Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ε τι να κάνουμε, από κληρονομιά ακίνητο/τα που είναι μεγάλη πλειοψηφία και εισόδημα από αυτό (είτε μεγάλο είτε μικρό) δεν θέλει ούτε εργατικότητα, ούτε μόρφωση, ούτε εμπειρία, ούτε εξυπνάδα παρά μόνο τύχη, να κάνουμε το άσπρο μαύρο με το ζόρι; Ε τι να κάνουμε ρε φίλε, υπάρχουν και τα τυχερά. Και εσύ αν κερδίσεις το Τζόκερ, χάρισε το. Τέλος αν είσαι τεμπελχανειο και βασίζεσαι αποκλειστικά στα 1-2 ακίνητα που κληρονόμησες και δεν κάνεις και μια δουλειά, απλά θα παραμείνεις φτωχός,χωρις άγχος. Αν κληρονομησεις πολλά ακίνητα, θέλεις και εργατικότητα, και εξυπνάδα και κόπο, αλλιώς θα τα χάσεις. Όσο πιο πολλά τόσο περισσότερη δουλειά, όσο λιγότερα τόσο λιγότερη δουλειά. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jmmys
apostolosapok Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Υπάρχει housing crisis σχεδόν σε όλο τον κόσμο , είναι λογικό επακόλουθο το να είναι ποιο δύσκολο για τον κόσμο να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει και επίσης κάποιοι να καθυστερούν ενοίκια , να πιστολιάζούν όπως και πολλοί άλλοι να συμβιβάζονται σε άθλιες καταστάσεις διαβίωσης. Η στέγαση είναι ανθρώπινο δικαίωμα αλλά πολλοί την εκμεταλλεύονται για προσωπικό όφελος και δεν εννοώ τον κάθε μικρομεσαίο που νοικιάζει ένα σπίτι εννοώ αυτούς που κάνουν δωρεές και συνεργάζονται με πολιτικούς για να εμποδίσουν την ανέγερση νέων κατοικιών , να αυξήσουν τεχνητά τα έξοδα των οικοδόμων , να προσθέσουν γραφειοκρατία για να πάρουν μίζες για να την παρακάμψουν ύστερα , να υποβαθμίσουν επίτηδες συνοικίες για να τις εξαγοράσουν ολόκληρες και μετά να τις αναβαθμίσουν πάλι με έργα των πολιτικών φίλων τους για να τις πουλήσουν κτλ. 3 1
agnostos13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dante80 είπε Νομίζω πως το θέμα έχει κάνει πλέον το κύκλο του, και η συζήτηση μάλλον ταιριάζει περισσότερο στο νήμα περί κατάστασης της κτηματαγοράς. Αν μου επιτρέπεται μολαταύτα μια σύντομη επισήμανση, θα ήθελα να αναφέρω πως η κατάσταση η οποία βλέπουμε να εξελίσσεται δεν είναι καλή. Η αύξηση των ενοικίων σε συνδυασμό με την καθίζηση ή πάγωμα των μισθών οδηγεί μοιραία και στην αύξηση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Η μέση οικογένεια πιέζεται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, και όλες οι εναλλακτικές που έχει στην διάθεσή της οδηγούν σε απολύτως μετρήσιμη μείωση του επιπέδου διαβίωσης και ευμάρειας της. Η αναφερόμενη, πασίδηλη αύξηση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων αυτών δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως θετική εξέλιξη, ή ακόμα ως κάτι που δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί σθεναρά. Σε αυτό νομίζω - ή μάλλον θέλω να νομίζω - θα συμφωνούσαμε όλοι, ασχέτως του αν ωφελούμαστε κάποιοι σε προσωπικό επίπεδο από αυτή την στρέβλωση. Λίγη τροφή για σκέψη, τα χάλια μας σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ είναι δεδομένα. https://ec.europa.eu/eurostat/cache/digpub/housing/bloc-2b.html?lang=en Έτσι είναι ο καπιταλισμός θα σου πει κάποιος...και σε όποιον αρέσει! Η στέγαση δεν είναι δικαίωμα του ανθρώπου όπως κάποιοι νομίζουν... Ο δυτικός πολιτισμός προστάζει να ψοφίσει ο γείτονας (και όχι απλά η κατσίκα του)! Live your myth in Greece... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από agnostos13 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Έτσι είναι ο καπιταλισμός θα σου πει κάποιος...και σε όποιον αρέσει! Η στέγαση δεν είναι δικαίωμα του ανθρώπου όπως κάποιοι νομίζουν... Ο δυτικός πολιτισμός προστάζει να ψοφίσει ο γείτονας (και όχι απλά η κατσίκα του)! Live your myth in Greece... Τα ίδια έλεγε και η κυρία του city plaza, στη πορεία αναθεώρησε όταν έμαθε ότι ήταν το δικό της ακίνητο. Δωρεάν στέγαση για όλους, αρκεί να μην είναι στο δικό μου ακίνητο. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από jmmys
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 21/2/2022 στις 3:52 ΜΜ, C(r)y είπε Ισα ίσα , εγώ με πολύ καλή προαίρεση είμαι πάντα, μου λέει χάλασε π.χ. πατζουρι και σε 3 ώρες είναι μάστορας στο σπίτι. απλώς άλλος καλός άλλο μ@$%# Από τη στιγμη που σε πληρώνει κανονικά δεν εισαι μαλ**κας. Πες του να βαλει μια αυτοματη πληρωμη καθε 5 του μηνα να πληρωνεσαι αυτοματα εκτος αν ο ιδιος πληρωνεται πιο αργα. Μήπως θες να τον διωξεις για να το δωσεις πιο ακριβα σε καποιον αλλον; Γιατι με αυτο το σκεπτικο μπορει ο επομενος που θα βρεις να μη τα βαζει ποτέ. Εδω εχεις εναν ενοικιαστη που στα δινει κανονικα απλα οχι στις πρώτες 5 μερες. Κλάιν μάιν ον δε λάιν εκτος αν εχεις να πληρώσεις δικο σου χρεος σε συγκεκριμενη ημερομηνια. Αλλα οπως ειπα ισως ο επομενος δεν πληρώσει ποτέ. Οπότε δε μου κολλάει κάτι στην ιστορια σου. Στις 21/2/2022 στις 5:29 ΜΜ, C(r)y είπε Γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει και αυτό? με ρώτησε εμένα η σπιτονοικοκυρά μου κάθε πότε πληρώνομαι??? Την αφορά??? Συμφωνήσαμε μια ημερομηνία και τελείωσε. Το ίδιο ισχύει και με αυτόν. επισης εσυ αφου εχεις σπιτι γιατι νοικιαζεις αλλου και νοικιαζεις το υπάρχον; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από thetiesthatbind
agnostos13 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, jmmys είπε Τα ίδια έλεγε και η κυρία του city plaza, στη πορεία αναθεώρησε όταν έμαθε ότι ήταν το δικό της ακίνητο. Δωρεάν στέγαση για όλους, αρκεί να μην είναι στο δικό μου ακίνητο. Κατά το γνωστό ρητό: "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις". Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από agnostos13
Nabuko Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 15 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε επισης εσυ αφου εχεις σπιτι γιατι νοικιαζεις αλλου και νοικιαζεις το υπάρχον; Oύτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που νοικιάζει σε άλλον το σπίτι του που είναι μικρό γι' αυτόν για να νοικιάσει ένα μεγαλύτερο. 2
thetiesthatbind Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Προς τους υπόλοιπους "ιδιοκτήτες" τρομάρα σας και τους "μικροκαρχαρίες", ελπίζω τα σπίτια σας να μην είναι σαν αυτά που είδα στα Γιάννενα, πραγματικές τρώγλες και παρατημένα μέσα στη βρώμα και τη μούχλα σε μια πόλη που οι φοιτητές είναι η βαριά βιομηχανία της. Ενοίκια μαύρα φυσικά κατά πλειοψηφία, τα γκαραζ να έχουν γίνει σπίτια και οι τρύπες των 25 και 30 τμ να ξεκινάνε από τα 300 ευρώ. Τώρα ειδικά μετά τα 2 χρονια με κλειστές σχολες κλπ, μ.ο. ενοικίου 400 ευρώ. Για τη σαπίλα έτσι, ούτε καν για νεόδμητο. Φυσικά ο φοιτητής είναι υποχρεωμένος να νοικιάσει το σπίτι γιατί δεν έχει εναλλακτική. Εννοείται το σπίτι δεν έχει ούτε θέρμανση, και φυσικα οι λογαριασμοι ειναι του ενοικιαστη. Κάτι τριάρια κατα καιρους 600 ευρώ. 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε Oύτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που νοικιάζει σε άλλον το σπίτι του που είναι μικρό γι' αυτόν για να νοικιάσει ένα μεγαλύτερο. Έχεις δικαιο σε αυτο που λες αλλα αν εχεις την δυνατοτητα να εχεις ηδη ενα ακινητο προς ενοικιαση, -θεωρητικά- μπορεις να αγοράσεις και διαμέρισμα δικο σου από το να είσαι στο νοίκι. 1 1
Sibyl Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Τώρα εγώ δεν κατάλαβα για ποιον λόγο διαφωνείτε. Επειδή το εισόδημα από το νοίκι είναι ξεκούραστο ενώ το εισόδημα από την εργασία είναι κουραστικό; Ε, ναι σίγουρα το εισόδημα από το νοίκι ενός σπιτιού είναι ξεκούραστο (ας μην ξεχνάμε βέβαια τον κόπο που κατέβαλλε σε παρελθόντα χρόνο αυτός που το αγόρασε) ενώ το εισόδημα από την εργασία, που πρέπει να παράξω ποιοτικό και ποσοτικό έργο και ν΄αποδείξω την αξία μου για να δικαιολογήσω την θέση μου σ΄αυτήν, είναι κουραστικό. Στο τέλος του μήνα όμως θα προσθέσω το νοίκι στον μισθό μου και θα κανονίσω την ζωή μου μ΄αυτά τα χρήματα. Τι θα μου πει δηλαδή ο κρεοπώλης όταν πάω ν΄αγοράσω 1 κιλό κρέας; Αν πληρώσεις με τα λεφτά του ενοικίου θα πληρώσεις 10 ευρώ επειδή τα έβγαλες ξεκούραστα ενώ αν πληρώσεις με τα λεφτά του μισθού σου θα πληρώσεις 5 ευρώ επειδή κουράστηκες για να τα βγάλεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις