Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους

Δυστυχώς τις προάλλες πήρα ένα λάπτοπ από το Κωτσόβολο με δόσεις. Ενώ το είχα μελετήσει καλά, την πάτησα στο panel της οθόνης, διότι έχει TN, με αποτέλεσμα να μου κουράζονται τα μάτια. Κάτι που δεν διευκρίνιζε στα χαρακτηριστικά στο σαιτ.

Το λαπτοπ, το πήρα με δόσεις.

Έχω το δικαίωμα, να γυρίσω πίσω το προΪόν ( έχω τα κουτιά και τις ζελατίνες, στην αρχική κατάσταση) ή από τη στιγμή που το αγόρασα κάτι τέτοιο δεν μπορώ να το κάνω?

Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα υφίστανται ο ΕυρωπαΪκός νόμος, από τη πλευρά της εφαρμογής

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Αγοράστηκε εκ του σύνεγγυς ή μακρόθεν?

Ναι οκ 14 μέρες ισχύουν για παραγγελίες online/τηλεφωνικές εξ αποστάσεως γενικά αλλά εδώ ο φίλος άνοιξε το λαπτοπ έκανε account για να μπει στα windows και το χρησιμοποίησε γενικά δεν νομίζω να έχει καμία υποχρέωση (νομικά) ο Κωτσόβολος να το πάρει πίσω. 

Αλλά ίσως το πάρουν πίσω "χαριστικά" αλλά και σε αυτή την περίπτωση πιστεύω να του χρεώσουν ένα restocking fee  

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Αγοράστηκε εκ του σύνεγγυς ή μακρόθεν?

Δια ζώσης. πήγα από εκεί και το αγόρασα, εκανα αιτηση για δοσεις, εγκριθηκε απο τη τραπεζα και μου ηρθε χτες γιατι δεν ειχαν ετοιμοπαραδοτο. Το θεμα ειναι οτι δεν διευκρινιζε στα χαρακτηριστικα του, οτι ειναι ΤΝ , και εγω εχω μυωπια. αν το ηξερα δεν θα το αγοραζα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

με αποτέλεσμα να μου κουράζονται τα μάτια

Αυθυποβολή είναι δεν έχει κάτι η τεχνολογία TN για να σου κουράζει τα μάτια, απλά ξενέρωσες για κάποιο λόγο που ειναι TN και που θα πληρώνεις κάθε μήνα δώσεις για να έχεις κάτι που δεν θέλεις και σου βγαίνει έτσι ψυχοσωματικά 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Αυθυποβολή είναι δεν έχει κάτι η τεχνολογία TN για να σου κουράζει τα μάτια, απλά ξενέρωσες για κάποιο λόγο που ειναι TN και που θα πληρώνεις κάθε μήνα δώσεις για να έχεις κάτι που δεν θέλεις και σου βγαίνει έτσι ψυχοσωματικά 

τι λες φιλε μου. δεν εχω θεμα με αυτο. Ας πληρωσω και κατι παραπανω στη δοση αρκει να μη μου κουραζονται τα ματια. ΕΙλικρινα σου μιλαω.  Εγω δεν ειπα να το γυρισω πισω και να ακυρωθει, ας παρω κατι αλλο και ας πληρωνω παραπανω δοση, αρκει η οθονη να ειναι ξεκουραστη. Από τη στιγμή που δεν το διευκρινιζει στα χαρακτηριστικα, δεν ευθύνομαι εγω

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Ας πληρωσω και κατι παραπανω στη δοση αρκει να μη μου κουραζονται τα ματια. ΕΙλικρινα σου μιλαω.  Εγω δεν ειπα να το γυρισω πισω και να ακυρωθει, ας παρω κατι αλλο και ας πληρωνω παραπανω δοση

Κοίτα, κανονικά δεν υποχρεούται να το πάρει. Αλλά επειδή είναι μεγάλη εταιρία και δεν τους νοιάζει και ειδικά αν τους πεις ότι θα πάρεις κάτι ακριβότερο, πιστεύω θα δεχθούν.

Δημοσ.

https://europa.eu/youreurope/business/dealing-with-customers/consumer-contracts-guarantees/consumer-guarantees/index_el.htm

Αν στα χαρακτηριστικά έλεγε LCD, δε μπορείς να υποστηρίξεις ότι δεν αντιστοιχεί στη περιγραφή.

Αν έλεγε VA ή IPS και σου στέλνανε ΤΝ θα μπορούσες να πεις ότι έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά... αν δεν έγραφε τίποτα δε μπορείς να υποστηρίξεις ότι ήταν ελλιπή τα χαρακτηριστικά.

Ίσως μπορείς να πατήσεις στο ότι "δεν έχει την ποιότητα και τις επιδόσεις που έχουν κανονικά τα προϊόντα αυτού του τύπου" και να πεις ότι δεν έχει καλές γωνίες θέασης.

Δύσκολα θα βγάλεις άκρη... πρέπει να μιλήσεις με την εξυπηρέτηση. Όπως είπε κι ο φίλος πάνω, πρέπει να βρεθείς σε κάποιον φιλότιμο υπάλληλο αλλά και πάλι πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη απομείωση του προϊόντος καθώς έκανες χρήση των Windows και θα πρέπει να σταλεί πίσω στην εταιρία να σβήσει τον δίσκο και να ξαναπεράσει λογισμικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

τι λες φιλε μου. δεν εχω θεμα με αυτο. Ας πληρωσω και κατι παραπανω στη δοση αρκει να μη μου κουραζονται τα ματια. ΕΙλικρινα σου μιλαω.  Εγω δεν ειπα να το γυρισω πισω και να ακυρωθει, ας παρω κατι αλλο και ας πληρωνω παραπανω δοση, αρκει η οθονη να ειναι ξεκουραστη. Από τη στιγμή που δεν το διευκρινιζει στα χαρακτηριστικα, δεν ευθύνομαι εγω

ΔΕΝ υπάρχει τίποτα στην τεχνολογία αυτή που να προκαλεί κάτι στα μάτια σου και δεν διαφέρει σημαντικά ο τρόπος λειτουργίας της απο άλλες απλά έχει διαφορά σε γωνίες θέασης και χρωματικής πιστότητας (αυτό δεν σημαίνει πως έχει άλλα χρώματα αλλά πχ ότι το κόκκινο που θα δεις δεν θα ειναι 100% το ίδιο κόκκινο με αυτό που "τράβηξε" ο φωτογράφος ας πούμε) 

image.png.abbcf21df963abbaf7ba8f3aa735691f.png

Είναι το ίδιο πράγμα σχεδόν απλά οι TN αλλάζουν την θέση των κρυστάλλων που καθορίζουν  το πως θα περάσει το φως απο "πισω" προς τα "εμπρος" και γιαυτό αν κοιτάξεις απο τα πλάγια δεν θα σου έρθει όλο το φως και θα δεις την οθόνη λιγο πιο σκοτεινή 

Ενώ η IPS αοι "δεξιά" προς τα "αριστερά"¨ και έτσι δεν επηρεάζεται απο ποια γωνία θα τις κοιτάξεις η φωτεινότητα τους. 

Κατα τα άλλα τα ίδια layer το ίδιο φώς  οι ίδιοι κρύσταλλοί δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στον τρόπο λειτουργίας τους απλά αυτή η μικρή λεπτομέρεια στο πως να κουνάς του κρυστάλλους (γύρο απο τον άξονα τους αντί πανω κάτω) είναι που δίνει καλύτερες γωνίες θέασης.

Είναι απλά ιδέα σου. 

