο ψύχος δεν αλλάζει κάτι. Αν μείνει σβηστός θα κρυώσει και δε σε συμφέρει να τον έχεις συνέχεια αναμμένο ειδικά το χειμώνα με αρνητικές θερμοκρασίες. Από τη στιγμή που ότι και να πάρεις αν μείνει σβηστός το νερό θα κρυώσει γρήγορα , πρότασή μου. Βάλε μικρό θερμοσίφωνα 60 λίτρα με καλή μόνωση την οποία μπορείς να ενισχύσεις μόνος σου τυλίγοντάς τον εξωτερικά με υαλοβάμβακα π.χ. Έτσι θα ζεσταίνει πιο γρήγορα με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος γιατί άλλο να ζεστάνεις 60 λίτρα νερό και άλλο 120. 1
phanispal Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, VirusX2gr είπε Ταχυθερμαντηρας ειναι η λυση!! Τι απόδοση έχουν αυτοί γενικά; Έχουμε έναν παλιό στο χωριό (~6ΚWh νομίζω), ο οποίος για να κάνεις μπάνιο με σχετικά ζεστό νερό (χλιαρό προς ζεστό) η ροή πρέπει να είναι λίγη. Δηλαδή γυναίκα (ή κανάς μεταλάς :Ρ) να ξεβγάλει τα μαλλιά της τής βγαίνει η πίστη και τελικά οικονομία δεν κάνει αφού έχει το νερό τρέχει πολλή ώρα, συν ότι τραβάνε 6+ KWh αντί για 4. Επίσης οι ταχυθερμοσίφωνες νομίζω απαιτούν ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση στον πίνακα. Αλλά αν οι σύγχρονοι σου επιτρέπουν να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό και μπόλικη πίεση, ενδιαφέρει και μένα. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από phanispal
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 43 λεπτά πριν, phanispal είπε Τι απόδοση έχουν αυτοί γενικά; Έχουμε έναν παλιό στο χωριό (~6ΚWh νομίζω), ο οποίος για να κάνεις μπάνιο με σχετικά ζεστό νερό (χλιαρό προς ζεστό) η ροή πρέπει να είναι λίγη. Δηλαδή γυναίκα (ή κανάς μεταλάς :Ρ) να ξεβγάλει τα μαλλιά της τής βγαίνει η πίστη και τελικά οικονομία δεν κάνει αφού έχει το νερό τρέχει πολλή ώρα, συν ότι τραβάνε 6+ KWh αντί για 4. Επίσης οι ταχυθερμοσίφωνες νομίζω απαιτούν ειδική ηλεκτρολογική εγκατάσταση στον πίνακα. Αλλά αν οι σύγχρονοι σου επιτρέπουν να κάνεις μπάνιο με ζεστό νερό και μπόλικη πίεση, ενδιαφέρει και μένα. Έτσι όπως τα λες είναι. Και δεν υπάρχουν σημαντικές τεχνολογικές αλλαγές σε συσκευές με αντιστάσεις για να ψάξεις να βρεις την εξέλιξη της τεχνολογίας. Οι ταχυθερμοσίφωνες που συνήθως δίνονται σαν "μπάνιου" είναι 6-8kW (οι μικρότεροι προμοτάρονται σαν "κουζίνας" ή "νιπτήρα") και έχουν ακριβώς τα αποτελέσματα που γράφεις. Ειδικά τώρα το χειμώνα με το πολύ κρύο νερό εισόδου. Δηλαδή ή κανονική ροή και θερμοκρασία χλιαρή ή σχετικά ζεστό νερό αλλά ροή...κατουρήματος (ενίοτε και μεγάλου ανθρώπου με προβλήματα κύστης ) Αυτοί που κάνουν σχετικά αξιοπρεπή δουλειά είναι τουλάχιστον 11kW (καλύτερα και παραπάνω) αλλά εκεί πάμε σε τριφασικούς. Και με τη σχετική "βαρβάτη" γραμμή ρεύματος για να σηκώσει το φορτίο. Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση η "εξοικονόμηση" είναι αρκετά συζητήσιμη. Πχ πόσο περισσότερο όφελος έχει κάποιος με 18άρι (18kW) μηχάνημα που δουλεύει για ένα 10λεπτο σε σχέση με ένα 4άρι (θερμοσίφωνα) που είναι αναμμένος μία ώρα; Σίγουρα έχει διαφορά αλλά όχι αυτό το τεράστιο όφελος που ευαγγελίζονται οι πωλητές. Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και κόστος αγοράς και εγκατάστασης (στους τριφασικούς τα νούμερα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα) τότε το όποιο πιθανό κέρδος πηγαίνει σε μεγάλο βάθος χρόνου. Μένει μόνο η ευκολία, αν είναι αυτό το ζητούμενο, του στυλ "άντρα θέλω, τώρα τόνε θέλω" 2 2
paylidis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εξετασε καλυτερα το ενδεχόμενο ηλιακού. Το ότι δε σου φτάνει το νερό κατα 90% οφειλεται στο μεγεθος του θερμοσιφωνα πάντως... Την πάτησα παρόμοια και εγω με ενα σπιτι που εφτιαξα και παω μαξ 1 μηνα το χρόνο και έβαλα μονο 80 λιτρα θερμοσιφωνο και πολύ οριακά φτάνει στη γυναικα έχοντας ανάψει 1.5+ ώρα (ολα ειναι σωστα ρυθμισμένα και ειναι καινουργιος οποτε δεν εχει άλατα κλπ). Με ηλιακό 200 λιτρα στην ίδια περιοχή χειμώνα κάνουν μπάνιο τουλάχιστον 2 άτομα... Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2021 από paylidis
nikoletou Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Στις 1/12/2021 στις 4:07 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Παντως κάτι τρέχει με αυτόν που έχεις,χαλασμένος θερμοστάτης; Μπορεί... Όπως και να χει θέλω να τον αλλάξω γιατί είναι αρκετά παλιός δεν έχει αλλαχτεί πότε στο διαμέρισμα των γονιών μου Στις 1/12/2021 στις 4:32 ΜΜ, sphinxgr είπε ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, οι θερμοσίφωνες καταναλώνουν το ίδιο ρεύμα και την ίδια δουλειά κάνουν. 1W παίρνουν και το μετατρέπουν σε θερμική ενέργεια. Οπότε επικεντρώσου : Μέγεθος σε λίτρα Τελική τιμή Τίποτα άλλο. Αν δεν θες να πληρώνεις ρευμα βάζεις ηλιακό. Και εκεί όμως η απόσβεση ειναι σχετική και όχι απόλυτη. Ειδικά αν βάλεις το ετησιο υποχρεωτικό Service. Ηλιακό βάλανε οι γονείς μου φέτος αλλά κατά ένα περίεργο λόγο ενώ είναι καινούργιος δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε! Δεν παίζει να ζεστάνει νερό με μια απλή ηλιοφάνεια. Μόλις φύγανε οι πολλές ζεστές, το Σεπτέμβρη με το ζόρι ζέστανε λίγο νερό.. Ξέρω δεν είναι φυσιολογικό αλλά ακόμη με τον υδραυλικό δεν βγάλανε άκρη.. Στις 1/12/2021 στις 6:29 ΜΜ, korakios είπε βρες κάποιον να συνδέεται με καλοριφερ (αν έχεις) , ηλιακός αν έπαιζε ακόμα καλύτερα επίσης βάλε νυχτερινό τιμολόγιο αν δεν έχεις , είναι απαραίτητο για τέτοιες συσκευές/καταναλωσεις Έχω νυχτερινό τιμολόγιο. Καλοριφέρ υπάρχουν, θέρμανση με καλοριφέρ δν παίζει 😁 19 ώρες πριν, VirusX2gr είπε Ταχυθερμαντηρας ειναι η λυση!! Ηταν η πρώτη λύση που σκέφτηκα είχα ψάξει τους Clage. Δεν εχω όμως τριφασικό ρεύμα και ήθελα να πάρω κεντρικό . Ήμουν έτοιμη να πάρω τον μονοφασικο με μετατροπές καλώδιο και ασφάλεια πίνακα αλλά δν το προχώρησα γιατί μ ενημέρωσαν πως θα κοπεί αρκετά η πίεση και εμείς οι γυναίκες με τα μαλλιά είναι ένα θέμα..
gpapadakis Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, paylidis είπε Εξετασε καλυτερα το ενδεχόμενο ηλιακού. Το ότι δε σου φτάνει το νερό κατα 90% οφειλεται στο μεγεθος του θερμοσιφωνα πάντως... Την πάτησα παρόμοια και εγω με ενα σπιτι που εφτιαξα και παω μαξ 1 μηνα το χρόνο και έβαλα μονο 80 λιτρα θερμοσιφωνο και πολύ οριακά φτάνει στη γυναικα έχοντας ανάψει 1.5+ ώρα (ολα ειναι σωστα ρυθμισμένα και ειναι καινουργιος οποτε δεν εχει άλατα κλπ). Με ηλιακό 200 λιτρα στην ίδια περιοχή χειμώνα κάνουν μπάνιο τουλάχιστον 2 άτομα... Στο εξοχικο (αν ειναι) τον ηλιακο μπορει να γυρισεις και να μη τον βρεις... Συνεβη πριν λιγο καιρο σε γνωστο μου... Οποτε μαλλον καλα επραξες... Επεξ/σία 3 Δεκεμβρίου 2021 από gpapadakis 1
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Οι ταχυθερμαντήρες για να έχουν ζεστό νερό με μια ικανοποιητική ροή πρέπει να είναι ισχύος τουλάχιστον 7-8kW και παραπανω, σύνδεση απευθείας με τον γενικό με όλες τις συσκευές κλειστές αλλιώς βάζεις ενισχυμένο μονοφασικο για να μην σου πέφτει η ασφάλεια. Πριν τον συνδέσεις έλεγχος του ρελε και της γείωσης της οικίας ότι δουλεύουν σωστά. Ο ηλιακός είναι συμφέρον και αποδοτικός σε μια ηλιοφάνεια. Αν όχι τότε να ρωτήσετε θερμουδραυλικο να τον ελέγξει. 2
csontheline Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Ο ταχυθερμοσίφωνας θέλει ειδικό τηλέφωνο. Έβαλα καινούριο και δεν έπιανε ποτέ θερμοκρασία με το τηλέφωνο που προϋπήρχε. Τον πήγα πίσω (για άλλον λόγο) και το ανέφερα στον αντιπρόσωπο. Με ενημέρωσε πως μόνο με το δικό του λειτουργεί σωστά. Το άλλαξα και εξεπλάγην! Μπαίνει κρύο γύρω στους 10 βαθμούς και βγαίνει 41, με ρύθμιση στα 5,5kw! Τον έχω συνδυάσει με το ζεστό του ηλιακού και δεν το αλλάζω με τίποτα. Βάζω 37 βαθμούς και μένει καρφί (εκτός αν έρθει πιο ζεστό από πάνω 😆 ) 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα