Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχουν έρθει ακόμα να πάρουν το router τους πάντως.
Μου είχαν πει ότι θα πέρναγε άλλο συνεργείο να το μαζέψει αλλά έχει πόσες βδομάδες τώρα που είμαι στην VF και έκανα ακύρωση; Από τότε έχω το router τους εδώ

• Απαντ. 471
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα. Κι εγώ στην FiberGrid 500/250 από εχθές. Η όλη διαδικασίααίτηση, επιθεώριση, κάθετη, ενεργοποίηση πήρε 30 μέρες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές.

Να ρωτήσω κάτι, καθώς κι εγώ χρησιμοποιώ δικό μου Router (Ubiquiti UCG), για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Δημοσ.
41 minutes ago, MaTrOx said:

Καλησπέρα. Κι εγώ στην FiberGrid 500/250 από εχθές. Η όλη διαδικασίααίτηση, επιθεώριση, κάθετη, ενεργοποίηση πήρε 30 μέρες. Πρώτες εντυπώσεις πολύ καλές.

Να ρωτήσω κάτι, καθώς κι εγώ χρησιμοποιώ δικό μου Router (Ubiquiti UCG), για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Αρκετοί μάλλον αλλά να πω τους δικούς μου, δεν θέλω να μιλήσω για όλους.
1)Μια ακόμα συσκευή επάνω στο UPS = 1 λιγότερη θέση στο πολύπριζο αλλά και πιο μεγάλη κατανάλωση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος άρα και λιγότερη ώρα που θα κρατήσει το UPS.
2)Ένα εξτρά point of failure που προσθέτει πολυπλοκότητα εκεί που δεν χρειάζεται.
3)Πιθανά bugs και κενά ασφαλείας καθώς μιλάμε για αρκετά υποδεέστερο εξοπλισμό.
4)Διπλό ή μάλλον τριπλό ΝΑΤ (CGNAT + ISP Router + Main Router) πράγμα που μπορεί να κάνει την voip επικοινωνία προβληματική.
5)Αισθητική, υποκειμενικό και ο καθένας το βλέπει διαφορετικά, για μένα μου χαλάει το υπόλοιπο rack. (Ναι το έχω ακόμα το router τους, στο κουτί του).

Βασικά εγώ δεν θα το ήθελα ούτε σε bridge mode, αντικατάσταση με ONT και μόνο για όλα τα παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτη φορά το είδα χθες, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Ίσως αντίστοιχο της καμπίνας των υπόγειων δικτύων.

IMG-20250509-085913.jpg

Προ ημερών είχα δει κι αυτό στο Περιστέρι.

1000000934.jpg

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 11:55 ΠΜ, Doubt είπε

Πρώτη φορά το είδα χθες, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Ίσως αντίστοιχο της καμπίνας των υπόγειων δικτύων.

IMG-20250509-085913.jpg

Προ ημερών είχα δει κι αυτό στο Περιστέρι.

1000000934.jpg

νομιζω πως ειναι ιδιο με την καμπινα/καφφαο και σε μενα εχουν βαλη λιγο πιο επανο αλλα τα καλοδια δεν ειναι συνδεδεμενα. ( off topic ) ελπιζω να με φερουν τα κουτακια γιανα βαλω🙏

• Super Moderators
Δημοσ.
On 09/05/2025 at 10:30, MaTrOx said:

για ποιο λόγο μπαίνετε στην διαδικασία να αιτηθείτε Bridge Mode το router της ΔΕΗ, καθώς απλά βάζεις το δικό σου εξοπλισμό στο LAN του ZTE και με άλλο subnet δουλεύεις κανονικά (διπλό ΝΑΤ). Για port forward να το καταλάβω αλλά τώρα που είμαστε όλοι σε CGNAT υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει;

Γιατί πάλι κρέμεσαι από τις "επιδόσεις" του ΖΤΕ, ενώ τουλάχιστον σε bridge mode φεύγει αυτός ο παράγοντας από τη μέση.

Δημοσ.
Στις 9/5/2025 στις 10:30 ΠΜ, MaTrOx είπε

Πρώτον γιατί θέλω να αποφύγω το διπλό ΝΑΤ, καθώς δυσκολεύει αρκετά κάποια πράγματα (πχ στήσιμο OpenVPN, WireGuard server) και δεύτερον γιατί θέλω όσο το δυνατό να μην υπάρχει παρουσία του παρόχου στο δίκτυο μου. Μια ενεργή δικτυακά συσκευή στο δίκτυο που δεν την ελέγχεις απόλυτα είναι πάντα ένας παράγοντας που ανησυχίας.  Προσωπικά έχω αιτηθεί την αντικατάσταση του router με ΟΝΤ το συντομότερο δυνατό. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...