26 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Δια ζώσης. πήγα από εκεί και το αγόρασα, εκανα αιτηση για δοσεις, εγκριθηκε απο τη τραπεζα και μου ηρθε χτες γιατι δεν ειχαν ετοιμοπαραδοτο. Το θεμα ειναι οτι δεν διευκρινιζε στα χαρακτηριστικα του, οτι ειναι ΤΝ , και εγω εχω μυωπια. αν το ηξερα δεν θα το αγοραζα

Δεν έχει καμία σημασία απο την στιγμή που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το μοντέλο (δεν διαφέρει σε κάτι απο άλλα αντίτυπα του ίδιου μοντέλου δηλαδή με την έννοια ότι στο δίνω όπως το έφτιαξε ο κατασκευαστής δεν αφαίρεσαν ή άλλαξαν αυτοί κάτι στο laptop ούτε είναι ελαττωματικό ) και κυρίως απο την στιγμή που αγόρασες εντός του καταστήματος.

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 

Απο εκει και πέρα αν τους παρακαλέσεις και πεις κιόλας ότι δεν έγραψαν πουθενά ότι η τεχνολογία της οθόνης ειναι TN μπορεί επειδή ενδεχομένως το προστάζει η πολιτική τους να το δεχτούν αυτό δεν το ξέρω ειναι θέμα δηλαδή του πως μανατζάρει ο Κωτσόβολος τέτοιες υποθέσεις πάντως δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πάρει πίσω μόνο "απο την καλή του την καρδιά" να το πω έτσι απλά αν το κάνει :P 

Αλλά και αυτό χλωμό το βλέπω γιατί χρησιμοποίησες το λάπτοπ οπότε σου δώσανε καινούργιο επιστρέφεις μεταχειρισμένο

και ο Κωτσόβολος (μπορεί να κάνω λάθος έχω καιρό να ασχοληθώ με το κατάστημα αυτό) δεν ειναι στην μπίζνα των μεταχειρισμένων. 

Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να μην πλρηώσεις κάτι σε φάση "restocking fee"  (και αυτοί με την σειρά τους να το δεχτούν για να το πουλήσουν ως εκθεσιακό) αλλά μπήκες μέσα στα windows τώρα θα πρέπει να του κάνουν format δεν πιστεύω να μπουν στην διαδικασία. 

Θα είναι πάντως ΠΟΛΥ καλοί αν το κάνουν αυτό μην το πεις ούτε στον παπά. 

Έχεις δικαίωμα να επιστέψεις αχρεωστί προϊόν (έστω και αν η αγορά έγινε με δόσεις) εντός 14 ημερών μετά την παραλαβή του αλλά αυτό ισχύει μόνο για αγορές μέσω internet/εξ αποστάσεως και εφόσον δεν χρησιμοποίησες "μαγάρισες" το προϊόν. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 8
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

ΔΕΝ υπάρχει τίποτα στην τεχνολογία αυτή που να προκαλεί κάτι στα μάτια σου και δεν διαφέρει σημαντικά ο τρόπος λειτουργίας της απο άλλες απλά έχει διαφορά σε γωνίες θέασης και χρωματικής πιστότητας (αυτό δεν σημαίνει πως έχει άλλα χρώματα αλλά πχ ότι το κόκκινο που θα δεις δεν θα ειναι 100% το ίδιο κόκκινο με αυτό που "τράβηξε" ο φωτογράφος ας πούμε) 

image.png.abbcf21df963abbaf7ba8f3aa735691f.png

Είναι το ίδιο πράγμα σχεδόν απλά οι TN αλλάζουν την θέση των κρυστάλλων που καθορίζουν  το πως θα περάσει το φως απο "πισω" προς τα "εμπρος" και γιαυτό αν κοιτάξεις απο τα πλάγια δεν θα σου έρθει όλο το φως και θα δεις την οθόνη λιγο πιο σκοτεινή 

Ενώ η IPS αοι "δεξιά" προς τα "αριστερά"¨ και έτσι δεν επηρεάζεται απο ποια γωνία θα τις κοιτάξεις η φωτεινότητα τους. 

Κατα τα άλλα τα ίδια layer το ίδιο φώς  οι ίδιοι κρύσταλλοί δεν έχουν κάποια ουσιαστική διαφορά στον τρόπο λειτουργίας τους απλά αυτή η μικρή λεπτομέρεια στο πως να κουνάς του κρυστάλλους (γύρο απο τον άξονα τους αντί πανω κάτω) είναι που δίνει καλύτερες γωνίες θέασης.

Είναι απλά ιδέα σου. 

Δεν έχει καμία σημασία απο την στιγμή που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το μοντέλο (δεν διαφέρει σε κάτι απο άλλα αντίτυπα του ίδιου μοντέλου δηλαδή με την έννοια ότι στο δίνω όπως το έφτιαξε ο κατασκευαστής δεν αφαίρεσαν ή άλλαξαν αυτοί κάτι στο laptop ούτε είναι ελαττωματικό ) και κυρίως απο την στιγμή που αγόρασες εντός του καταστήματος.

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. 

Απο εκει και πέρα αν τους παρακαλέσεις και πεις κιόλας ότι δεν έγραψαν πουθενά ότι η τεχνολογία της οθόνης ειναι TN μπορεί επειδή ενδεχομένως το προστάζει η πολιτική τους να το δεχτούν αυτό δεν το ξέρω ειναι θέμα δηλαδή του πως μανατζάρει ο Κωτσόβολος τέτοιες υποθέσεις πάντως δεν έχει καμία νομική υποχρέωση να το πάρει πίσω μόνο "απο την καλή του την καρδιά" να το πω έτσι απλά αν το κάνει :P 

Αλλά και αυτό χλωμό το βλέπω γιατί χρησιμοποίησες το λάπτοπ οπότε σου δώσανε καινούργιο επιστρέφεις μεταχειρισμένο

και ο Κωτσόβολος (μπορεί να κάνω λάθος έχω καιρό να ασχοληθώ με το κατάστημα αυτό) δεν ειναι στην μπίζνα των μεταχειρισμένων. 

Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω να μην πλρηώσεις κάτι σε φάση "restocking fee"  (και αυτοί με την σειρά τους να το δεχτούν για να το πουλήσουν ως εκθεσιακό) αλλά μπήκες μέσα στα windows τώρα θα πρέπει να του κάνουν format δεν πιστεύω να μπουν στην διαδικασία. 

Θα είναι πάντως ΠΟΛΥ καλοί αν το κάνουν αυτό μην το πεις ούτε στον παπά. 

Έχεις δικαίωμα να επιστέψεις αχρεωστί προϊόν (έστω και αν η αγορά έγινε με δόσεις) εντός 14 ημερών μετά την παραλαβή του αλλά αυτό ισχύει μόνο για αγορές μέσω internet/εξ αποστάσεως και εφόσον δεν χρησιμοποίησες "μαγάρισες" το προϊόν. 

επειδη ψαχνω το λαπτοπ που πηρα απο το σαιτ του Κωτσοβολου, αλλα προς το παρον δεν το βρισκω, βρηκα τυχαια ενα αλλο:

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/226823-hp-250-g8-i3-1115-8gb-256gb?fbclid=IwAR2lG0SSExKrEmTh0d1CbLTtKYKQAW6GB2YU7ZKrib5WVSfkjXByErxfrGM

Ούτε αυτό αναγράφει αν έχει ΤΝ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

επειδη ψαχνω το λαπτοπ που πηρα απο το σαιτ του Κωτσοβολου, αλλα προς το παρον δεν το βρισκω, βρηκα τυχαια ενα αλλο:

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/226823-hp-250-g8-i3-1115-8gb-256gb?fbclid=IwAR2lG0SSExKrEmTh0d1CbLTtKYKQAW6GB2YU7ZKrib5WVSfkjXByErxfrGM

Στο ξαναείπα δεν έχει σημασία απο την στιγμή που δεν ειναι ελαττωματικό ή δεν παραποίησαν το μοντέλο σε σχέση με το πως το "δίνει" ο κατασκευαστής χωρίς να στο πούνε και γενικά απο την στιγμή που πληρεί όλα τα συμφωνηθέντα κατα την αγορά  χαρακτηριστικά του (αυτά που αναφέρει δηλαδή στο site ή το ταμπελάκι μέσα στο κατάστημα + ότι άλλο σου υποσχέθηκε ο πωλητής πως συμπεριλαμβάνει το προϊόν με την αγορά). 

Αν ήθελες περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν τις αναζητάς στο site του κατασκευαστή με βάση το όνομα μοντέλου (και τα δύο σου παρέχονται αν και δεν χρειαζόταν να σου δείξει το site του κατασκευαστή αλλά το κάνει) ή ρωτώντας τον πωλητή/εκπρόσωπο στον Κωτσόβολο. 

@airtrelomike13 Απο εκει και πέρα όμως δεν χάνεις κάτι να πας και να ρωτήσεις, θέλω να πω επειδή δεν ειναι υποχρεωμένοι νομικά να το πάρουν πίσω δεν σημαίνει ότι ειναι υποχρεωμένοι νομικά να μην το πάρουν. 

Η ερώτηση τζάμπα ειναι δεν έχεις να χάσεις κάτι απλά εγώ και οι άλλοι στα είπαμε αυτά για να μην πας με τουπέ ή/και ελπίδες ότι το δικαιούσαι 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Οταν αγορασες, συμφωνησες και σε αυτους τους ορους. 

https://www.kotsovolos.gr/oroi-xrhshs

image.png.dd94ca00d82ce365c1df39bf1246f867.png

Σιγουρα ειναι καταχρηστικοι για οταν ενα προιον γραφει οτι ειναι ips ενω ειναι tn (με βαση των πανω δεν εχουν ευθυνη, ενω προφανως εχουν), αλλα δεν μπορεις να κανεις κατι για ελλειψη πληροφοριας.

Μιας και δεν αναφερει το παραπανω λαπτοπ πουθενα για την οθονη, προσωπικα θα εμπαινα στο τρυπακι να ψαξω για να δω τι οθονη εχει.

• Like 1
Δημοσ.

Και το αρνητικό είναι ότι " άντε πες ότι δέχονται ολο αυτό και μου λένε να το αλλάξω με ένα άλλο".

Εγώ το λαπτοπ, το αγόρασα τώρα με τις εκπτώσεις, οι οποίες λήγουν σήμερα 15/5. Το λαπτοπ που θα δεχτούν να μου αλλάξουν λογικά δεν θα είναι με τη τιμή των εκπτώσεων αλλά με την αρχική τιμή που επιστρέφει από αύριο.

Δημοσ.
15 hours ago, airtrelomike13 said:

αν σε βολευει βαζεις μια ωραια εξωτερικη οθονη και εισαι αρχοντας.

14 hours ago, airtrelomike13 said:

και ο αλλος θα πει οτι δεν ηταν το enter εκει που  ηθελε και οτι δεν το εγραφαν. αν θες αναλυτικα χαρακτηριστικα πας στο site του κατασκευαστη.αλλιως στο site θα γραφαν 10 σελιδες χαρακτηριστικα και παντα θα υπηρχε καποιος να πει οτι κατι λειπει

• Like 3
Δημοσ.

Θα συνοψίσω όσα ειπώθηκαν και ισχύουν:

- Το αγόρασες από το κατάστημα, οπότε δεν έχεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης.
- Ίσως στο αλλάξουν, αλλά το πιθανότερο είναι να μην το κάνουν. Σε αυτή την περίπτωση ευχαρίστησέ τους για τον χρόνο τους και φύγε.
- Τα τεχνικά χαρακτηριστικά οφείλεις να τα διασταυρώσεις και να τα ψάξεις. Μα ποιος αγοράζει σήμερα προϊόν χωρίς να δει ένα review έστω; 
- Το κυριότερο: Δεν σε κουράζει η οθόνη. Ή είναι αυθυποβολή, ή έχεις κάποιο γενικότερο θέμα στην όρασή σου. Μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο θα ήταν διαφωτιστική. 
Το "με κουράζει η οθόνη" είναι κατάλοιπο από τις CRT.  Το ότι δεν σε κουράζουν οι υπόλοιπες οθόνες του σπιτιού που, πιθανόν, είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από αυτή του laptop δεν σημαίνει κάτι.

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...