bill987 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Καλημέρα σας, ψαχνόμαστε με την κόρη μου για επιλογή σχολής (γράψαμε μαθ.: 17,8 έκθεση:16,3, χημεία 15,2 και φυσική που πατώσαμε 12) πρώτη μας επιλογή ήταν το Ηλεκτρολόγων μηχανικών Θεσσαλονίκης το οποίο δεν το ακουμπάμε καν, αξίζει να πάμε σε κάποιο άλλο Ηλεκτρολόγων μηχανικών πχ Κοζάνης, είχα ακούσει ότι δεν είναι το ίδιο ... Εσείς που είστε στην μέσα στα πράγματα τι θα προτείνατε να κοιτάξουμε για σχολή??? 1 1
Δημοφιλής ανάρτηση unforgiven Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δεν κατάλαβα καλά. Έδινες και εσύ εξετάσεις; Γράψατε τους ίδιους βαθμούς; Θα σπουδάσετε μαζί; Ξεκολλάτε. Μην καβαλάτε τα παιδιά σας. Μόνη της διάβασε, μόνη της πέρασε ή δεν πέρασε, μόνη της θα σπουδάσει. Η επιτυχία είναι όλη δική της. Και η αποτυχία επίσης, αλλά αυτή τη μοιραζόμαστε μαζί τους γιατί έτσι γίνεται ελαφρύτερη στα παιδικά μάτια που δίνουν πολλή σημασία σε πράγματα που δεν έχουν καθόλου. 40 2
bill987 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 6 λεπτά πριν, unforgiven είπε Δεν κατάλαβα καλά. Έδινες και εσύ εξετάσεις; Γράψατε τους ίδιους βαθμούς; Θα σπουδάσετε μαζί; Ξεκολλάτε. Μην καβαλάτε τα παιδιά σας. Μόνη της διάβασε, μόνη της πέρασε ή δεν πέρασε, μόνη της θα σπουδάσει. Η επιτυχία είναι όλη δική της. Και η αποτυχία επίσης, αλλά αυτή τη μοιραζόμαστε μαζί τους γιατί έτσι γίνεται ελαφρύτερη στα παιδικά μάτια που δίνουν πολλή σημασία σε πράγματα που δεν έχουν καθόλου. Τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουν? Που κολλάει αυτό το κατεβατό ? Στο ότι συμμερίζομαι το άγχος της και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ? Φαντάζομαι ότι δεν έχεις παιδιά... 1
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, bill987 είπε Τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουν? Που κολλάει αυτό το κατεβατό ? Στο ότι συμμερίζομαι το άγχος της και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ? Φαντάζομαι ότι δεν έχεις παιδιά... Μην την πνίγεις όμως ,είμασταν παιδιά και ξέρουμε το άγχος. 4
bill987 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Μην την πνίγεις όμως ,είμασταν παιδιά και ξέρουμε το άγχος. Δεν με ξέρεις (λογικό), ότι θέλει και αγαπάει θα κάνει, απλά θέλω να της δώσω όσο περισσότερες επιλογές μπορώ. Γι' αυτό συζητάμε εδώ μέσα, να της πω διάφορες γνώμες και να διαλέξει τι θέλει να κάνει! 1
unforgiven Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, bill987 είπε Τα θέλεις και τα λες η σου ξεφεύγουν? Που κολλάει αυτό το κατεβατό ? Στο ότι συμμερίζομαι το άγχος της και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ ? Φαντάζομαι ότι δεν έχεις παιδιά... Έχω δύο. Και ποτέ δεν είπα πως κερδίσαμε, ενώ ήμουν στην εξέδρα, ποτέ πως πήραμε καλούς βαθμούς, ενώ σέρφαρα στο κινητό. Μόνο είπα "έλα να δούμε τι δεν κάναμε καλά, για να το διορθώσουμε και να πας καλύτερα" Το "κατεβατό" κολλάει στον πρώτο πληθυντικό και μόνο, ο οποίος κρύβει, και φανερώνει, πολλά. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από unforgiven 22
vaggos231 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 δικιο εχει ο unforgiven, αστην μονη της να ψαξει σχολες και να βρει τις επιλογες της, χρονο εχει. ο πληθυντικος που χρησιμοποιεις δειχνει πολλα. Μην ζειτε μεσα απο τις ζωες των παιδιων σας. 12
unforgiven Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, νομίζω πως αξίζει να πάει σε μια σχολή και να σπουδάσει αυτό που θέλει, ακόμα και αν η σχολη θεωρείται υποδεέστερη. Αν έχει όρεξη, δεν θα της σταθεί εμπόδιο η σχολή στις σπουδές της. Σε όλες τις επιστήμες υπάρχουν καλές και κακές σχολές. Αλλά φυσικούς βγάζει και το Stanford, βγάζει και το Ηράκλειο. Μηχανικούς βγάζει και το ΜΙΤ, και η Πάτρα. Δικηγόρους και το Cambridge, και η Ξάνθη. Αν το έχει και το πάρει σοβαρά, η πόλη που θα σπουδάσει θα είναι μόνο η αρχή. 6
vaggos231 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 νταξει αν θελει να παει βιβλιοθηκονομια, ε καλυτερα οχι, οταν σου δωσει 2-3 επιλογες συμβουλευσε την αν εχεις τη σωστη πληροφορηση για τα καλα και τα κακα. και προς θεου μην πατε με τον μπουσουλα "οταν τελειωσεις θα ναι καλυτερα τα πραγματα" που μπηκα εγω το 15 και τα πραγματα αν τα δεις αισιοδοξα μειναν στασιμα.
yiankap Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) Υπάρχει η βοήθεια του γονιού και η επιβολή του γονιού. Δεν είναι κακό να βοηθάει ο γονιός το παιδί του να διαλέξει ή να συμβουλέψει εκεί που μπορεί. Άλλο να επιστήσει ένας γονιός το παιδί την προσοχή του σε κάποια θέματα (π.χ για τα επαγγελματικά δικαιώματα) και άλλο να του επιβάλλει ένα συγκεκριμένο επάγγελμα. Εμένα ο γιός μου χτυπάει όλα τα Οικονομικά Πανεπιστήμια (ΑΣΟΕΕ, ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΠΑΠΕΙ κλπ) και όλα τα Παιδαγωγικά. Το ποιο τμήμα θα διαλέξει είναι καθαρά δική του επιλογή δεν θα παρέμβω. Δεν σου κρύβω ότι το Παιδαγωγικό σαν γονιό δεν θα με χάλαγε καθόλου από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης του. Τον ρώτησα από την αρχή ποια επαγγέλματα δεν θα μπορούσε να κάνει με τίποτα για να μην το ψάξουμε περαιτέρω και το πρώτο που μου είπε ήταν δάσκαλος και δεν ασχολήθηκα ούτε προσπάθησα να του αλλάξω ή να του επιβάλλω τη γνώμη μου. Επειδή αφενός ως γονιός και εγώ βοηθάω σε κάποια πράγματα (η επιλογή όπως είπα είναι δικιά του) το παιδί μου και αφετέρου είμαι μηχανικός ΤΕΙ και γνωρίζω καλά το θέμα επαγγελματικά δικαιώματα, θα σου πω μόνο να προσέχεις ότι η εναλλακτική σχολή που θα διαλέξει να έχει επαγγελματικά δικαιώματα. Κάποια τμήματα μηχανικών πρώην ΤΕΙ δεν τα δέχεται το ΤΕΕ με αποτέλεσμα να έχουν (παίζεται και αυτό) επαγγελματικά δικαιώματα ΤΕΙ. Ένα μπούσουλα μπορείς να βγάλεις από εδώ : https://www.alfavita.gr/sites/default/files/2021-07/αντιστοιχίες.pdf όπου φαίνονται οι αντιστοιχίες για μεταγραφές. Αν δεις τις αντιστοιχίες, κάποιος ηλεκτρολόγος μηχανικός από Κοζάνη μπορεί να πάρει μεταγραφή στα υπόλοιπα "καθαρά" πολυτεχνικά ιδρύματα (ΑΠΘ, ΕΜΠ κλπ), άρα θεωρείται ισότιμο και αντίστοιχο με αυτά από πλευράς προγραμμάτων σπουδών και επομένως θα έχει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Ψάξτε το ..... Αντίθετα τα πρώην ΤΕΙ και νυν πανεπιστημια που βγάζουν ηλεκτρολόγους μηχανικούς μπορούν να κάνουν μεταγραφές μόνο μεταξύ τους (χαρακτηρίζονται ως "Νέα Τμήματα" στις αντιστοιχίες, άρα για κάποιους κύκλους (ΤΕΕ) δεν θεωρούνται ακόμα ισότιμα με τα "καθαρά" πανεπιστημιακά τμήματα άρα δεν έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Κοιτάξτε επίσης και την επιλογή του μηχανογραφικού Κύπρου. Είναι δωρεάν (δημόσια πανεπιστήμια) και έχει και εκεί αντίστοιχες σχολές και από γνωστό μου που πήγε παίζουν και άλλα θετικά (υποτροφίες κλπ). Το κόστος διαμονής είναι αντίστοιχο με το κόστος Αθήνας ή π.χ Κρήτης και στα εκεί Πανεπιστήμια γίνεται δουλειά δεν έχει καταλήψεις, μπαχαλάκηδες κλπ κλπ. Και το θετικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι μπορεί να κρατήσει την θέση στο τμήμα που θα περάσει στην Ελλάδα αν είναι διαφορετικό από του Ηλεκτρολόγου (π.χ Πολιτικών Μηχανικών) και όταν τελειώσει από Κύπρο να έρθει να συνεχίσει και για δεύτερο πτυχίο. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2022 από yiankap 4
bill987 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 ^^^ Χίλια ευχαριστώ, τέτοια συζήτηση θα ήθελα! Βρε παίδες γιατί κολλήσατε με το πληθυντικό, δεν έχω πιέσει πότε τα παιδιά μου και για κανένα λόγο (π.χ. εγώ θα ήθελα να ξαναδώσει και περάσει αξιωματικών πυροσβεστικής ) 2
Sibyl Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, bill987 είπε Καλημέρα σας, ψαχνόμαστε με την κόρη μου για επιλογή σχολής (γράψαμε μαθ.: 17,8 έκθεση:16,3, χημεία 15,2 και φυσική που πατώσαμε 12) πρώτη μας επιλογή ήταν το Ηλεκτρολόγων μηχανικών Θεσσαλονίκης το οποίο δεν το ακουμπάμε καν, αξίζει να πάμε σε κάποιο άλλο Ηλεκτρολόγων μηχανικών πχ Κοζάνης, είχα ακούσει ότι δεν είναι το ίδιο ... Εσείς που είστε στην μέσα στα πράγματα τι θα προτείνατε να κοιτάξουμε για σχολή??? Αρχικά συγχαρητήρια για την επιτυχία της κορούλας σου! Δευτερευόντως θα σε διαβεβαιώσω ότι η αγάπη, η φροντίδα, η συμπαράσταση και το νοιάξιμο, δεν έβλαψε ποτέ κανένα παιδί αντιθέτως το ανακουφίζει! Μπορεί να έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που έδωσα πανελλαδικές όμως πάντα θα αισθάνομαι ευγνωμοσύνη προς τους γονείς μου τόσο για την στήριξή τους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου όσο και για τον σεβασμό και την αποδοχή τους στην επιλογή του αντικειμένου των σπουδών μου. Φαίνεσαι κι εσύ ότι είσαι ένας πατέρας με την ίδια νοοτροπία οπότε εκτός από την κορούλα σου, επίτρεψέ μου να συγχαρώ κι εσένα! Στην ερώτησή σου, θα απαντήσω αυτό που έγραψα και σ΄ένα άλλο παιδί που ρώτησε κάτι ανάλογο. Εφόσον υπάρχουν σχολές με το αντικείμενο που αγαπά, θα τις ιεραρχήσει σύμφωνα με κριτήριά της και θα τις δηλώσει όλες. Δεν έχει σημασία αν η σχολή βρίσκεται στην Ξάνθη ή στην Κοζάνη ή στον Βόλο ή στην Κρήτη. Σημασία έχει να σπουδάσει αυτό που την ενδιαφέρει, που στόχευσε και που την παρακίνησε να κάνει τον αγώνα της για να το πετύχει. Μπορεί στο τέλος να δηλώσει και κάποιες παρεμφερείς σχολές για να είναι σίγουρη αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να εισαχθεί σ΄αυτό που θέλει. Αυτό που ειπώθηκε για τα πρώην ΤΕΙ και νυν Πανεπιστήμια και για την μη αναγνώρισή τους (προς το παρόν τουλάχιστον) από το ΤΕΕ, ισχύει οπότε ψάξτε το. Καλή επιτυχία της εύχομαι! 1
Dark_panel Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 ώρα πριν, yiankap είπε Δεν σου κρύβω ότι το Παιδαγωγικό σαν γονιό δεν θα με χάλαγε καθόλου από πλευράς επαγγελματικής αποκατάστασης του. Aπλα να ενημερωσω οτι πλεον τα Παιδαγωγικα εχουν ΠΕΘΑΝΕΙ και οχι, δεν εχουν αποκατασταση καμια! Εκτος αν ο αλλος ειναι τριτεκνος/πολυτεκνος ή εχει καποιο κινητικο προβλημα (ποσοστό για ΑΜΕΑ). Κατα τα άλλα, αν δεν εχει τριτεκνια/πολυτεκνια, κανενας που τελειωσε Παιδαγωγικα απ το 2011 και μετα (οπως εγω) δεν εχει αποκατασταθει επαγγελματικα. Εκτος αν με το "αποκατασταση" εννοεις να βολοδερνει σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους και παιδοτοπους.. 1
gii Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 10 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Aπλα να ενημερωσω οτι πλεον τα Παιδαγωγικα εχουν ΠΕΘΑΝΕΙ και οχι, δεν εχουν αποκατασταση καμια! Εκτος αν ο αλλος ειναι τριτεκνος/πολυτεκνος ή εχει καποιο κινητικο προβλημα (ποσοστό για ΑΜΕΑ). Κατα τα άλλα, αν δεν εχει τριτεκνια/πολυτεκνια, κανενας που τελειωσε Παιδαγωγικα απ το 2011 και μετα (οπως εγω) δεν εχει αποκατασταθει επαγγελματικα. Εκτος αν με το "αποκατασταση" εννοεις να βολοδερνει σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους και παιδοτοπους.. Να είναι μέλος τριτεκνης οικογένειας εννοείς η να κάνει τρία παιδιά;
pi314 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2022 1 λεπτό πριν, gii είπε Να είναι μέλος τριτεκνης οικογένειας εννοείς Το 1ο μάλλον...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα