Προς το περιεχόμενο

Το πρωτότυπο ποντίκι της XPG ενσωματώνει SSD για την αποθήκευση… παιχνιδιών


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ για gaming, XPG, παρουσίασε το πρωτότυπο ενός mouse στα πλαίσια της έκθεσης CES 2022, το οποίο στο εσωτερικό του ενσωματώνει ένας υψηλής απόδοσης solid-state drive (SSD).

Το XPG Vault Gaming Mouse είναι ένα ενσύρματο ποντίκι USB-C, το οποίο η εταιρεία αποκαλεί «μία βιβλιοθήκη παιχνιδιών στην παλάμη του χεριού σας». Το πρωτότυπο μοντέλο ενσωματώνει έως 1 TB μνήμης flash που «τρέχει» με 985 MB/s. Ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί τον αποθηκευτικό χώρο μέσω του λογισμικού gaming της XPG. «To λογισμικό “Gaming Launcher”... υπόσχεται να κάνει βολικά φορητή την βιβλιοθήκη παιχνιδιών σας, προσθέτοντας ουσιαστικά ένα ακόμα υψηλότερο επίπεδο ενσωμάτωσης με το XPG Prime Software Ecosystem» δηλώνει η εταιρεία.

Κατά τα άλλα, το ποντίκι μοιάζει με έναν τυπικό εκπρόσωπο του… είδους του, αν και για να υποστηρίξει τις παραπάνω ταχύτητες που δηλώνει η XPG, μάλλον απαιτείται ένα αρκετά χοντρό καλώδιο USB-C. Η εταιρεία δεν ανέφερε άλλα χαρακτηριστικά του πρωτότυπου ποντικιού της (π.χ. dpi, αισθητήρα κ.λπ.).

xpg_peripheral-768x768.jpg

Αν και σίγουρα δεν είναι η χειρότερη ιδέα που έχουμε δει να υλοποιείται, τουλάχιστον σε επίπεδο πρωτότυπου, εντούτοις δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερη πρακτική αξία, πέρα από το να χαρίσει στην εταιρεία κάποιες ημέρες προσοχής και δημοσιότητας στα πλαίσια της έκθεσης CES 2022. Μαζί με το Vault, η εταιρεία θα παρουσιάσει ασύρματη και ενσύρματη έκδοση ενός νέου ποντικιού με την ονομασία Alpha, PCie Gen5 SSD και μνήμη DDR5.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά το πρωτότυπο. Τόσα χρόνια στα τουρνουά CS χρησιμοποιούν τέτοια ποντίκια και πληκτρολόγια για να βάζουν μέσα τα cheats. Τώρα απλά αυξήσαν το μέγεθος της μνήμης.

  • Like 6
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι πρέπει για να κοροϊδεύω 1 φίλο μου που είναι ακόμα με HDD στο pc του...

Θα του λέω:

"ακόμα και το ποντίκι μου έχει SSD ρε πλεμπα !!!"

🤣

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι οχι ποντικι πληρες pc ρε αντρεπρενερς απο τα lild?

αν ειναι να αγορασουμε μλκα να αγορασουμε καλη

Επεξ/σία από Neural_handshake
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To μόνο μειονέκτημα που μπορώ να δω (εκτός απο την τιμή που φαντάζομαι θα ειναι όσο ένας εξωτερικός nvme + καλό ποντίκι + καπέλο στην τιμή )  είναι ότι δεν έχουν όλα τα λαπτοπ USB C σε βολική θέση (πχ σε εμένα ειναι στα αριστερά και ειμαι δεξιόχειρας) οπότε θα ειναι λίγο άβολο απο θέμα cable management καθώς και αρκετά συστήματα δεν έχουν type C, το πρόβλημα λύνεται με αντάπτορα φυσικά αλλά θα χάσεις σε ταχύτητα που με άλλα λόγια σημαίνει ότι θα πληρώσεις καπέλο στην τιμή χωρίς να έχεις όλες τις επιδόσεις. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
2 hours ago, dbrillis said:

Θερμαινόμενο ποντίκι δηλαδή. 

 

Not bad, κάποιοι με κακή κυκλοφορίας αίματος στα άκρα, δεν θα έχουν "ξύλα" χέρια. 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κανουμε δωρο ενα τετοιο στο κουλουρι μερες που ειναι καθεται ο καημενος και μεσα με την καραντινα να μπορει ανετα να παιζει warzone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, zio10 είπε

Δεν κατάλαβα ακόμα τι αποθηκεύεις στον ssd του...

Εγω πάλι (μην το παίρνεις προσωπικά με αφορμή το ποστ σου αποφάσισα να το γράψω αυτό αλλά με προβλημάτισαν όλα τα άλλα σχόλια τύπου "είναι μούφα ιδέα")  δεν καταλαβαίνω γιατί σας φαίνεται τόσο περίεργο. 

Το προϊόν αυτό απευθύνεται σε gamers κυρίως ειδικά αν εκτός απο gaming έχουν και άλλες ασχολίες (πχ video editing ή τέλος πάντων ασχολίες που απαιτούν χώρο στον δίκο) 

Τα λαπτοπ δεν έχουν πολύ χώρο αποθήκευσης και δεν μπορείς να βάλεις και να θες δηλαδή  (αν δεν κάνω λάθος σε καλή τιμή μπορείς να βρεις 2ΤΒ 2,5" δίσκο και φτάνει μέχρι 5ΤΒ αν υπάρχει στοκ και σε τιμή σοκ :P ) 

Το steam σε εμένα ας πούμε τρώει απο μόνο του 6ΤΒ και επειδή στην ελλάδα οι ταχύτητες ειναι 50Mbps για το 60% του πληθυσμού και έως 24 για το υπόλοιπο το απλά να κατεβάζω "on demand" τα games και να τα σβήνω όταν δεν τα παίζω δεν ειναι επιλογή γιατί κάνει πολύ χρόνο (κάποια παιχνίδια πιάνουν πάνω απο 100GB απο μόνα τους) 

Άρα καταλαβαίνεις πως προκύπτει θέμα με την αποθήκευση, ίσως να μην αντιπροσωπεύω τον μέσο gamer αλλά αν είσαι gamer στην ξεφτίλα θα χρειαστείς 1 TB για τα παιχνίδια σου.


Το ποντίκι αυτό ουσιαστικά μειώνει μια έξτρα συσκευή (εξωτερικό σκληρό δίσκο) και την ενσωματώνει μέσα στο ποντίκι. 

Όσο για την θερμοκρασία δεν πιστεύω να ζεσταίνεται γιατί οι nvme δίσκοι δεν πιάνουν μεγάλες θερμοκρασίες έτσι και αλλιώς και όταν ανεβάζουν θερμοκρασίες είναι όταν γίνονται συνεχόμενες εγγραφές άρα η μόνη φορά που θα ανεβεί ελάχιστα η θερμοκρασία θα ειναι την πρώτη φορά που θα περάσεις πχ 1 ΤΒ copy paste στο ποντίκι... όταν θα παίζεις τα παιχνίδια τα δεδομένα που διαβάζονται γράφονται ειναι μερικά MB ανα δευτερόλεπτο και αυτό όχι συνεχόμενα.

Εμένα σαν ιδέα μου φαίνεται καλή αν εξαιρέσουμε αυτά που έγραψα στο πρώτο ποστ μου πιο πάνω. 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πέραν από gamer ίσως είναι και ένα λιγότερο αξεσουάρ για κάποιον που μεταφέρει άρχεια με εξωτερικό δίσκο. Ένα gadget λιγότερο στην τσάντα του laptop σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...