Tortugas Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είχα κάνει μια λίστα αγαπημένων στο skroutz για να φτιάξω PC το black friday, κάτι το οποίο δεν έγινε λόγω έλλειψης προσφορών. Την έχω ανοιχτή ακόμη και τσεκάρω ειδοποιήσεις μήπως και πεταχτεί καμιά καλή προσφορά. Σήμερα λοιπόν ένα γνωστό/καλό σκρουτζομάγαζο έβαλε τον 5800x στα 271,85€ (ενώ ~365€ τον έχουν όλοι τώρα). Στο skroutz φαινόταν αυτή η τιμή λοιπόν, στο site όμως ήταν 400 η τιμή. Σκέφτηκα είτε πως έκαναν λάθος και το διόρθωσαν, είτε πως ήταν για ελάχιστα κομμάτια και δεν πρόλαβα. Ανανεώνοντας το skroutz λίγο μετά, σκάει κι άλλη ειδοποίηση... Ένα άλλο μαγαζί μόλις είχε βάλει τιμή 271,83€ (-2 λεπτά). Το μαγαζί αυτό είχε παράδοση "έως 30 μέρες" και στην φάση που είμαι δεν βιάζομαι, μπήκα λοιπόν και έκανα παραγγελία με αντικαταβολή. Η τιμή αυτή δεν κράτησε ούτε μισή ώρα στο κατάστημα που κατάφερα και παρήγγειλα, οπότε συμπεραίνω πως έγινε αυτόματα η αλλαγή τιμής για να είναι αυτοί το πρώτο αποτέλεσμα. Μετέπειτα που κατάλαβαν τι έγινε, φαντάζομαι πως την διόρθωσαν. Ακολούθησε σχετικά αργότερα κι ένα άλλο κατάστημα με παρόμοια τιμή σε αυτό το cpu, ενώ οι άλλοι είχαν διορθώσει τις τιμές. Το ίδιο έγινε και με ένα τροφοδοτικό (σήμερα κι αυτό), ενώ γενικά έχω παρατηρήσει πως είναι συχνό φαινόμενο η περιέργως ταυτόχρονη πτώση τιμών. Υποθέτω πως δεν είναι κάποιο "feature" που προσφέρει το skroutz αυτό, οπότε το λογικό συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι πως το κάνουν με bot. Κάποιοι μπορεί να πείτε πως κάνω λάθος, κάποιοι πως δεν ανακάλυψα τον τροχό και πως καλύφθηκε σε άλλο θέμα η συζήτηση αυτή. Η βασική ερώτηση όμως παραμένει. Παίζει να φτάσει ποτέ στα χέρια μου με αυτήν την τιμή το cpu, ή να περιμένω e-mail ακύρωσης γιατί "δεν το έχει ο προμηθευτής" ή οποιοδήποτε άλλο χαζό λόγο? Μη χαίρομαι άδικα... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2021 από Tortugas
SilentVoice Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Tortugas είπε Είχα κάνει μια λίστα αγαπημένων στο skroutz για να φτιάξω PC το black friday, κάτι το οποίο δεν έγινε λόγω έλλειψης προσφορών. Την έχω ανοιχτή ακόμη και τσεκάρω ειδοποιήσεις μήπως και πεταχτεί καμιά καλή προσφορά. Σήμερα λοιπόν ένα γνωστό/καλό σκρουτζομάγαζο έβαλε τον 5800x στα 271,85€ (ενώ ~365€ τον έχουν όλοι τώρα). Στο skroutz φαινόταν αυτή η τιμή λοιπόν, στο site όμως ήταν 400 η τιμή. Σκέφτηκα είτε πως έκαναν λάθος και το διόρθωσαν, είτε πως ήταν για ελάχιστα κομμάτια και δεν πρόλαβα. Ανανεώνοντας το skroutz λίγο μετά, σκάει κι άλλη ειδοποίηση... Ένα άλλο μαγαζί μόλις είχε βάλει τιμή 271,83€ (-2 λεπτά). Το μαγαζί αυτό είχε παράδοση "έως 30 μέρες" και στην φάση που είμαι δεν βιάζομαι, μπήκα λοιπόν και έκανα παραγγελία με αντικαταβολή. Η τιμή αυτή δεν κράτησε ούτε μισή ώρα στο κατάστημα που κατάφερα και παρήγγειλα, οπότε συμπεραίνω πως έγινε αυτόματα η αλλαγή τιμής για να είναι αυτοί το πρώτο αποτέλεσμα. Μετέπειτα που κατάλαβαν τι έγινε, φαντάζομαι πως την διόρθωσαν. Ακολούθησε σχετικά αργότερα κι ένα άλλο κατάστημα με παρόμοια τιμή σε αυτό το cpu, ενώ οι άλλοι είχαν διορθώσει τις τιμές. Το ίδιο έγινε και με ένα τροφοδοτικό (σήμερα κι αυτό), ενώ γενικά έχω παρατηρήσει πως είναι συχνό φαινόμενο η περιέργως ταυτόχρονη πτώση τιμών. Υποθέτω πως δεν είναι κάποιο "feature" που προσφέρει το skroutz αυτό, οπότε το λογικό συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι πως το κάνουν με bot. Κάποιοι μπορεί να πείτε πως κάνω λάθος, κάποιοι πως δεν ανακάλυψα τον τροχό και πως καλύφθηκε σε άλλο θέμα η συζήτηση αυτή. Η βασική ερώτηση όμως παραμένει. Παίζει να φτάσει ποτέ στα χέρια μου με αυτήν την τιμή το cpu, ή να περιμένω e-mail ακύρωσης γιατί "δεν το έχει ο προμηθευτής" ή οποιοδήποτε άλλο χαζό λόγο? Μη χαίρομαι άδικα... Το bot ισχύει. Επικοινώνησε αύριο με το κατάστημα για να μάθεις σίγουρα και να μην περιμένεις άδικα. Προτείνω να μην τους ρωτήσεις απευθείας αν θα φας άκυρο, αλλά να τους ζητήσεις μια εκτίμηση χρόνου παράδοσης. 2
Tortugas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Επικοινώνησε αύριο με το κατάστημα για να μάθεις σίγουρα και να μην περιμένεις άδικα. Προτείνω να μην τους ρωτήσεις απευθείας αν θα φας άκυρο, αλλά να τους ζητήσεις μια εκτίμηση χρόνου παράδοσης. Ναι, θα ρίξω ένα τηλέφωνο. Σκεφτόμουν πως να ρωτήσω χωρίς να τους δώσω εύκολη διέξοδο για ακύρωση, αυτό που είπες είναι μάλλον το καλύτερο. Ελπίζω να μην είναι απ' τα μαγαζιά που σου λένε "όλα καλά" και στο ακυρώνουν τελικά πάνω στον μήνα
kyr123 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2021 Είναι εταιρίες που παρέχουν την συγκεκριμένη υπηρεσία σε καταστήματα στο skroutz. Είτε κάποιος υπάλληλος είτε bot αλλάζει την τιμή(συνήθως κατά 0,01ευρώ πιο κάτω) για να βγαίνει 1ος στο Skroutz.Γίνεται αυτόματα οπότε εάν κάποιος όντως βάλεις πχ 1 προϊόν 100ευρώ και είναι αληθινό,το bot άλλου καταστήματος θα το βάλει 99,99 αλλά χωρίς να έχει απόθεμα. 1
Tortugas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2021 Ένα update για την cpu. Με πήραν εκείνοι την επόμενη μέρα και μου είπαν πως "έγινε λάθος στην τιμή" και πως αμα θέλω με 363€... Eίπα όχι προφανώς, πως το αγόρασα με 272€ και τόσο θέλω να μου έρθει. Είχαμε μια σύντομη προφορική διαμάχη και η ήδη νευριασμένη κοπέλα (προφανώς μίλησε και με άλλους πριν και είπε θα έπαιρνε κι άλλους 2 μετά για να τους ακυρώσει), θεώρησε σημαντικό να αναφέρει πολλαπλές φορές και χωρίς κάνω καμία απωλύτως αναφορά ή υπαινιγμό για bot πως εκείνη αυτοπροσώπος έκανε την λανθασμένη αλλαγή τιμής. Θα ακολουθήσει προφανώς αρνητική στο skroutz και καταγγελία το κατάστημα. Παρόμοια κατάσταση συνέβη με ακύρωση σε ένα άλλο κατάστημα με ένα τροφοδοτικό που πήρα σε μειωμένη τιμή επειδή "ο προμυθευτής δεν το έχει σε στοκ", παρ' όλα αυτά μέχρι και τώρα συνεχίζουν να το πουλάνε με την ανεβασμένη τιμή στην σελίδα τους. Αυτοί είχαν και το θράσος να με ρωτήσουν γιατί έχω πρόβλημα με την ακύρωση εφόσον με ενημέρωσαν μετά απο μια εργάσιμη μέρα. 😂 Έχει χαλάσει αρκετά το skroutz πλέον, 2/2 ακυρώσεις σε μια μέρα... Πρέπει να ξυπνήσει να κάνει κάτι, χάνει αξιοπιστία απο κάτι τέτοιους "εμπόρους" 5 ώρες πριν, doubtful είπε εγω αγοραζω μονο με αντικαταβολη.. 🙂 Για τέτοια ποσά κι εγώ, έτσι το 'κανα. Κάτω απο 30-50€ μόνο ίσως βάλω κάρτα/paypal, ανάλογα το κατάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα