valadsk Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) εχω το πατρικό μου στο βόλο το οποίο το έχω κλειστό εδώ και δυο χρόνια. το έβαλα σε αγγελία σε χώμα τιμή για τα δεδομένα της εποχής. Κατασκευής 2010, τριάρι 90τμ χωρίς καλοριφέρ και θέρμανση (μόνο ρεύμα). Το έβαλα 200 ευρω το μήνα. με έχουν πάρει ήδη τρεις μεσίτες και μου λέμε ότι σου τα βάζουμε όλα τα χρήματα για ένα χρόνο μπροστά, αλλά να μας παραχωρήσεις σαν ιδιοκτήτης δικαίωμα υπενοικίασης. δεν είναι too good to be true? και τι κινδύνους ενέχει; γιατί αυτός μετατρέπεται σε ιδιοκτήτης λίγο που διάβαζα την νομοθεσία. να σημειώθει ότι υπάρχει προσημείωση στο παρακατεθηκών για 30 χρόνια ακόμη και εξοφλείται από τη σύνταξη της μάνας μου. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2022 από valadsk
Haldol Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Πες τους να στείλουν τους όρους που θα κληθείς να υπογράψεις. Έτσι σκέτο "να μας, αυτό", δε λέει πολλά. 2
Joshua21 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Όχι, δεν είναι too good to be true επειδή όμως λες και εσύ η τιμή είναι χώμα. Μπορούν να το υπενοικιάσουν με περισσότερα και για αυτό σου δίνουν προκαταβολικά ένα έτος. 3
korakios Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2022 200 είναι σκότωμα και επειδή ειχα ασχοληθεί για κολλητό μου που είχε σε χαμηλή τιμή θα δεις άτομα που οριακά τα βγάζουν πέρα για να τα δώσουν , ενώ αν είναι πιο ψηλά λιγοστεύουν τα τηλέφωνα (θέλει χρυσή τομή) πάντως αν δεν έχεις το χρόνο να ασχοληθείς ο ίδιος ,σίγουρα είναι καλή κίνηση να το αναλάβει μεσιτικό αρκεί να μη μπλέκεις με έξοδα (πχ αν βάλουν έπιπλα , κλιματιστικά κτλ) πχ το δίνεις απλά φρεσκοβαμμένο και το παραλαμβάνεις βαμμένο χωρίς ζημιές και υπολόγισε απο τα 200€ θα σου φάει κάποια η εφορία , ένα ~15% ανάλογα το εισόδημα κτλ , ρώτα λογιστή δηλαδή απαραίτητα Υποθέτω οτι είτε θα το ρίξουν λεφτά για κανα 400άρι ή airbnb 2
paylidis Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 για 200 ευρω δεν αξιζει να μπεις καν στο κοπο, πρωτον πιθανοτατα πιανει 400 πχ και δευτερον σε ενδεχόμενο πιστολι θα σου ειναι ασυμφορος ο δικηγόρος για την αποδοση μισθίου... για εμενα μακρυα απο τους μεσιτες κ τις επινοικιασεις τους... 4
Joshua21 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, paylidis είπε για 200 ευρω δεν αξιζει να μπεις καν στο κοπο, πρωτον πιθανοτατα πιανει 400 πχ και δευτερον σε ενδεχόμενο πιστολι θα σου ειναι ασυμφορος ο δικηγόρος για την αποδοση μισθίου... για εμενα μακρυα απο τους μεσιτες κ τις επινοικιασεις τους... Ποια η διαφορά στην διαδικασία και στα έξοδα της έξωσης όταν υπάρχει υπενοικίαση?
sphinxgr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως με 200€ το μήνα (170€ καθαρά) πρέπει το σπιτι να είναι ρημάδι. ΑΝ δεν είναι ρημάδι, με τεράστια ευκολία δεν βγάζεις ΠΟΤΕ κέρδος και απλά ότι παίρνεις θα το πληρώνεις σε "φυσιολογικές φθορές" των ενοικιαστών και απλήρωτους λογαριασμους. Ο μεσίτης θα το πάρει 2400€ το χρόνο (που θα τα περάσει στα έξοδα του, οπότε θα ειναι σημαντικά λιγότερα) και θα ασχοληθεί να το νοικιάζει σαν AibBNB ή με το μηνα και θα βάλει τσέπη αλλες 5000€ για ένα χρόνο. Ουσιαστικά θα πληρωθεί το χρόνο του να ασχολείται να βρίσκει ενοικιαστές. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από sphinxgr
fragos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 90 τμ σπιτι --> 100,000 κοστος κατασκευης το δινεις 2500 το χρονο (2000 καθαρα με φορο ενφια κτλ). Αρα χοντρικα σε 50+ χρονια αποσβεση επενδυσης. καλυτερα πουλα το οσο το εχτισες 3
sphinxgr Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, fragos είπε 90 τμ σπιτι --> 100,000 κοστος κατασκευης το δινεις 2500 το χρονο (2000 καθαρα με φορο ενφια κτλ). Αρα χοντρικα σε 50+ χρονια αποσβεση επενδυσης. καλυτερα πουλα το οσο το εχτισες Χονδρικά έτσι όπως τα λες είναι. Αν το σπίτι ειναι παλιό ή σε κανά χωριό όμως, ούτε να το πουλήσεις δεν μπορείς. Αλλά ναι, αν δεν το χρειάζεται για να μένει ο ίδιος, το καλύτερο είναι να ψάξει να το πουλήσει. Στο μεταξύ το τρέχον είναι και καινούργιο. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από sphinxgr
Bitbit Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 δε ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι το σπίτι αλλά με 200€ δε βρίσκεις ούτε υπόγεια γκαρσονιέρα. Οπότε αν το σπίτι δεν είναι το σπίτι των ανέμων, άνετα το νοικιάζεις πολύ παραπάνω. Φαντάσου 2 φοιτητές να το νοικιάσουν (90τμ είναι άνετα), πέφτει από 100€/άτομο. Τζάμπα. Οπότε μια χαρά θα βγάλουν κέρδος
valadsk Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) βασικά το σπίτι δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ολοκαίνουργιο και ζήσαμε μέσα 3 χρόνια μόνο και πάλι όταν είμασταν μεγάλα παιδιά εγώ και η αδερφή μου. απλά δεν έχει θέρμανση, (έχει καλοριφέρ σαν σωματα και μόνο αλλα η πολυκατοικία έβγαλε τον καυστήρα αερίου επειδή δεν πλήρωνε κανένας). αλλά υπάρχουν προσημείωση υποθήκης μετά το παρακαταθηκών σε alpha και eurobank για 2 πιστωτικές + κάποιες οφειλές στην εφορία και φοβάμαι να το νοικιάσω μην βγει σε πληστηριασμό. και σκέφθηκα να το σκοτώσω, έτσι ώστε αν βγει να τους δώσω τα λεφτά πίσω. εύκολα βρίσκεις 2000 παρά 4.000 +++ . από την άλλη το παακατεθηκων εξοφλείται κανονικά μέσω της σύνταξης της μάνας και έχει για άλλα 30 χρόνια υποθήκη σε αυτό. γενικως δεν ξερω τι να κανω. Επεξ/σία 1 Αυγούστου 2022 από valadsk
Ukforthemoment Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, valadsk είπε βασικά το σπίτι δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ολοκαίνουργιο και ζήσαμε μέσα 3 χρόνια μόνο και πάλι όταν είμασταν μεγάλα παιδιά εγώ και η αδερφή μου. απλά δεν έχει θέρμανση, (έχει καλοριφέρ σαν σωματα και μόνο αλλα η πολυκατοικία έβγαλε τον καυστήρα αερίου επειδή δεν πλήρωνε κανένας). αλλά υπάρχουν προσημείωση υποθήκης μετά το παρακαταθηκών σε alpha και eurobank για 2 πιστωτικές + κάποιες οφειλές στην εφορία και φοβάμαι να το νοικιάσω μην βγει σε πληστηριασμό. και σκέφθηκα να το σκοτώσω, έτσι ώστε αν βγει να τους δώσω τα λεφτά πίσω. εύκολα βρίσκεις 2000 παρά 4.000 +++ γενικως δεν ξερω τι να κανω Οσο κάθεται τόσο χάνεις. 1
filarhos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Ζήτα περισσότερα ή και τα χρήματα για κάθε χρόνο μπροστά ή όλα μαζί για την τριετία (τραβηγμένο αλλά γιατί όχι; ). Αν το ζητάνε πολλοί σημαίνει ότι ξέρουν ότι θα τα βγάλουν. Προσφορά και ζήτηση. Αλλιώς κάνε μια μικρή επένδυση να το σουλουπώσεις και βάλτον μόνος σου να το νοικιάσεις. Δύο κλιματιστικά να βάλεις με 350-400€ το ένα, σε 6 μήνες θα τα έχεις πάρει πίσω... Σε πόσο χάλια κατάσταση είναι;
haris_216 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 18 λεπτά πριν, valadsk είπε βασικά το σπίτι δεν έχει κανένα πρόβλημα είναι ολοκαίνουργιο και ζήσαμε μέσα 3 χρόνια μόνο και πάλι όταν είμασταν μεγάλα παιδιά εγώ και η αδερφή μου. απλά δεν έχει θέρμανση, (έχει καλοριφέρ σαν σωματα και μόνο αλλα η πολυκατοικία έβγαλε τον καυστήρα αερίου επειδή δεν πλήρωνε κανένας). αλλά υπάρχουν προσημείωση υποθήκης μετά το παρακαταθηκών σε alpha και eurobank για 2 πιστωτικές + κάποιες οφειλές στην εφορία και φοβάμαι να το νοικιάσω μην βγει σε πληστηριασμό. και σκέφθηκα να το σκοτώσω, έτσι ώστε αν βγει να τους δώσω τα λεφτά πίσω. εύκολα βρίσκεις 2000 παρά 4.000 +++ . από την άλλη το παακατεθηκων εξοφλείται κανονικά μέσω της σύνταξης της μάνας και έχει για άλλα 30 χρόνια υποθήκη σε αυτό. γενικως δεν ξερω τι να κανω. Δεν θα έπαιζε το σενάριο να το νοικιάσεις "κανονικά" και τα ενοίκια (ή μέρος αυτών) να εξυπηρετούσαν τα "βάρη" (χρέη) του σπιτιού; 2
Bitbit Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2022 το φτιάχνεις λίγο (κανένα κλιματιστικό), ανεβάζεις το ενοίκιο και το νοικιάζεις μόνος. όπως τα λες δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενοικιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα στα διπλάσια χρήματα. Μπες τώρα σε site αγγελιών και κοίτα τι γίνεται. Οι γκαρσονιέρες ξεκινάνε από τα 300€. Με ποια λογική εσύ ζητάς 200€ δε καταλαβαίνω. Ούτε τσαντήρι δε βρίσκεις με τόσα. Εκτός αν είναι εκτός, σε κανένα χωριό κοντά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα