Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας:

1A3E5BF2-081E-4F20-A695-7C475C9BC8A7.jpeg

περιμενουμε εντυπώσεις τοσο απο ποιοτητα , οσο και αν σου αρέσει, αν σου εκανε τελικα, Vs τα 85mm ...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, bc00l είπε

περιμενουμε εντυπώσεις τοσο απο ποιοτητα , οσο και αν σου αρέσει, αν σου εκανε τελικα, Vs τα 85mm ...

Η λογική μου λέει πως τα 35mm μου είναι πιο βολικά τώρα, γιατί βγάζω και σε εσωτερικούς χώρους και ο 85 θα ήταν κάπως δύσκολος. Εχω τα 35mm στον κιτ, ναι, αλλά με f5 και ανεβασμένο iso, οπότε εδώ θα παίζω σε πιο χαμηλό iso και θα κερδίζω κάτι στην εικόνα.

Να πω την αλήθεια, από το λίγο που τον δούλεψα, περίμενα κάτι παραπάνω σε ''ποιότητα'' εικόνας, αλλά ίσως εγώ να ζητάω πολλά και να είναι μια χαρά. Είναι νωρίς για εντυπώσεις.

Ένα δείγμα όπως βγήκε από τη μηχανή, απλά export σε jpeg σε 2mb μέγεθος, για να μπορεί να ανέβει εδώ.

DSC_2727.jpg.58b3d1d83b7297cff5d92abf1f0e95fe.jpg

ΥΓ: To Lens Hood χάλια μαύρα.. το βάζεις και το γυρίζεις για να κουμπώσει και νιώθεις να τρίβεται πλαστικό με πλαστικό. Το είχε εξαρχής κουμπωμένο στον φακό πάνω μέσα στο κουτί (πολύ καλή συσκευασία). Το έβγαλα και το έβαλα 2 φορές (πολύ προσεκτικά αλλά ήθελε τρελή δυσκολία) και έφυγε κάπου το χρώμα στις βόλτες εκεί που έχει ο φακός... τραγικό..

IMG_7251.jpg.0feba2a085c168dd11c03b440ea32754.jpg

H ποιοτητα κατασκευης του φακου γενικά πάρα πολύ καλή! 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 2
Δημοσ.

Τελικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από το φακό. Αρκετά λεπτομερης ακομα και στο 1.8.
Έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες το μικρό και μου αρέσει πολύ το αποτέλεσμα και έχει και αρκετό θόλωμα αν πας κοντά, πολύ περισσότερο από ότι περίμενα. Μόνο θέμα (όχι ιδιαίτερα σημαντικό αλλά οκ...) που θα ήθελα είναι να μπορεί να εστιάσει και από λίγο πιο κοντά και όχι απο 40 εκατοστά και πάνω... ο 40mm f2 nikon z πχ εστιάζει από 29εκ.

Σίγουρα καλύτερη επιλογή το 35 από το 85 στην παρούσα φάση που είμαι. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας.

Βάζω και 2 δείγματα στο 1.8, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο edit:

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 1

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 2

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Άλλα 4 δείγματα στο f1.8 από τον Viltrox 35mm:

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 6

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 5

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 4

Viltrox 35mm 1.8 z test shot 3

Οι προηγούμενες με τα γιουγιούδια πολύ με άρεσαν ! Να τολμήσω να πω , πως στα πολύ φωτεινά είναι η χάρη του ?

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
3 ώρες πριν, babisskg είπε

Οι προηγούμενες με τα γιουγιούδια πολύ με άρεσαν ! Να τολμήσω να πω , πως στα πολύ φωτεινά είναι η χάρη του ?

Δε ξέρω ακόμα, μπορεί. Θα καταλάβουμε με τον καιρό..

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Δε ξέρω ακόμα, μπορεί. Θα καταλάβουμε με τον καιρό..

Κι' αυτό ώστε να έχεις μία εκτίμηση σχετικά με την άλλη επιλογή την οποία απέρριψες η μέτεθεσες για άλλο χρόνο . Ο συνδυασμός είναι σχετικά κοντά με τον δικό σου .

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω. 

Εχω δει πολλά βίντεο με 85αρη σε ff και πορτραιτα και τέτοια street. 

H επιλογή του 35 ήταν σωστή. 
Οσο τον δουλεύω λέω τώρα πως θα έβγαζα εδώ με τον 85… θα ήταν πολύ ζοομ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάσου τον 85αρη όμως, σε στενα σοκακια στα νησια μας το καλοκαίρι και οχι στο Λονδίνο... 

Επεξ/σία από alx301
  • Like 1
Δημοσ.

Έτσι από απορία->

Πως κ απερριψες τον Nikkor 40mm f2 που είναι native, αρκετά κοντά σε εστιακό μήκος+βγαίνει κανένα 100ευρω λιγότερα?

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Ένα δείγμα στο f2.8:

Viltrox 35mm 1.8 z (f2.8) test shot 7

το ίδιο κάδρο σε αντίστοιχη απόσταση με 85μμ θα ήταν συγκλονιστικό αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...