Kozanitis1 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου Ελάχιστοι μετρητές είναι καταχωρημένοι για να βλέπεις μετρήσεις από την Πύλη Μετρητικών Δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, εφόσον έχει ένδειξη σήματος κινητής, έχεις μπει στην τηλεμέτρηση, απλά δεν έχει μπει στο πιστοποιημένο μητρώο.., οι ενδείξεις λαμβάνονται απομακρυσμένα.., αν θες να σου φύγει και η απορία, στείλε ένα μέιλ στο [email protected] Πες "ονομάζομαι τάδε με αριθμός παροχής τάδε, παρακαλώ ενημερώστε με αν η παροχή έχει ενταχθεί στην τηλεμέτρηση". 1
gorge18 Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 20 ώρες πριν, popopo είπε Κάπου σε πολύ παλιότερο post θυμάμαι (ίσως λάθος) ότι το πράσινο led "net" πρέπει να ανάβει σταθερά και όχι να αναβοσβήνει. Νομιζω οτι το λαμπακι αναβοσβήνει σε παλμους 1000/KW οποτε οσο πιο γρηγορα, τοσο πιο πολυ καις. Οπως παλια εβλεπες που γυριζε το ρολοι. Δεν εχει να κανει με την συνδεση.
nvel Δημοσ. 15 Αυγούστου Δημοσ. 15 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, gorge18 είπε Νομιζω οτι το λαμπακι αναβοσβήνει σε παλμους 1000/KW οποτε οσο πιο γρηγορα, τοσο πιο πολυ καις. Οπως παλια εβλεπες που γυριζε το ρολοι. Δεν εχει να κανει με την συνδεση. Άλλο το λαμπάκι των παλμών ενέργειας άλλο το λαμπάκι της σύνδεσης στο δίκτυο 1
popopo Δημοσ. 19 Αυγούστου Δημοσ. 19 Αυγούστου On 15/08/2025 at 17:04, Kozanitis1 said: Ελάχιστοι μετρητές είναι καταχωρημένοι για να βλέπεις μετρήσεις από την Πύλη Μετρητικών Δεδομένων του ΔΕΔΔΗΕ, εφόσον έχει ένδειξη σήματος κινητής, έχεις μπει στην τηλεμέτρηση, απλά δεν έχει μπει στο πιστοποιημένο μητρώο.., οι ενδείξεις λαμβάνονται απομακρυσμένα.., αν θες να σου φύγει και η απορία, στείλε ένα μέιλ στο [email protected] Πες "ονομάζομαι τάδε με αριθμός παροχής τάδε, παρακαλώ ενημερώστε με αν η παροχή έχει ενταχθεί στην τηλεμέτρηση". Έχεις δίκιο. Επιβεβαιώνεται και από το user manual:
GREGORYMO Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Χθες η ΣΗΜΕΡΑ τοποθέτησαν νέους μετρητές στην πολυκατοικία. Δείχνουν μόνο τις κιλοβατώρες που έχουν καταγράψει οι ίδιοι. Πότε θα γίνει η ενσωμάτωση? Θέλω να αλλάξω Πάροχο και φυσικά ΔΕΝ μπορώ
Insomniaa2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Γνωρίζει κάποιος σε ποιο σημείο ψηφιακού μετρητή της εταιρείας Sagemcom (αν το αναφέρω σωστά) αναγράφεται ο αριθμός του μετρητή;
takoulou Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 3 ώρες πριν, Insomniaa2024 είπε Γνωρίζει κάποιος σε ποιο σημείο ψηφιακού μετρητή της εταιρείας Sagemcom (αν το αναφέρω σωστά) αναγράφεται ο αριθμός του μετρητή; Φαίνεται χαμηλά... Στις 2/9/2025 στις 6:46 ΜΜ, GREGORYMO είπε Χθες η ΣΗΜΕΡΑ τοποθέτησαν νέους μετρητές στην πολυκατοικία. Δείχνουν μόνο τις κιλοβατώρες που έχουν καταγράψει οι ίδιοι. Πότε θα γίνει η ενσωμάτωση? Θέλω να αλλάξω Πάροχο και φυσικά ΔΕΝ μπορώ Θα ζητήσεις την αλλαγή.. Και θα την περάσει ο Δεδδηε.. 1
GREGORYMO Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, takoulou είπε Θα ζητήσεις την αλλαγή.. Και θα την περάσει ο Δεδδηε.. Το εννοείς? Θα κάνω αίτημα? Και θα ζητώ, τι?
gorge18 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Το εννοείς? Θα κάνω αίτημα? Και θα ζητώ, τι? Σου λεει οτι πας κανονικα και κανεις αλλαγη παροχου. Ο αριθμός παροχής δεν αλλαζει. Και ο ΔΕΔΔΗΕ θα ερθει για να παρει ένδειξη.
teo_3 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Εχθές μας αλλάξανε τους μετρητές στην πολυκατοικία Sagem XS212. Το ρεύμα επανήλθε στις 15:30 περίπου. Έχωντας σπαστό μειωμένο 11-3 και 2-4, επανήλθε στο ημερήσιο. Κατέβηκα σήμερα να τον περιεργαστώ. Βλέπω 1.8.0 κωδικό συνολικής εισερχόμενης ενέργειας 6.61kwh. Κωδικός 1.8.1 που αντιστοιχεί σε ημερήσιο, με 2.65kwh και να γράφει στις 10:30 το πρωί κανονικά Και 1.8.2 που αντιστοιχεί σε μειωμένο/βραδυνό στις 3.96kwh που δεν παίζει με την καμία να έγραψα στις 2-4 το βράδυ γιατί έχω Tapo σε κλιματιστικό και ψυγείο και μετράω τα πάντα, είμαι μετάξύ 0.5-1kwh για το δίωρο. Πήρα ΔΕΔΔΗΕ, μίλησα με εκπρόσωπο και βλάβες. Απάντηση προς το παρών καμία. Τι παίζει, υπάρχει κάποιος αποσυγχρονισμός, παίζει να έγραψε ημερήσια στο βραδυνό, που πάλι δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Πωτς γκένεν ατό, έχεις κανείς παρόμοια εμπειρία ? Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από teo_3
takoulou Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 22 ώρες πριν, teo_3 είπε Εχθές μας αλλάξανε τους μετρητές στην πολυκατοικία Sagem XS212. Το ρεύμα επανήλθε στις 15:30 περίπου. Έχωντας σπαστό μειωμένο 11-3 και 2-4, επανήλθε στο ημερήσιο. Κατέβηκα σήμερα να τον περιεργαστώ. Βλέπω 1.8.0 κωδικό συνολικής εισερχόμενης ενέργειας 6.61kwh. Κωδικός 1.8.1 που αντιστοιχεί σε ημερήσιο, με 2.65kwh και να γράφει στις 10:30 το πρωί κανονικά Και 1.8.2 που αντιστοιχεί σε μειωμένο/βραδυνό στις 3.96kwh που δεν παίζει με την καμία να έγραψα στις 2-4 το βράδυ γιατί έχω Tapo σε κλιματιστικό και ψυγείο και μετράω τα πάντα, είμαι μετάξύ 0.5-1kwh για το δίωρο. Πήρα ΔΕΔΔΗΕ, μίλησα με εκπρόσωπο και βλάβες. Απάντηση προς το παρών καμία. Τι παίζει, υπάρχει κάποιος αποσυγχρονισμός, παίζει να έγραψε ημερήσια στο βραδυνό, που πάλι δεν μου βγαίνουν τα νούμερα. Πωτς γκένεν ατό, έχεις κανείς παρόμοια εμπειρία ? Καλημερα... Θα ξαναδεις παλι τον μερτρητη... Τι γραφει..
teo_3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 5 hours ago, takoulou said: Καλημερα... Θα ξαναδεις παλι τον μερτρητη... Τι γραφει.. Ότι να ναι, πάντως σίγουρα δε δουλεύει το μειωμένο τις ώρες που πρέπει. Υποθέτω είναι αποσυντονισμένο (!)? Κάποια ώρα γυρνάει σε μειωμένο αλλά όχι στις 11 το πρωί. Οι kwh πάντως δεν πρέπει να απέχουν απο τις πραγματικές, πάνω κάτω εκεί είμαι δύο μέρες που το κοιτάω. Και η πλάκα είναι ότι τους είχα ρωτήσει όταν αλλάζανε τους μετρητές και βγάλανε το μποξάκι που έδινε το σήμα αλλαγής του ωραρίου. Όχι μην ανυσηχείτε, θα παραμείνει ως έχει το ωράριο κανονικά. Αμ πως.
takoulou Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, teo_3 είπε Ότι να ναι, πάντως σίγουρα δε δουλεύει το μειωμένο τις ώρες που πρέπει. Υποθέτω είναι αποσυντονισμένο (!)? Κάποια ώρα γυρνάει σε μειωμένο αλλά όχι στις 11 το πρωί. Οι kwh πάντως δεν πρέπει να απέχουν απο τις πραγματικές, πάνω κάτω εκεί είμαι δύο μέρες που το κοιτάω. Και η πλάκα είναι ότι τους είχα ρωτήσει όταν αλλάζανε τους μετρητές και βγάλανε το μποξάκι που έδινε το σήμα αλλαγής του ωραρίου. Όχι μην ανυσηχείτε, θα παραμείνει ως έχει το ωράριο κανονικά. Αμ πως. Δουλεύει αυτόματα ο μετρητής..παίρνει στοιχεία κεντρικά.. Δεν γίνεται να μην αφαιρέσουν τον δέκτη.. Έτσι είναι στις νέες παροχές.. Δεν γίνεται να καταλάβεις αν γυρνάει στο παλιό νυχτερινό..
teo_3 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 hours ago, takoulou said: Δουλεύει αυτόματα ο μετρητής..παίρνει στοιχεία κεντρικά.. Δεν γίνεται να μην αφαιρέσουν τον δέκτη.. Έτσι είναι στις νέες παροχές.. Δεν γίνεται να καταλάβεις αν γυρνάει στο παλιό νυχτερινό.. Εγώ αυτό που παρατήρησα είναι ότι μετά τις 11 το πρωί αυτό που έγραφε ήταν το 1.8.1 που αντιστοιχεί σε ημερήσια κατανάλωση. Μέχρι τις 1 το μεσημέρι περίπου αυτό γινόταν. Την επόμενη μέρα είδα κατανάλωση και στο 1.8.2 αλλά δεν ξέρω τι ώρα την έγραψε. Έντιτ: Μόλις κατέβηκα στο ρολόι, είδα ότι από το πρωί δεν έκαψε καθόλου σε νυχτερινό και έβαλα το κλιματιστικό να δουλεύει επίτηδες για να δω κατανάλωση πέρας τηλεόρασης και ψυγείου στις 22:58 και στις 23:00 νταν άρχισε να γράφει στο 1.8 2 που αντιστοιχεί στο νυχτερινό. Με λίγα λόγια, με την αλλαγή μετρητή γύρισε ως δια μαγείας στο παλιό νυχτερινό του 23-7 που είχα μέχρι τον Φεβρουάριο. Πιάσε το αυγό και κούρευτο. Και άντε εγώ είμαι μηχανικός το υποψιάστηκα. Το 99.9% που δεν θα το καταλάβει ? ΔΕΔΔΗΕ παπάρες. Τους έστειλα και αίτημα διόρθωσης. Καταγγελία στο myrae έπρεπε να φύγει. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου από teo_3
modus7 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα σε όλους, Μου έχουν τοποθετήσει ψηφιακό μετρητή πριν 3 μήνες. Παρατήρησα ότι έχω πάρα πολύ μεγάλη κατανάλωση σχετικά με πριν. Κατέβασα τον γενικό και τον ρελέ διαρροής και παρατήρησα ότι σε 1,5 ώρα το ρολόι έγραψε κατανάλωση 0,5 Kwh και αναβοσβήνει σαν παλμός μια ένδειξη. Εχω δηλώσει βλάβη στην ΔΕΔΔΗΕ εδώ και μία εβδομάδα και το έχουν αναθέσει στους μετρητές που είναι εργολάβοι αλλά δεν έχω καμία ενημέρωση και αυτό συνεχίζει να γράφει. Υπάρχει περίπτωση να έχω εσωτερική διαρροή ενώ έχω κατεβάσει όλες τις ασφάλειες? Το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία εικοσαετίας με 4 διαμερίσματα και οι μετρητές αλλάχθηκαν και οι 4 ταυτόχρονα. Σε διαμέρισμα από πάνω με τις ίδιες ανάγκες και χρήση έχει σχεδόν τις μισες Kwh. Καμία συμβουλή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα