Προς το περιεχόμενο

H Sony ανακοίνωσε δύο νέα πανάκριβα Walkman με Android για audiophiles


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 ώρες πριν, magicnumbers είπε

Κ ομως..dac απο dac διαφέρει..μη πας μακρυα. Βαλε ακου ενα cd κ το ιδιο αντιγραφο σε loseless format οχι flac που ειναι επισης απωλεστικη συμπίεση αλλα ενα linear pcm wav,σε ενα κινητο..παιζει να το πεταξεις κ ξαφνικα ναρχισεις να κυκλοφορείς με φορητό hi-res player..η να ψαχνεις dedicated dac τηλεφωνα πχ σειρες V απο lg 

Θα 'ταν πολύ ωραία όλα αυτά ΑΝ ίσχυαν και σε blind tests. Ψάξε για foobar ABX comparator που σου επιτρέπει να κάνεις blind test στον εαυτό σου. Βρες ένα κομμάτι 24 bit/192Khz και με ποιοτικό software μετάτρεψέ το σε 320Kbps mp3 ή CD και σύγκρινε. Θα εκπλαγείς από το πόσο δύσκολο είναι να βρεις διαφορές.

Προσοχή όμως! Δεν θα συγκρίνεις την 16bit έκδοση ενός κομματιού με την 24bit έκδοσή του γιατί ο καλλιτέχνης μπορεί να έχει κάνει remaster στην 24bit και να έχει σημαντικές διαφορές. Τις υποδεέστερες εκδόσεις θα τις δημιουργήσεις εσύ από το 24 bit αρχείο.

υ.γ.: Το FLAC δεν είναι απωλεστική συμπίεση. Σου δίνει ακριβώς τον ήχο του CD(16bit 44,1Khz).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

15 ώρες πριν, tsarouc είπε

Πάντα τέτοιου είδους συζητήσεις καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όσο ακριβό και αν είναι το ηχοσύστημα, όσο σωστά και επαγγελματικά και αν στηθεί, όσο και μελέτη και αν έχει γίνει στο χώρο κλπ κλπ (πηγή ήχου, μέσο, εκτέλεση κλπ κλπ) και το ανάποδο για τις φθηνές λήσεις είναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικό το πόσο καλά θα κάτσει στον κάθε ακροατή. Δηλαδή είναι τόσο περίπλοκο που δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί απλά ούτε εγώ το έχω καταλάβει ποτέ ακριβώς τι συμβαίνει. 

Και προσοχή σε αυτά που γράφω. Όταν λέω "φθηνό" σύστημα δεν αναφαίρομαι σε σύστημα 500-1000 ευρώ αλλά για καλά "ακριβά" συστήματα 3-4 και 5 χιλιάδων ευρώ. Αυτά τα συστήματα λοιπόν σε ίδιο επίπεδο έντασης και ντεσιμπέλ/παντς/διαχωρισμό/ρεαλισμό/και ένα σκασμό άλλοι παράμετροι η διαφορά με τα πανάκριβα συστήματα των 100άδων χιλιάδων στο 99% των περιπτώσεων δεν υφίστατε εν έτος 2022. Απλά πράγματα.

Ένα απλό και τρανό παράδειγμα πήγα σε φίλο με πανάκριβο εξοπλισμό λαμπάτο ενισχυτή πανάκριβα καλώδια προενισχυτές ισοσταθμιστές και ότι άλλο βάλει ο νους με τα πάντα ρυθμισμένα από κορυφαίο επαγγελματία του χώρου έναν απλό ανισχυτή του 15 έναν yamaha theater rx479 αν θυμάμαι καλά.. μηχάνημα των κάτω από 1000 ευρώ.. .εννοείται αντικαταστήσαμε προσωρινά και τα καλώδια με απλά καλώδια δίχως προενισχύσεις δίχως τίποτε ... τα ηχεία πάνω στον ενισχυτή και πηγή το κινητό μου!!... όχι τις πανάκριβες πηγές που είχε αυτός. Τα ηχεία του τα bw nautilus 801 αγορασμένα προ δεκαετίας κοντά 20.000 ευρώ μεταχειρισμένα :P 

Το αποτέλεσμα? Και στα δικά μου τα άσχετα με ελλείψεις αυτά και στα δικά του "audiophile" (τρομάρα του) αυτιά, ήταν ότι με τον Yamaha και ποιο εντυπωσιακός ήταν ο ήχος και ποιο καθαρός και ποιο τρισδιάστατος. Στην ουσία και με επαγγελματικές μετρήσεις αυτό βέβαια δεν ισχύει ... ΑΛΛΑ... στα αυτιά μας είναι το θέμα τι συμβαίνει. Αυτό που σου αφήνει σε τελική ανάλυση.

Παιδιά... 

Κάποτε ναι.. ίσως η λογική αυτή να είχε νόημα. Έστω και για αυτούς που είχαν την οικονομική άνεση. ΣΗΜΕΡΑ και το τονίζω πολύ έντονα το σήμερα δεν έχει απο΄λυτως κανένα νόημα η προσωπική μου γνώμη. 3-4 χιλιάρικα άντε 5 και έχεις μοναδικό ήχο που ότι εξοπλισμό και αν έχεις οι διαφορές δεν υπάρχουν μέσα στο κεφάλι μας. Άντε να πάμε και καμιά 10αριά χιλιάδες ευρώ για να πούμε ότι έχουμε και ένταση δίχως να χάνετε η λεπτομέρεια δίχως παραμορφώσεις κλπ.. να βάεις δηλαδή και ποιο ποιοτικά καλώδια άντε και να ισιώσεις την γραμμή της ΔΕΗ που είναι για κλάμματα και σε χαμηλές εντάσεις οκ ακούς ίσως με τρομερή προσοχή αυτό το κάτι και είσαι οκ... Τα 100άδες χιλιάδες ευρώ είναι όπως είπε ένας φίλος ποιο πάνω για το θεαθήναι και τίποτε άλλο. Πρεστίζ μόνο.. 

μια λέξη μάρκετινγκ !!! Δεν έχω να σου πω κατο άλλο . Πάρε παράδειγμα από τόσα πράγματα φούμαρα που μας πουλάνε όλες οι εταιρίες !!! Έβλεπα χθες ένα review από ένα λαπτοπ και λέει ο κακομοίρης έχεις διάρκεια μπαταρίας 8 ώρες !!! Αλλά υπό ορισμένες συνθήκες !!! Τέρμα κατω η Φωτεινότητα και αλλά !!! Έλα εντάξει κλάμα !!! Και χιλιάδες αλλά  παραδείγματα . Δυστηχως 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, tsarouc είπε

Δεν αμφιβάλω καθόλου για αυτό που προσφέρουν. Επίσης δεν με ενδιαφέρει η τιμή τους γιατί προφανώς για να είναι τόσο ακριβά υπάρχει λόγος. Σίγουρα είναι και μάρκετινγκ και ίσως υπερκοστολογημένα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Αυτό που πραγματικά δεν μπορώ να χωνέψω είναι πως κάποιος βαπτίζεται οντιοφιλ. Από μόνος του? Επειδή έχει πανάκριβο εξοπλισμό? Επειδή έχει γνώσεις? 

Και για να το κάνω ποιο λιανά. Ο ήχος που λαμβάνουμε ως αίσθηση, έχει να κάνει με την ηλικία (κυρίως), με την υγεία την ακουστική, τον εγκέφαλο (συναισθήματα, υγεία, λειτουργία) αλλά και άλλοι παράγοντες όπως το περιβάλον η χρονική στιγμή η ψυχολογία μας την χρονική στιγμή και και και και και (μπορώ να γράφω ατέλειωτες ώρες). 

ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ όλοι αυτοί που θέλουν να λέγονται οντιοφιλ και πληρώνουν 1000 ευρώ το μισό μέτρο για καλώδιο (ως παράδειγμα το λέω) μπορούν και τηρούν όλες αυτές τις προδιαγραφές ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Ποτέ όμως όσο και αν προσπάθησα. Έχω φίλους συνομίληκους που έχουν πληρώσει κοντά ένα ολόκληρο εκατομμύριο ευρώ για ηχο στο σπίτι και όταν μου δίνει τα ακουστικά (καποια που κοστίζουν 2000άρικα αν θ υμάμαι καλά) να ακούσω, το ΙΔΙΟ ακριβώς κομμάτι από το κινητό μου με τα wireless ακουστικά των 200ων ευρώ ακούγονται καλύτερα!

Και όταν λέω καλύτερα εννοώ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.. με βαθύτερο μπάσο, με ποιο τρισδιάστατο ήχο, νομίζεις ότι τα όργανα είναι δίπλα σου αν κλείσεις τα μάτια σου, ενώ ο ήχος από τον απίστευτα πανάκριβο εξοπλισμό του είναι ΜΑΠΑ (στα δικά μου αυτιά και το τονίζω γιατί είμαι 51 ετών και έχω κάνει ακοώγραμμα εξέταση προ 2ετίας και είμαι σε τέλεια κατάσταση) σαν να ακούς ένα εντελώς φλατ ήχο δίχως κανένα εντυπωσιασμό σαν να έρχονται όλα μαζί τα όργανα από μια κατεύθυνση. 

Αναρωτιέμαι λοιπόν. Και αν κάποιος γνωρίζει να μας πει. Τι καθορίζει τον όρο οντιοφιλ. Τι είναι δηλαδή αυτό που κάνει τον ήχο ξεχωριστό. Ο ρεαλισμός? Η ποιότητα? Η ανάλυση? Το χρατσ χρατσ του βινίλιου? Προσοχή  μην μου πείτε περί συχνοτήτων θορύβου και άλλες τέτοιες κουταμάρες γιατί οι περισσότερες συχνότητες που πιάνουν αυτά τα πανάκριβα μηχανήματα το ανθρώπινο αυτί ΔΕΝ τα πιάνει. Όταν είσαι 20 χρονών ίσως ναι κάποιες συχνότητες και αντίληψη θορύβου (άκουσων κύριε) να μπορούν να κάνουν την διαφορά, αλλά από εκεί και πέρα απλά είναι ΦΥΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.

Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη γελοιότητα μακράν εδώ και πάρα πολλά χρόνια το συγκεκριμένο χόμπι παιδιά. Και για να εξηγούμε. ΝΑΙ πριν χρόνια η ποιότητα ήταν πολύ διαφορετική ανάμεσα σε ακριβό και φτηνό εξοπλισμό. Τώρα όμως που η τεχνολογία έχει φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο πραγματικά είμαι κατά 99% σίγουρος ότι αυτό το πραγματάκι με ένα καλό κομμάτι και blind test μερικά κομμάτια δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει κανείς οσο οντιοφιλ και αν είναι όσο επαγγελματίας και αν είναι κλπ κλπ ποιο θα είναι το πανάκριβο walkman των 4000 ευρώ η ένα καλό κινητό με καλό ντακ των 1000... Για να μην πω ένα κινητό της πλάκας των 200ων ευρώ και με κυνηγήσουν οι οντιοφιλ του φόρουμ :)

Αν είχες ασχοληθεί δεν θα έγραφες τόσες ανακρίβειες .Θα ήθελα να μας πληροφορήσεις απο τι αποτελούνται τα συστήματα του 1 εκ ?

Βέβαια υπάρχει και αυτό που λέει ο λαός "οσα δεν φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια "

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Το θέμα είναι τι είδους μουσικές ακούει ένας audiophile? Pink Floyd ή Snik?

Χα Χα, φαντάζεσαι audiophile να δωσει 500.000 σε εξοπλισμό και να ακούει Λε Πα και Αντζελα Δημητρίου ? 😅

Αλήθεια όλοι εσείς που αγαπάτε τον ήχο και δίνετε μεγάλα ποσά σε ακουστικά, ηχεία, ενισχυτές κτλ. τι μουσική ακούτε? Απλά από περιέργεια...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

44 λεπτά πριν, koutsis είπε

Χα Χα, φαντάζεσαι audiophile να δωσει 500.000 σε εξοπλισμό και να ακούει Λε Πα και Αντζελα Δημητρίου ? 😅

Αλήθεια όλοι εσείς που αγαπάτε τον ήχο και δίνετε μεγάλα ποσά σε ακουστικά, ηχεία, ενισχυτές κτλ. τι μουσική ακούτε? Απλά από περιέργεια...

Απλά από περιέργεια? το γούστο στην μουσική έχει να κάνει μέ τα πόσα λεφτά θα δώσεις ?

Δλδ αν έχεις 500.000 εξοπλισμό πρέπει να ακούς Μαρία Κάλλας ? Και όχι πχ Μέταλ η Ελεκτρο? 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Agony είπε

Απλά από περιέργεια? το γούστο στην μουσική έχει να κάνει μέ τα πόσα λεφτά θα δώσεις ?

Δλδ αν έχεις 500.000 εξοπλισμό πρέπει να ακούς Μαρία Κάλλας ? Και όχι πχ Μέταλ η Ελεκτρο? 

Εγώ προσωπικά ακούω hard rock και metal. Απλά πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έιδος μουσικής ακούει κάποιος που δίνει 500.000 σε εξοπλισμό. όπως είπα καθαρά απο περιέργεια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 λεπτά πριν, koutsis είπε

Εγώ προσωπικά ακούω hard rock και metal. Απλά πιστεύω θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έιδος μουσικής ακούει κάποιος που δίνει 500.000 σε εξοπλισμό. όπως είπα καθαρά απο περιέργεια...

Οσους γνωριζω με τετοια Setup  B&W , Focal κτλ ακουνε συνήθως ητε κλασικα παλια Ροκ , orchestral classical music,metal δεν μου εχει τυχει ποτε να παω σε καποιο high end system και να ακουσω  σκυλαδικα , και αυτα τα μοντερνα που δεν ξερω καν πως λεγονται trap κτλ ... Τωρα τι να πω γουστα ειναι αυτα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Μάλλον θα συμφωνήσω με εκείνον που έγραψε ότι όσο μεγαλώνουμε περιορίζεται το αντιληπτό ακουστικό μας φάσμα συχνοτήτων αλλά και πάλι αντιλαμβανόμαστε διαφορές από συσκευή σε συσκευή. Επίσης ο ήχος είναι κάτι που μπορεί να επηρεαστεί από χίλια δυο πράγματα! Για παράδειγμα. Έχω δοκιμάσει αυτά τα blind tests και δεν μπόρεσα να τα περάσω σε κάποιες περιπτώσεις. Αλλά σε τι μηχάνημα; Στον φορητό μου υπολογιστή με κάτι ασθενικά ηχεία! Φυσιολογικό να μην νιώσω. Και όμως, στο ίδιο μηχάνημα μου φαίνεται ότι τα Apple AAC αρχεία ακούγονται πολύ καλά (ψυχακουστική). Και ακόμα και αν δεν έχω την καλύτερη ακοή σίγουρα θα αντιληφθώ διαφορές από τα KEF ηχεία μου που οδηγούνται από τον Marantz 5003 ενισχυτή μου (τίποτα το φοβερό όπως ξέρετε) και τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Και μετά το δωμάτιο που ακούς. Πόσο μεγάλο είναι. Με τι υλικά το έχεις επενδύσει (αν το έχεις κάνει). Τι έπιπλα υπάρχουν μέσα. Σε τι απόσταση έχεις τα ηχεία από τον τοίχο. Και τόσα άλλα. Δηλαδή είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα και τόσο διαφορετικοί οι δέκτες ως προς την ακουστική τους ικανότητα που με κάνουν να πιστεύω ότι το θέμα ήχος είναι τελείως προσωπικό και υποκειμενικό. Σίγουρα έχω την περιέργεια να ακούσω πως ακούγονται αυτά τα Sony αλλά δεν μπορώ να διαθέσω τόσα χρήματα. Κάποιος άλλος και θα μπορεί και θα του αρέσει αυτό που θα ακούσει. Προσωπικό, υποκειμενικό και μπράβο του. Επίσης η μουσική που ακούει ο καθένας είναι απαιτητική και αξιέπαινη. Είτε μιλάμε για Άντζελα Δημητρίου, είτε για Rob Costlow, είτε για Nickelback ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Η φωνή θέλει δουλειά και έχει την δική της χρειά και όγκο και το κάθε μουσικό όργανο είναι διαφορετικό. Respect.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως το πλέον άχρηστο προϊόν.
Audiophile και ακούω μουσική on the go, δεν γίνεται.

Μπράβο ρε Sony! Μπορούμε να μάθουμε το όνομα του product manager;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, nikoskon είπε

Ίσως το πλέον άχρηστο προϊόν.
Audiophile και ακούω μουσική on the go, δεν γίνεται.

Μπράβο ρε Sony! Μπορούμε να μάθουμε το όνομα του product manager;

 

Πλάκα μας κάνεις? πρώτη φορά ακούς για φορητές συσκευές υψηλής πιστότητας, dac, players κλπ? χρόνια υπάρχουν.... και έως σε αυτές τις τιμές

Επεξ/σία από pentraks
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, pentraks είπε

Πλάκα μας κάνεις? πρώτη φορά ακούς για φορητές συσκευές υψηλής πιστότητας, dac, players κλπ? χρόνια υπάρχουν.... και έως σε αυτές τις τιμές

Apple Music με lossless audio και ενα iPhone με ένα ζευγάρι τίμια BT ακουστικά και παρά είναι audiophile.
Όταν εισαι on the go δεν χρειάζεσαι πιστότητα. Ο audiophile ακούει την μουσική του σε ήσυχο περιβάλλον, με σωστά διαμορφωμένο χώρο (θέση ηχείων, ηχοαπορροφητικά πανελ κλπ).

Audiophile & on the go, ΔΕΝ πάνε μαζί. Να 'χαμε να λέγαμε είναι αυτή η συσκευή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, nikoskon είπε

Apple Music με lossless audio και ενα iPhone με ένα ζευγάρι τίμια BT ακουστικά και παρά είναι audiophile.
Όταν εισαι on the go δεν χρειάζεσαι πιστότητα. Ο audiophile ακούει την μουσική του σε ήσυχο περιβάλλον, με σωστά διαμορφωμένο χώρο (θέση ηχείων, ηχοαπορροφητικά πανελ κλπ).

Audiophile & on the go, ΔΕΝ πάνε μαζί. Να 'χαμε να λέγαμε είναι αυτή η συσκευή.

Εκτίθεσαι, υπάρχουν πολλές συσκευές σε αυτές τις τιμές είτε ως players είτε ως συνδυασμοί Player dac κλπ.
Πολύς κόσμος απολαμβάνει μουσική audiophile με ακουστικά, ΝΑΙ ακουστικά μερικών χιλιάδων ευρώ συνδεδεμένα φυσικά  με ανάλογους ενισχυτές και Players κλπ, γιατί να μη μπορούν με αυτά τα ακουστικά να ακούσουν On the go σε ένα ταξίδι πολυήμερο πχ η ακόμα κι έξω στην βεράντα τους πίνοντας καφεδάκι?. Αν εσένα σου κάνει το apple lossless σου τότε είσαι μια χαρά μην την ψάχνεις πως την βρίσκουν άλλοι, είπαμε είναι μικρόβιο δε θα το καταλάβεις.

Επεξ/σία από pentraks
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...