momotis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, sonikk είπε Εγω το ανεφερα αυτο στην απορη οικογενεια να προσεχουν γιατι αυτος δεν ειναι καλος ανθρωπος αλλα οι ανθρωποι δεν ξερουν τι να κανουν μιας και εχουν τοσα προβληματα ηδη. Λες να ήξεραν τι να κάνουν αν οτι εικασίες τους έλεγες,είχες και τις ανάλογες αποδείξεις? 1
Charismo Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Πώς έφτασες στο συμπέρασμα πως ο άλλος θέλει να τους φάει το σπίτι, επειδή κάνει φασαρία για τη θέση parking στη γειτονιά? Το ότι μπορεί να έχει παραξενιές δε σημαίνει αυτόματα πως είναι και σκατάνθρωπος σε όλα του και πως έχει σκοπό να φάει το σπίτι των απόρων. Χωρίς να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες λίγο αυθαίρετο συμπέρασμα μου ακούγεται.
momotis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Charismo είπε Πώς έφτασες στο συμπέρασμα πως ο άλλος θέλει να τους φάει το σπίτι Το ενδιαφέρον του ερωτήματος θα ήταν να στραφεί στους απαντώντες,κάτι που θα έδειχνε πόσο προσοδοφόρα θα ήταν μία startup με μαγικά φασόλια.
tigergreg Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Μηπως η φτωχη οικογενεια εχει καμμια ομορφουλα κορη?😂
Trigger Happy Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Μπορει να μην το αποδέχεσαι αλλά η αδικία υπάρχει και θα υπάρχει. Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, πέραν από το να τους μιλήσεις μια με δυο φορές δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Και μην επιμείνεις γιατί όπως ειπώθηκε παίζει να σε κατηγορισουν κιόλας. Το σπίτι δεν υπάρχει περιπτωση να τους το πάρει. Οι μόνοι τρόποι είναι με χρησικτησια εφόσον φύγουν αυτοί από εκεί η πεθάνουν και υπό πολλές προϋποθέσεις ακόμα που καθιστούν δύσκολο το εγχείρημα. Ο άλλος τρόπος είναι να έχουν αφήσει σημαντικά χρέη αυτοί σε τράπεζες η κράτος και να βγει το ακίνητο σε κατάσχεση και πλειστηριασμο. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα μόνο με πληρωμή των ΔΕΚΟ. Πρέπει να μην υπάρχουν οι ιδιοκτήτες και να μην έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για τις ιδιοκτησίες τους, δηλαδή είτε να έχουν πεθάνει, να έχουν εξαφανιστεί, να έχουν μεταναστεύσει ρίχνοντας μαύρη πέτρα και να τα έχουν παρατήσει όλα εδώ. Γενικά να μην έχουν κάνει καμία κρούση η ενέργεια σε φορέα που να μπορεί να αποδείξει ότι έδειξαν ένα ενδιαφέρον για το ακίνητο. Αν τηρούνται όλα τα παραπάνω τότε μπορεί να εισέλθει ένας τρίτος ο οποίος να αρχίσει να επισκευάζει το ακίνητο, να μένει μέσα, να το φροντίσει, να πληρώνει ΔΕΚΟ, να δηλώσει από μόνος του το ακίνητο χωρίς τίτλο στο Ε9 του και να δηλώνει στην εφορία ότι μένει εκεί. Αν γίνουν όλα αυτά επί μία 20 ετια και δεν παρουσιαστεί ο νόμιμος κληρονόμος να τον βγάλει έξω, τότε κάνει δικαστήριο βάζει και μάρτυρες και σου παίρνει το ακίνητο. Περιπτώσεις που μπορεί να συμβεί αυτό στην πράξη με κατοικίες, εξαιρετικά σπάνιο. Συνηθως συμβαίνει μόνο με οικοπεδικες εκτάσεις και όχι κατοικίες, συμβαίνει με οικόπεδα του δημοσίου και όχι κατοικίες. Εάν σε ένα οικόπεδο υπάρχει και κατοικία μέσα δεν ξέρω τι γίνεται. Στην κατοικία άμα δεν υπάρχει ρεύμα και νερό πολύ δύσκολα το συνδέεις άμα δεν είσαι ιδιοκτήτης. Μετά αν το οίκημα έχει ζημιές μέσα θα πρέπει να ρίξεις φράγκα με το ρισκο να εμφανιστεί κάποια στιγμή κάποιος κληρονόμος και να σε ρίξει στο καναβάτσο, αν θες να κάνεις καμιά εργασία με άδεια μικρής κλίμακας δεν θα εχεις συμβόλαιο. Όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο αυτό το ενδεχόμενο να γίνει εσκεμμένα και με σχέδιο. Σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτόν τον νομικό όρο σε συνομιλίες ειδικότερα σε επαρχιακές πόλεις και χωριά. Η χρησικτησία συνιστά τρόπο πρωτότυπης απόκτησης κυριότητας κινητού ή ακινήτου και διακρίνεται σε τακτική και έκτακτη. Η τακτική χρησικτησία έχει τρία αναγκαία προαπαιτούμενα για να πραγματωθεί:α) να υπάρχει νόμιμος ή νομιζόμενος τίτλος, β) καλή πίστη και γ) νομή του κινητού για τουλάχιστον 3 χρόνια και του ακινήτου για τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ για την έκτακτη η μοναδική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος είναι να υφίσταται συνεχόμενη νομή του κινητού ή του ακινήτου για είκοσι χρόνια. Στην έκτακτη χρησικτησία η ύπαρξη ή μη της καλής πίστης είναι αδιάφορη. Είναι δηλαδή δυνατόν επί εκτάκτου χρησικτησίας να γίνει αποδεκτή μετά τη πάροδο της εικοσαετίας ακόμη και η αυθαίρετη κατάληψη του επίδικου ακινήτου. 1 2
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, Trigger Happy είπε Σίγουρα θα έχετε ακούσει αυτόν τον νομικό όρο σε συνομιλίες ειδικότερα σε επαρχιακές πόλεις και χωριά. Η χρησικτησία συνιστά τρόπο πρωτότυπης απόκτησης κυριότητας κινητού ή ακινήτου και διακρίνεται σε τακτική και έκτακτη. Η τακτική χρησικτησία έχει τρία αναγκαία προαπαιτούμενα για να πραγματωθεί:α) να υπάρχει νόμιμος ή νομιζόμενος τίτλος, β) καλή πίστη και γ) νομή του κινητού για τουλάχιστον 3 χρόνια και του ακινήτου για τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ για την έκτακτη η μοναδική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος είναι να υφίσταται συνεχόμενη νομή του κινητού ή του ακινήτου για είκοσι χρόνια. Στην έκτακτη χρησικτησία η ύπαρξη ή μη της καλής πίστης είναι αδιάφορη. Είναι δηλαδή δυνατόν επί εκτάκτου χρησικτησίας να γίνει αποδεκτή μετά τη πάροδο της εικοσαετίας ακόμη και η αυθαίρετη κατάληψη του επίδικου ακινήτου. Πολύ ενδιαφέροντα όσα λες. Δεν το είχα εξετάσει αναλυτικά. Οπότε αυτό που έλεγα εγώ ήταν κάτι σαν μίξη των προϋποθέσεων τακτικής και έκτακτης χρησικτησιας, πράγμα που δεν υπάρχει βέβαια. Εφόσον και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η προϋπόθεση της νομης του ακινήτου, τότε δεν πρόκειται να κάνουν τίποτε στο ακίνητο των άλλων από την στιγμή που κατοικείται από τους ιδιοκτήτες του. 1 1
zygorito Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Αν είναι μονοκατοικία μήπως τους καλοπιάνει για καμιά αντιπαροχή με μικρότερο ποοσοστό ξέρω γω; 1
Vasileios-gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2022 Αν θέλει κάπιος να μου πληρώνει τους λογαριασμούς ας έρθει να το κάνει. Ακόμα και αν έχει σκοπό να μου κάνει απάτη. Δεν με πειράζει. Ας έρθει.
sonikk Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, StamTheMan είπε Απαντας σε λαθος ανθρωπο,εγω καταλαβαινω οτι νοιαζεσαι,ο αλλος απο πανω δεν το καταλαβαινει. Απαντησα σε σενα γιατι καταλαβες τι ηθελα να πω.Εννοουσα οτι επιασες το πνευμα και την λογικη μου 100%.Ναι ο αλλος φιλος δεν μπορεσε να αντιληφθει το σκεπτικο μου.Ισως τωρα να το καταλαβε βεβαια κατοπιν των επεξηγησεων... 1
StamTheMan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, Charismo είπε Το ότι μπορεί να έχει παραξενιές δε σημαίνει αυτόματα πως είναι και σκατάνθρωπος σε όλα του και πως έχει σκοπό να φάει το σπίτι των απόρων. Χωρίς να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες λίγο αυθαίρετο συμπέρασμα μου ακούγεται. Το ιδιο αυθαιρετο ειναι και το δικο σου συμπερασμα. Απο οσο ξερουμε κανει μονο λαμογιες. Ειπαμε να δινουμε το πλεονεκτημα της αμφιβολιας,αλλα εκει που πρεπει. Και εγω και εσυ εχουμε συναντησει ακριβως τον ανθρωπο που περιγραφει,και ξερουμε πολυ καλα οτι ειναι παντα σκατανθρωπος. Του ανηκουν οι δρομοι,τα πεζοδρομια,οι πυλωτες κτλ κτλ και δε δινει δεκαρα για το διπλανο του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα