Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους!

Έχω έναν ηλιακό 200lt διπλής  ενέργειας πάνω από 20 χρόνια  ο οποίος  δουλεύει μια χαρα,  εκτός από τώρα το χειμώνα που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ την αντίσταση  με ότι σημαίνει αυτό.

Σκέφτομαι να βάλω μπόιλερ τριπλής ενέργειας και να προσθέσω μια αντλία θερμότατος, μια  και  δεν έχω θέρμανση η μπόιλερ για ζεστό νερό.

Έχω δυο ερωτήσεις και θα εκτιμούσα τις απόψεις απο όσους μπορούν να με βοηθήσουν:

1. Αν αλλάξω το μπόιλερ σε τριπλής ενέργειας, αξίζει να αλλάξω  και τους παλαιούς συλλέκτες, αν η τελευταία τεχνολογία τους θα αποσβέσει το επιπλέον κόστος;

2. Πρέπει να επικοινωνήσω χωριστά με προμηθευτή ηλιακού και αντλίας θερμότητας, η υπάρχουν κατασκευαστές που αναλαμβάνουν την προμήθεια και συνδεσμολογία/αυτοματισμό του νέου εξοπλισμού που θα προκύψει;

Δημοσ.

αφου σου δουλευει και δουλευει καλα πας για νεους μπελαδες? και μαλιστα πας να βαλεις τριπλης. γιατι? για να καις τα αντερα σου σε πετρελαιο? ασε τον με διπλης. ε τον χειμωνα θα καις λιγο παραπανω ρευμα. δεν χαθηκε ο κοσμος. οι απωλειες του καλοριφερ στην ταρατσα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ! ρωτησες μηχανολογο η εστω υδραυλικο? ειμαι βεβαιος οτι θα σε αποτρεψουν. να ξερεις παντως. εκει που πληρωνεις Χ ποσο στο πετρελαιο τωρα με τριπλης θα πληρωνεις Χ+Χ/3 περιπου.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, arisLgr είπε

Καλημέρα σε όλους!

Έχω έναν ηλιακό 200lt διπλής  ενέργειας πάνω από 20 χρόνια  ο οποίος  δουλεύει μια χαρα,  εκτός από τώρα το χειμώνα που αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ την αντίσταση  με ότι σημαίνει αυτό.

Σκέφτομαι να βάλω μπόιλερ τριπλής ενέργειας και να προσθέσω μια αντλία θερμότατος, μια  και  δεν έχω θέρμανση η μπόιλερ για ζεστό νερό.

Έχω δυο ερωτήσεις και θα εκτιμούσα τις απόψεις απο όσους μπορούν να με βοηθήσουν:

1. Αν αλλάξω το μπόιλερ σε τριπλής ενέργειας, αξίζει να αλλάξω  και τους παλαιούς συλλέκτες, αν η τελευταία τεχνολογία τους θα αποσβέσει το επιπλέον κόστος;

2. Πρέπει να επικοινωνήσω χωριστά με προμηθευτή ηλιακού και αντλίας θερμότητας, η υπάρχουν κατασκευαστές που αναλαμβάνουν την προμήθεια και συνδεσμολογία/αυτοματισμό του νέου εξοπλισμού που θα προκύψει;

Αν δεν έχεις θέρμανση καθόλου η αντλία θερμότητας μπορεί να σου δώσει και ζεστό νερό και θέρμανση και αν βάλεις φαν κοιλς αντί για σώματα καλοριφέρ θα σου δώσει και ψύξη.

Αλλά για κόστος εγκατάστασης, αγοράς και χρήσης πρέπει πρώτα να γίνει μελέτη από μηχανολόγο.

Φυσικά μεγάλο ρόλο στο κόστος χρήσης παίζει αν υπάρχει θερμοπροσοψη και σύγχρονα κουφώματα.

Εμείς έχουμε αντλία θερμότητας και μποιλερ τριπλής και ποτέ δεν χρειάστηκε να ζεστανουμε νερό με την αντίσταση.

Δημοσ.

Ευχαριστω και τους δυο σας,  μαλλον δεν εξηγησα καλα την κατασταση :

Αυτος που εχω τωρα ειναι διπλης ενεργειας και εννοω οτι ζεσταινει με  τους  συλλεκτες του, και οταν δεν εχει ηλιο με  την ηλεκτρικη του αντισταση. Ετσι τον χειμωνα για να εχω ζεστο νερο αναγκαζομαι να ζεσταινω το νερο με την ηλεκτρικη του αντισταση οποτε καταναλωνω πολυ ρευμα που τωρα ειναι πανακριβο.

Στο σπιτι δεν εχω καλορεφερ νερου αλλα αερολεβητα οποτε το σπιτι θερνμαινετα με ζεστο αερα και μονο.

Για να κανω λοιπον οικονομια σκευτομαι  να αλλαξω το μποιλερ του ηλιακου σε τριπλης ενεργειας, και να παρω και μια μικρη αντλια θερμοτητος που διαβαζω οτι καταναλωνει πολυ λιγοτερο   ρευμα απο μια αντισταση.

Ρωταω λοιπον πρωτα αν αλλαζοντας το μποιλερ του ηλιακου αξιζει να αλλαξω και τους παλαιους καθρέφτες που εχω και δευτερον που να ψαξω για προμηθευτη που θα μου βαλει την ανλτια θερμοτητος και θα αλλαξει  και το μποιλερ. 

Ελπιζω τωρα να τα εξηγησα καλυτερα! 

Δημοσ.

Υπάρχει κιτ με σερπαντίνα στην αντίσταση που μετατρέπει το δοχείο του ηλιακού σε τριπλής.

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ ακριβό αυτό που σκέφτεσαι και με αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

Καλύτερα να βάλεις ταχυθερμοσιφωνα που θα παίρνει ζεστό νερό από τον ηλιακό ή έναν μικρό ηλεκτρικό

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Υπάρχει κιτ με σερπαντίνα στην αντίσταση που μετατρέπει το δοχείο του ηλιακού σε τριπλής.

Κατά την γνώμη μου είναι πολύ ακριβό αυτό που σκέφτεσαι και με αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

Καλύτερα να βάλεις ταχυθερμοσιφωνα που θα παίρνει ζεστό νερό από τον ηλιακό ή έναν μικρό ηλεκτρικό

Ευχαριστω Maurikycli ! Τελικα εχεις δικιο, πολυ ακριβη λυση αυτο που σκευτομαι, αλλα με ενα τετοιο κιτ δεν χρεαζεται να παρω νεο δοχειο! Αρα μηπως με εναν μικρό εναλλακτη θερμοτητητας θα καιω  λιγωτερο ρευμα οταν δεν εχει ηλιο, αντι να ζεσταινω το δοχειο  με την αντισταση του; 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε μου η λύση της αντλίας θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης, δεν έχει νόημα από οικονομική άποψη, τι στιγμή μάλιστα που τις μέρες με ήλιο, θα χρησιμοποιηθεί ο ηλιακός. Δεν θα κάνεις απόσβεση ποτέ. Η λύση του ταχυθερμαντηρα είναι πιστεύω η πιο εύκολη στην εγκατάσταση και πιο φθηνή. Θα παίρνει το νερό που έχει μέσα ο ηλιακός, το οποίο μπορεί να είναι ήδη χλιαρό και να στο ανεβάζει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Η οικονομία στο ρεύμα είναι δεδομένη γιατί σε αντίθεση με την αντίσταση στο καζάνι του ηλιακού, δεν θα ζεστάνει και τα 200 λίτρα νερού, αλλά μόνο αυτά που θα χρησιμοποιηθούν.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...