Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση οικονομικού τυπου


vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τρώω κάτι φλασιες ξαφνικα και δε ξέρω ούτε από που μου έρχονται ούτε την απάντηση

Η αφορμή γι αυτή μου την απορία ήταν η αγορά ενός παιχνιδιού από το ps store.Και θα σας εξηγήσω τι εννοώ.

Ήθελα λοιπόν ένα παιχνίδι το οποίο κοστίζει 10 ευρώ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ PSSTORE.Παιρνω λοιπόν ένα δεκαευρω,το καταθέτω στο λογαριασμό μου από το ATM ,και κάνω την αγορά (μέσω του τραπεζικού λογαριασμού μου).

Η απορία που μου δημιουργήθηκε λοιπόν είναι η εξής.Ασχετα με αυτή την αγορά μου,εάν αγόραζα 1 μπλούζα π.χ από ένα κατάστημα ρούχων ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΖΩ και κόστιζε 10 ευρω ,τα χρήματα αυτά θα έφευγαν από μένα,απ τα συνολικά χρήματα που έχω και θα πήγαιναν στο κατάστημα.Εαν δηλαδή εγω σπίτι μου είχα 100 ευρώ και αγόραζα τη μπλούζα,μετά απ την αγορά αυτή θα είχα 90 και αντίστοιχα στο μαγαζί θα έμπαιναν τα 10 ευρώ της αγοράς μου.Θα λιγοστεύουν δηλαδή τα χρήματα μου κατά 10 ευρώ και θα αυξανόταν αντίστοιχα κάπου αλλού.

Σχετικά με την αγορά με το PS STORE τώρα.Η εταιρεία που θα πληρωθεί για το παιχνίδι που αγόρασα είναι πιθανότατα αμερικανική,σίγουρα είναι εκτός Ελλάδος.Αυτο που δε καταλαβαίνω είναι το εξής.Εγω κατέθεσα ένα δεκαευρω στο λογαριασμό μου.Πηρα δλδ ένα χαρτονόμισμα,και το έβαλα σε κάποιο ATM .Στη συνέχεια αγόρασα το παιχνιδι,η εταιρεία πληρώθηκε,αλλά το δεκαευρω που κατέθεσα εγώ,στη φυσική του μορφή,σα χαρτονομισμα ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΝ ΕΛΛΑΔΑ στη τράπεζα που το κατεθεσα.Δηλαδη μπορεί τα χρήματα να αφαιρέθηκαν από το λογαριασμό μου ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΜΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .Και αυτό είναι κάτι που δε μπορώ να καταλάβω.Δεν είναι δλδ ακριβώς η ίδια περίπτωση όπως στο παράδειγμα με τη μπλούζα.Οτι δλδ από κάπου αφαιρέθηκαν χρήματα για να μπουν κάπου αλλού για την αγορά ενός προϊόντος.Οσο κουλή ερώτηση και να φαίνεται σε κάποιους εγώ δε μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει αυτό.Μαλλον υπάρχει κάτι που δε γνωρίζω στην όλη διαδικασία.Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η τραπεζα εκτος απο τα μετρητα σου εχει και μερικα δις ευρω σε "χρημα του υπολογιστη". Οποτε πηρε το 10ρικο σου και εστειλε στην αμερικη 10 ευρω απο τα δικα της τα ψηφιακα λεφτα. Εχει αυτο καποιο κοστος? Ναι φυσικα και εχει, οπως και πληρωνει υπαλληλους και εχει καταστηματα. Γιαυτο οταν σου δινει δανειο περιμενει να πληρωθει, και γιαυτο τα λεφτα σου του λογαριασμου σου τα επενδυει για να βγαζει κερδος η ιδια.

Επεξ/σία από Land-decked
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι τράπεζες δουλεύουν με λόγιστικό χρήμα ως επί το πλείστον, το οποίο όπως καταλαβαίνεις είναι απλά λογιστικές εγραφές. Τα χρήματα σε φυσική μορφή που υπάρχουν είναι ένα ελάχιστο μόνο ποσοστό (δες ΤΕΚΕ ή HDIGF) γι' αυτό και ο μόνιμος φόβος του τραπεζικού συστήματος είναι το bank run. On topic τώρα, τα χρήματα αυτά δεν αφαιρούνται από πουθενά και δεν υπάρχουν καν σε φυσική μορφή. Αλλαγή μιας εγγραφής σε μια βάση είναι.

Επεξ/σία από l337
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...