Προς το περιεχόμενο

D3200 αναβάθμιση με... mirrorless?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 λεπτά πριν, highpriest είπε

Η MFT δεν έχει σε καμία περίπτωση την ποιότητα της Ζ6. Ειδικά με F1.8 που είναι τραβηγμένη.

Για τις δικές μου προσδοκίες η πρώτη φώτο με το περίπτερο δυνατό ναι, η δεύτερη με τα κηπευτικά οριακό όχι. Μιλάω μόνο για ποιότητα νυχτερινής λήψεως και όχι για το θέμα ή την σύνθεση.

Mε m43 όμως βγάζεις με 1' ταχύτητα κλείστρου, και βγαίνει κομπλέ, άρα ρίχνεις iso... Κι έχεις και μεγαλύτερο  βάθος πεδίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, DVaderLa είπε

Mε m43 όμως βγάζεις με 1' ταχύτητα κλείστρου, και βγαίνει κομπλέ, άρα ρίχνεις iso... Κι έχεις και μεγαλύτερο  βάθος πεδίου.

Άρα τρίποδο. 

Έχει περιορισμούς, μην το ψάχνεις. Ναι, όλα γίνονται με κάποιον τρόπο αν εκμεταλλευτείς μέχρι έναν βαθμό το τρίγωνο έκθεσης (ως εκεί που παίρνει). Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι τα ίδια. Φαντάσου αυτόν που τράβηξε στο περίπτερο στα κλεφτά την φώτο, και φαντάσου έναν με MFT να πάει να στήσει τρίποδο για να πάρει ταχύτητα κλείστρου 1'

Περιορισμοί που ανάλογα τι θες να κάνεις, πως θες να το κάνεις και τι προσδοκίες έχεις, ή θα τους ανεχτείς ή όχι.

1 λεπτό πριν, highpriest είπε

Άρα τρίποδο. 

Έχει περιορισμούς, μην το ψάχνεις. Ναι, όλα γίνονται με κάποιον τρόπο αν εκμεταλλευτείς μέχρι έναν βαθμό το τρίγωνο έκθεσης (ως εκεί που παίρνει). Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι τα ίδια. Φαντάσου αυτόν που τράβηξε στο περίπτερο στα κλεφτά την φώτο, και φαντάσου έναν με MFT να πάει να στήσει τρίποδο για να πάρει ταχύτητα κλείστρου 1'

Περιορισμοί που ανάλογα τι θες να κάνεις, πως θες να το κάνεις και τι προσδοκίες έχεις, ή θα τους ανεχτείς ή όχι.

1' στο χέρι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

1' στο χέρι.

Μήπως είσαι άγαλμα; 1' στο χέρι δεν έχει κανένας άνθρωπος. 😄

1" ναι, αλλά και πάλι προσωπικά μέχρι 1/15, άντε 1/8 καταφέρνω με την μηχανή μου να βγει καθαρή και παίζει ρόλο και σε πόσα mm τραβάω. 

1"; Μου φαίνεται πολύ δύσκολο, ακόμη και με καλύτερη μηχανή απο την δική μου

minimumShutterSpeedsForMaximumSharpnessInfographic-1.png

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
  • Thanks 1

Μόλις τώρα, highpriest είπε

Μήπως είσαι άγαλμα; 1' στο χέρι δεν έχει κανένας άνθρωπος. 😄

1" ναι, αλλά και πάλι προσωπικά μέχρι 1/15, άντε 1/8 καταφέρνω με την μηχανή μου να βγει καθαρή και παίζει ρόλο και σε πόσα mm τραβάω. 

1"; Μου φαίνεται πολύ δύσκολο, ακόμη και με καλύτερη μηχανή απο την δική μου

1'' γράψε λάθος. Άνετα όμως. 1/10 με 100% επιτυχία. Για ακίνητα θέματα τρομερό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω βγάλει (με πολύ προσοχή στο να είμαι ακίνητος... δεν είναι καποια διαδικασία που μπορεί να ακολουθείται συνέχεια και με σιγουριά για το αποτέλεσμα) ακίνητο θέμα στο χέρι στα 50μμ με 1/3 ταχ κλείστρου και η φωτο βγήκε μια χαρά με 0 κούνημα. (Έχει σταθεροποίηση στο σώμα η ζ5 όπως ζ6 κλπ κλπ) και νομίζω ότι η σταθεροποίηση τον m4/3 θεωρείται καλύτερη. 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Εχω βγάλει ακίνητο θέμα στο χέρι στα 50μμ με 1/3 ταχ κλείστρου και η φωτο βγήκε μια χαρά με 0 κούνημα. (Έχει σταθεροποίηση στο σώμα η ζ5 όπως ζ6 κλπ κλπ) και νομίζω ότι η σταθεροποίηση τον m4/3 θεωρείται καλύτερη. 

H Olympus έχει φανταστική σταθεροποίηση στο σώμα, αλλά και πάλι για 1" πρέπει να είσαι πολύ χεράς.

Με την Canon που έχει ψηφιακή σταθεροποίηση 5 σημείων στο σώμα (κάτι ενδιάμεσο δηλαδή απο το να έχει και να μην έχει σοβαρή σταθεροποίηση) το 1/8 είναι το καλύτερο που κατάφερα. 

Επεξ/σία από highpriest

14 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Ψηφιακή σταθεροποίηση στο βίντεο μου είχε και η 7500.

Η δικιά σου στο βίντεο το έχει ή και στη φωτο ; 

Δεν έχω μπει καν στην λειτουργία του βίντεο. Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Στην φώτο πάντως αν το αποεπιλέξεις κουνιέται πολύ, οπότε υποθέτω πως κάνει δουλειά.

μια χαρά εισαι, άσε τους ζουμ στο σπιτι και φωτογράφιζε μόνο με τον σταθερό. παρακολούθησε κανα σεμινάριο για να μαθεις την μηχανή σου και κυρίως συνθεση. θα  καλύψεις το 95% των φωτο που θες να βγαζεις. Κανόνισε το μόνο που να χρειάζεται να κάνεις στον υπολογιστή να ειναι λίγο το καδράρισμα. Εαν καθεσαι να φτιάχνεις το RAW σε καθε σου φωτογραφία που θέλεις να κρατήσεις, τότε αυτό δεν είναι φωτογραφία με τη έννοια του ερασιτέχνη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, highpriest είπε

Αν είναι έτσι ναι.

θα το ψάξω.

29 λεπτά πριν, highpriest είπε

H Olympus έχει φανταστική σταθεροποίηση στο σώμα, αλλά και πάλι για 1" πρέπει να είσαι πολύ χεράς.

Με την Canon που έχει ψηφιακή σταθεροποίηση 5 σημείων στο σώμα (κάτι ενδιάμεσο δηλαδή απο το να έχει και να μην έχει σοβαρή σταθεροποίηση) το 1/8 είναι το καλύτερο που κατάφερα. 

Από ότι βλέπω μόνο στο βίντεο έχει ψηφιακή σταθεροποίηση. 

Μηπως έτυχε και νοιωθεις ότι δουλεύει και στις φωτο ; 

ΥΓ: μήπως ανοιγοκλείνεις το stabilization του φακού μέσα από τις ρυθμίσεις ; 

Επεξ/σία από stratigos24

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

_DSC8412

_DSC8410

Στο χερι με 1/5 (ειναι flickr) στα λιπασματα, μπλε ωρα. 

Ειχα τριποδο μαζι αλλα δεν το εστησα, το έστησα μετά να βγαλω το εργοστάσιο. 

Ακούμπησα επανω σε ενα πασαλακι κατι που ειχε εκει.

Ακουμπήστε καπου, ανοιχτε σε ευρυγώνιο, βοηθήστε και λιγο τη κατάσταση μη τα θέλατε ολα στο πιατο...😁

Με τριποδο θα ηταν καλύτερα; Μπορεί και ναι, αλλα ποιος νοιάζεται; Πήρα αυτό που ήθελα για εκει.

Το μετά με το τριποδο 

2021-12-12_11-36-34

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...