Προς το περιεχόμενο

Νέα εποχή για την ενότητα των αγγελιών με το Insomnia Marketplace


insomnia.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, ας προσθέσω κ εγώ το 810ο σχόλιο μου αφού διάβασα όλες τις σελίδες (ουφ..).

Αν με ρωτάτε, γενικά το site το χρησιμοποιώ για γενική ενημέρωση, διάβασμα στο forum κτλ οπότε τις αγγελίες δεν τις πολυχρησιμοποιώ, δεν τις βλέπω. Έχω πουλήσει 8 πραγματάκια σε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά nothing much. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι με το marketplace γίνεται μια καλή προσπάθεια αυτοματοποίησης κ διευκόλυνσης των συναλλαγών & άλλωστε νομίζω ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ελληνικό ιντερνετ άλλο αντίστοιχο με αυτές τις υπηρεσίες. Με συγχωρείτε αν το vendora δεν το γνωρίζω κ πολύ, γνωρίζω όμως το insomnia κ έχει μια δυναμική μελών κ popularity.

ΣΑΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ: Όπως είπα, γενικά έχω πουλήσει λίγα πράγματα στο site. Ξέρετε γιατί όμως δεν αγόρασα? Γιατί δεν εμπιστεύομαι εύκολα κ πολύ να αγοράσω από ιδιώτη κάτι ασχέτως αξιολογήσεων. Είμαι κ επαρχία οπότε γενικά το χέρι με χέρι δεν εξυπηρετεί κ είναι κ κουραστικό. Οπότε με αυτήν την εξέλιξη, μου γίνεται πιο εύκολο κ προσιτό να αγοράσω, νομίζω αυτό είναι κ το νόημα γενικά, να προσελκύει συναλλαγές, να προσελκύει buyers. Αν το καλοσκεφτείτε, όπως γίνεται κ αλλού, σε ένα marketplace υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ περισσότεροι αγοραστές από πωλητές, κ φυσικά, χωρίς αγοραστές δεν υπάρχει marketplace. Άρα αν ήμουν insomnia, θα με ένοιαζε να προσελκύω buyers, θα με ένοιαζαν περισσότερο αυτοί, να τους προστατεύσω κ να τους διευκολύνω. Εγώ πάντως στο εφ εξής αν με ενδιαφέρει κάτι να αγοράσω, θα κοιτάω κ την εναλλακτική του insomnia, απο verified sellers μόνο, ενώ πριν δεν το έκανα ποτέ. Αν με συμφέρει, θα έχω λιγότερες αναστολές για την αγορά.

ΣΑΝ ΠΩΛΗΤΗΣ: Η λιγοστή εμπειρία μου από αυτά τα λίγα πράγματα που έχω πουλήσει κ αυτά που ίσως προκύψουν να πουλήσω, καταλήγει στο ότι θα τα προωθώ μέσω των free 2 αγγελιών/εβδομάδα, τόσο απλά, δεν χρειάζομαι παραπάνω. Θα ήταν ωραίο να γίνω κ verified seller, γιατί μπορεί να βιάζομαι να πουλήσω κάτι, επειδή δεν έχω κάτι να φοβηθώ κ βέβαια επειδή τα ποσά πώλησης δεν προβλέπεται να είναι μεγάλα, αλλά αν θέλω να ξε-γίνω απο verified, κ να πουλήσω κάτι άνευ προμήθειας, δεν ξέρω αν έχει αποσαφηνιστεί αν γίνεται. Γίνεται?

Εν κατακλείδι, εδώ θα είμαστε, θα δούμε αν τσουλήσει το insomnia marketplace στα επόμενα χρόνια, αν θα έρθουν ή φύγουν χρήστες κ το αν το ποσό της προμήθειας είναι εξουθενωτικό κ ανεβάζει τις τιμές στα προιόντα(=δεν θα προοδεύσει το marketplace) ή είναι κάτι που προτιμούν οι πιο συστηματικοί πωλητές γιατί τους γλιτώνει από φασαρία, πήγαινε-έλα στις κούριερ ή στα μετρό κ συννενοήσεις σε μηνύματα.

Ομολογώ πάντως, ότι σε πλατφόρμες φαγητού, ξεκίνησα να μην συμπαθώ το ότι μου ανεβάζει το μαγαζί +0,5-2€ την τιμή στο προϊόν κ ξανασκέφτομαι το τηλέφωνο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, atom7 είπε

Διαβαζω προσεκτικά τους όρους, τους οποίους πρέπει να αποδεχτώ σαν χρήστης για να κάνω χρήση της νέας υπηρεσίας. Θα σταθώ στο θέμα της ασφάλειας, επειδή μέσω των σχολίων εδώ βλέπω ότι προβάλλεται σαν σημαντικό πλεονέκτημα της νέας υπηρεσίας. Βλέπουμε λοιπόν:

1E6DCEF3-75D2-445D-B945-220596DC80E6.jpeg.fabf325464114a56ed3173fefec6095a.jpeg
 

Πηγαίνοντας στο άρθρο 7.4 διαβαζω το εξής:

CA71E904-82C1-469F-9127-5017AC11618C.jpeg.a3a54def9d6eb9d87ed3ae5c4c5089b2.jpeg
 

Προκύπτει δηλαδή από πλευράς insomnia ένα «ειμαστε δίπλα σας αλλά δεν έχουμε καμία ευθύνη». Προσωπικά δεν μου αρέσει.

Δεν θα ζητούσα να αναλάβει την ευθύνη το site. Αλλά αν η μόνη συνεισφορά στην «ασφάλεια» είναι τα στοιχεία (τραπεζικα κλπ), γιατί δεν το κάνετε έτσι κι αλλιώς μέσω “verified users” γενικά; Έτσι θα υπάρχουν “verified sellers” αλλά και “verified buyers” , επομένως σε οποιοδήποτε πρόβλημα τα δυο μέρη θα έχουν περισσότερα στοιχεία ο ένας του άλλου ώστε να καταφύγουν στη δικαιοσύνη (που έτσι κι αλλιώς εκεί θα καταφύγουν με βάσει τους όρους χρήσης).

 

ας υποθεσουμε οτι ενας αγοραστης παει να ξεγελασει το συστημα λεγοντας οτι παρελαβε πετρες και ζητωντας αποζημιωση, θα μπορεσει αραγε να το επαναλαβει εχοντας στο ιστορικο του 2 ticket επιστροφης;

κι αν δεν τον πεταξει ηδη εξω το συστημα

1ον κανενας πωλητης δεν θα του εμπιστευτει πλεον πωληση

και 2ον θα εχει καψει το προφιλ του αφου δε θα μπορει να δημιουργησει αλλο με νεα στοιχεια

η επιπλεον ασφαλεια λοιπον αναφερεται στους κατ΄εξακολουθηση απατεωνες, περιστασιακοι απατεωνες και κακοτυχιες υπαρχουν παντου γιαυτο και δεν υπαρχει πουθενα 100% ασφαλεια.

Επεξ/σία από Odyss3us
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 19/8/2022 στις 7:28 ΜΜ, thn είπε

απλα μια ερώτηση στο φορουμ. 

Το insomnia αφου θα κραταει το 12% (9,κατι τις συν φαπα) θα εκδίδει νόμιμα παραστατικά τα οποία και θα αποδίδει στον εκαστοτε πωλητή?

Θα αποδίδει τον φόρο αυτόν που κρατάει ή πάμε μπας και κάνουμε μια γρήγορη αρπαχτή μέχρι να μας πάρουν χαμπάρι και να τρέχει ο εκπρόσωπος ενώ εμείς θα κατευάζουμε κοκταιλ?

γιατί αν εγώ πουλήσω κάτι μτχ για 20 ευρώ πχ ο μόνος που δηλώνει ότι κρατάει φόρο είναι το insomnia?  θα με κόβει απόδειξη εμένα σαν πωλητή για την παρχή υπηρεσιών του προς εμένα? 

Γιατί στην πραγματικότητα εκεί είναι ένα ωραίο θέμα.

 

Δεν το αγγίζει κανένας αυτό το θέμα αυτό είναι αλήθεια 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/8/2022 στις 8:07 ΜΜ, George10678 είπε

Εν κατακλείδι, η ερώτηση ίσως θα έπρεπε να είναι "στηρίζουμε αυτό που τόσα χρόνια το είχαμε δωρεάν;"

Ίσως ρωτώντας επίσης "υπάρχει κάτι καλύτερο στην Ελλάδα σε συνδυασμό κόστους/εξασφάλισης;"

Και μετά, "μας πειράζει τα παιδιά που τόσα χρόνια το τρέχουν αυτό, να μην έχουν οικονομικό κόστος ή ακόμα και να κερδίσουν;"

Και στο τέλος αν κάποια μέρα το κλείσουν επειδή "δεν πάει άλλο", θα είναι καλύτερα;

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων (αν και δεν πρόκειται να αποφευχθούν) δεν έχω καμία σχέση με τα παιδιά του Insomnia. Ό,τι έγραψα είναι επειδή γνωρίζω καλά πως είναι τα πράγματα "πίσω από τη οθόνη"

Όχι, δεν το στηρίζουμε, και ναι, να κλείσει. Θα είναι καλύτερα από το ληστρικό 12%, χωρίς στην πραγματικότητα να παρέχει "ασφάλεια".

21 ώρες πριν, HALF EVIL είπε

Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι ότι την αποκλειστική σχεδον βλάβη υφίσταται ο πωλητής που θα έχει δώσει το προϊόν του χωρίς να έχει εισπράξει το αντίτιμο και θα περιμένει χρόνια ίσως όπως λες να δικαιωθεί, αν τελικά δικαιωθεί. 

Ο αγοραστής, ναι μεν δεν θα πάρει πίσω τα χρήματα του, αλλά όλα αυτά τα χρόνια θα απολαμβάνει τη χρήση του αγαθού. Δηλ και να μην δικαιωθεί τελικά, τι είχαμε τι χάσαμε. Και τέλος αν δικαιωθεί, οφελείται διπλά. 

Κάτι που οι κύριοι του Insomnia, μετά από 54 σελίδες σχόλια, αδυνατούν να κατανοήσουν.

21 ώρες πριν, billdanos είπε

Το "χρόνια" προφανώς και είναι υπερβολή (ειδικά για τη δέσμευση των χρημάτων). Οι περιπτώσεις αυτές ήταν σχετικά λίγες και με το παλιό σύστημα και η λογική λέει πως θα είναι ακόμη πιο λίγες με το νέο μιας και μπαίνουν κάποια επιπλέον στοιχεία στη μέση που δεν υπήρχαν πριν (προσωπικά στοιχεία, λογαριασμοί, διευθύνσεις, πληρωμές μέσω κάρτας κλπ). Στις περιπτώσεις αυτές προφανώς και θα εμπλέκεται και το ίδιο το insomnia ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα.

Προσπαθούμε να το γυρίσουμε τώρα; Φυσικά και το "χρόνια" είναι κυριολεκτικά, μια αγωγή για να εκδικαστεί μπορεί να πάρει και πενταετία. Και τι θα κάνετε με την "εμπλοκή" σας, θα κάνετε "ντα" τον αγοραστή; Αέρας κοπανιστός, λέω εγώ. 

21 ώρες πριν, billdanos είπε

Αντί για "ναι βεβαίως, μόλις γίνεται η στραβή το insomnia θα καλύπτει μέσα σε μια ώρα το ποσό της συναλλαγής"?

Το skroutz αυτό ακριβώς έκανε, στην πιο πρόσφατη περίπτωση απατεώνα καταστήματος, και μάλιστα εισπράττοντας λιγότερη προμήθεια από το 12%. Αντίθετα, η δική σας υπηρεσία είναι "στα κέρδη συνέταιροι και στις ζημιές είστε μόνοι σας".

Επεξ/σία από RTW4ever
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό το Marketplace για τους "επαγγελματίες" και τους "εμπόρους" και γενικά όσους ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες πώλησης αγαθών.

Εμείς οι απλοί χρήστες μπορούμε να έχουμε μια επιλογή να γίνουμε (όσοι θέλουμε) verified users και να κάνουμε συναλλαγές μεταξύ μας με μια στοιχειωδώς μεγαλύτερη ασφάλεια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν έχω αγοράσει εδώ ποτέ. μόνο σε φίλους και συγγενείς τα δίνω και παίρνω.

Το verified buyers θα το έκανα και εγώ γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι ... από 2005 είμαι εδώ 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 18/8/2022 στις 11:17 ΜΜ, Agmourk είπε

To car.gr, επειδή μάλλον δεν το γνωρίζεις, έχει συνδρομή για τους εμπόρους. 3μηνη, 6μηνη και ετήσια. Και επίσης χρεώνει για την ανανέωση της αγγελίας. Και ο ιδιώτης εάν έχει παραπάνω απο έναν αριθμό υποχρεούται να κάνει συνδρομή ή πρέπει να περιμένει να περάσει ένα χρονικό διάστημα και να την αντικαταστήσει με άλλη. 

Πριν κάνεις τον έξυπνο, διάβασε καλύτερα το FAQ. 

Οπότε, για το 90% απο τις αγγελίες το car τραβάει συνδρομή απο αυτούς που τις ανεβάζουν. 

Επειδη μια εποχη εδινα οτι ειχα απο ενα χομπυ που εγκατελειψα ειχα φτιαξει λογαριασμο στο car, χωρις προβολη και διαφημιση, απλα για να εχω ενα κωδικο για να αλλαζω τις αγγελιες μου. Τιποτα δεν χρεωνει.
Τωρα μπαινω και βλεπω τις ομορφιες που εδωσα αφου δεν μπορουσα να συνεχισω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 21/8/2022 στις 9:15 ΠΜ, billdanos είπε

Το ποιος δεν αντιλαμβάνεται πως δεν γίνεται να είναι όλα τέλεια σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών κλπ, είναι ξεκάθαρο! 
 

Ξεχασατε ξαφνικά κάποιοι όλα τα προβλήματα που είχαμε στις αγγελίες τόσα χρόνια και μείνατε στο 12% λες και είναι ένα ποσοστό που το εισπράττει όλο το insomnia αγνοώντας το κόστος των υπηρεσιών πίσω από αυτό. Και επιπλέον με όσα διαβάζω μου δίνεται η εντύπωση πως ξαφνικά όλοι οι πωλητές στις αγγελίες πουλάνε άπειρα προϊόντα κάθε μήνα και τα οποία μάλιστα κοστίζουν πάνω από 1000 ευρώ τη φορά! Τρελή μπιζνα ρε παιδί μου! 

Προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί δεν πολυασχολούμε με τις αγγελίες, αλλά με ποσοστό 12% κακά τα ψέματα, πιο φθηνά θα μου έρθει να ανοίξω μαγαζί και να πουλάω :P 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο μεταξύ το πανηγύρι με τους "ιδιώτες" στις αγγελιες συνεχίζεται. Ιδίως στην κατηγορία Apple iPhone γίνεται χαμός κάθε δύο αγγελίες βλέπεις και ένα σφραγισμένο τηλέφωνο κούτα με απόδειξη κομπλέ. 

Τώρα εάν κάποιος ήταν κακόβουλος θα έλεγε ότι δεν είναι ιδιώτες αλλά κάποιοι άλλοι.(δεν τους ξέρεις είναι από το χωριό)  που προσπαθούν να ξεστοκαρουν εν όψη κυκλοφορίας του iphone 14....

Κατά τα άλλα όλοι ασχολούνται με το 12%.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Κατά τα άλλα όλοι ασχολούνται με το 12%.

Όχι όλοι. Κάποιοι ασχολούμαστε και με την ασφάλεια και προστασία των συναλλαγών, αλλά σε αυτό οι λαλίστατοι κατά τα άλλα admins κάνουν «αποποίηση ευθύνης» (κάτι σαν τους όρους χρήσης του marketplace ντε).

Φιλικά πάντα 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 ώρα πριν, Herald είπε

Προσωπικά δεν με απασχολεί γιατί δεν πολυασχολούμε με τις αγγελίες, αλλά με ποσοστό 12% κακά τα ψέματα, πιο φθηνά θα μου έρθει να ανοίξω μαγαζί και να πουλάω :P 

Με νόμιμα έσοδα και απόδοση ΦΠΑ; Δε νομίζω Τάκη…. 😛 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, enlightened είπε

Και όλως τυχαίως αυτό γίνεται 2 βδομάδες πριν την παρουσίαση του iPhone …

Είναι σαν τις γαλοπούλες και τα αρνιά ένα χρόνο τα εκτρέφουν και μόλις έρθει Χριστούγεννα ή Πάσχα τα πάνε για σφάξιμο. 

Και όλα κουτάτα και όλα στις ίδιες τιμές που παίζουν τώρα στην αγορά και τελευταία βάζουν και επιπλέον φορτιστή. Φυσικά όλα κατάθεση με εγγύηση τις αξιολογήσεις τους και φυσικα με απόδειξη από μεγάλες αλυσίδες.....

Και επειδή κυκλοφορούν και πολλά "δώρα" παρακαλώ όσους δωρητές επιθυμούν να μου δωρίσουν ένα 14 pro max τον Δεκέμβριο που είναι η γιορτή μου να επικοινωνήσουν με pm μαζί μου για να το αποστείλουν κατόπιν συνεννοήσεως. Εγγύηση οι αξιολογήσεις μου .......

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, PLHROPPP είπε

Είναι σαν τις γαλοπούλες και τα αρνιά ένα χρόνο τα εκτρέφουν και μόλις έρθει Χριστούγεννα ή Πάσχα τα πάνε για σφάξιμο. 

Και όλα κουτάτα και όλα στις ίδιες τιμές που παίζουν τώρα στην αγορά και τελευταία βάζουν και επιπλέον φορτιστή. Φυσικά όλα κατάθεση με εγγύηση τις αξιολογήσεις τους και φυσικα με απόδειξη από μεγάλες αλυσίδες.....

Και επειδή κυκλοφορούν και πολλά "δώρα" παρακαλώ όσους δωρητές επιθυμούν να μου δωρίσουν ένα 14 pro max τον Δεκέμβριο που είναι η γιορτή μου να επικοινωνήσουν με pm μαζί μου για να το αποστείλουν κατόπιν συνεννοήσεως. Εγγύηση οι αξιολογήσεις μου .......

 

 

Στο marketplace αναφερόταν ο φίλος παραπάνω 😉

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...