Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, highpriest είπε

Μετά απο πολλές αγορές φακών απο mpb δεν μου έχει τύχει ούτε μια φορά decentered / tilted / missaligned.
Είναι το πως θα τύχει μάλλον ή έχει να κάνει με μάρκα ή τύπους φακών, ή είναι τελείως random και μπορεί σε κάποιον να τυχαίνει συχνά.

Δεν αμφισβητώ την εμπειρία του @pifilos που φαίνεται άλλωστε και το πρόβλημα στις φώτο.
Απλά λέω να μην το δένει κόμπο αν κάποιος ενδιαφέρεται να αγοράσει απο εκει, πως θα του έρθει μάπα φακός.

Εννοείται πως όχι. Προσωπικά θα συνεχίσω να παίρνω. Ο Sony 28mm f/2.0 καινούργιος έχει στην καλύτερη 400 ευρώ ενώ τον πήρα 174 και μπορώ και να τον γυρίσω/αλλάξω. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική που να τα προσφέρει αυτά στην τιμή αυτή. Αντίστοιχα για αρκετούς φακούς ειδικά όσους είναι 5ετίας και βάλε έχει εξαιρετικές τιμές. Καθώς τα γράφω αυτά ζαχαρώνω έναν ακόμη Voigtlander σε τιμή λουκούμι καθότι "΄παλιός". 

Απλώς επειδή ουσιαστικά κάνουν μόνο εξωτερικό έλεγχο αναγκαστικά θα υπάρχει και σκαρταδούρα. Οι φακοί που μου έχει τύχει μέσω MPB είναι Fujifilm, Voigtlander και Sony. 

Και για να μην υπάρχει και αυτή η παρανόηση έβαλα το δεύτερο σκέλος μετά το Υ.Γ. πως δεν έχει να κάνει από που αγοράζεις και αν είναι καινούργιος ή μεταχειρισμένος με τα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα με φακούς Sigma και Sony.

Γενικά εγώ το MPB το προτείνω σε όσους φίλους και γνωστούς με ρωτάνε για μεταχειρισμένα. Και μόνο για την ευελιξία του ελέγχου που σου προσφέρει για μένα είναι μονόδρομος. Δύσκολα θα αγόραζα φακό από κάποιον ιδιώτη που δεν τον γνωρίζω/εμπιστεύομαι καθώς όσο χρόνο και να σου δώσει κατά τον έλεγχο δεν είναι αρκετός, ούτε θα σκάσω με laptop να περάσω τις εικόνες και να κοιτάω αν έχει θέμα ο φακός. Και εννοείται πως αν 2-3 μέρες μετά υπάρξει κάποιο ζήτημα... καληνύχτα. Μόνο μια φορά το έκανα για τον Sony 40mm επειδή η τιμή ήταν όντως καλή και ήταν αποδεδειγμένα ελληνικής αντιπροσωπείας με 12 μήνες εγγύηση ακόμα, αλλά αποτελεί εξαίρεση. Στο MPB με τις 14 μέρες για επιστροφή καθώς και τη 12μηνη πλέον εγγύηση έχεις κάπως πιο ήσυχο το κεφάλι σου.

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 4
Δημοσ.

Έχεις αρκετά πιο ήσυχο το κεφάλι σου, και εγώ και όσοι αγοράσαμε από το mpb, γιατί Γερμανοί είναι, ό,τι και αν γίνει και χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις την 12μηνη εγγύηση θα τρέξουν να το αντικαταστήσουν σε αντίθεση με εδώ που θα σου γυρίσουν την πλάτη (στα μεταχειρισμένα). Τα γνωστά.

• Like 2
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Κάτι που αφορά κυρίως την DHL και όχι τόσο το mpb , ως μαγαζί . Αν δεν πληρώσεις την ταχεία παράδοση , γύρω στα 30€ και επιλέξεις την απλή στα 15€ , ουσιαστικά το καθυστερούν επίτηδες , επειδή δεν πλήρωσες την ταχεία. Δεν καταλαβαίνω κάτι διαφορετικό . Παραγγελία που έκανα Τετάρτη 9/10 , καθόταν στο κέντρο της εταιρείας στη Γερμανία , μέχρι Παρασκευή 17/10. Σάββατο πρωί 18/10 μου δείχνει ότι ήρθε στην Ελλάδα και ανακοινώνουν ότι θα καθυστερήσει ολόκληρη τη βδομάδα για να μου το παραδώσουν την Παρασκευή 24/10 . Ενώ αν πλήρωνα την ταχεία παράδοση , θα ερχόταν σε δύο ημέρες .

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Κάτι που αφορά κυρίως την DHL και όχι τόσο το mpb , ως μαγαζί . Αν δεν πληρώσεις την ταχεία παράδοση , γύρω στα 30€ και επιλέξεις την απλή στα 15€ , ουσιαστικά το καθυστερούν επίτηδες , επειδή δεν πλήρωσες την ταχεία. Δεν καταλαβαίνω κάτι διαφορετικό . Παραγγελία που έκανα Τετάρτη 9/10 , καθόταν στο κέντρο της εταιρείας στη Γερμανία , μέχρι Παρασκευή 17/10. Σάββατο πρωί 18/10 μου δείχνει ότι ήρθε στην Ελλάδα και ανακοινώνουν ότι θα καθυστερήσει ολόκληρη τη βδομάδα για να μου το παραδώσουν την Παρασκευή 24/10 . Ενώ αν πλήρωνα την ταχεία παράδοση , θα ερχόταν σε δύο ημέρες .

Δεν νομίζω , η DHL δεν καθυστερεί , το mpb αργεί να παραδώσει σ' αυτούς . Η DHL είναι εντάξει στις προθεσμίες της . Το πρόσφατο δέμα μου που ταξιδεύει αυτή την στιγμή προς τα εκεί , θα παραδοθεί στις 22/10 βάσει προγράμματος . Από την στιγμή που θα παραδοθεί , πιθανόν να ανοιχτεί την επόμενη μέρα ( πιθανόν ) κι' αφού συμφωνήσω με ότι προκύψει , θα κάνει άλλες δύο ημέρες να φτάσει στα χέρια της DHL . Άμα φύγει από αυτούς θέλει 5 μέρες να φτάσει εδώ . Στο mpb γίνεται η στραβή . Έχει ανέβει η κίνηση στο μαγαζί , λογικό αφού πολλοί πλέον ψάχνονται με τα μεταχειρισμένα , το προσωπικό προφανώς δεν αυξήθηκε καν , πάλι για ευνόητους λόγους , οπότε .......... 

Παλιότερα , η διαδικασία της ανταλλαγής , ήθελε δύο εβδομάδες ακριβώς για να ολοκληρωθεί . Σήμερα θέλει 3 εβδομάδες . 

Αρχίστε να βλέπετε λίγο και το Kamerastore.com ......... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Επειδή έγραψα το ίδιο παραπάνω ως προς την έκταση των ημερομηνιών το οποίο όμως τελικά δε συνέβη θα σου πω τι μου είπαν από τη DHL όταν πήγα να το δώσω πίσω για επιστροφή τελικά. 

Η απλή δεν έχει συνεχές tracking οπότε για αυτό βλέπεις ξαφνικά να μπαίνει Ελλάδα. Δεν καταγράφεται πλέον η πλήρης διαδρομή που κάνει μέσα στην Ευρώπη. 

Για την μεγάλη αναμονή που έχουν ως προς την παράδοση αφού πια έχει μπει Αθήνα μου είπαν ότι δεν ξέρουν γιατί το δείχνει έτσι. Πράγματι και σε εμένα ήρθε την επόμενη μέρα απ΄ όταν μπήκε Ελλάδα και όχι 8 μέρες μετά όπως αρχικά έδειχνε στη σελίδα. Εικάζω ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα σου έρθει αλλά γράψε κιόλας από περιέργεια για να δω αν έτυχε σε εμένα μόνο αυτό. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, pifilos είπε

Επειδή έγραψα το ίδιο παραπάνω ως προς την έκταση των ημερομηνιών το οποίο όμως τελικά δε συνέβη θα σου πω τι μου είπαν από τη DHL όταν πήγα να το δώσω πίσω για επιστροφή τελικά. 

Η απλή δεν έχει συνεχές tracking οπότε για αυτό βλέπεις ξαφνικά να μπαίνει Ελλάδα. Δεν καταγράφεται πλέον η πλήρης διαδρομή που κάνει μέσα στην Ευρώπη. 

Για την μεγάλη αναμονή που έχουν ως προς την παράδοση αφού πια έχει μπει Αθήνα μου είπαν ότι δεν ξέρουν γιατί το δείχνει έτσι. Πράγματι και σε εμένα ήρθε την επόμενη μέρα απ΄ όταν μπήκε Ελλάδα και όχι 8 μέρες μετά όπως αρχικά έδειχνε στη σελίδα. Εικάζω ότι Δευτέρα ή Τρίτη θα σου έρθει αλλά γράψε κιόλας από περιέργεια για να δω αν έτυχε σε εμένα μόνο αυτό. 

Επειδή μένω δίπλα στο αεροδρόμιο , προτιμώ να παραλαμβάνω εγώ αντί να το φέρει ο courrier κι' έτσι η κυρία που βρίσκεται στο σημείο της DHL , κάποια στιγμή μου εξήγησε ότι αυτά τα δέματα πηγαίνουν στην Γερμανία οδικώς , με ότι αυτό συνεπάγεται . Το συγκεκριμένο έφυγε την Πέμπτη , είχε όλη την ενημέρωση μέχρι που έφτασε Αθήνα κι' από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη που θα φτάσει , αυτό που δείχνει η εικόνα θα φαίνεται μόνον σε μένα . Θα αλλάξει την Τρίτη , όταν φτάσει στο αντίστοιχο σημείο της DHL , όπου θα αρχίσει πάλι να λέει πως έφτασε , παραδόθηκε κλπ . Παλαιότερα , υπήρχε μία ενδιάμεση αναφορά σε κάποιο σημείο ( προφανώς της DHL ) στο Μιλάνο . Κάποιες φορές εμφανίζεται , όχι πάντα . Τελευταία έχω να το δώ αρκετό καιρό . 

Δεν με σκοτίζει τόσο , αυτή η διαδρομή είναι πάντα 5 ημέρες και η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τηρείται σωστά , άντε μιά μέρα πίσω , κάποιες λίγες φορές . 

Screenshot_20251019-052657.Yandex Browser Alpha.png

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
7 ώρες πριν, babisskg είπε

Επειδή μένω δίπλα στο αεροδρόμιο , προτιμώ να παραλαμβάνω εγώ αντί να το φέρει ο courrier κι' έτσι η κυρία που βρίσκεται στο σημείο της DHL , κάποια στιγμή μου εξήγησε ότι αυτά τα δέματα πηγαίνουν στην Γερμανία οδικώς , με ότι αυτό συνεπάγεται . Το συγκεκριμένο έφυγε την Πέμπτη , είχε όλη την ενημέρωση μέχρι που έφτασε Αθήνα κι' από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη που θα φτάσει , αυτό που δείχνει η εικόνα θα φαίνεται μόνον σε μένα . Θα αλλάξει την Τρίτη , όταν φτάσει στο αντίστοιχο σημείο της DHL , όπου θα αρχίσει πάλι να λέει πως έφτασε , παραδόθηκε κλπ . Παλαιότερα , υπήρχε μία ενδιάμεση αναφορά σε κάποιο σημείο ( προφανώς της DHL ) στο Μιλάνο . Κάποιες φορές εμφανίζεται , όχι πάντα . Τελευταία έχω να το δώ αρκετό καιρό . 

Δεν με σκοτίζει τόσο , αυτή η διαδρομή είναι πάντα 5 ημέρες και η εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης τηρείται σωστά , άντε μιά μέρα πίσω , κάποιες λίγες φορές . 

Screenshot_20251019-052657.Yandex Browser Alpha.png

Ναι αυτο εννοώ πλέον δεν εμφανίζονται οι ενδιάμεσοι σταθμοί. Ήταν 3-4 αν θυμάμαι καλά. 

• Like 1
Δημοσ.

Στην πορεία εντός γερμανίας, εμφανίζονται 3-4 ενδιάμεσοι σταθμοί , στο τελευταίο δικό μου. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...