Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία εφαρμογής Android


staggguitar1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλη την παρέα , 

Θα ήθελα να ρώτησω κατά πόσο θα ήταν έυκολο να δημιουργήσω μια απλή εφαρμογή για το κινήτο χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού(γνωρίζω λίγο html και css)

Η εφαρμογή που θέλω να δημιουργήσω ο σκοπός της ειναι να απλα να δημιουργήσω 4 φακέλους τους οποιος θα ανοίγει και θα παίζει με την σειρά τα tracks(Ειναι βιβλίο το όποιο ειναι χωρισμένο σε ηχητικά κεφάλαια . Η εφαρμογή προορίζεται σε ατόμο που δεν βλέπει καλά για αυτό και ο λόγος της δημιουργίας ειναι μεγάλες γραμματοσειρές/ευκολό στην χρήση(δεν θα ήθελα πχ Music player θα ηθέλα απλά να παίζει το κομμάτι και να περνάει στο επόμενο χωρίς γραφικά)

Απο την εώς τώρα αναζήτηση μου εχω βρεί το kodular(μια free πλατφόρμα που δημιουργείς εφαρμογές χωρίς προγραμματισμό) οντώς δημιουργήσα μια εφαρμογή αλλα δίχως αποτέλεσμα γιατι το audio picker με βγαζει σε μια λίστα ολων των κομματιών που υπάρχουν στο κινητό και οχι ανά φάκελο οπώς θέλω. 

Υπάρχει κάποιο tutorial το οποιό θα με βοηθήσει για να δημιουργήσω την εφαρμογή(με κώδικα η χωρίς) ωστε να την επεξεργαστώ εγω οπώς θέλω. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Screenshot_1.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δύσκολα τα πράγματα χωρίς να κάνεις deep dive με Java η Kotlin... Αυτό που θες να κάνεις δεν είναι καθόλου δύσκολο στο UI όσο είναι στο να βρεις τα κατάλληλα permissions για να διαβάζεις και να παίζεις τα αρχεία. Ειδικά το "με την σειρά" κεφάλαια θέλει κάποιο κριτήριο για να το πετύχεις (πχ θα είναι τα ονόματα των αρχείων με 1, 2, 3, 4 κλπ;). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία λύση που βρήκα εγώ που δεν πολυκαταλαβαίνω τα του android είναι το PWA https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/Progressive_web_apps

Τί είναι αυτό; Κάνει την εφαρμογή σου "εκγαταστάσιμη" κάνει ένα εικονίδιο στο κινητό, splash screen για την εκκίνηση και κάνει cash τα αρχεία. Είναι μια χαρά για στατικές σελίδες. Βασικά η εφαρμογή σου τρέχει πάλι σε browser σε full screen και δίνει την ψευδαίσθηση ότι είναι local. Όταν το κινητό έχει συνδεση στο internet μπορείς να τρέξεις και δυναμικές σελίδες αλλίως μόνο στατικές.

Μία άλλη λύση τα αφήνεις όλα ως έχουν και τα τρέχει σε browser

Επεξ/σία από k33theod
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ευκολότερη λύση είναι η χρήση κάποιου framework που μπορεί να κάνει compile html/js/css σε ios  ή android. Πάει καιρός (~10 χρόνια) που δούλεψα πάνω σε ένα τέτοιο project, αλλά ionic και cordova ήταν αρκετά δημοφιλή frameworks τότε. Είχαμε φτιάξει μια εφαρμογή και για τα 2 stores τότε με αρκετή κίνηση και πέραν των ιδιομορφιών του android με το webgl, δεν είχαμε βρει κάποιο άλλο πρόβλημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως να έκανες και μια ανάλογη προσπάθεια με το MIT App Inventor.
https://appinventor.mit.edu
Δεν το γνωρίζω το Kodular, αλλά, από το ελάχιστο που κοίταξα, η φιλοσοφία τους πρέπει να είναι η ίδια. Πιθανόν στο App Inventor να βρεις περισσότερες δυνατότητες, καθώς είναι πολυχρησιμοποιημένο, ενώ υπάρχουν και αρκετά tutorials (τουλάχιστον παλαιότερα που το είχα χρησιμοποιήσει είχα βρει ό,τι έψαχνα).

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...