Kalahaan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μπορείς να μην γράψεις τίποτα στο βιογραφικό σου και αν σε ρωτήσουν να τους πεις πως δεν θεωρησες σημαντικό να το γράψεις λόγω εργασίας λιγων ημερών. Ήδη θα τους έχω πει ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενη εταιρεία, άρα θα τους έχω κοροϊδέψει. 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Αν το γράψεις τότε πες μια δικαιολογία κάτι πολύ πειστικό γιατί πίστεψε με ορισμένοι δεν σκαμπαζουν και καταλαβαινουν άμεσα αν πεις κάτι που δεν είναι πιστευτό. Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Μία άλλη δικαιολογία του στυλ ότι δεν πληρώνουν στην ώρα τους, δεν ξέρω. Αν ήξερα με βεβαιότητα αν φαίνεται στα ένσημα, θα ήξερα και τι να κάνω ακριβώς. Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Kalahaan είπε Ήδη θα τους έχω πει ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενη εταιρεία, άρα θα τους έχω κοροϊδέψει. Ναι κάτι τέτοιο σκέφτομαι. Μία άλλη δικαιολογία του στυλ ότι δεν πληρώνουν στην ώρα τους, δεν ξέρω. Αν ήξερα με βεβαιότητα αν φαίνεται στα ένσημα, θα ήξερα και τι να κάνω ακριβώς. Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Μην το πεις δεν πληρώνουν στην ώρα τους, έχασες την δουλειά. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργοδοτών δεν πληρώνει στην ώρα του. Αυτό θα μπορούσες να πεις είναι πως σου άφησαν πολλούς μήνες απλήρωτους μισθούς και λόγω κακων οικονομικών και πορείας της εταιρείας έφυγες πριν μαζευτούν και άλλα προβλήματα. Αυτό φυσικά αν ήσουν μεγαλο χρονικό διάστημα εκεί που δεν ισχύει. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από Basilhs23___ 1
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δεν θα κακολογείται ποτέ και για κανένα λόγω τους προηγούμενους εργοδότες. Δεν έχει σημασία εάν έχετε δίκιο ή άδικο. Πρέπει να καταλάβετε ότι εκείνη τη στιγμή ο υποψήφιος εργοδότης ακούει μόνο τη 1 πλευρά και εξ' ορισμού δεν μπορεί να έχει ολοκληρωμένη άποψη εάν αυτό που του λέτε είναι πλήρης αλήθεια, μισή αλήθεια ή ψέμματα. Εάν γίνει ερώτηση του τύπου "Γιατί έφυγες από την τελευταία σου δουλειά;" η απάντηση πρέπει να είναι του τύπου: Αυτό που αναζητώ στις συνεργασίες μου είναι [προδιαγραφή 1], [προδιαγραφή 2], [προδιαγραφή 3], γιατί με αυτό το τρόπο αποδίδω τα μέγιστα... μπλα μπλα μπλα. Οι προδιαγραφές μπορούν να είναι τα αντίθετα από αυτά που σας δυσαρέστησαν στην προηγούμενη δουλειά σας. Π.χ. αν σας ξεπατώνανε στις υπερωρίες, μπορείτε να πείτε ότι ψάχνετε για "Σταθερό συγκεκριμένο ωράριο". Αυτός που είναι να το πιάσει το point θα το πιάσει. Ή αν στην προηγούμενη σας δουλειά πέφταν μπινελίκια, μπορείτε να πείτε ότι ψάχνετε "Ένα ήρεμο εργασιακό περιβάλλον, όπου όλα τα προβλήματα συζητιούνται και δίνονται λύσεις χωρίς άσκοπες διαμάχες και εντάσεις." 11
hln3 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, Kalahaan είπε Καλησπέρα. Πριν από μία βδομάδα παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και έχω ξεκινήσει σε μία άλλη εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά φαίνεται να μην έκανα τη σωστή επιλογή δουλειάς, γιατί αν και μία βδομάδα εδώ δε μου ταιριάζει και πολύ το περιβάλλον. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ξαναβγώ στην αγορά εργασίας. Επειδή όμως το να παραιτηθείς τόσο γρήγορα από μια δουλειά θεωρείται τεράστιο red flag από τον υποψήφιο εργοδότη, λέω να ισχυριστώ ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενή μου εταιρεία. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δει από τα ένσημά μου, όταν έρθει η ώρα της πρόσληψης, σε ποιον εργάζομαι τώρα και να με πιάσει στα πράσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Να ξαναγυρίσεις στην προηγούμενη δουλειά δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;
SilentVoice Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Kalahaan είπε Καλησπέρα. Πριν από μία βδομάδα παραιτήθηκα από τη δουλειά μου και έχω ξεκινήσει σε μία άλλη εταιρεία. Το πρόβλημα είναι ότι τελικά φαίνεται να μην έκανα τη σωστή επιλογή δουλειάς, γιατί αν και μία βδομάδα εδώ δε μου ταιριάζει και πολύ το περιβάλλον. Σκέφτομαι λοιπόν μήπως ξαναβγώ στην αγορά εργασίας. Επειδή όμως το να παραιτηθείς τόσο γρήγορα από μια δουλειά θεωρείται τεράστιο red flag από τον υποψήφιο εργοδότη, λέω να ισχυριστώ ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενή μου εταιρεία. Θέλω λοιπόν να ρωτήσω, υπάρχει περίπτωση να μπορεί να δει από τα ένσημά μου, όταν έρθει η ώρα της πρόσληψης, σε ποιον εργάζομαι τώρα και να με πιάσει στα πράσα; Ευχαριστώ προκαταβολικά. Μπορούν μόνο αν σου ζητήσουν να τους πας χαρτί από το ΙΚΑ με την βεβαίωση προϋπηρεσίας. Εκεί φαίνονται όλοι οι εργοδότες σου και οι τωρινοί. Σε άλλη περίπτωση μπορούν να το μάθουν (άτυπα) αν έχουν κάποιο γνωστό στο ΙΚΑ. https://www.efka.gov.gr/el/bebaiose-proyperesias Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από SilentVoice 1
narta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Αν σας ζητήσουν να τους πείτε τι ώρα χεζετε θα τους το πείτε; Οι εργοδότες σας πληρώνουν για τον χρόνο και την αποτελεσματικότητα στην εργασία σας. Αν ζητάνε τι ένσημα έχετε, τι μισθό είχατε και προπαντός αν αναφέρουν την πρόταση "εδώ η εταιρία είναι οικογένεια" αποχωρήστε από την συνέντευξη πιο γρήγορα και από τον Usain Bolt 6 2
PETROS13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, narta είπε Αν σας ζητήσουν να τους πείτε τι ώρα χεζετε θα τους το πείτε; Οι εργοδότες σας πληρώνουν για τον χρόνο και την αποτελεσματικότητα στην εργασία σας. Αν ζητάνε τι ένσημα έχετε, τι μισθό είχατε και προπαντός αν αναφέρουν την πρόταση "εδώ η εταιρία είναι οικογένεια" αποχωρήστε από την συνέντευξη πιο γρήγορα και από τον Usain Bolt Διαφωνώ με το τελευταίο κομμάτι. Τα ένσημα τα ζητάνε για να πιστοποιήσουν την προϋπηρεσία που έχεις μέχρι στιγμής. Κανονικά κάθε εργοδότης θα πρέπει να ζητάει καρτέλα ενσήμων. Επίσης δε νοιάζει τον εργοδότη αν έπαιρνες στην προηγούμενη 500€ ή 50.000€. Γίνεται κάποια διαπραγμάτευση για τις αποδοχές σε αυτόν και μόνο. Το αν θα καλέσει την προηγούμενη εργασία να ρωτήσει ή αν βρει κάποιο γνωστό γνωστού που εργαζόταν εκεί είναι άλλη περίπτωση.
narta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, PETROS13 είπε Διαφωνώ με το τελευταίο κομμάτι. Τα ένσημα τα ζητάνε για να πιστοποιήσουν την προϋπηρεσία που έχεις μέχρι στιγμής. Κανονικά κάθε εργοδότης θα πρέπει να ζητάει καρτέλα ενσήμων. Επίσης δε νοιάζει τον εργοδότη αν έπαιρνες στην προηγούμενη 500€ ή 50.000€. Γίνεται κάποια διαπραγμάτευση για τις αποδοχές σε αυτόν και μόνο. Το αν θα καλέσει την προηγούμενη εργασία να ρωτήσει ή αν βρει κάποιο γνωστό γνωστού που εργαζόταν εκεί είναι άλλη περίπτωση. Η καρτέλα ενσήμων δεν λέει απολύτως τίποτα για το αν κάποιος είναι ικανός να εκτελέσει μια εργασία. Το ότι είμαι δηλωμένος υπάλληλος γραφείου αποκαλύπτει ότι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω παπάδες στο CAD? Όχι, απλά τους αποκαλύπτει ότι κάποιος πλήρωνε ένσημα για το Χ χρονικό διάστημα. Επισης αυτό με τις συστατικές μεγάλη απάτη. Θα δώσω τηλέφωνο προηγούμενου εργοδότη για να του πει τι; Ότι ήθελε να μου μειώσει τον μισθό και του είπα να πάει να συνουσιασθει; Το αν κάποιος σου κάνει ή όχι φαίνεται από τους τυχόν τίτλους σπουδών και την αποτελεσματικότητα στην διεκπεραίωση των εργασιών του. Αν ο μελλοντικός εργοδότης δεν μπορεί να το κρίνει από ένα βιογραφικό και μια συνέντευξη jokes one him, ας πάει σε άλλο πόστο και να αφήσει το HR σε κάποιον πιο ικανό. 3
UncleKim Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Το μόνο που χρειάζεται να πεις, είναι ότι μόλις είδες διαθέσιμη θέση στην εταιρεία, σκέφτηκες ότι πάντα ήθελες να εργαστείς εκεί. Όλα τα υπόλοιπα, πόσο χρόνο είσαι στον τωρινό σου εργοδότη, πόσα έπαιρνες κτλ, θα εξανεμιστούν. Επουδενί δεν θα πεις κάτι ανακριβές, και δεν θα κατηγορήσεις τον προηγούμενο σου εργοδότη.
Vigilante1319 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 εμενα μου ειχαν κανει και κηρυγμα που ειχα 3 δουλειες σε βιογραφικο χρονων οτι δν ειμαι σταθερος ανθρωπος . λες και την περιοδο απο τα 18 μεχρι ταδε χρονια πρεπει να δουλεψεις μονο σε μια δουλεια. 2
great Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 τοξικά ειναι ολα αυτα. αλλος σε απολυει την ιδια μερα που σε προσλαμβανει και συζηταμε για το παιδι που ειναι μαλλον σε ενα κακο περιβαλλον για το 3μηνο. Πας καταρχην και του λες σορρυ αλλα ισως αλλα μου ειπες αλλα βλεπω εαν ειχατε κανει τετοια κουβεντα, δεν αισθανομαι καλα στην θεση μου. και φευγεις ή σε βοηθαει. Εχουμε ξεχασει και μας πατανε στον λαιμο, οταν δουλευεις ή πας για συνεντευξη δεν πας για να δει ο εργοδοτης εαν του κανεις πας και εσυ να δεις αν κανουν αυτοι για σενα. Μην φοβαστε να φηγεται απο τοξικους χωρους εργασιας. Τον αλλον δεν τον προσλαβαν γιατι ζητησε να δει τα γραφεια και τον χωρο που εργαζετε και ηταν του στυλ και ποιος εισαι εσυ που θα ρωτας τετοια. Αυτα πριν απο 20 χρονια οχι πλεον, ρωτατε τα παντα. Αν τους αρεσει δεν κανουν ουτε για σας. Οποτε φιλε μου εαν δεν περνας καλα τοτε ψαξε αλλου, αυτες τις βλακειες εχω αλλαξει τρεις δουλειες στα 2 χρονια ειναι ανουσιες. Δεν δειχνει σταθερο χαρακτηρα. Για πες μας εσυ εργοδοτη γιατι βλεπω την αγγελια σου καθε 6μηνο στο καριερα ? ποσο ειναι ο πιο παλιος σου υπαλληλος ? να δεις πως κουμπωνουν. Εχω παει σε εταιρεια που δεν υπηρχε ανθρωπος πανω απο χρονο (εγω εφυγα στον μηνα), κατι λεει αυτο. 2 2
PETROS13 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, narta είπε Η καρτέλα ενσήμων δεν λέει απολύτως τίποτα για το αν κάποιος είναι ικανός να εκτελέσει μια εργασία. Το ότι είμαι δηλωμένος υπάλληλος γραφείου αποκαλύπτει ότι μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω παπάδες στο CAD? Όχι, απλά τους αποκαλύπτει ότι κάποιος πλήρωνε ένσημα για το Χ χρονικό διάστημα. Επισης αυτό με τις συστατικές μεγάλη απάτη. Θα δώσω τηλέφωνο προηγούμενου εργοδότη για να του πει τι; Ότι ήθελε να μου μειώσει τον μισθό και του είπα να πάει να συνουσιασθει; Το αν κάποιος σου κάνει ή όχι φαίνεται από τους τυχόν τίτλους σπουδών και την αποτελεσματικότητα στην διεκπεραίωση των εργασιών του. Αν ο μελλοντικός εργοδότης δεν μπορεί να το κρίνει από ένα βιογραφικό και μια συνέντευξη jokes one him, ας πάει σε άλλο πόστο και να αφήσει το HR σε κάποιον πιο ικανό. Για αυτό ανέφερα καρτέλα ενσήμων για προϋπηρεσία δεν αναφέρομαι σε αποδοχές ή ειδικότητα
DrLo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ψιολοασχετη ερώτηση. Δεν έχω δουλέψει ποτέ ως μισθωτός οπότε δε είναι προφανές για μένα ... Αλλά Γιατί να σου "ζητήσει τα ένσημα σου" ένας υποψήφιος εργοδότης, ή ακόμα και αφού προσληφθεί; Τι λόγος του πέφτει; Από πού κι ως που; Εξυπηρετεί κάποιο πρακτικό λόγο πχ στο λογιστήριο ή απλά έτσι γουστάρει; 12 ώρες πριν, Kalahaan είπε Ήδη θα τους έχω πει ότι δήθεν ακόμα δουλεύω στην προηγούμενη εταιρεία, άρα θα τους έχω κοροϊδέψει. Όχι μη πεις ότι δουλεύεις στη 1η. Απλά μη πεις ότι δουλεύεις στη 2η. Επεξ/σία 18 Δεκεμβρίου 2021 από DrLo
cpc464 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δεν νομίζω πως μπορεί να δει κάποιος κάτι από ένσημα,εγώ έφυγα από εταιρεία που δούλευα 8 χρόνια και ποτέ δεν με ρώτησαν κάτι σχετικό, παρόλο που ο νέος εργοδότης μου είχε ζητήσει και λάβει από εμένα καρτέλες ενσήμων και μπορούσε κανείς να δει από τους κωδικούς εταιρειών που και για πόσο είχα εργαστεί.
narta Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, PETROS13 είπε Για αυτό ανέφερα καρτέλα ενσήμων για προϋπηρεσία δεν αναφέρομαι σε αποδοχές ή ειδικότητα Δεν χρειαζεται καρτελα με ΑΜΕ και ειδικοτητα. Τα σβηνεις και τους δινεις μονο αριθμο ενσημων. 2 ώρες πριν, Vigilante1319 είπε εμενα μου ειχαν κανει και κηρυγμα που ειχα 3 δουλειες σε βιογραφικο χρονων οτι δν ειμαι σταθερος ανθρωπος . λες και την περιοδο απο τα 18 μεχρι ταδε χρονια πρεπει να δουλεψεις μονο σε μια δουλεια. Οχι ρε να πεθανεις σε μια εταιρια, αλλωστε η εταιρια ειναι οικογενεια γι αυτο μπορει να σου ζηταει λεφτα (περικοπη) σε καιρους δυσκολιων, να σου *μπιπ* το προγραμμα διακοπών και γενικα να σε *μπιπ* Ετσι δεν ειναι οι οικογένειες; Την επομενη φορα που καποιος εργοδοτης (και δη εργοδοτης με πολυ υψηλο ποσοστο ανανεωσης προσωπικου - βλ. αγγελια ανα 6 μηνες και ο παλαιοτερος 3 χρονια) ζητηστε και εσεις τηλεφωνο πρωην εργαζομενου να παρετε συστατικη για τον εργοδοτη 🤣 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα