Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Panos-art είπε

Έχω κεραμίδια στη στέγη, οπότε για την εγκατάσταση του Starlink σκέφτομαι να φτιάξω μια βάση που θα στηρίζεται σε τοίχο (από την άκρη της στέγης, εκεί που υπάρχει διαθέσιμος τοίχος). Η ιδέα είναι να δώσω ύψος περίπου 1,5–2 μέτρα στη βάση, ώστε να αποφεύγονται τα εμπόδια από δέντρα. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω γαλβανιζέ σωλήνα. Ξέρω ότι η κεραία χρειάζεται σωστή στερέωση — θα μπορέσω να την τοποθετήσω απευθείας πάνω στον σωλήνα ή χρειάζομαι κάποιο επιπλέον εξάρτημα; Εναλλακτικά, θα ήταν καλύτερα να φτιάξω στο τελείωμα του σωλήνα μια οριζόντια βάση, ώστε να στηριχτεί εκεί (φαντάζομαι η κεραία έχει τρόπο στερέωσης και σε οριζόντια επιφάνεια).

Τι λέτε ;

Προχθές έψαχνα στο temu και φαίνεται να έχει αρκετά τίμιες τιμές σε ολόκληρη την βάση. Δεν ξέρω βέβαια τι πραγματικά θα σου έρθει αλλά πχ έβλεπα ολόκληρα σετ με 35€-40€

Αν θες να είσαι σίγουρος αναγκαστικά πρέπει να πάρεις τα επίσημα της εταιρείας καθώς ένα απ' τα πιο βασικά εξαρτήματα είναι εκείνο που κουμπώνει πάνω στην κεραία.

• Like 1
  • Απαντ. 716
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έκανα την αλλαγή προγράμματος σε οικιακό lite.Πριν έπιανα 380-400 mbps. 

Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα...

Screenshot_20250520_095118_Speedtest.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

Οικιακό lite, σημερινή μέτρηση (πριν 5-6 λεπτά), δίπλα στο router:

Spoiler

image.jpeg.eb54b9d6d9504c0668c29d5a7881f431.jpeg

Περιοχή: Σχοινιάς Αττικής

Starlink Generation 2 (το κλασσικό με το μοτέρ στο πιάτο).

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paredwse είπε

Οικιακό lite, σημερινή μέτρηση (πριν 5-6 λεπτά), δίπλα στο router:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.jpeg.eb54b9d6d9504c0668c29d5a7881f431.jpeg

Περιοχή: Σχοινιάς Αττικής

Starlink Generation 2 (το κλασσικό με το μοτέρ στο πιάτο).

Πως το βλέπεις αυτό με το μοτέρ; Το κρατάμε ή να πάμε στο επόμενο; Ακόμα δεν το χω τοποθετήσει σε μόνιμη βάση και σκέφτομαι μήπως το αλλάξω.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, ideal09 said:

Πως το βλέπεις αυτό με το μοτέρ; Το κρατάμε ή να πάμε στο επόμενο; Ακόμα δεν το χω τοποθετήσει σε μόνιμη βάση και σκέφτομαι μήπως το αλλάξω.

Προσωπικά, δεν βλέπω κανέναν λόγο να το αλλάξω. Εκτός αν αύριο (σε 1 χρόνο or something) μας προσφέρουν 1Gbps ταχύτητα και πρέπει να έχουμε το Generation 45 πιάτο, ξέρω'γω. 

Που και πάλι θα το σκεφτώ αν είναι να σκάσω άλλα 300 ευρώ για εξοπλισμό. Γιατί, για να είμαστε ειλικρινείς, το μέσο σπίτι δεν χρειάζεται ταχύτητες πάνω από 300-400 Mbps. Άλλο που γουστάρουμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλη ταχύτητα. 

• Like 2
Δημοσ.

...εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Αν το Lite πιάνει 300+ Mbps, ποια η διαφορά από το κανονικό πακέτο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, nzeppos είπε

...εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Αν το Lite πιάνει 300+ Mbps, ποια η διαφορά από το κανονικό πακέτο;

Εγώ απ' ότι καταλαβαίνω(γιατί μιλάμε και για μικρή διαφορά στη τιμή), ότι σε πρώτη φάση φόρτου του δικτύου οι πρώτοι που χάνουν ταχύτητες θα είναι αυτοί με το Lite και οι "ακριβοί" θα μένουν με υψηλές. Και σε δεύτερη φάση όταν θα υπερφορτώνεται το δίκτυο τότε θα πέφτουν και οι ακριβοί και πιθανόν λίγο παραπάνω οι lite. Τώρα το καλοκαίρι πιστευώ θα μάθουμε που θα δουλευτεί πολύ και από τα εξοχικά, ποιο θα είναι το impact και εν τέλει αν το lite σε συνθήκες φόρτου θα πιάνει 40-50 mbps σαν μια VDSL σύνδεση.

Δηλαδή με το κανονικό πακέτο πληρώνεις 10 ευρώ παραπάνω για να έχεις προτεραιότητα και όχι υψηλότερες ταχύτητες.

Επεξ/σία από ideal09
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
11 minutes ago, nzeppos said:

Πάντως, απαντώντας στο εύλογο ερώτημα που είχες θέσει σε άλλο thread, δεν βλέπω να υπάρχει cap σε συγκεκριμένες ώρες. 

Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω. Και υποθέτω ότι η λογική του lite πακέτου είναι ότι, σε περίπτωση που 'πέσουν' πολλοί συνδρομητές στον ίδιο δορυφόρο ή στην ίδια περιοχή, να δίνει προτεραιτότητα σε όσους πληρώνουν το 'κανονικό' πακέτο. 

Edit: σκατά, τα πρόλαβε η απάντηση του/της @ideal09. :D 

Σε κάθε περίπτωση, θα το δούμε το καλοκαίρι. Πάντως πέρσι το καλοκαίρι, που ήδη είχα το Starlink στο Σχοινιά κι ο οποίος θεωρώ ότι λαμβάνεται ως 'εξοχικός προορισμός', δεν είχα διαπιστώσει 'μπούκωμα' του δικτύου. Φέτος δύο σημεία έχουν αλλάξει: α) θεωρώ ότι (γενικά) έχουν αυξηθεί οι συνδρομητές της υπηρεσίας και β) ενεργοποιήθηκε το πακέτο Residential Lite. 

Να δούμε πώς θα πάει. :) 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Λογικά θα πρέπει να πάνε 2-3X οι συνδρομητές στην Ευρώπη για να δούμε τέτοιες πτώσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, Thresh said:

Λογικά θα πρέπει να πάνε 2-3X οι συνδρομητές στην Ευρώπη για να δούμε τέτοιες πτώσεις.

Και πάλι, μάλλον θα πάνε παραπάνω οι συνδρομητές στην Ελλάδα για να δούμε μεγάλες διαφορές... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ ευχαριστώ παίδες, οπότε να το γυρίσω κι εγώ σε lite και αν τύχει να δω πτώση, επιστρέφω σε standard.

Επεξ/σία από nzeppos
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...