Προς το περιεχόμενο

Τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει το έγκλημα μία εβδομάδα νωρίτερα με 90% ακρίβεια


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Eιναι για κλαματα ολοι τους εκει στο Αμερικα !! Εδω ο αλλος ο 18 χρονος που σκοτωσε στο Τεξας 21 ατομα ειχε αγορασει 2 οχι πιστολια αλλα πολυβολα και βγηκε και τα εκανε διαφημιση στο Intagram μου φαινεται ? Και κανενας κανενας μαλακας δεν αναρωτηθηκε τι τα θελει ?? Οποτε με αλλα λογια να αγαπιομαστε για κατι αλλο το θελουν μας δουλευουν !!

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ΑΙ ως εξελιγμένα συστήματα ανάλυσης δεδομένων φυσικά και έχουν αρχισει να κάνουν δουλειά και θα συνεχίζουν να κάνουν ακόμη καλύτερη δουλειά. Έχουμε τον τεραστιο όγκο δεδομένων, έχουμε και τα εργαλεία ανάλυσης, τα χρησιμοποιούμε. Και όπως όλα τα εργαλεία πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια τους για να παραμένουν χρήσιμα.

Επεξ/σία από Evangelos Anagnostou
  • Like 4
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα η δουλεία περιέχει ευτυχία θέλω συμμετοχή.

6 λεπτά πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Η ΑΙ ως εξελιγμένα συστήματα ανάλυσης δεδομένων φυσικά και έχουν αρχισει να κάνουν δουλειά και θα συνεχίζουν να κάνουν ακόμη καλύτερη δουλεία. Έχουμε τον τεραστιο όγκο δεδομένων, έχουμε και τα εργαλεία ανάλυσης, τα χρησιμοποιούμε. Και όπως όλα τα εργαλεία πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια τους για να παραμένουν χρήσιμα.

Άμα η δουλεία περιέχει ευτυχία θέλω συμμετοχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

διαιωνισμος "ρατσιστικων προκαταληψεων στην αστυνομευση" διαβαζω, και καπου εκει αρχιζω να γελω. μετα που ειδα και το "chicago" ηταν που λεω νταξει, καταλαβαμε...

απ'τη μια το αρθρο ξεκιναει με link που μας "αποδεικνυει" τα περι προκαταληψεων που ανεφερα που μας λεει οτι εως και 6 φορες περισσοτεροι μαυροι σκοτωνονται απ'την αστυνομια, σε σχεση με τους λευκους, και απ'την αλλη παραλειπουν επιλεκτικα να μας πουν πχ οτι οι μαυροι ενηλικοι ανδρες ειναι το 50+% ολων των ανθρωποκτονιων της χωρας/

ο αρθρογραφος θαρρω πως καλο θα ηταν να μην προσπαθουσε να αποπροσανατολισει, παρουσιαζοντας μισες αληθειες ή ακομα και προπαγανδα, και να μεινει στην ειδηση αυτη καθ'αυτη.

κανενα AI δε διαωνιζει προκαταληψεις. ελευθερα στο youtube μπορει να βρει καποιος καναλια οπως το law & crime network και το police activity να δειτε γιατι πυροβολιουνται οσοι πυροβολιουνται, ελευθερα υπαρχουν (για την ωρα) πολλα δημογραφικα στοιχεια για φυλακισμενους, δραστες, συλληφθεντες, ανθρωποκτονους κλπ.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, poulinos είπε

το να μην αγοραζει οπλο επισης ο καθενας απο τα 18 του δεν παιζει? χανουμε το δασος και βλεπουμε το δεντρο.   kim push the button 😛

Στην ελλάδα έχουμε αυτό το κακό της "τιμωρητικής" λογικής και του "σφίξε" τα λουριά "βάλε περισσότερα μπλόκα/προϋποθέσεις" στα πάντα όχι μόνο στα όπλα αλλά ειναι πολύ low hanging fruit λογική που πάντα σαν αποτέλεσμα έχουν την δυσκολία των "ήμερων" ενώ αυτό που ντεμέκ με κουτοπονηριά παν να περιορίσουν δεν αλλάζει. 

Απο τις πανελλήνιες που αυτοί που έχουν τα λεφτά και πάνε στα ιδιωτικά περνάνε αβέρτα έως και τους άλλους που έχουν την θέληση να κλέψουν θέματα απο τις επιχειρήσεις που για να μπορεί ο άλλος να κάνει custom αμάξι θα πρέπει ήδη να έχει κάνει εργοστάσιο με τεράστια παραγωγή μέχρι τα όπλα. 


Το να μπορείς να αγοράζεις νόμιμα όπλα με μια απλή διαδικασία (αλλά με λογική πχ να έχεις χαρτί απο ψυχίατρο, καθαρό ποινικό μητρώο κτλ)  δεν ειναι το πρόβλημα 

Και δεν ειναι το πρόβλημα για τον εξής απλό λόγο, αυτός που θέλει όπλο για να σκοτώσει/κλέψει βρίσκει δεν τον εμποδίζει η χαρτούρα όπως βλέπουμε και στις πρόσφατες δολοφονίες της "greek mafia" ή με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και ληστείες που συμβαίνουν κατα καιρούς. 

Το μόνο αποτέλεσμα που έχει ειναι τα "ήρεμα" να μην έχουν ένα αυτονόητο δικαίωμα εμποδίζει τους νόμιμους δηλαδή που δεν θέλουν να μπουν στο λούκι να παρανομήσουν  για να αποκτήσουν όπλο. 

Υπάρχουν ένα σωρό χώρες που έχουν "ελεύθερη" πρόσβαση στην οπλοκατοχή οι πολίτες τους αλλά δεν έχουν εγκληματικότητα 

Πχ καναδάς ελβετία και τσεχία χώρες που ο πολίτης μπορεί να αγοράσει ακόμη και τυφέκια , χώρες που έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά που εμπλέκουν δολοφονίες ληστείες κτλ με την χρήση όπλων. 

(να και μια τσέχα που κάνει τα ψώνια της :P χωρίς πλάκα legit απο τσεχία απο wikipedia το πήρα - ) 

Proarms_Armory_gun_shop_in_Prague.jpg


Πρόσφατα είδα και αυτό, σκοπευτήριο μπροστά σε δημόσιο δρόμο στην Ελβετία και κανένας τρελός δεν ξέκανε κόσμο ούτε υπάρχουν ατυχήματα. 



To πρόβλημα στην Αμερική ειναι η εγκληματικότητα δηλαδή υπάρχουν πολλοί που έχουν λόγους/ανάγκη (ανέχεια, ανικανότητα αντικειμενική ή εκ των πραγμάτων πχ αποφυλακισμένοι, να βρούν εργασία κτλ )  να παρανομήσουν και δεν τους νοιάζει πιο αυστηροί νόμοι για την οπλοκατοχή τέτοια άτομα δεν τα περιορίζουν έτσι και αλλιώς δεν αγοράζουν απο πολυκατάστημα τα όπλα τους αλλά απο κάποιο βαν σε κάποιο σκοτεινό σοκάκι. 

Απο την άλλη το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να μπορούν να φέρουν όπλα προάσπισε πολλούς νομίμους πολίτες δίνοντας τους την προστασία που χρειάζονται ενάντια τέτοιων εγκληματιών. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ότι φτιάχνουν ένα μοντέλο Ai και μετά όταν τους δίνει τις προβλέψεις το λένε ρατσιστή έχει φτάσει την ηλιθιότητα σε άλλο επίπεδο.

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άμα μπορούσα να κατασκευάσω ένα ρομπότ υβρίδιο σαν τον Robocop, θα ήμουν από τους πρώτους που θα ζητούσα το μοντέλο για να το εισάγω στο ρομπότ.

Θα βρισκόμαστε και θα σας περιμένουμε να σας συλλάβουμε πριν έρθετε στο σημείο του στόχου για να διαπραξετε το έγκλημα σας. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαβάζω όπως αναφέρει το άρθρο από το εξωτερικό ότι «Ερευνητές στις ΗΠΑ ανέπτυξαν το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που αναλύει στοιχεία για την προηγούμενη εγκληματικότητα και μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια 90% πού και πόσα νέα εγκλήματα θα συμβούν σε μία πόλη μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το ακριβέστερο αλγοριθμικό εργαλείο που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα στο πεδίο της εγκληματολογίας.»Τελικά η ταινία Minority report θα γίνει πράξη και είναι η αγαπημένη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 λεπτά πριν, Billi the Kid είπε

Το ότι φτιάχνουν ένα μοντέλο Ai και μετά όταν τους δίνει τις προβλέψεις το λένε ρατσιστή έχει φτάσει την ηλιθιότητα σε άλλο επίπεδο.

Το έγραψαν και άλλοι πιο πάνω, αλλά θα το κάνω πιο σαφές με χρήση υποθετικών σεναρίων:

Φαντάσου το σενάριο ότι η αστυνομία είναι προκατειλημμένη και κάνει περισσότερους ελέγχους σε περιοχές με μειονότητες. Αυτό οδηγεί στον εντοπισμό περισσότερων αδικημάτων και σε περισσότερες συλλήψεις, με συνέπεια να δημιουργηθεί ένα στατιστικό μέγεθος που έχει εγγενή στρέβλωση.

Έστω επίσης ότι οι αστυνομικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη αυστηρότητα τους άνδρες από ότι τις γυναίκες σε περιπτώσεις εγκλημάτων κατά της σωματικής ακεραιότητας. Έτσι έχουμε περισσότερες καταγεγραμμένες προσαγωγές και περισσότερες και αυστηρότερες τιμωρίες.

Τα αποτελέσματα αυτών των "δεδομένων" θα γίνουν input για την εκπαίδευση ενός μοντέλου, το οποίο θα βγάλει συμπεράσματα και προβλέψεις που -λόγω του ότι υπάρχει το bias και στα δεδομένα επαλήθευσης- θα συνάδουν με την πραγματικότητα, όμως μπορεί να έχουν αστοχήσει στο να εντοπίσουν το bias.

Προτείνω να κάνουν το ίδιο και για περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων και πολιτικών σκανδάλων.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης

Μα αφού προβλέπει που θα γίνει έγκλημα αλλά τελικά δεν γίνεται γιατί πάνε τα όργανα και λαμβάνουν μέτρα, σημαίνει ότι πέφτει 100% έξω στις προβλέψεις. Εκτός αν κάνουν πλάκα να περνάει η ώρα.

Επίσης δεν χρειάζεται αυτή η σαχλαμάρα που λέγεται ΑΙ γιατί οι ψυχολόγοι ξέρουν γιατί γίνονται εγκλήματα, αλλά επίσης ξέρουν για την καταστολή που δεν έχει ευφυΐα αλλά μπιστολια.

Αφού λοιπόν η ΑΙ προγραμματίζεται από χαζούς, πως είναι δυνατόν να αποκτήσει ευφυΐα?😆

17 λεπτά πριν, johnnieinlab είπε

Προτείνω να κάνουν το ίδιο και για περιπτώσεις οικονομικών εγκλημάτων και πολιτικών σκανδάλων

Δεν χρειάζεται ευφυΐα εκεί. Τα ξέρουν όλοι εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...