Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς παίζει σε περίπτωση ελέγχου πχ εφορίας για το λογισμικό στον υπολογιστή.
γνωρίζω ότι τα επισημά κλειδιά έχουν κόστος 150+ αλλά μπορείς να βρεις και με 10ευρω στο skroutz και να πάρεις τιμολόγιο.
ξέρω ότι δεν είναι κανονικά αυτά τα κλειδιά και ότι είναι από msdn retail channel ή oem η ακόμα και volume κλειδιά.
Ξέρω οτι ακόμα και αυτά τα κλειδιά δεν περιορίζουν κάπου το λογισμικό και κάνουν το activate.
Δεν ξέρω τι να κάνω. Να αγοράσω κάτι τέτοιο για την επιχείρηση η θα έχω πρόβλημα σε τυχών έλεγχο.
Επίσης τα windows 10/11 μπορούν να εγκατασταθούν δωρεάν και να χρησιμοποιηθούν κανονικά χωρίς κάποιον ιδιαίτερο περιορισμό.( βλέπεις συνέχεια κάτω δεξιά ένα μήνυμα και δεν μπορείς να αλλάξεις φόντο).
τι γίνεται σε μια τέτοια περίπτωση αν τα περάσω χωρίς ενεργοποίηση; Είμαι υποχρεωμένος να τα έχω αγορασμένα; 

Δημοσ.

σε επιχειρηση γνωστου μου, με υποψια ελεγχου κλειδωναν τις πορτες και εκλειναν τα φωτα 😅 1000 ευρω για καθε προγραμμα χωρις αδεια ειναι το προστιμο αν δεν κανω λαθος

• Like 3
Δημοσ.

Το ότι όταν αγοράσεις νέο υπολογιστή, σταθερό ή laptop δεν έχει σημασία, αυτός έρχεται με άδεια για Windows αγορασμένη και περασμένη απ'το εργοστάσιο, δε παίζει κάποιο ρόλο; Είναι δύσκολο ν' αγοράσει υπολογιστή χωρίς λειτουργικό, οπότε λογικά ΈΧΕΙΣ άδεια.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Haldol είπε

Το ότι όταν αγοράσεις νέο υπολογιστή, σταθερό ή laptop δεν έχει σημασία, αυτός έρχεται με άδεια για Windows αγορασμένη και περασμένη απ'το εργοστάσιο, δε παίζει κάποιο ρόλο; Είναι δύσκολο ν' αγοράσει υπολογιστή χωρίς λειτουργικό, οπότε λογικά ΈΧΕΙΣ άδεια.

Κάποια laptop έρχονται χωρίς λειτουργικό (πχ Lenovo), και δεν χρειάζεται να πάρει έτοιμα pc. Η ερώτηση θα μπορούσε να ισχύει και για πχ ίντερνετ καφέ (hardware parts κτλ) 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Haldol είπε

Στο τιμολόγιο που αγόρασε το μηχάνημα θα πρέπει να αναφέρει και άδεια για το λειτουργικό .

Επίσης που το ξέρουμε ότι το αγόρασε έτοιμο και δεν το έφτιαξε μονος του;

• Like 1
Δημοσ.

Τους ελέγχους στο software τους διεξάγει ηλεκτρονικά και όχι επιτόπια η BSA. Τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει μεγάλα πρόστιμα κυρίως σε μεγάλους οργανισμούς για παράνομο λογισμικό και «σπασμένα» προγράμματα δικών της συμφερόντων.

Στην εταιρία που δούλευε γνωστός μου το 2018 τους είχε έρθει ειδοποίηση ξαφνικά πως είχαν εγκατεστημένο παράνομο λειτουργικό και ανέφερε αναλυτικά τον αριθμό και το είδος των αδειών.

Το θετικό είναι πως πρώτα σε προτρέπουν να συμμορφωθείς και μόνο σε περίπτωση που δεν αγοράσεις άδειες κινούνται νομικά και πέφτουν πρόστιμα.

Ενδεικτικά μια φωτογραφία με πρόστιμο από έλεγχο της BSA.

61D59CED-DBE2-47CF-B74A-8719DCC174CF.jpeg.7c1831d35b6850c65933177aff287032.jpeg

Μην περιμένετε πάντως να σας χτυπήσει την πόρτα έλεγχος. Έχει πολλά χρόνια που γίνεται εύκολα online.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Γίνονται και επιτόπιοι έλεγχοι με συνδρομή της εφορίας.Τα πρόστιμα είναι βαρβάτα,πχ για το office προσμετράται κάθε πρόγραμμα(excel,word κτλ) από ένα χιλιάρικο το καθένα...Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που είναι εργαλείο δουλειάς και σου βγάζει λεφτά δε καταλαβαίνω γιατί να μην το αγοράσεις. Τώρα αυτό που ρώτησες για άδειες από μαγαζιά που πουλούν κλειδιά κτλ,θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχεις τιμολόγιο είσαι νόμιμος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα.

Στο κατάστημα μου για office έχω τo libreoffice. 

Σε περίπτωση ελέγχου είμαι νόμιμος από την στιγμή που είναι free σωστά?

Και γενικά ότι free υπάρχει είναι νόμιμο για κατάστημα?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pavloa είπε

Και γενικά ότι free υπάρχει είναι νόμιμο για κατάστημα?

7 ώρες πριν, nyne είπε

Τώρα αυτό που ρώτησες για άδειες από μαγαζιά που πουλούν κλειδιά κτλ,θεωρώ ότι από τη στιγμή που έχεις τιμολόγιο είσαι νόμιμος.

Εδώ καλύπτει και τους δυο σας!

Επίσης:

Δημοσ.

Θείος μου με επιχείρηση βρήκε έναν τρόπο και προμηθευτηκε νομιμο κλειδί με τιμολόγιο από άλλον επιχειρηματία που το πούλησε. Εγώ του είπα βέβαια ότι αν ο άλλος έχει δηλώσει στην ms τα δικά του στοιχεία κατά το register και δήλωση κλειδιού παίζει να έχει θέμα, αλλά μου είπε όλα είναι νόμιμα και εντάξει. 

Για τους ελέγχους, το πρόστιμο είναι 1000 με 1500 ευρώ ανά λογισμικό, οπότε, αν δεν είσαι σίγουρος ότι είσαι καλυμμένος και έχεις μη νόμιμα λειτουργικά η αλλά λογισμικά, μην το ρισκάρεις. 

Οι έλεγχοι διεξάγονται από υπαλλήλους της BSA μαζί με αστυνομικούς από την οικονομική αστυνομία που υπάγεται στο ΥΠΟΙΚ. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Charismo είπε

Μην περιμένετε πάντως να σας χτυπήσει την πόρτα έλεγχος. Έχει πολλά χρόνια που γίνεται εύκολα online.

τεχνικά πως γίνεται ? Δηλαδή ο απομακρυσμένος έλεγχος σε συγκεκριμένη IP που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη εταιρία

Δημοσ.

Μου είχαν κάνει έλεγχο πέρσι το καλοκαίρι, δεν είχα τίποτα "σπασμένο" στο PC καθώς όλα τα είχα με τιμολόγιο αγορασμένα, και ναι, windows αναγκαστικά πρέπει να πληρώσεις το 150άρι για κάθε υπολογιστή ξεχωριστά, μου το είχε πει ο υπεύθυνος ασφαλείας που διαχειρίζεται τον server της εταιρείας μου. Το software του ήχου και μόνο το είχα πληρώσει 25.000€ τότε (βάζω και τα plugins μέσα). Αρκετά πράγματα ούτως η άλλως έχουν και συνδρομές κάθε μήνα (Avid, Adobe CC κ.α.).

Ναι, ισχύει ότι τα πρόστιμα είναι χιλιάρικο και βάλε. Εκτός αυτού είναι και θέμα ασφαλείας δικτύου από εξωτερικές επιθέσεις όσο έχεις "σπασμένα" software. Ειδικά αν έχεις και web services την έκατσες.

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, korakios είπε

τεχνικά πως γίνεται ? Δηλαδή ο απομακρυσμένος έλεγχος σε συγκεκριμένη IP που αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη εταιρία

Την ιδια απορια εχω κι εγω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...