Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill987 είπε

Την συζήτηση για το χημικό μηχανικό είχαμε την ώρα του φαγητού  :D 

Δυστυχώς ο κύκλος μας δεν περιέχει τέτοια ποταπά επαγγέλματα 🤣🤣🤣

Ανάμεσα σε αυτά τα 2 (χημικός μηχανικός και ηλεκτρολόγος μηχανικός) ποια η γνώμη σας ???

Θα σου πω για χημικούς μηχανικούς γιατί με αυτούς έχω συνεργασστεί στην δουλειά μου

Θεωρητικά ειδικεύονται σε βιομηχανικές εφαρμογές της χημείας όπως τα πετρέλαια. Στην πράξη στην Ελλάδα είναι δύσκολα. Έχουν όμως πλέον μια απορρόφηση σε φαρμακευτικές εταιρείες (είτε στο κομμάτι του R&D δηλαδή στην έρευνα και την καινοτομία, στην ανάπτυξη, στην σύνθεση και ενδεχομένως και στο κανονιστικό πλαίσιο). Σε βιοϊατρικά εργαστήρια έτσι και έτσι δεν είναι η πρώτη επιλογή θα προτιμήσουν βιοχημικούς ή βιολόγους, μετά χημικούς και στο τέλος χημικούς μηχανικούς.

Οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί το μόνο που ξέρω (ισχύει και για πληροφορικάριους) είναι ότι μπορούν να ασχοληθούν με το κομμάτι της βιοπληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης στην ιατρική. Αυτά που σου λέω είναι κάπως εστιασμένα στην ιατρική γιατί αυτός είναι ο κλάδος μου. Αν το παιδί σου ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την εφαρμογή στην ιατρική και με τα 2 πτυχία θα μπορέσει να κάνει κάτι πολύ αξιόλογο. 

• Like 1
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω παλι θα προτεινα να χαλαρωσει για κανα χρονο και να σκεφτει τι θελει να κανει. Και μετα να αποφασισει. Συνηθως την παταμε μην ξερωντας που παμε και που βαδιζουμε. Ενα αγχος μεσα σε ενα μηνα αναλογα με τα αποτελεσματα να αποφασισομε την ζωη μας οπου και ισως να χασουμε τον χρονο μας. ΙΣως να παει και σε μια σχολη να δει πως ειναι, να παρει feedback. 

Θεωρω πιο σημαντικο να σκεφτει αν θελει να δουλεψει στην ζουγκλα, αν θελει κατι πιο χαλαρο η αν θελει να δουλεψει μονη. 

Υπαρχουν ωραια αλλα και ασχημα εργασιακα περiβαλοντα. Και πολλες φορες το πτυχιο δεν τα καθοριζει αυτα. 

Τωρα ολες οι πολυτεχνικες σχολες λιγο ή πολυ εχουν τα ιδια ακριβως μαθηματα τα πρωτα 2 χρονια. Λιγες διαφορες. 

Στη σχολη μου λιγα ατομα μπηκαν και λιγα βγηκαν. Απο το ετος μου εχουμε τις εξης εργασιακες ιδιοτητες ως εργαζομενοι

Καθηγητης στο ΜΙΤ

Τραπεζα στο ναυτιλιακο κομματι

Οικογενειακη επιχειρηση κατασκευαστικη

Αρχιμηχανικοι ναυτιλιακων εταιρειων, καθως και διαφορες αλλες θεσεις σε ναυτιλιακες

Επιθεωρητες κλασεων στην ελλαδα και στο εξωτερικο

Μελετητικα γραφεια κλασεων στην ελλαδα και στο εξωτερικο

design πλοιων , μελετες, μελετητικα γραφεια

πωλησεις σε παραναυτιλιακες εταιρειες

Σημαιες Πλοιων 

Ευρωπαικος ναυτιλιακος οργανισμος

Επαγγελματιας κιθαριστας σολιστ

Διαχειρηση φορτιων πλοιων (commercial )

