satgrey Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Όλα ήταν πολύ καλά. Παντού καναλάκια, πολύ καλή δουλειά και καθαρή. 1
C1oud Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα! Έβαλα και εγώ 1Gbps. Ερώτημα. Πώς βλέπετε σε τι ταχύτητα κλειδώνει το router σας; Στις ρυθμίσεις του router δεν βλέπω να δείχνει ταχύτητα κάπου. Κάνοντας μετρήσεις στο speedtest by Ookla μου βγάζει ασταθείς μετρήσεις download από 890 εώς 930Mbps. Upload πιάνω 500mpbs οπότε είμαι οκ εκεί. Εννοείται είμαι συνδεδεμένος με ethernet.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 8 minutes ago, C1oud said: Καλησπέρα! Έβαλα και εγώ 1Gbps. Ερώτημα. Πώς βλέπετε σε τι ταχύτητα κλειδώνει το router σας; Στις ρυθμίσεις του router δεν βλέπω να δείχνει ταχύτητα κάπου. Κάνοντας μετρήσεις στο speedtest by Ookla μου βγάζει ασταθείς μετρήσεις download από 890 εώς 930Mbps. Upload πιάνω 500mpbs οπότε είμαι οκ εκεί. Εννοείται είμαι συνδεδεμένος με ethernet. Δεν υπάρχει συγχρονισμός στο FTTH όπως τον ξέρουμε με την DSL. Οπότε αναγκαστικά με speedtest. Το 930 είναι λογικό νούμερο για 1Gbps κάρτα δικτύου, αν είχες 2.5Gbps ή άνω θα έβλεπες 1000 και κάτι ψιλά. 1
aret1 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Στις 29/8/2025 στις 12:22 ΜΜ, mandragoraSCR είπε ναι θα υπαρχει. μπορει να το κανουν μεσω του χαλκου. δεν ξερω πως ακριβως. οοοοοταν με το καλο με συνδεσουν θα σε ενημερωσω έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της κοσμοτε; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μας πεις τη προσφορά που πήρες από κοσμοτε; Πήρα ένα τηλέφωνο και μου λένε το 1Gbit σε ότι τιμή λέει το site τους, δηλαδή στα 45 ευρώ περίπου. Εντω μεταξύ στο Voucher δε μου βγάζει προσφορές απο Νοβα ή Βοντα μόνο Cosmote.
mandragoraSCR Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 8 λεπτά πριν, aret1 είπε έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα της κοσμοτε; Αν σου είναι εύκολο μπορείς να μας πεις τη προσφορά που πήρες από κοσμοτε; Πήρα ένα τηλέφωνο και μου λένε το 1Gbit σε ότι τιμή λέει το site τους, δηλαδή στα 45 ευρώ περίπου. Εντω μεταξύ στο Voucher δε μου βγάζει προσφορές απο Νοβα ή Βοντα μόνο Cosmote. εγω πηγα αναγκαστικα cosmote γιατι ειχα ακομα συμβολαιο 1χρονο εκει οποτε δεν μπορουσα να παω αλλου επελεξα 300αρα ταχυτητα και απεριοριστα κινητα και σταθερα μου δωσανε και δωρο το βασικο πακετο της cosmote tv με τελικο ποσο 23ε το μηνα. αλλα εχω και 2 καρτοκινητα στην cosmote οποτε νομιζω πηρα καποια εκπτωση και απο εκει το σταθερο δουλευει οπως πριν με VOIP, ειναι δλδ καρφωμενο πανω στο ρουτερ
AngryDonald Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου Καλησπέρα στην ομάδα!! Ήμουν από τους πρώτους στην περιοχή μου (Γέρακας), που πήρα την προσφορά στα 19.90 για το 1gb, ακριβώς τη δεύτερη μέρα μετά την ολοκλήρωση εγκατάστασης στις κολώνες. Η σύνδεση φυσάει, με καλώδιο ethernet βλέπω 983/502. Στην μονοκατοικία μου, είχα κρατήσει παράλληλα συμβόλαιο της nova απλό 100ρι με σταθερό τηλέφωνο, καθώς το χρειάζονται οι δικοί μου. Το συμβόλαιο λήγει σε δύο μήνες, και μου κάνουν διάφορες προσφορές ήδη. Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει πώς μπορώ να βάλω μέσω Voip; (Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, σταθερό δεν χρησιμοποιώ, σε μένα ουσιαστικά μόνο ως νοσταλγία θα μου μείνει ο αριθμός 😣). Ουσιαστικά λειτουργεί σαν το κανονικό τηλέφωνο, μπορεί να μεταβιβαστεί ο ίδιος υπάρχον αριθμός σε έτερο οικονομικό πάροχο σκέτης τηλεφωνίας; Το τηλεφωνικό κέντρο του συναγερμού του σπιτιού που κάνει κλήσεις καθημερινά, μπορεί να λειτουργήσει με voip; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
d_mich Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, AngryDonald είπε Μπορεί κάποιος να με κατατοπίσει πώς μπορώ να βάλω μέσω Voip; ξέρω πως η modulus έχει αρκετά καλές τιμές, και μπορείς να κάνεις και φορητότητα αριθμού. το κακό είναι πως θα πληρώνεις κάτι 15€/χρονο, αλλά όλες οι εξερχόμενες κλήσεις χρεώνονται με το λεπτό. αν μιλάνε σε κανονικά πλαίσια συμφέρει αρκετά. (πες πως πληρώνεις 25/μηνα την νόβα, για να φτάσεις από το ποσό με το voip θα έπρεπε να μιλάνε 6μιση ωρες μόνο σε κινητά). μπορείς να πάρεις ένα σταθερό που βάζεις μέσα τους κωδικούς voip και λειτουργεί σαν το σταθερό που ξέρεις. για τον συναγερμό δεν ξέρω σορρυυυυ Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από d_mich 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου On 13/09/2025 at 16:17, AngryDonald said: ο τηλεφωνικό κέντρο του συναγερμού του σπιτιού που κάνει κλήσεις καθημερινά, μπορεί να λειτουργήσει με voip; Ε ναι, VoIP δεν ήταν κι η τηλεφωνία στην Nova? Η τηλεφωνική συσκευή πάνω στο modem/router... 1
vasilismi35 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου Στις 11/9/2025 στις 1:26 ΜΜ, C1oud είπε Καλησπέρα! Έβαλα και εγώ 1Gbps. Ερώτημα. Πώς βλέπετε σε τι ταχύτητα κλειδώνει το router σας; Στις ρυθμίσεις του router δεν βλέπω να δείχνει ταχύτητα κάπου. Κάνοντας μετρήσεις στο speedtest by Ookla μου βγάζει ασταθείς μετρήσεις download από 890 εώς 930Mbps. Upload πιάνω 500mpbs οπότε είμαι οκ εκεί. Εννοείται είμαι συνδεδεμένος με ethernet. εαν μπορειτε να κανετε ενα ping test σε γερμανικους servers του cs2; thanks
vill_la Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Καλημέρα σας, Ειμαι στην περιοχη του Γερακα και μας συνδεσανε μεσω παροχου οτε με εξωτερικη καλωδιωση και κουτια σε καθε οροφο με αναμονες FTTH πριν κανα μηνα. Χθες περασε ο Δεδδηε και στην κολωνα της δεη που ειναι κοντα στην εισοδο του πρωην χαλκου(λειτουργικο ακομα) μου ειπαν οτι σας περασαμε ΔΕΗ fiber. Σε τηλεφωνική επικοινωνία για αλλη διεύθυνση μου ανεφεραν απο τη ΔΕΗ οτι εμεις περναμε τα δικα μας κουτια ακομα και να υπαρχει αλλου εγκατασταση ftth . Σημειωτέον ακομα στο χεμδ δεν εμφανιστηκε ο παροχος ουτε μου εχει ερθει ειδοποίηση απο τη ΔΕΗ για οτι ενταχθηκα. Εδω στο φορουμ διαβασα οτι χρησιμοποιούν σε αλλες περιπτωσεις του υπάρχοντος παρόχου απο ΔΕΗ η ακομα και τις οδευσεις του πρωην χαλκου. Τελικα τι ισχύει, έχει κανείς παρόμοια εμπειρία? Γιατί αν ειναι να περνάνε δεύτερα κουτιά σε καθε όροφο δεν ξερω αν θα προχωρήσω.
Doubt Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 21 λεπτά πριν, vill_la είπε αν ειναι να περνάνε δεύτερα κουτιά σε καθε όροφο δεν ξερω αν θα προχωρήσω Με προβληματίζει κι εμένα αυτό και πολύ κόσμο φαντάζομαι.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 1 ώρα πριν, Doubt είπε Με προβληματίζει κι εμένα αυτό και πολύ κόσμο φαντάζομαι. Αυτην τι στιγμη στην αττικη τουλαχιστον κατασκαυαζονται τρια δυκτυα οπτικων ινων ενα κοινο για τους τρεις παρόχους οτε, νοβα, βοντα, ενα ιδιωτικο δεη και άλλο ένα ιδιωτικό inalan. Οπότε αν θελεις και τα τρια δικτυα (και εννοείται τα διαθέτει η περιοχή σου) στο κτιριο θα πρέπει να εχεις και τρια κουτιά 😁 Αν και η inalan που εχει το χειροτερο κατασκευαστικά δίκτυο δεν θελει ουτε κουτια ούτε σωλήνες τιποτα, το περνάει ακομα και εναέρια από όπου να 'ναι🤣
Doubt Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Αυτην τι στιγμη στην αττικη τουλαχιστον κατασκαυαζονται τρια δυκτυα οπτικων ινων ενα κοινο για τους τρεις παρόχους οτε, νοβα, βοντα, ενα ιδιωτικο δεη και άλλο ένα ιδιωτικό inalan. Οπότε αν θελεις και τα τρια δικτυα (και εννοείται τα διαθέτει η περιοχή σου) στο κτιριο θα πρέπει να εχεις και τρια κουτιά 😁 Αν και η inalan που εχει το χειροτερο κατασκευαστικά δίκτυο δεν θελει ουτε κουτια ούτε σωλήνες τιποτα, το περνάει ακομα και εναέρια από όπου να 'ναι🤣 Όταν πέρσι το καλοκαίρι (24) έκανε τα σκαψίματα και την εγκατάσταση της πολυκατοικίας ή united (nova) δεν υπήρχε καν υποψία για δίκτυο εναέριο της ΔΕΗ και όλοι υποθέσαμε πως αυτό ήταν, τέλος, είμαστε καλυμμένοι. Άντε να πείσεις τώρα τους υπόλοιπους πως πρέπει να περάσει άλλο "καλώδιο" σε άλλα κουτιά στο κλιμακοστάσιο για να έχει πχ ένα διαμέρισμα οπτική "φθηνότερη". Άνετα οποίοι δεν ενδιαφέρονται σου πετάνε ένα "όχι" και καλά ξεμπερδέματα.
gbouros Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Εδώ και μια βδομάδα είμαι με ΔΕΗ fiber 500αρα και το speedtest είναι καρφωμένο στα 511 download και 255 upload. Η εγκατάσταση όμως ήταν λίγο περίεργη. 09:30-13:00 ήρθε το 1ο συνεργείο για να περάσει την οπτική ίνα από την πυλωτή και να βάλει τα κουτιά στους ορόφους (η πολυκατοικία αποτελείται από 3 οροφοδιαμερίσματα) 14:00-17:00 ήρθε 2ο συνεργείο για να ενώσει τις οπτικές είναι και να πάρει μετρήσεις. 18:30-19:00 ήρθε ένας άλλος που έφερε το router και με σύνδεσε με ΔΕΗ. Χρειάστηκε να είμαι όλη μέρα σπίτι για να τελειώσει η εγκατάσταση αλλά είχα την επιλογή να κλείσω περισσότερα ραντεβού και όλο αυτό να σπάσει σε πιο πολλές μέρες. Απλώς θα έπρεπε να πάρω 1-2 παραπάνω μέρες άδειας από τη δουλειά 1
LuckyLook245 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 18 λεπτά πριν, gbouros είπε Εδώ και μια βδομάδα είμαι με ΔΕΗ fiber 500αρα και το speedtest είναι καρφωμένο στα 511 download και 255 upload. Η εγκατάσταση όμως ήταν λίγο περίεργη. 09:30-13:00 ήρθε το 1ο συνεργείο για να περάσει την οπτική ίνα από την πυλωτή και να βάλει τα κουτιά στους ορόφους (η πολυκατοικία αποτελείται από 3 οροφοδιαμερίσματα) 14:00-17:00 ήρθε 2ο συνεργείο για να ενώσει τις οπτικές είναι και να πάρει μετρήσεις. 18:30-19:00 ήρθε ένας άλλος που έφερε το router και με σύνδεσε με ΔΕΗ. Χρειάστηκε να είμαι όλη μέρα σπίτι για να τελειώσει η εγκατάσταση αλλά είχα την επιλογή να κλείσω περισσότερα ραντεβού και όλο αυτό να σπάσει σε πιο πολλές μέρες. Απλώς θα έπρεπε να πάρω 1-2 παραπάνω μέρες άδειας από τη δουλειά Καλα είσαι, "μην μιλας καθολου" Εδω για να γινει ολο αυτο, οχι ΔΕΗ, πηρε 3-4 μηνες (για να ερθουν 3 συνεργεία), εσενα στο εκανανα σε μια μερα, καλα εισαι σου λεωωωω χαχαχαχα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Ξεκίνησε από Thresh,
0 ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Μετάβαση στην ανάρτηση
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα