Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Malthador είπε

Πράγμα που έγινε, ήρθε η Τροχαία, και κατέγραψε το συμβάν με ακριβώς τις ίδιες περιγραφές. Τι περισσότερο προσφέρει το χαρτί της Τροχαίας, εκεί είναι η απορία μου.

Να συμπληρώσω ότι αν η Τροχαία διαπιστώσει παραβάσεις πρέπει να βεβαιώσει και κλήσεις. Αν υπάρξει τέτοια περίπτωση ενημερώνουμε και την ασφαλιστική.

Οπότε υποθέτω ότι χρειάζονται την καταγραφή της Τροχαίας για να δουν αν κάποιος από τους εμπλεκόμενους έκανε κάποια παράβαση οπότε....κλπ κλπ δικό σας

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Malthador είπε

Όχι, ήταν δεδομένο το πως έγινε το ατύχημα, συνέβη σε συγγενικό μου πρόσωπο. Όχημα άλλαξε λωρίδα επειδή είχε εμπόδιο μπροστά του, κανονικά με φλας και έλεγχο πριν την αλλαγή και συγκρούστηκε πλευρικά με άλλο όχημα που κινούνταν στην λωρίδα του. Από αυτά που γνωρίζω θεωρώ ότι έφταιγε το όχημα που άλλαξε λωρίδα, αλλά ο οδηγός δεν αποδέχθηκε ευθύνη (ούτε αποποιήθηκε for that matter, είπε ότι δεν γνωρίζει, αν το κρίνει ο πραγματογνώμονας), γιατί δεν ξέρει αν η ασφαλιστική θα έβγαζε συνυπαιτιότητα (μπορεί ο άλλος οδηγός να είχε υπερβολική ταχύτητα, να μην κράτησε αποστάσεις, να κοίταζε το κινητό του κοκ).

Η περιγραφή που δόθηκε ήταν η ίδια και από τους δύο, απλά ο ένας δεν ήξερε πόσο έφταιγε, δεν έκανε αρνητική δήλωση πάντως. Επίσης, ο υπάλληλος δεν αρνήθηκε καταγραφή, κανονικά την έκανε και υπέγραψαν και οι δύο, ωστόσο τους είπε ότι πρέπει να κληθεί και η Τροχαία για να καταγράψει κι αυτή το συμβάν.

Πράγμα που έγινε, ήρθε η Τροχαία, και κατέγραψε το συμβάν με ακριβώς τις ίδιες περιγραφές. Τι περισσότερο προσφέρει το χαρτί της Τροχαίας, εκεί είναι η απορία μου.

Δεν με κατάλαβες, όταν έγραψα ότι τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς στα περιέγραψαν δεν εννοούσα μόνο το ατύχημα, εννοούσα και τα διαδικαστικά.

Το χαρτί της τροχαίας πάντως υποτίθεται ότι είναι καταγραφή από κάποιον ουδέτερο, αυτή είναι η διαφορά της από την καταγραφή που κάνει η φροντίδα ατυχήματος του κάθε ασφαλισμένου.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, InsertCoinToJoi είπε

Κανω hijack το θεμα γιατι παραλιγο να την πατησω... και να πω εγω το αλλο κουφο σεναριο....

κατω απο σπιτι μου παρκαρω και την μηχανη και το αυτοκινητο μου. Προχτες ετυχε (σπανιο γεγονος λογω διαθεσιμοτητας χώρου) να τα εχω παρκαρισμενα το ενα διπλα στο αλλο και οπως πηγα να βγω με το αμαξι ακουμπησα την μηχανη.

Πειτε οτι εριχνα την μηχανη... αν και τα 2 δεν ειναι στην ιδια ασφαλιστικη... ακρη δεν θα εβγαζα επειδη ειναι και τα δυο δικα μου? 

Λογικο θα μου πειτε... αλλα στην πραξη ετσι ειναι?

στην πραξη ετσι ειναι γτ μπορει να επικαλεστουν οτι ειχες δολο.

Δημοσ.

Πολλές φορές το ποιος φταίει δεν είναι οφθαλμοφανές και εκεί παίζει ρόλο η καταγραφή της τροχαίας. Σε ατύχημα φίλου μου που ήταν πεπεισμένος ότι φταίει και έτοιμος να υπογράψει ότι φταίει ήρθε τροχαία για καταγραφή περίπου 5 λεπτά αφού έφτασα εγώ στο σημείο (για να μαζέψω τον φίλο μιας και τα αυτοκίνητα έπρεπε να μεταφερθούν από οδική βοήθεια). Καθώς η τροχαία κατέγραψε το συμβάν (και οι δύο οδηγοί δηλωσαν ακριβώς τα ίδια πράγματα ταυτόχρονα στην αστυνομία) ο αστυνομικός ενημέρωσε τον φίλο όπως και τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου ότι φταίει ο δεύτερος επειδή παρόλο που δεν υπήρχε συμανση στοπ και ο 2ος οδηγός βγήκε από δεξιά  ο δρόμος είναι μια παλιά εθνική οδός και έχει προτεραιότητα σε όλο το μήκος του. Και ο φίλος αποζημιώθηκε κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...