Προς το περιεχόμενο

Σε χιλιάδες απολύσεις θα προχωρήσει η Tesla


nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, θέλει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας της Tesla, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Με email του προς τα στελέχη, ο Musk αναφέρει ότι έχει ένα "σούπερ κακό προαίσθημα" για την οικονομία. Συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, η Tesla απασχολεί περίπου 100.000 άτομα με βάση την ενημέρωση που υπήρχε στα τέλη 2021, οπότε ο όποιος αριθμός απολύσεων αναμένεται να είναι σημαντικός.

Η Tesla δυσκολεύεται με την παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της περισσότερο από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς τα περισσότερα από τα οχήματά της που προορίζονται για τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές κατασκευάζονται στην Κίνα και πιο συγκεκριμένα στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Όπως και άλλες εταιρείες, έτσι και η Tesla συνάντησε δυσκολίες στην επανεκκίνηση της παραγωγής μετά τα lockdowns που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Επιπλέον, το κλίμα στην παγκόσμια αγορά και στους επενδυτές είναι αρνητικό εξαιτίας του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ βρίσκεται στα καλύτερά της επίπεδα, με την ανεργία να διατηρείται σταθερά στο 3,6%, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας. Η ζήτηση για τα οχήματα Tesla παραμένει επίσης ισχυρή, σύμφωνα με το Reuters. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Musk ενημέρωσε τους υπαλλήλους της SpaceX και της Tesla ότι πρέπει να επιστρέψουν στο γραφείο με πλήρη απασχόληση ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία. Η ασυμβίβαστη στάση του στην εξ αποστάσεως εργασία έρχεται σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που έχουν επιτρέψει στους εργαζομένους να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, όπως οι Salesforce, Slack και Facebook. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να προλάβω όλους τους κακοπροαίρετους οι απολύσεις γίνονται δικαιολογημένα. Το λέει ξεκάθαρα έχει σούπερ κακό προαίσθημα. Τι θέλετε άλλο, δεν τα λέει στην τύχη, θα είδε ανάδρομο Ερμή, συμπλέγματα οροσκόπων και πολλά άλλα κακά...image.png.7ada529e6c7750098abbf8b0a9098232.png

Επεξ/σία από tombyraider13
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να σου κανει το 10% βρε συ Εlon...διωξε τους μισους να σαι ετοιμος για το μελλον. Αλλα οι τιμες στα προϊόντα σου παραμενουν ιδιες, ετσι?

  • Like 2
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το πρόβλημα της είναι η Κίνα και οι ιδιαζουσες συνθήκες που επικρατούν εκεί με τα lockdown, τότε ας ανοιγε εργοστάσια αποκλειστικά σε άλλα μέρη όπως ΕΕ και ΗΠΑ, αν και νομίζω ότι πρέπει να έχει ήδη. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To "σούπερ κακό προαίσθημα" δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί τόσο με την χαμηλή ανεργία όσο και με την μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της εταιρείας. Γεγονός είναι ότι όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες "πήγαν μπροστά" εξαιτίας και της ικανότητας τους να διαισθάνονται σε ποια πλαίσια θα κινηθεί η αγορά "μελλοντικά" ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση δε μου βγαίνει από το μυαλό  το συγκεκριμένο προαίσθημα δεν έχει τόσο "αγνά" ή αόριστα ερείσματα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δεν πειράζει, θα τους προσλάβει στον Άρη που θα έχει δουλειές.

Αυτή τη στιγμή πάντως η ανεργία στον Άρη είναι σε πρωτοφανή επίπεδα, σταθερά 0%. 😀

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...