Προς το περιεχόμενο

H Sony ανακοίνωσε δύο νέα πανάκριβα Walkman με Android για audiophiles


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

28 λεπτά πριν, tsarouc είπε

Δεν αμφιβάλω καθόλου για αυτό που προσφέρουν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η τιμή τους γιατί προφανώς για να είναι τόσο ακριβά υπάρχει λόγος. Σίγουρα είναι και μάρκετινγκ και ίσως υπερκοστολογημένα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω είναι πως κάποιος βαπτίζεται οντιοφιλ. Από μόνος του? Επειδή έχει πανάκριβο εξοπλισμό? Επειδή έχει γνώσεις? 

Και για να το κάνω ποιο λιανά. Ο ήχος που λαμβάνουμε ως αίσθηση, έχει να κάνει με την ηλικία (κυρίως), με την υγεία την ακουστική, τον εγκέφαλο (συναισθήματα, υγεία, λειτουργία) αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το περιβάλον η χρονική στιγμή η ψυχολογία μας την χρονική στιγμή και και και και και (μπορώ να γράφω ατέλειωτες ώρες). 

ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται οντιοφιλ και πληρώνουν 1000 ευρώ το μισό μέτρο για καλώδιο (ως παράδειγμα το λέω) μπορούν και τηρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Ποτέ όμως όσο και αν προσπάθησα. Έχω φίλους συνομίληκους που έχουν πληρώσει κοντά ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ για ηχο στο σπίτι και όταν μου δίνει τα ακουστικά (καποια που κοστίζουν 2000άρικα αν θ υμάμαι καλά) να ακούσω, το ΙΔΙΟ ακριβώς κομμάτι από το κινητό μου με τα wireless ακουστικά των 200ων ευρώ ακούγονται καλύτερα!

Και όταν λέω καλύτερα εννοώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. με βαθύτερο μπάσο, με ποιο τρισδιάστατο ήχο, νομίζεις ότι τα όργανα είναι δίπλα σου αν κλείσεις τα μάτια σου, ενώ ο ήχος από τον απίστευτα πανάκριβο εξοπλισμό του είναι ΜΑΠΑ (στα δικά μου αυτιά και το τονίζω γιατί είμαι 51 ετών και έχω κάνει ακοώγραμμα εξέταση προ 2ετίας και είμαι σε τέλεια κατάσταση) σαν να ακούς ένα εντελώς φλατ ήχο δίχως κανένα εντυπωσιασμό σαν να έρχονται όλα μαζί τα όργανα από μια κατεύθυνση. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Και αν κάποιος γνωρίζει να μας πει. Τι καθορίζει τον όρο οντιοφιλ. Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει τον ήχο ξεχωριστό. Ο ρεαλισμός? Η ποιότητα? Η ανάλυση? Το χρατσ χρατσ του βινίλιου? Προσοχή  μην μου πείτε περί συχνοτήτων θορύβου και άλλες τέτοιες κουταμάρες γιατί οι περισσότερες συχνότητες που πιάνουν αυτά τα πανάκριβα μηχανήματα το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ τα πιάνει. Όταν είσαι 20 χρονών ίσως ναι κάποιες συχνότητες και αντίληψη θορύβου (άκουσων κύριε) να μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά από εκεί και πέρα απλά είναι ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα μακράν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το συγκεκριμένο χόμπι παιδιά. Και για να εξηγούμε. ΝΑΙ πριν χρόνια η ποιότητα ήταν πολύ διαφορετική ανάμεσα σε ακριβό και φτηνό εξοπλισμό. Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο πραγματικά είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αυτό το πραγματάκι με ένα καλό κομμάτι και blind test μερικά κομμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς οσο οντιοφιλ και αν είναι όσο επαγγελματίας και αν είναι κλπ κλπ ποιο θα είναι το πανάκριβο walkman των 4000 ευρώ η ένα καλό κινητό με καλό ντακ των 1000... Για να μην πω ένα κινητό της πλάκας των 200ων ευρώ και με κυνηγήσουν οι οντιοφιλ του φόρουμ :)

Καλησπερα ,  ουτε εγω πιστευω σε αυτο τον ορο Audiophile και εμεις που αγαπαμε την μουσικη στα σιτε που γραφουμε το λεμε για να τους πειραξουμε .Απο εκει και περα ναι υπαρχουν αρκετα σημεια που ειναι υπερβολικα , πχ τα καλωδια αν κανουν διαφορα στον ηχο , και ναι και οχι πχ ενα καλωδιο που ειναι πολλα μετρα κακο φτιαγμενο ναι μπορει να κανει τον ηχο χειροτερο , ενα καλωδιο ομως χαλκου και ενα καλωδιο απο χρυσο με το ιδιο καλες ενωσεις οχι δεν κανει διαφορα κατα την γνωμη μου . 

Οπως τα περισσοτερα πραγματα στην ζωη ετσι και εδω υπαρχουν αγορες που δεν δικαιολογουν τα λεφτα τους και ειναι ξεκαθαρα για ανθρωπους που μεσα στην αναζητηση του End game Πετανε λεφτα . 

Ο ηχος που λαμβανουμε σαν αισθηση ναι εννοειται οτι εχει να κανει με την ηλικια και με την δυνατοτητα που εχει ο καθενας να λαμβανει τον ηχο ,  Αυτο ομως δεν σημαινει οτι καποιος με  χαμηλητοτερη δυνατοτα στην ακοη δεν μπορει να ξεχωρησει ποιοτητα σε ακουστικα κτλ ... Ειναι σαν να λεμε ενας ανθρωπος με λιγο χειροτερη οραση ΔΕΝ μπορει να δει διαφορα μιας εικονας 4Κ απο μια εικονα 720p , Σαφος και μπορει ...  Οποτε ναι εφοσον δεν ειναι κατεστραμενη η ακοη σε μεγαλο βαθμο αλλαγες μπορεις να ακουσεις ανετα ( ποσο μαλλον αν ξερεις και εχεις εμπειρια ).

Παμε τωρα στο κομματι που λετε οτι τα ακουστικα που εχετε των 200 ευρο Wireless ειναι καλυτερα ( για εσας ) σε σχεση με αυτα που εχει ο φιλος σας. Δεκτο το γουστο σας , ομως δεν σημαινει οτι ειναι καλυτερο , ΠΧ  το wireless αποδεδειγμενα ειναι ποιο αργο απο το καλωδιο επισης μπορει να εχει παρεμβολες υπαρχει Noise λογο εσωτερικου Dac/amp Στα ακουστικα και αλλα πολλα που θα κουρασω , Στο κομματι του ηχου εχει να κανει με το γουστο στο Soundsignature για εσας μπορει το V sound να ειναι κατι που σας αρεσει με βαθυ μπασο κτλ ... σε καποιους αλλους ομως αρεσει ο FLAT ηχος ωστε να ξερουν οτι αυτο που ακουν ειναι αυτο που θελει να δωσει ο δημιουργος . 

Επισης τα ακουστικα σας ειναι Closed back που σημαινει οτι δεν εχουν ουτε την ταχυτητα ουτε το Openess που εχουν τα Open back , Οταν η μεβρανη στα Sony Σας χτυπαει στο τυμπανο και γυρναει πισω δεν εκτωνωνεται οπως τα Open back για να το πω ποιο απλα γεμιστε ενα μπολ με νερο και πιεστε το χερι σας μεσα στο μπολ αυτο μια φορα μονο θα δειτε το πρωτο κυμα θα ειναι ομαλο οταν ομως κανετε πολλα χτυπηματα στο νερο θα δειτε οτι στο τυχο του μπολ ορισμενα πανε και αλλα ερχονται και εκει αρχιζει το προβλημα, στα Open back δεν υπαρχει τυχος τα κυμματα φευγουν οποτε η μεβρανη δεν επειρεαζεται απο τα κυμματα που γυρνανε πισω ( Reflections ) . Οποτε ναι τα OPEN BACK Ειναι καλυτερα για αυτο το λογο και αλλους αρκετους που πρεπει να γραφω σελιδες.

Το κομματι με το Τρισδιαστατο Ηχο και αυτα τα Spatial sound , IE, Sony 360 sound Κτλ ειναι εφε που σας κανουν να νιωθεται ετσι ειναι εντυπωσιακα αλλα επισης ειναι λαθος , για τους εξεις λογους ... Α) πρεπει η ηχογραφηση να εχει γινει απο μικροφωνα που θα ειναι σε πολλα σημεια και επισης θα πρεπει το ακουσμα της να γινει απο ηχεια περιμετρικα μας , Απο ακουστικα που βαζουμε σε L+R ποτε μα ποτε δεν μπορεις να εχεις πραγματικο Τρισδιαστο ηχο οπως ειναι απολυτα λογικο, αυτο που κανουν ειναι ενα Τεραστιο Blob effect , ολα αυτα τα εφε καταστρεφουν και το Center imaging και το Sepperation στον ηχο και τα vocals κτλ κτλ ... Το σωστο ειναι L+R χωρις απολυτος κανενα εφε σε ακουστικα . 

Τελος για το τι κανει καποιον audiophile Οπως ειπα το θεωρω και εγω χαζο , ομως προσωπικα και αρκετοι φιλοι μου που ασχολουνται και αγαπανε το χομπυ αυτο , ναι καταλαβαινουν ευκολα πολυ ευκολα την διαφορα ... 100 διαφορετικα ακουστικα να μου βαλετε να ακουσω θα σας πω ακριβος τι διαφορες εχουν , (ειμαι 44 και δεν εχω την τελεια ακοη)  παρολα αυτα ειναι πολυ  ευκολο να ακουσω διαφορες οπως imaging, seperation, speed,timbre, soundstage,κτλ κτλ Αν δλδ Ακουσω το ιδιο κομματι την ιδια αναλυση απο τα SONY XM4 και μετα πχ στα Hifiman Sundara ε οκ  του κερατα  υπαρχει τεραστια διαφορα . 

Παρολα αυτα σεβομαι οσους δεν εχουν την θεληση η την αναγκη να πανε σε κατι περισσοτερο απο αυτο που τους καλυπτει . Τα SONY XM4 πχ ειναι ακουστικα με απιστευτες πωλησεις γιατι καλυπτουν τις βασικες αναγκες του κοσμου, και τις δικες μου αν θελω να μην ακουω το περιβαλον η κατι ασυρματο που ειναι και Low latency αν και εχω κλειστα τα παντα απο εφε και απο το Sony Κινητο και με δικο μου eq, αν ομως θελω να απολαυσω μουσικη ε δεν το κανω με τα XM4 .  

  • Like 15
  • Thanks 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, KnightRider είπε

Μπορείς όμως μέσω bone conduction (όχι bluetooth) ή με πιεζοηλεκτρικη καψα (να το κάνεις έξοδο) να αντιλαμβάνεσαι τον ήχο μέσω δονήσεων αντί του αέρα και να ξανακούσεις τις υψηλές συχνότητες που άκουγες όταν ήσουν 20 και ίσως και παραπάνω (εγώ 30 χρονών με πιεζοηλεκτρική κάψα έφτασα να αντιληφθώ μέχρι 50KHz) αλλά θέλει φυσικά πολύ ενίσχυση και στην αρχή σε πονάνε τα αυτιά 

Οκ. Και τι καταφέρνεις με αυτό? Δεν σε καταλαβαίνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

33 λεπτά πριν, bill81 είπε

Εγώ είχα στα νεανικά μου χρόνια αυτό! Walkman, τι θυμήθηκα τώρα!!!!!!! Ενταξει τα σημερινά είναι για άλλα βαλάντια, προσωπικά δεν βρίσκω λόγο αλλά οκ δικαίωμα του καθενος πως θα ξοδέψει τα χρήματα του.

Sony Walkman TPS-L2, the first commercially available personal portable cassette player

Tο εχεις ακομα ??? 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι κατακρινουν πραγματα καποιοι, που δεν ειναι για αυτους.

Το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι για αυτον που εχει συστημα ηχου 50++ χιλιαρικα, buggati και αλλα 30 αυτοκινητα σπιτια εκατομμυριων, φοραει Polo μπλουζακι με 250+ ευρω και παπουτσια με 500 ευρω.Σαν να λεω εγω που εχω toyota avensis, παω  οπου παει καποιος που εχει μια BENTLEY, αρα αχρηστη.Επειδη εχω ακουσει ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ απο συστημα κοντα στο 10 χιλιαρο , cd player- ενισχυτης-ηχεια, δεν ειχε καμια σχεση με το δικο που πλησιαζει το χιλιαρικο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36 λεπτά πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Καλο το hardware της συσκευής, το hardware το δικό του το έχει τσεκάρει αν πληροί τις προδιαγραφές audiophile ο ακροατής; Γιατί μετά τα 40 η ακουστική οξύτητα πάει περίπατο.

Το οτι ενας ανθρωπος μετα τα 40 μπορει να μην ακουει ευκολα στα ιδια DB καποιες υψηλές συχνότητες η πολυ απλα μπορει να μην ακουει καθολου  συχνότητες 10.000-15.000 δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ακουσει ολες τις αλλες Συχνοτητες κατω απο 10.000 και να εχει και γνωμη για το τι ακουει .

Ειναι σαν να λεμε οτι ενας ανθρωπος στα 20-30-40 που η οραση του δεν ειναι τελεια δεν μπορει να καταλαβει την διαφορα μιας Εικονας  4Κ HDR απο μια 720p SDR ....   

Οπως και στην οραση ετσι και στην ακοη αν η βλαβη δεν ειναι μεγαλη , διαφορες σε ποιοτητα ηχου και εικονας υπαρχει.

Το προβλημα ειναι το μυαλο μας και τι θελει να πιστεψει ...

Ξέρεις ποσους 20χρονους με τελεια Οραση γνωρίζω που δεν βλεπουν διαφορα μεταξυ του Πανακριβου OLED Panel και του δικου τους  Μονιτορ των 200 ευρο ?    Αρκετους γιατι πολυ απλα βλεπουν αυτο που θέλουν να δουν , αυτο δεν θα αλλαξει ποτε ,  Αυτος που ειχε 1080p panel παντα θα λεει ποσο αχρηστο ειναι το 4Κ πανελ , μεχρι να γίνει κατοχος του. 

  • Like 2
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, bill81 είπε

Εγώ είχα στα νεανικά μου χρόνια αυτό! Walkman, τι θυμήθηκα τώρα!!!!!!! Ενταξει τα σημερινά είναι για άλλα βαλάντια, προσωπικά δεν βρίσκω λόγο αλλά οκ δικαίωμα του καθενος πως θα ξοδέψει τα χρήματα του.

Sony Walkman TPS-L2, the first commercially available personal portable cassette player

Με συγκίνησες, μάζευα χρήματα τότες (κόστιζε κοντά στα 18000 δραχμές) θυμάμαι και πήγα να το αγοράσω. Μόλις το πήρα το φόρεσα και δεν το έβγαζα απο τα αυτιά μου. Μέχρι και στο σχολείο  ολοι με ρωτούσαν "ποοοοο τι πήρες" 12-13 χρόνων εγω.  

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, mentel είπε

Με συγκίνησες, μάζευα χρήματα τότες (κόστιζε κοντά στα 18000 δραχμές) θυμάμαι και πήγα να το αγοράσω. Μόλις το πήρα το φόρεσα και δεν το έβγαζα απο τα αυτιά μου. Μέχρι και στο σχολείο  ολοι με ρωτούσαν "ποοοοο τι πήρες" 12-13 χρόνων εγω.  

Και εγω παιδακι το ηθελα σαν τρελος αυτο , δεν καταφερα να το παρω ποτε. Πλεον ειναι δυσκολο να το βρεις σε καλη κατασταση .

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, Agony είπε

Tο εχεις ακομα ??? 

οχι δυστηχώς φίλε μου. Εφυγε σε μια απο τις εκαθαρίσεις που έκανε η συγχωρεμένη η μητέρα μου. Αυτό και ενα IBM PC1 είναι αυτά που εκαθάρισε και μουτζωνομαι που δεν τα έχω πια.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην ανεβάζετε τέτοια θέματα στο insomnia ρε παιδιά, είναι δύσκολα προς κατανόηση κάποια πράγματα που δεν αφορούν την πλειοψηφία.  
Εδώ είμαστε για περισσότερη RAM, LINUX, RGB, OVERCLOCK, αντί FB αντι Gates, αντι οτιδήποτε φάσεις και φτήνιες αφού τα ξέρουμε όλα!  Αααα και ψοφήσει η κατσίκα του διπλανού! 

Επι του θέματος, Οι συσκευές δεν είναι για όλους. Είναι για λίγους "εραστές" ποιότητας του ήχου. Δε χρειάζονται ταμπέλες, είναι μικρόβιο, είναι χόμπυ, είναι τρέλα και αυτά κοστίζουν όπως σε κάθε ασχολία, το ότι δε το καταλαβαίνουμε δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει για κάποιον άλλο. Και φυσικά υπάρχουν "πατάτες"  και "φύκια για μεταξωτές κορδέλες" στον χώρο όπως και υπεροψία - ελιτισμός. ΠΑΝΤΟΥ συμβαίνουν αυτά, σε κάθε χόμπυ, σε κάθε χώρο ερασιτεχνικής ασχολίας.

Όσο για τον φίλο πιο πάνω που με τα ακουστικά του των 200€ ακούει καλύτερα απο ενα πολλαπλάσιο, περί ορέξεως....
Κι εγώ με τα koss porta pro των 35€ ακούω καλυτέρα απο sennheiser  των 200€.  Κορόιδο λοιπόν οποίος δίνει 200€+ για ακουστικά....  #not
 

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, tsarouc είπε

Οκ. Και τι καταφέρνεις με αυτό? Δεν σε καταλαβαίνω.

Στο ότι αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο ψιλούς ήχους για πρώτη φορά στην ζωή σου κι επειδή έχεις πολύ ευρύ φάσμα ο ήχος ακούγεται εξωπραγματικός (πιο πολύ στα ντραμς σαν να υπάρχει έξτρα hi-hat για τρομερά λεπτό ήχο) αλλά το κακό είναι ότι αν βάλεις συχνότητα 25KHz με 30KHz ακούγεται ίδιο ενώ 25KHz με 40KHz εκεί διαφέρει κατά λίγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, tsarouc είπε

Δεν αμφιβάλω καθόλου για αυτό που προσφέρουν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η τιμή τους γιατί προφανώς για να είναι τόσο ακριβά υπάρχει λόγος. Σίγουρα είναι και μάρκετινγκ και ίσως υπερκοστολογημένα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω είναι πως κάποιος βαπτίζεται οντιοφιλ. Από μόνος του? Επειδή έχει πανάκριβο εξοπλισμό? Επειδή έχει γνώσεις? 

Και για να το κάνω ποιο λιανά. Ο ήχος που λαμβάνουμε ως αίσθηση, έχει να κάνει με την ηλικία (κυρίως), με την υγεία την ακουστική, τον εγκέφαλο (συναισθήματα, υγεία, λειτουργία) αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το περιβάλον η χρονική στιγμή η ψυχολογία μας την χρονική στιγμή και και και και και (μπορώ να γράφω ατέλειωτες ώρες). 

ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται οντιοφιλ και πληρώνουν 1000 ευρώ το μισό μέτρο για καλώδιο (ως παράδειγμα το λέω) μπορούν και τηρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Ποτέ όμως όσο και αν προσπάθησα. Έχω φίλους συνομίληκους που έχουν πληρώσει κοντά ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ για ηχο στο σπίτι και όταν μου δίνει τα ακουστικά (καποια που κοστίζουν 2000άρικα αν θ υμάμαι καλά) να ακούσω, το ΙΔΙΟ ακριβώς κομμάτι από το κινητό μου με τα wireless ακουστικά των 200ων ευρώ ακούγονται καλύτερα!

Και όταν λέω καλύτερα εννοώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. με βαθύτερο μπάσο, με ποιο τρισδιάστατο ήχο, νομίζεις ότι τα όργανα είναι δίπλα σου αν κλείσεις τα μάτια σου, ενώ ο ήχος από τον απίστευτα πανάκριβο εξοπλισμό του είναι ΜΑΠΑ (στα δικά μου αυτιά και το τονίζω γιατί είμαι 51 ετών και έχω κάνει ακοώγραμμα εξέταση προ 2ετίας και είμαι σε τέλεια κατάσταση) σαν να ακούς ένα εντελώς φλατ ήχο δίχως κανένα εντυπωσιασμό σαν να έρχονται όλα μαζί τα όργανα από μια κατεύθυνση. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Και αν κάποιος γνωρίζει να μας πει. Τι καθορίζει τον όρο οντιοφιλ. Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει τον ήχο ξεχωριστό. Ο ρεαλισμός? Η ποιότητα? Η ανάλυση? Το χρατσ χρατσ του βινίλιου? Προσοχή  μην μου πείτε περί συχνοτήτων θορύβου και άλλες τέτοιες κουταμάρες γιατί οι περισσότερες συχνότητες που πιάνουν αυτά τα πανάκριβα μηχανήματα το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ τα πιάνει. Όταν είσαι 20 χρονών ίσως ναι κάποιες συχνότητες και αντίληψη θορύβου (άκουσων κύριε) να μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά από εκεί και πέρα απλά είναι ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα μακράν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το συγκεκριμένο χόμπι παιδιά. Και για να εξηγούμε. ΝΑΙ πριν χρόνια η ποιότητα ήταν πολύ διαφορετική ανάμεσα σε ακριβό και φτηνό εξοπλισμό. Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο πραγματικά είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αυτό το πραγματάκι με ένα καλό κομμάτι και blind test μερικά κομμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς οσο οντιοφιλ και αν είναι όσο επαγγελματίας και αν είναι κλπ κλπ ποιο θα είναι το πανάκριβο walkman των 4000 ευρώ η ένα καλό κινητό με καλό ντακ των 1000... Για να μην πω ένα κινητό της πλάκας των 200ων ευρώ και με κυνηγήσουν οι οντιοφιλ του φόρουμ :)

Τυπικό δείγμα του είδους:

Δεν καταλαβαίνω το μεράκι τους, αλλά respect όπως και να 'χει.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το φωνάζετε. Μπορεί να σας μπερδέψουν και να σας κάνουν μήνυση για κακοποίηση ………………….μουσικής. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, vorlon68 είπε

Κοίτα, αν κερδίσεις 6Μ στο τζόκερ δεν νομίζω να σε πειράξει αν δώσεις 4200€ για ένα τετοιο walkman......

Έχεις δίκιο ως προς τα 4200ε, αλλά το πρόβλημα είναι το γουόκμαν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, bill81 είπε

οχι δυστηχώς φίλε μου. Εφυγε σε μια απο τις εκαθαρίσεις που έκανε η συγχωρεμένη η μητέρα μου. Αυτό και ενα IBM PC1 είναι αυτά που εκαθάρισε και μουτζωνομαι που δεν τα έχω πια.

Ποπο φιλε μου λυπαμαι ... και IBM PC1? τι μου θύμησες,  δεν πειραζει τουλαχιστον εχεις ομορφες αναμνησεις .  

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...