Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έστω ότι κάνω οδικό ταξίδι από Ελλάδα σε άλλη χώρα ΕΕ αλλά περνάω στο μεταξύ από χώρες μη μέλη ΕΕ.

πχ Ελλάδα-Σκοπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία

και θέλω να μεταφέρω στο αυτοκίνητο κάποια πράγματα "αξίας" (πχ έναν desktop ΗΥ με την οθόνη του ή κάποια άλλη συσκευή κλπ) υπάρχει κάποιο θέμα στα σύνορα με κάποια χώρα μη μέλος ΕΕ (πχ Σκόπια ή Σερβία)? υπάρχει κάποια διαδικασία που κάνεις ώστε να δείξεις ότι δε θες να το "εισάγεις" στη χώρα εκείνη αλλά απλά θα διασχίσεις τη χώρα και ο προορισμός του πράγματος αυτού είναι άλλη χώρα της ΕΕ; Δηλαδή υπάρχει κάποια διαδικασία ώστε να μην έχεις πρόβλημα με τελωνία κλπ στα Σκόπια ή στη Σερβία ;

Θα μπορούσα να φατναστώ μια διαδικασία τύπου ότι το δηλώνεις στη είσοδο στη χώρα και γίνεται έλεγχος ξανά στην Έξοδο (πιθανόν εντός κάποιου ευλογου χρονικού διαστήματος) αλλά δεν ξέρω καν αν παίζει κάτι τέτοιο.

Έχει κάνει κανείς τέτοιο οδικό ταξίδι και αντιμετώπησε το ζήτημα αυτό;

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, DrLo είπε

Έστω ότι κάνω οδικό ταξίδι από Ελλάδα σε άλλη χώρα ΕΕ αλλά περνάω στο μεταξύ από χώρες μη μέλη ΕΕ.

πχ Ελλάδα-Σκοπια-Σερβία-Ουγγαρία-Αυστρία

και θέλω να μεταφέρω στο αυτοκίνητο κάποια πράγματα "αξίας" (πχ έναν desktop ΗΥ με την οθόνη του ή κάποια άλλη συσκευή κλπ) υπάρχει κάποιο θέμα στα σύνορα με κάποια χώρα μη μέλος ΕΕ (πχ Σκόπια ή Σερβία)? υπάρχει κάποια διαδικασία που κάνεις ώστε να δείξεις ότι δε θες να το "εισάγεις" στη χώρα εκείνη αλλά απλά θα διασχίσεις τη χώρα και ο προορισμός του πράγματος αυτού είναι άλλη χώρα της ΕΕ; Δηλαδή υπάρχει κάποια διαδικασία ώστε να μην έχεις πρόβλημα με τελωνία κλπ στα Σκόπια ή στη Σερβία ;

Θα μπορούσα να φατναστώ μια διαδικασία τύπου ότι το δηλώνεις στη είσοδο στη χώρα και γίνεται έλεγχος ξανά στην Έξοδο (πιθανόν εντός κάποιου ευλογου χρονικού διαστήματος) αλλά δεν ξέρω καν αν παίζει κάτι τέτοιο.

Και γιατί δεν πας μέσω Βουλγαρίας-Ρουμανίας που είναι ΕΕ για να μην έχεις κανένα θέμα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Και γιατί δεν πας μέσω Βουλγαρίας-Ρουμανίας που είναι ΕΕ για να μην έχεις κανένα θέμα?

Δεν είναι ότι θα το κάνω αυριο το πρωί. Το ρωτάω για να μπει στα +/- της κάθε επιλογής/διαδρομής (δε το αποκλείω 100% δηλαδή να απιλεχθεί άλλη διαδρομή αν υπάρχει θέμα στο παραπάνω).

+ ότι η χώρα που λέω είναι πολυ κύκλος από εκεί

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

Δεν είναι ότι θα το κάνω αυριο το πρωί. Το ρωτάω για να μπει στα +/- της κάθε επιλογής/διαδρομής.

+ ότι η χώρα που λέω είναι πολυ κύκλος από εκεί

Αν έχεις διαδικασίες με τελωνεία ο χρόνος που θα χάσεις, ίσως να είναι πολύ περισσότερος. Και δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποιος που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και να σε ενημερώσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

Αν έχεις διαδικασίες με τελωνεία ο χρόνος που θα χάσεις, ίσως να είναι πολύ περισσότερος. Και δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αλλά ελπίζω να βρεθεί κάποιος που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο και να σε ενημερώσει.

ε αυτό ρωτάω, μπορεί η απάντηση στο παραπάνω να είναι "δεν υπάρχει θέμα συμπληρώνεις ένα χαρτί και όλα ΟΚ το έχω κάνει 100 φορές" μπορεί να είναι και "θα σε στείλουν στο  express του νεσονυκτίου, ούτε να το σκέφτεσαι"

(ήδη μια απάντηση που είχα από FB είναι  "με ένα 20ρικο περνας τα πάντα" , αλλά θέλω να μάθω το τυπικό).

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, DrLo είπε

ε αυτό ρωτάω, μπορεί η απάντηση στο παραπάνω να είναι "δεν υπάρχει θέμα συμπληρώνεις ένα χαρτί και όλα ΟΚ" μπορεί να είναι και "θα σε στείλουν στο  express του νεσονυκτίου"

Καλά, δεν είπα ότι θα σε στείλουν στο express του μεσονυκτίου.

Προσωπικά θα επέλεγα την μακρυνή διαδρομή για να μη σταματάω σε τελωνεία, που αν πέσεις σε "μυστήριο" υπάλληλο μπορεί να χάσεις και μέρα όχι ώρες.

Εύχομαι να έχεις καλό ταξίδι ό,τι διαδρομή και αν επιλέξεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Ναι πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια Και λαπτοπ είχα φέρει από Γερμανία, και στερεοφωνικο με ηχεια.Δεν με ρώτησαν ποτέ για ηλεκτρικά, μόνο για τσιγάρα και αλκοόλ. Σερβία και Σκόπια δηλαδή,στις άλλες χώρες είσαι εντός Ε. Ε. 

Για να μην αγχώνεσαι στα σύνορα Σερβία και Σκόπια, απλά λες τι συσκευές έχεις. 

Εννοείται ότι μιλάμε για νορμάλ πράγματα προσωπικής χρήσης. 

Τι θέλεις να μεταφέρεις; 

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, jmmys είπε

Τι θέλεις να μεταφέρεις; 

Ένα Desktop Computer  (ίσως δεν είναι σίγουρο ακόμα)

34 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ναι πολλές φορές τα τελευταία 20 χρόνια Και λαπτοπ είχα φέρει από Γερμανία, και στερεοφωνικο με ηχεια.

Καλά το laptop "δε πιάνεται". Το σκέφτομαι σαν το αεροπλάνο. Κανείς δε θα σου πει αν πας πχ στη Σερβία ή σε μια άλλη χώρα εκτός ΕΕ και έχεις laptop κάτι.

Αν έχεις ένα desktop στη βαλιτσα ίσως υπάρχει θέμα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ένα Desktop Computer  (ίσως δεν είναι σίγουρο ακόμα)

Καλά το laptop "δε πιάνεται". Το σκέφτομαι σαν το αεροπλάνο. Κανείς δε θα σου πει αν πας πχ στη Σερβία ή σε μια άλλη χώρα εκτός ΕΕ και έχεις laptop κάτι.

Αν έχεις ένα desktop στη βαλιτσα ίσως υπάρχει θέμα.

Ένα desktop. 

Τίποτα δεν θα σου πούνε. Αν έχεις αμφιβολίες τηλεφώνησε στο αντίστοιχο προξενείο. 

Ή ακόμα καλύτερα στα σύνορα στους ευζωνους. 

Και αυτό με το "λαδάκι", τον "καφέ", είτε είναι 5ευρω ειτε 10ευρω, ισχύει,αν πέσεις σε παράξενο, και δεν θέλεις να χάνεις χρόνο. Αν έχεις χρόνο, δεν δίνεις τίποτα. Στους Σκοπιανούς αυτά.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

Αν δεν πρόκειται να μεταφέρεις κάτι που "βγάζει μάτι" τόσο σε είδος όσο και σε ποσότητα δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου. Ακόμα και σε πιθανή ερώτηση λες ότι "πάω το παλιό μου pc στον ξάδερφό μου". Ειδικά όταν είναι εμφανές ότι δεν είναι κάτι "του κουτιού".

Σημ. Ένα desktop αυτή την εποχή (iphone, laptop, tablet παντού), αν δεν είναι κανένα τούμπανο gamer setup, είναι τουλάχιστον θλιβερό "λαθρεμπόριο" ακόμα και για τους γείτονες (no offence).

Έχω κάνει αρκετές φορές σχετική διαδρομή (Ελλάδα-βαλκανικές χώρες-Ελλάδα) και ουδείς ασχολείται με την πάρτη μου. Συνήθως αυτό που ενδιαφέρει και ρωτάνε είναι για τσιγάρα/αλκοόλ και, μπαίνοντας στην Ελλάδα, καμιά φορά ρωτάνε και για τρόφιμα (αυγά, τυριά, κρέατα) που συνήθως έχω αφού οι βαλκάνιοι γείτονές μας έχουν ενδιαφέροντα πχ αλλαντικά ;)

Μια φορά μόνο, σε έξοδο από Αλβανία για Ελλάδα (τότε ήμουν με λεωφορείο) κάπως είχανε "στραβώσει" οι Αλβανοί (όχι με μένα αλλά γενικά) και ήθελαν να ψάξουν τα πάντα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, haris_216 είπε

Αν δεν πρόκειται να μεταφέρεις κάτι που "βγάζει μάτι" τόσο σε είδος όσο και σε ποσότητα δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί κανείς μαζί σου. Ακόμα και σε πιθανή ερώτηση λες ότι "πάω το παλιό μου pc στον ξάδερφό μου". Ειδικά όταν είναι εμφανές ότι δεν είναι κάτι "του κουτιού".

Σημ. Ένα desktop αυτή την εποχή (iphone, laptop, tablet παντού), αν δεν είναι κανένα τούμπανο gamer setup, είναι τουλάχιστον θλιβερό "λαθρεμπόριο" ακόμα και για τους γείτονες (no offence).

Έχω κάνει αρκετές φορές σχετική διαδρομή (Ελλάδα-βαλκανικές χώρες-Ελλάδα) και ουδείς ασχολείται με την πάρτη μου. Συνήθως αυτό που ενδιαφέρει και ρωτάνε είναι για τσιγάρα/αλκοόλ και, μπαίνοντας στην Ελλάδα, καμιά φορά ρωτάνε και για τρόφιμα (αυγά, τυριά, κρέατα) που συνήθως έχω αφού οι βαλκάνιοι γείτονές μας έχουν ενδιαφέροντα πχ αλλαντικά ;)

Μια φορά μόνο, σε έξοδο από Αλβανία για Ελλάδα (τότε ήμουν με λεωφορείο) κάπως είχανε "στραβώσει" οι Αλβανοί (όχι με μένα αλλά γενικά) και ήθελαν να ψάξουν τα πάντα.

Δεν έχει να κάνει με το αν είναι καινούργιο παλιο. Σε επιστροφή μου στην Ελλάδα από χώρα μη ΕΕ (πολύ μη ΕΕ) μου κάνανε μανούρα που είχα στη βαλίτσα μου ένα Xbox (OG) που είχα πάρει μαζί μου για να περνά η ώρα (μιλάμε για κάτι που τότε ήταν πάνω από 10ετιας και έκανε δεν έκανε 40 ευρώ).

Δημοσ.

Στη Νορβηγία έχουμε μια φόρμα τύπου Importation of personal property που μπορούμε να συμπληρώσουμε απο πριν. Ίσως να ισχύει και για τις χώρες που κοιτάς, οπότε τη συμπληρώνεις και είσαι καλυμμένος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...