chrismoute Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 21/6/2025 στις 10:51 ΜΜ, jkoukos είπε Το εύρος ζώνης δεν έχει σχέση με την εμβέλεια. Όσο μεγαλύτερο, αντίστοιχα μεγαλύτερο διαθέσιμο bandwidth και δυνητικά υψηλότερες ταχύτητες. Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση περισσότερων καναλιών αλλά δραματική μείωση των μη επικαλυπτόμενων και επηρεασμό από άλλα γειτονικά δίκτυα. Το ευρος ζώνης δεν εχει αμεση σχεση με την εμβέλεια , αλλα επειδη υπάρχει και θορυβος , πρεπει να βεβαιωθούμε οτι δεν επιδρά το bandwidth ενος καναλιού στα γειτονικά του . Οταν ενα συγκεκριμενο bandwidth ( πχ μια μπάντα wifi ) το μοιράζονται περισσότερα κανάλια , το ενα "ξυνει" τα διπλανά του . Μειώνοντας το bandwidth χωράμε περισσότερα κανάλια , μειώνεται ο θόρυβος και βελτιώνεται ο λόγος S/N . Αν η μπάντα μας χωράει τα πολλα καναλια με το μεγαλο bandwidth οκ , αλλιως πρέπει να περιορίσουμε το bandwidth για να χωρέσουν όλοι δες και Shannon theorem https://chatgpt.com/share/685e8681-4f04-800c-af3c-59bd3fab86ed Επεξ/σία 27 Ιουνίου από chrismoute
jkoukos Δημοσ. 27 Ιουνίου Δημοσ. 27 Ιουνίου 33 λεπτά πριν, chrismoute είπε Το ευρος ζώνης δεν εχει αμεση σχεση με την εμβέλεια Σωστά και για την ακρίβεια οι χρησιμοποιούμενες συχνότητες είναι αυτές που επιδρούν στην εμβέλεια, τόσο ως προς το πλήθος τους όσο και ως προς το μέγεθός τους σε συνάρτηση με την χρησιμοποιούμενη μπάντα και το περιβάλλον λειτουργίας. Όμως όλα είναι σωρευτικές επιδράσεις διαφόρων παραγόντων. Αλλά σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον εργαστηρίου ή σε μια περιοχή χωρίς θόρυβο από γειτονικά ασύρματα δίκτυα, το εύρος ζώνης δεν έχει καμία απολύτως επίδραση, σε αντίθεση με το κανάλι (άρα συχνότητα) που έστω και μικρή, έχει.
papars Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Μου ενεργοποιήθηκε πριν 2 μέρες. A. Υπάρχει καθυστέρηση στο φόρτωμα των σελίδων, ακόμα και σε Netflix / Youtube βλέπω καθυστέρηση. Γενικά δείχνει να μην ανταποκρίνεται στην πλοήγηση αν και όταν ξεκινήσει να λειτουργεί κάτι είναι γρήγορο. Π.χ. ακόμα και στην αρχική σελίδα του chrome που βγάζει τα discover / headlines κλπ κάνει πάρα πολύ ώρα να εμφανίσει κάτι. Σήμερα άλλαξα τα DNS σε 1.1.1.1 και 8.8.8.8 και θα το παρακολουθήσω. B. Το google home έχει πρόβλημα (ακόμα και με τα νέα DNS). Απενεργοποιώντας το ipv6 κάποιες λειτουργίες επανήλθαν αλλά π.χ. δεν μπορεί να χειριστεί συσκευές στο σπίτι. Το πρόβλημα το έχει και το hub και το mini ενώ από την εφαρμογή κινητού λειτουργούν οι αυτοματισμοί. Αν ζητήσεις κάτι σου λέει something went wrong, try again after a few seconds. Γ. Κάποιες άλλες εφαρμογές σαν το LQ thinkQ δεν παίζουν σωστά. (δίνουν λευκές σελίδες) Δ. Κάποια θεματάκια με το εσωτερικό δίκτυο π.χ. δεν έχω hostnames Επόμενο βήμα είναι να μιλήσω με την εξυπηρέτηση για να βγάλω άκρη. Σίγουρα κάποια ρύθμιση θα είναι στο router. Μάλλον θα ζητήσω να μου δώσουν ΟΝΤ να βάλω πάνω το fritz που είχα. Στο κινητό με σύνδεση wifi6 δίνει από 82 έως 100 mbps στα περίπου 4 μέτρα από το access point.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 1 hour ago, papars said: B. Το google home έχει πρόβλημα (ακόμα και με τα νέα DNS). Απενεργοποιώντας το ipv6 κάποιες λειτουργίες επανήλθαν αλλά π.χ. δεν μπορεί να χειριστεί συσκευές στο σπίτι. Το πρόβλημα το έχει και το hub και το mini ενώ από την εφαρμογή κινητού λειτουργούν οι αυτοματισμοί. Αν ζητήσεις κάτι σου λέει something went wrong, try again after a few seconds. Είσαι με static? Καλύτερα με κλειστό ipv6 κλασικά. 1 hour ago, papars said: Μάλλον θα ζητήσω να μου δώσουν ΟΝΤ να βάλω πάνω το fritz που είχα. Δεν νομίζω ότι έχουν πάρει ακόμα, αλλά καλά θα κάνεις, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. 1 hour ago, papars said: Στο κινητό με σύνδεση wifi6 δίνει από 82 έως 100 mbps στα περίπου 4 μέτρα από το access point. Είσαι σίγουρα στην 5Ghz band?
papars Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 16 minutes ago, Thresh said: Είσαι με static? Καλύτερα με κλειστό ipv6 κλασικά. Δεν νομίζω ότι έχουν πάρει ακόμα, αλλά καλά θα κάνεις, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Είσαι σίγουρα στην 5Ghz band? Δεν έχω ζητήσει static. Μάλλον το ipv6 είναι το θέμα. Έκλεισα το ipv6 DHCP server και το RA service και δείχνουν τα πράγματα να λειτουργούν. Ακόμα κάνω δοκιμές αλλά το google home πήρε μπρός. Βέβαια αφαίρεσα το ipv6 από όπου μπορούσα. Με τα custom DNS έχω βελτίωση και στην φόρτωση σελίδων. Περιμένω απαντήσεις και από τους υπόλοιπους χρήστες. Στο τηλέφωνο, στο 1 μέτρο από το access point βαράει 477 mbps στα 5Ghz ενώ στα 2.4 πάει μέχρι 187 (και 47 στα 4 μέτρα). Είμαι με U7-LR στα 2.5GbE 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 5 minutes ago, papars said: Στο τηλέφωνο, στο 1 μέτρο από το access point βαράει 477 mbps στα 5Ghz ενώ στα 2.4 πάει μέχρι 187 (και 47 στα 4 μέτρα). Είμαι με U7-LR στα 2.5GbE Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις κανάλια ώστε να έχεις λιγότερες παρεμβολές από τους γείτονες? Έχεις ανεβάσει το channel width του 5Ghz στα 80 ή και 160mhz αν το υποστηρίζει και το κινητό?
georgeole Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου 3 ώρες πριν, papars είπε Μάλλον θα ζητήσω να μου δώσουν ΟΝΤ να βάλω πάνω το fritz που είχα. Ο μόνος λόγος που είχα βάλει 500άρα αντί για 1000άρα πριν από 2 χρόνια, ήταν αυτός ακριβώς: Δεν ήθελα all-in-one ρούτερ. Σε παρακαλώ, αν τελικά σου βάλουν ΟΝΤ, πες μας πώς τα κατάφερες. Με ενδιαφέρει πολύ.
vassilis3 Δημοσ. 28 Ιουνίου Δημοσ. 28 Ιουνίου Προβλέπεται να περάσει οπτική ίνα της ΔΕΗ υπόγεια δηλ από τον υπάρχων σωλήνα που ξεκινάει από την οικοδομική γραμμή κ φτάνει μέσα στον κατανεμητή;
papars Δημοσ. 29 Ιουνίου Δημοσ. 29 Ιουνίου 17 hours ago, Thresh said: Έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις κανάλια ώστε να έχεις λιγότερες παρεμβολές από τους γείτονες? Έχεις ανεβάσει το channel width του 5Ghz στα 80 ή και 160mhz αν το υποστηρίζει και το κινητό? Το έχω βάλει στο αυτόματο να αλλάζει κανάλια αλλά γενικά σε πολυκατοικία γίνεται συνωστισμός. Υπάρχουν και ένα σωρό άχρηστα σήματα από air condition, εκτυπωτές και άλλες έξυπνες βλακιούλες που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα έχουν σετάρει και υπάρχουν στον αέρα. Bandwidth έχω αφήσει το default που είναι 20 και 40 στα 5Ghz. Δεν έχω τόσες απαιτήσεις για κατέβασμα σε κινητές συσκευές. Θα το σκεφτώ όταν αλλάξω κάτι παλαιά switch και ολοκληρώσω την αναβάθμιση των υποδομών μου. Με το ipv6 κλειστό και 1.1.1.1 προς το παρόν πάει καλά. Περιμένω τις εργάσιμες ώρες που θα ανέβει λίγο η ζήτηση να δω αν θα αναφερθεί κάποιο πρόβλημα. Για την ώρα μια LG TV δεν θέλει να λειτουργήσει με google home αλλά είναι κάτι που δεν το χρειάζομαι απλά έπεσα επάνω του όταν δοκίμαζα τι δουλεύει με την παλιά σύνδεση και δεν παίζει με την νέα. Αυτό με το ipv6 γιατί συμβαίνει; Και στο fritz ήταν το ipv6 ανοιχτό – βέβαια η nova δεν έχει ipv6 και ήμουν πίσω από NAT. Άρχισαν να ρωτάνε και οι γείτονες για να βάλουν.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 9 hours ago, papars said: Bandwidth έχω αφήσει το default που είναι 20 και 40 στα 5Ghz. Δεν έχω τόσες απαιτήσεις για κατέβασμα σε κινητές συσκευές. Θα το σκεφτώ όταν αλλάξω κάτι παλαιά switch και ολοκληρώσω την αναβάθμιση των υποδομών μου. Αν το πας στα 80mhz θα πάει 900+ λογικά. 9 hours ago, papars said: Αυτό με το ipv6 γιατί συμβαίνει; Και στο fritz ήταν το ipv6 ανοιχτό – βέβαια η nova δεν έχει ipv6 και ήμουν πίσω από NAT. Άρχισαν να ρωτάνε και οι γείτονες για να βάλουν. Γιατί δεν έχει στρωθεί όπως πρέπει ακόμα η ΔΕΗ στο συγκεκριμένο θέμα. Βέβαια κι εγώ με Cosmote κλειστό το έχω.
lafayetter Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:44 μμ ΕΧΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ! ΕΒΑΛΑ ΔΕΗ FIBER!!! Γρήγορο και τα σχετικά, καλό latency, κανένα θέμα μέχρι στιγμής που έχω λιώσει σε διάφορα site. Το πρώτο test έγινε σε laptop με wifi 6 (δίπλα στο router) είναι η παρακάτω εικόνα απο το Speedtest NET. Σε iPhone 13 δίπλα στο router max 310Mbps Down / 320Mbps Up. Ίσως λόγο των κεραιών 2x2 MIMO, μπορει με 4x4 MIMO να πιασει παραπάνω ή πρέπει να διαχωρίσω το 5G με 2.4G χωρίς band steering 🤔
UncleKim Δημοσ. Τρίτη στις 04:03 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:03 μμ Και εγώ είμαι ήδη εδώ και ένα μήνα με 1gbps. Διάφορα θέμα συνδεσιμότητας, σε LG TV, που δεν μπάφαρε με τίποτα το Cosmote TV. Τελικά την λύση την βρήκα μόνος μου απενεργοποιώντας το IPV6 από τις ρυθμίσεις της τηλεόρασης. Γενικώς κατά τα λοιπά, αργούν να φορτώσουν κάποιες σελίδες αλλά όχι πάντα. Έχουμε τίποτα προτεινόμενες/βέλτιστες ρυθμίσεις για το ρούτερ ώστε να απαλλαγώ από αυτά τα θέματα? Να σημειώσω οτι από την ΔΕΗ αν και πολύ εξυπηρεριτικοί και με διάθεση να ασχοληθούν, δεν μου έδωσαν κάποια λύση γιατί μέσω wifi δεν φορτώνουν πολλές φορές οι σελίδες.
pgezerlis Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:03 μμ (επεξεργασμένο) Κηφισιά - Αττική Day 00 | ΠΑ 13/6: Τηλέφωνο για αίτηση Day 01 | ΣΑ 14/6: Υπογραφή σύμβασης Day 11 | ΤΕ 25/6: Επιθεώρηση Κτηρίου Day 16 | ΔΕ 30/6: Καλωδίωση κτηρίου - πολυόροφη μονοκατοικία (100m όδευση) Day 17 | ΤΡ 01/7: Ενεργοποίηση - δήλωση βλάβης γιατί κάτι δεν είχαν κάνει καλά από την ΔΕΗ στη κολώνα Day 18 | TE 02/7: Άμεση επιδιόρθωση - έχουμε internet 1GB Εμπειρία: 9/10 τήρηση χρόνων, επικοινωνία, επεξηγήσεις 8/10 τεχνογνωσία τεχνικών (θα ήταν 10/10, αλλά αυτός που έκανε επιθεώρηση ήταν λίγο αργός και περιορισμένης αντίληψης 10/10 ποιότητα εγκατάστασης (100μ εξαιρετικά προσεγμένη όδευση, κατάληξη σε πριζάκι στη σοφίτα 2ου ορόφου για τον gamer γιό μου) 10/10 εξοπλισμός router ZTE F8648P κατασκευής 2025 10/10 Speedtest 980Mpbs Up / 499Mbps Down με dynamic IP 11/10 σχέση αξίας / τιμής με τα €19.90 Closing comment: Για κάποιον που είχε 1.200 kbps dialup modem (προ εποχής Internet - fekos nickname @ acrobase), νιώθω ήδη σαν γέρος που πέρασε πείνα στην κατοχή και με πήγαν να φάω σε εστιατόριο με 2 αστέρια Μισελέν. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:49 πμ από pgezerlis 3
Doubt Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ 13 λεπτά πριν, pgezerlis είπε Αυτό είναι το "όλα σε ένα" που βάζει η ΔΕΗ; Φαίνεται κάπου ο κατασκευαστής; 1
pgezerlis Δημοσ. Τετάρτη στις 08:19 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:19 μμ (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, Doubt είπε Αυτό είναι το "όλα σε ένα" που βάζει η ΔΕΗ; Φαίνεται κάπου ο κατασκευαστής; ZTE F8648P κατασκευής 2025 (link) Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:25 πμ από pgezerlis 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα