Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, christostg είπε

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα έχω και εγώ ευχαριστώ. Υπάρχει εδώ και μια εβδομάδα τουλάχιστον 

Σου ήρθε το mail για την δημιουργία της άυλης κάρτας, ή απλά προσπαθείς να φτιάξεις λογαριασμό viva wallet; 

Σημείωση πως δεν χρειάζεται να κάνετε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την άυλη κάρτα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Raki-meze είπε

Σου ήρθε το mail για την δημιουργία της άυλης κάρτας, ή απλά προσπαθείς να φτιάξεις λογαριασμό viva wallet; 

Σημείωση πως δεν χρειάζεται να κάνετε λογαριασμό για να χρησιμοποιήσετε την άυλη κάρτα.

Μου ήρθε mail και ακολούθησα τον σύνδεσμο που είχε 

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σήμερα?

Σήμερα δεν δοκίμασα, το mail έχει καμία βδομάδα που έχει έρθει. Συνέχεια μου βγάζει αυτή την γκρίζα οθόνη και δεν με αφήνει να πληκτρολογησω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα αποπειρα να κλεισω ξενοδοχειο μεσω booking agent και παραδοξως δεχθηκε την καρτα και μου εστειλε και mail επιβεβαιωσης.Μια ωρα μετα δεν εχουν τραβηξει τα χρηματα και σε επικονωνια με την επιχειρηση μου ειπαν οτι δεν βλεπουν ακομα την κρατηση. Εχει κανεις ιδεα τι γινετε;

Επεξ/σία από renetto
Δημοσ.
4 ώρες πριν, renetto είπε

Εκανα αποπειρα να κλεισω ξενοδοχειο μεσω booking agent και παραδοξως δεχθηκε την καρτα και μου εστειλε και mail επιβεβαιωσης.Μια ωρα μετα δεν εχουν τραβηξει τα χρηματα και σε επικονωνια με την επιχειρηση μου ειπαν οτι δεν βλεπουν ακομα την κρατηση. Εχει κανεις ιδεα τι γινετε;

Μου έχουν πει ότι μέσω booking δεν γίνεται κράτηση. Δεν το ξέρω, δεν το έχω δοκιμάσει.

Δημοσ.

Καλησπέρα μπήκα ενώ λέει εχω κλειρωθεί μου στηλαν μαιλ από gov με ένα σύνδεσμο πάταω . Και μου γράφει Η επιβιώσω απέτυχε.  ΔΕΝ θα έπρεπε να είστε εδώ Δοκιμάστε αργότερα..Μήπως κάνω κάτι λάθος ή πρέπει να μπω κάπου αλλού? Στο sms δεν έχει έρθει κάτι. Μόνο στο mail αυτός ο σύνδεσμος και μου βγάζει αυτά....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 14/5/2024 στις 8:59 ΜΜ, renetto είπε

Τελικά έγινε η κράτηση μέσω booking; Γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω κράτηση με αυτόν τον τρόπο

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, loutrikan είπε

Τελικά έγινε η κράτηση μέσω booking; Γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω κράτηση με αυτόν τον τρόπο

Χωρίς να ξέρω τι παίχτηκε με τον φίλο έχω την εντύπωση ότι επίσημα δεν υποστηρίζεται το κλείσιμο ξενοδοχείου ή δωματίου μέσω Booking, Airbnb και λοιπών πλατφορμών. Μόνο με απευθείας χρέωση στο POS του ξενοδοχείου. Μια άλλη λύση θα ήταν να δεις για το ξενοδοχείο που σε ενδιαφέρει αν έχει δικιά του ιστοσελίδα που να υποστηρίζει κλείσιμο δωματίου και να έχει και την δυνατότητα για online πληρωμή.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο σε 2-3 ξενοδοχεία που είχα βρει μέσω booking και μου είπαν ότι δεν έχουν POS, μόνο μετρητά. Γι αυτό απογοητεύτηκα και σκέφτηκα μήπως γίνεται μέσω booking. Εντωμεταξύ δεν είναι υποχρεωτικό το POS σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών;

Δημοσ.
Στις 31/5/2024 στις 2:35 ΜΜ, loutrikan είπε

Πήρα τηλέφωνο σε 2-3 ξενοδοχεία που είχα βρει μέσω booking και μου είπαν ότι δεν έχουν POS, μόνο μετρητά. Γι αυτό απογοητεύτηκα και σκέφτηκα μήπως γίνεται μέσω booking. Εντωμεταξύ δεν είναι υποχρεωτικό το POS σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών;

Φυσικα και ειναι υποχρεωτικο. Προσωπικα δεν θα τους ρωτουσα αν εχουν POS.

ΦΕΚ 1445/Α/20-4-2017

Άρθρο 1
Καθορισμός υπόχρεων δικαιούχων πληρωμής
και προθεσμία συμμόρφωσης
1. Οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ’ του άρθρου 62
του ν. 4446/2016 (Α’ 240), οι οποίοι διαθέτουν τους πα-
ρακάτω κύριους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας
(εφεξής Υπόχρεοι), υποχρεούνται να αποδέχονται μέσα
πληρωμής με κάρτα κατά την ολοκλήρωση των πράξεων
πληρωμής που πραγματοποιούν καταναλωτές της περ. α’
του άρθρου 62 του ν. 4446/2016, (Α’ 240.)

...

55.10 Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

https://www.aade.gr/sites/default/files/2017-11/apof_45231_fek1445_b_27.04.2017.pdf

Δημοσ.

Παιδιά μια ερώτηση. Το ατομικό εισόδημα που αναγράφεται σε όλες αυτές τις κληρώσεις 19000 για αγαμους είναι μετά φόρων ή προ φόρων καθαρό εισόδημα? Δηλαδή είναι το εισόδημα που έχει προκύψει με τη αφαιρεση ασφαλιστικών εισφορών (φορολογητεο ποσό) ή το τελικό καθαρό? 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Actuary είπε

Παιδιά μια ερώτηση. Το ατομικό εισόδημα που αναγράφεται σε όλες αυτές τις κληρώσεις 19000 για αγαμους είναι μετά φόρων ή προ φόρων καθαρό εισόδημα? Δηλαδή είναι το εισόδημα που έχει προκύψει με τη αφαιρεση ασφαλιστικών εισφορών (φορολογητεο ποσό) ή το τελικό καθαρό? 

Αυτό που δηλώνετε στην φορολογική δήλωση... Τι άλλο πιο ξεκάθαρο.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...