Νεες κατασκευες πλοιων στην ελλαδα , και στο εξωτερικο

Brokers σε διαφορα τμηματα σχετικα με την ναυτιλια

ΔΕΗ

Ισως να μου διαφευγουν και καποιες αλλα δεν εχει σημασια. Οπως φαινεται απο την ιδια σχολη  60 και αν, αποφοιτων, ο καθενας μας διαλεξε το δρομο του αλλοι μενοντας ικανοποιημενοι και αλλοι οχι. Αλλοι μετανιωνοντας για την κατευθυνση που πηραν και αλλοι οχι.Απο την ιδια σχολη και τελικα τοσες διαφορετικες κατευθυνσεις. Ναι ισως ο γονιος να μην αντεχει οικονομικα να παρεχει απειρες σπουδες στα παιδια του και να τα αφηνει να αλλαζουν συνεχεια, αλλα οπως φαινεται λιγη σημασια εχει αν δεν κανεις αυτο που εχεις φανταστει οτι θα σου αρεσει. Το κακο ομως ειναι συνηθως οτι δεν εχουμε την εμπειρια στην ηλικια των 18 για το τι δουλεια θα θελαμε να κανουμε. 

Επομενως για εμενα θεωρω πιο σημαντικο να βρειτε αυτην την στιγμη μερικους ανθρωπους που ειδικευονται στο χωρο να κανετε εναν επαγγελματικο προσανατολισμο καθως και απο φιλους να μοιρασετε τις εργασιακες εμπειριες που εχετε με το παιδι, να διαφωτιστει λιγο με το τι υπαρχει και τι θα μπορουσε να κανει. Εμενα μου ελειπε τοτε η ενημερωση. Για παραδειγμα η πρωτη μου σχολη ηταν η ευελπιδων . Και εκανα σε δυο κοντινους μου στρατιωτικους την απλη ερωτηση τι ειναι τα οπλα και τι τα σωματα? (ειχαν αλλη βαθμολογια) και μου ειπαν στο ενα εισαι πιο ενεργος και στο αλλο γραφιας. οποτε διαλεξα το ενεργος και μετα με μουτζωνα, Ευτυχως τα παρατησα πολυ νωρις ετσι κι αλλιως

Λιγη σημασια εχει αν θα ναι της κοζανης η της θεσσαλονικης η σχολη. Αρκει να ειναι ο σωστος τομεας και αν βλεπει οτι δεν ειναι ικανοποιητικα εκει, παντα μπορει να αλλαξει. Η εποχη μας εχει αλλαξει. Πλεον ζητουνται skills. Πλεον ολα ειναι ανοικτα στο ιντερνετ (οχι τοτε που τρεχαμε εμεις με την dial up ή το Αthens metropolitan netwrok)

Σημαντικο επισης να εχεις τα δικαιωματα οπως προανεφεραν πολλοι και να μην μπλεξεις μετα σε αυτο που θες να κανεις. 

Πολυ καλο, να το διαβασετε

Επεξ/σία από babyonboard
  • Like 2
Δημοσ.

Είμαι 29 χρονών προγραμματιστής και η απάντηση μου θα έχει 2 σκέλη:

1ο και σημαντικότερο. Θεωρώ ότι οι σχολές μηχανικών (είτε Πολυτεχνείο είτε ΤΕΙ) είναι ο πιο σωστός δρόμος για ένα παιδί, εφόσον βεβαίως του αρέσουν τέτοιου είδους σπουδές. Για εμένα προσωπικά η σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών είναι TOP οπότε: αν της αρέσει και αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να την προτιμήσετε τη σχολή και ας είναι και σε άλλη πόλη. Ένα πολύ θετικό της σχολής είναι ότι οι φοιτητές (εκτός των άλλων) έχουν επαφή και με προγραμματισμό που είναι το πλέον χοτ αντικείμενο και θα έχει ΑΜΕΣΗ αποκατάσταση. Όταν λέω άμεση εννοώ σίγουρα και πριν πάρει πτυχίο (πάντα εφόσον το θέλει). Έπειτα, αν δεν ασχοληθεί με προγραμματισμό υπάρχουν οι επιλογές της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών που είναι πάντα μέσα στα πράγματα. 

Έχοντας πει αυτά, άποψη μου είναι ότι αν της αρέσουν οι σχολές μηχανικών να τις βάλει σίγουρα σε προτεραιότητα χωρίς να έχει ενδοιασμούς. Το ίδιο ισχύει προφανώς και για σχολές που ασχολούνται καθαρά με προγραμματισμό (πληροφορικής). Είναι η καλύτερη επιλογή.

2ο σκέλος. Εγώ από τη μεριά μου, θέλω να επικροτησω την πρωτοβουλία σου να ρωτήσεις εδώ μέσα για μία άποψη (που πιθανό είναι να υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά τα αντικείμενα). Εφόσον πρόκειται καθαρά να δώσεις μια γνώμη στην κόρη ως πατέρας ή ως απλά ένας πιο έμπειρος άνθρωπος στο κάτω κάτω. Πάντα θα υπάρχουν τύποι που θέλουν να ξεσπάνε μέσω του πληκτρολογίου και να είναι αντίθετοι με τα πάντα - εσύ φίλε μην πεις τίποτα στα παιδιά σου όταν έρθει εκείνη η ώρα. Άστα να τους τα πει καλύτερα η τηλεόραση και το ίντερνετ. Έχουμε χάσει τη μπάλα σε πολλά πράγματα. 

Anyway, ελπίζω να βοήθησα. Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε ο,τι κ αν κάνει. 

Ο,τι και αν επιλέξει, αν ρίξει το απαραίτητο διάβασμα και κυνήγι, θα είναι επιτυχημένη.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, πρεπει να πιανει ανετα την βαση Μηχανικων Πληροφορικης και Ηλεκτρονικων Συστηματων στη θεσσαλονικη

(Σινδο). Δεν ειναι το "ιδιο" αλλα ειναι το ιδιο με ΗΜΜΥ. Εκτος αν η βαση του ανεβει πιο πολυ φετος. Το site της σχολης https://www.iee.ihu.gr/ καλη επιτυχια.

Επεξ/σία από nermain
  • Like 1
Δημοσ.

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, (προσοχή τμήματα που αναγνωρίζονται στο ΤΕΕ) έχει περισσότερες επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση. Μπορείς να εργαστείς σε εταιρείες αλλά και σαν ελ.επαγγελματίας.

Χημικός μηχανικός, επίσης δύσκολη σχολή και δεν ξέρω εαν στην Ελλάδα, υπάρχει αποκατάσταση με ανάλογες απολαβές.

Βέβαια οτι και να προτιμήσει, εγώ θα πρότεινα μετά το τέλος των σπουδών να δοκιμάσει εξωτερικό για εργασία.

Συγχαρητήρια στην κοπέλα σου για την επιτυχία της. Καλές σπουδές να έχει, ότι και να επιλέξει, και να τις χαρεί.

• Like 1
Δημοσ.

H φουσκα με τις σχολες των ηλεκτρολογων θα σκασει σε λίγο.Μονο να δειτε αποφοιτους απο το 2012 και μετα + τις αυξησεις στις σχολες αυτές+τα παρα πολλα τμήματα που υπάρχουν και αν προσθέσουμε και τον τομέα της πληροφορικής και τις επιπλέον σχολές αυτές.Ας βαλει οτις της αρεσει δεν εχει κανενα νοημα να συζηταμε για επαγγελματικη αποκατασταση και αλλα τετοια κουραφεξαλα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dinos217 είπε

...Άστα να τους τα πει καλύτερα η τηλεόραση και το ίντερνετ....

Κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις. Και εδώ που ρωτάει ο πατέρας ίντερνετ είναι. Όπως θα ψάξει η κόρη στο ίντερνετ μόνη σε διάφορα φόρα, έτσι κάνει και ο πατέρας εδώ ρωτώντας πάντα για το καλό της κόρης του.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dark_panel είπε

Aπλα να ενημερωσω οτι πλεον τα Παιδαγωγικα εχουν ΠΕΘΑΝΕΙ και οχι, δεν εχουν αποκατασταση καμια! Εκτος αν ο αλλος ειναι τριτεκνος/πολυτεκνος ή εχει καποιο κινητικο προβλημα (ποσοστό για ΑΜΕΑ). Κατα τα άλλα, αν δεν εχει τριτεκνια/πολυτεκνια, κανενας που τελειωσε Παιδαγωγικα απ το 2011 και μετα (οπως εγω) δεν εχει αποκατασταθει επαγγελματικα. Εκτος αν με το "αποκατασταση" εννοεις να βολοδερνει σε ιδιωτικους παιδικους σταθμους και παιδοτοπους..

Ήταν μια εκτίμηση δικιά μου από συζητήσεις με 3 συναδέλφους που έχουν παιδιά δάσκαλους. Δεν πρόκειται να έχει συνέχεια όμως ούτε καν στο μηχανογραφικό σαν τελευταία επιλογή, από τη στιγμή που ο γιος μου απέρριψε το επάγγελμα αυτό με την μία....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την δική μου πλευρά, με αγάπη, θα πω οτι με την πρόταση "πρώτη μας επιλογή το ηλεκτρολόγων μηχανικών αλλά δεν το ακουμπάμε" βλέπω το ίδιο όνειρο της ελληνικής οικογένειας που συνάντησα από τότε που έδωσα εγώ εξετάσεις. Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνέιο (Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Πολιτικών, Χημικών, Τοπογράφων και Αγρονόμων σε σειρά προτίμησης).

ΜΗΝ δηλώσει Ηλεκτρολόγων ή οτιδήποτε άλλο αν δεν έχει δει το πρόγραμμα σπουδών και αν της ταιριάζει, απλά και μόνο επειδή τσιγκουνεύτηκε τα μόρια που έγραψε. Επισκευτείτε εναν ειδικό επαγγελματικού προσανατολισμού. Υπάρχουν εξαιρετικές σχολές που αποτελούν πανέξυπνες επαγγελματικές επιλογές που απλά δεν της πιάνει το μάτι σου.

Εγώ προσωπικά, στα 17 μου, δήλωσα να σπουδάσω Μαθηματικά επειδή από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με υπολογιστές και κατάλαβα την σημασία τους. Το είδα ως ένα ισχυρότατο διαβατήριο. 

Πολλοί αναφέρετε πάνω να διαλέξει λόγου χάρη Ηλεκτρολόγων επειδή ανοίγει επιλογές και να ασχοληθεί πχ με βιοπληροφορική. Πρώτα απ όλα το παιδί ειναι 17 χρονών δεν έχει ιδέα τι πραγματεύεται η βιοπληροφορική. Δεύτερον, γιατί αν θέλει να ασχοληθεί με βιολογία ή πληροφορική (που πάλι είναι σχολές που ανοίγουν πόρτες με μια στοχευμένη πτυχιακή ή/και ένα στοχευμένο μεταπτυχιακό), να διαβάζει μαθήματα όπως ηλεκτρομαγνητισμό, κυκλώματα και ασύρματα δίκτυα;

Στην σχολή μου στο πρώτο έτος οι περισσότεροι ή δεν ξαναπάτησαν ή ξαναέδωσαν εξετάσεις. Όσοι δήλωσαν να σπουδάσουν Μαθηματικά ήταν είτε επειδή "τους άρεσαν τα μαθηματικά" είτε επειδή ήταν 5η-6η επιλογή και βρέθηκαν τυχαία εκει. Πάντα, έως και τώρα, ακούω ότι σπουδές σε Μαθηματικα = ιδιαίτερα και ασεπ.

Επεξ/σία από oneiricocelot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nermain είπε

Καλησπερα, πρεπει να πιανει ανετα την βαση Μηχανικων Πληροφορικης και Ηλεκτρονικων Συστηματων στη θεσσαλονικη (Σινδο). Δεν ειναι το "ιδιο" αλλα ειναι το ιδιο με ΗΜΜΥ. Εκτος αν η βαση του ανεβει πιο πολυ φετος. Το site της σχολης https://www.iee.ihu.gr/ καλη επιτυχια.

Παρά το πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών, δεν παύει να είναι πρώην Τμήμα ΤΕΙ και ακόμα υπάρχουν αναταράξεις για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από την ελιτιστική κλίκα του ΤΕΕ, το οποίο δυστυχώς όμως είναι το αρμόδιο όργανο για την έκδοση αδειών άσκησης επαγγελμάτων Μηχανικών πανεπιστημιακού επιπέδου.

https://www.esos.gr/arthra/73121/sta-kagkela-tee-gia-ta-integrated-master-mihanikon

Οπότε σίγουρα το τμήμα του ΔΙΠΑΕ  δεν είναι ομότιμο - ισάξιο επαγγελματικά με  το ΗΜΜΥ της Κοζάνης, του ΕΜΠ, του ΑΠΘ κλπ, άσχετα αν στην πράξη το επίπεδο σπουδών ενδεχομένως να είναι και ανώτερο...

Μια επικοινωνία με το τμήμα του ΔΙΠΑΕ με ερωτήσεις για τα ισχύοντα (με νόμο) επαγγελματικά δικαιώματα και όχι τι ΘΑ ισχύσει, θα έλυνε απορίες και θα βοηθούσε τις όποιες αποφάσεις.

Αν έδινα εγώ σήμερα Πανελλήνιες και αν είχα τα απαραίτητα μόρια, θα έβαζα πρώτα στη σειρά προτίμησης τα "καθαρά" Πανεπιστήμια ή Πολυτεχνεία και μετά τα πρώην ΤΕΙ, εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι (π.χ τμήμα  Πανεπιστημίου το οποίο ήταν πρώην τμήμα ΤΕΙ  στην πόλη μου και δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για σπουδές μακριά)

Επίσης όπως προανέφερε κάποιος, ένας ειδικός επαγγελματικού προσανατολισμού ή/και συζήτηση με άτομα από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον που ασκούν το επάγγελμα θα βοηθούσε στο να ξεκαθαρίσει η μικρή και να πάρει τις αποφάσεις της.

Επεξ/σία από yiankap
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, yiankap είπε

Παρά το πολύ καλό πρόγραμμα σπουδών, δεν παύει να είναι πρώην Τμήμα ΤΕΙ και ακόμα υπάρχουν αναταράξεις για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα από την ελιτιστική κλίκα του ΤΕΕ, το οποίο δυστυχώς όμως είναι το αρμόδιο όργανο για την έκδοση αδειών άσκησης επαγγελμάτων Μηχανικών πανεπιστημιακού επιπέδου.

https://www.esos.gr/arthra/73121/sta-kagkela-tee-gia-ta-integrated-master-mihanikon

Οπότε σίγουρα το τμήμα του ΔΙΠΑΕ  δεν είναι ομότιμο - ισάξιο επαγγελματικά με  το ΗΜΜΥ της Κοζάνης, του ΕΜΠ, του ΑΠΘ κλπ, άσχετα αν στην πράξη το επίπεδο σπουδών ενδεχομένως να είναι και ανώτερο...

Μια επικοινωνία με το τμήμα του ΔΙΠΑΕ με ερωτήσεις για τα ισχύοντα (με νόμο) επαγγελματικά δικαιώματα και όχι τι ΘΑ ισχύσει, θα έλυνε απορίες και θα βοηθούσε τις όποιες αποφάσεις.

Αν έδινα εγώ σήμερα Πανελλήνιες και αν είχα τα απαραίτητα μόρια, θα έβαζα πρώτα στη σειρά προτίμησης τα "καθαρά" Πανεπιστήμια ή Πολυτεχνεία και μετά τα πρώην ΤΕΙ, εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι (π.χ τμήμα  Πανεπιστημίου το οποίο ήταν πρώην τμήμα ΤΕΙ  στην πόλη μου και δεν υπάρχει η οικονομική άνεση για σπουδές μακριά)

Επίσης όπως προανέφερε κάποιος, ένας ειδικός επαγγελματικού προσανατολισμού ή/και συζήτηση με άτομα από το οικογενειακό/φιλικό περιβάλλον που ασκούν το επάγγελμα θα βοηθούσε στο να ξεκαθαρίσει η μικρή και να πάρει τις αποφάσεις της.

Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, το δίπλωμα (γιατί είναι 5ετες) αναγνωρίζεται κανονικά στην ΕΕ και η πλειονότητα μας έτσι κ αλλιώς θα φύγει πρως τα εκεί, εδώ τι να κάνουμε; 

Μια χαρά τμήμα είναι  στο μόνο που χάνει κατά την άποψη μου είναι στο funding, ότι υπάρχουν περισσότερες ομάδες δραστηριοτήτων στο ΑΠΘ και ίσως γιατί ο κόσμος είναι κομπλεξικός.(Μα θα περάσει το παιδί μου σε πρώην ΤΕΙ; Ενώ το παιδί του γείτονα πέρασε σε Πολυτεχνείο; Απαπαπα) Αυτά τα "πρώην ΤΕΙ" είναι ανοησίες, σε ΑΕΙ μπήκαμε και με αρκετά υψηλή βάση. 

Προσωπικά ένα + για αυτό το τμήμα είναι ότι δεν έχει τα γνωστά προβλήματα του ΑΠΘ.

Τώρα η αλήθεια είναι το τι προοπτικές έχει κάποιος από ημμυ Κοζάνης να δουλέψει σε κάποια τοπική επιχείρηση δεν γνωρίζω πάντως στην ημέρα καριέρας στην Σίνδο ήρθαν πάνω από 20 τοπικές επιχειρήσεις για να ζητήσουν βιογραφικά. Που παραδόξως οι περισσότερες προσφέρανε πάνω από βασικό μισθό και δεν ήθελαν προϋπηρεσία.

Δεν είναι σίγουρα τέλειο το τμήμα αλλά αν είχα να επιλέξω μεταξύ αυτού η κάποιο ημμυ στην επαρχία θα εβαζα αυτό πρώτο στο βιογραφικό. 

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, yiankap είπε

δεν θα τα ξαναυποβιβάσει η Κεραμέως σε πανεπιστήμια εφαρμογών ούτως ή άλλως;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gingerbread είπε

δεν θα τα ξαναυποβιβάσει η Κεραμέως σε πανεπιστήμια εφαρμογών ούτως ή άλλως;

Δε θα υποβιβαστουν ΟΛΑ τα πρωην τμηματα ΤΕΙ, μονο οσα εχουν λιγους εισακτεους ή δεν εχουν σαφη δικαιωματα κλπ κλπ.

Τα πανεπ. Εφαρμοσμενων Επιστημων θα εχουν και εντελως νεα αντικειμενα, απ την αποψη οτι δε θα προκειται για συγχωνευση τμηματων πρωην ΤΕΙ.

Οπως και να χει, αυτο το θεμα ειναι ακομα λιγο ρευστο, δεν εχουν παρθει οριστικες αποφασεις, ο,τι και να λενε τα media για δημιουργια εντυπωσεων..απο Σεπτεμβρη και βλεπουμε.. 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Dark_panel είπε

Δε θα υποβιβαστουν ΟΛΑ τα πρωην τμηματα ΤΕΙ, μονο οσα εχουν λιγους εισακτεους ή δεν εχουν σαφη δικαιωματα κλπ κλπ.

Τα πανεπ. Εφαρμοσμενων Επιστημων θα εχουν και εντελως νεα αντικειμενα, απ την αποψη οτι δε θα προκειται για συγχωνευση τμηματων πρωην ΤΕΙ.

Οπως και να χει, αυτο το θεμα ειναι ακομα λιγο ρευστο, δεν εχουν παρθει οριστικες αποφασεις, ο,τι και να λενε τα media για δημιουργια εντυπωσεων..απο Σεπτεμβρη και βλεπουμε.. 

Βασικά σκέφτομαι ότι το "ανακάτεμα" θα κάνει κακό στην αναγνώριση. Για αυτό δεν συστηνω αυτά τα τμήματα (των πρώην ΤΕΙ) γιατί σε βάθος 20ετίας έχουν γίνει από ΤΕΙ -> ΑΤΕΙ -> ΠΑΔΑ κτλ -> πανεπιστημια εφαρμογών;

Δηλαδή ούτε και αυτά δεν ξέρουν τι είναι. Ενώ πχ το ΕΜΠ λες πολυτεχνείο τελειώνει εκεί το θέμα. Δεν λέω ότι είναι τ καλύτερο του κόσμου αλλά είναι ένα ίδρυμα με ταυτότητα. Όπως λες σπουδάζω νομική πχ και ξέρουν όλοι τι είσαι είναι σαν να χεις ένα τμήμα που να να γεμάτο μαθήματα για δίκαιο αλλά να μην σαφήνουν να ασκήσεις το επάγγελμα. Οπότε για μενα ακόμα και καλά να ναι αυτά τα τμήματα θα τα απέφευγα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...