Προς το περιεχόμενο

Οι ΗΠΑ ανακοινώνουν περιορισμούς στις πωλήσεις τσιπ στην Κίνα


Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 λεπτό πριν, Dimitris_1981 είπε

Δυστυχως και εγώ αυτό πιστεύω και μάλιστα νομίζω ήδη έχει αρχίσει. Ας ελπίσουμε να μην κλιμακωθεί και να καταλάβουν ότι όλοι χαμένοι θα βγουν.

Απλα καθημερινα πραγματα.

Ο Χιτλερ πηρε μια αποφαση (και το επιτελειο του φυσικα), ρωτησαν κανεναν για αυτο?

Συρανε τον χορο και μπηκανε μπουλουκι ολοι μεσα.

Ετσι θα γινει και σημερα. 

Κανενας δεν θα μας ρωτησει αν θα κανει Γ' Παγκοσμιο Πολεμο.

  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ΗΠΑ έχουν την τεχνολογία λόγω πανεπιστημίων.  Άλλο το που κατασκευάζονται και άλλο το που σχεδιάζονται. Η Κίνα παραδοσιακά κλέβει την τεχνολογία και την έρευνα. 

Τώρα, η Ταϊβάν (90% των τσιπς) είναι το κόκκαλο στη μέση. Είναι μεν προσκείμενη στις ΗΠΑ και οι ΗΠΑ έχουν πει ότι όποιος την αγγίξει σημαίνει πόλεμος, όμως η Κίνα πάντα την έβλεπε ως μέρος της Κίνας και την πολιορκεί.  Φυσικά δε ξέρουμε τι παίζεται από πίσω. Μπορεί να αδειάζει με όπλα οι ΗΠΑ και να στριμώχνει τη Ρωσία και ξαφνικά να δούμε ότι ήταν σχέδιο για επίθεση Κίνας σε Ταϊβάν. Είμαστε πολύ μικροί για να ξέρουμε.  

Βεβαια οι ΗΠΑ είναι τεράστια δύναμη με χρόνια στρατιωτικής έρευνας και ανάπτυξης.  Αν η ΕΕ ήταν δυνατή ίσως να τολμούσαν η ανατολή να κάνει παιχνίδια αλλά η ΕΕ είναι μια ξεφτίλα από μόνη της, ακέφαλη κουραλιασμενη γριά που δε μπορεί να βάλει ούτε νερό να βάλει μόνη της και το καλύτερο που σκέφτηκε για να χτυπήσει τον Πούτιν, ήταν να σκοτώσει και να βιάσει τους πολίτες της, μιλάμε και ζώα ως πολιτικούς.  

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για όσους δεν κατάλαβαν, τα τσιπς που θα κατασκευάζει η Αμερικανική κυβέρνηση και οι εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ στην Κίνα, δεν θα τα εξάγει από τη Κίνα στη Κίνα. Είναι απλά τα πράγματα! 😛😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

51 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε

Με δυτικά τσιπακια φτιάχνουν πυραύλους και οι Ρώσοι. Το benchmark είναι της Taiwan. Άμα προσπαθήσουν σκληρά οι Κινέζοι το 2029 θα φτάσουν την Taiwan στην τωρινή κατάσταση.

https://el.wikipedia.org/wiki/Ταϊβάν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H μπορεί να κάνουν το άλλο που κάνουν οι "μεγαλοφύες"των εταιριών σε διάφορα προιόντα,ιδιαίτερα τελευταία,,ώστε να μην παίρνεις και χαμπάρι ως καταναλωτής και διαμαρτύρεσαι για την αύξηση της τιμής,να έχεις δηλ τα τσίπ στήν ίδια συσκευασία και να σου βάζουν μέσα την μισή η και λιγότερη ποσότητα 😸

spacer.png

 

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους. Δεν ξέρω εαν το γνωρίζετε αλλά τα μεγαλύτερα semiconductor factories - companies στην Κίνα δεν ειναι κινεζικά

αλλά taiwan k usa . 

Οπως λέμε χμμμμ η Boss  στην τουρκια η Pitsos στην Τουρκια κ Σλοβενια ή όπως λέμε η Pfizer στην Ελλάδα.

 

Η Η.Π.Α κ Κίνα έχουν θέματα χρόνια τώρα. Μην ξεχνάμε ότι ο Ντοναλτ Τραμπ έβαλε στα κρατητήρια την αδερφή του CEO και οικονομική διευθήντρια της Huawei meng Wanzhou.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ΗΠΑ παύουν να είναι ο μόνος κυρίαρχος πόλος. Χάνουν τη θέση απόλυτης ισχύος τους. Και είναι και πολυ φυσιολογικό κιόλας όταν κράτη όπως η Κίνα και η Ινδία έχουν πολλές φορές τον "δυτικό" πληθυσμό.

Είναι διατεθιμένες να προκαλέσουν συγκρούσεις παντού στον κόσμο, για να φθείρονται οι υπόλοιποι και να διατηρούν όσο περισσότερο γίνεται τη θέση τους. Είναι στο χέρι τον υπολοίπων να πάψουν να είναι υποτακτικοί των ΗΠΑ.

Επεξ/σία από jimex
  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

μπορει καποιος να μας εξηγησει πως βγαζει νοημα αυτη η ειδηση? ειναι σαν να διαβάζω οτι η φινλανδια θα απαγορεψει την πωληση ελαιολαδου στην ελλαδα.

Ο.κ. Να σου εξηγήσω λοιπόν, γιατί ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι και εσύ. Ότι δηλαδή τα ολοκληρωμένα των υπολογιστών κατασκευάζονται στην Κίνα και εκτός ΗΠΑ. Λοιπόν, δεν είναι ακριβώς έτσι η κατάσταση. Στην Κίνα γίνεται κυρίως συναρμολόγηση και τοποθέτηση των ολοκληρωμένων στις μητρικές πλακέτες. Η εκτύπωση ολοκληρωμένων κυκλωμάτων με λιθογραφία υπεριώδους ακτινοβολίας ελέγχεται μέσω πατεντών από τις ΗΠΑ.   Στην Κίνα έχουν παραχωρηθεί κάποιες άδειες αλλά για λιθογραφία παρωχημένης τεχνολογίας. Η τεχνολογία αιχμής παράγεται για τα εμπορικά τσιπς κυρίως σε Ταϊβάν, Κορέα και Ιαπωνία. Ωστόσο όλες αυτές οι χώρες παράγουν με αμερικανικές άδειες-πατέντες που υπάγονται στην αμερικανική νομοθεσία οπότε αυτομάτως με τον νόμο Μπάιντεν όλες αυτές οι χώρες θα πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα με τις οδηγίες που θα λάβουν από ΗΠΑ. Διαφορετικά...Δεν υπάρχει διαφορετικά. Και οι τρεις αυτές χώρες είναι γεμάτες αμερικανικό στρατό ενώ ειδικά η Ταϊβάν βασίζεται πλέον στις ΗΠΑ για την ύπαρξή της. Να θυμίσω εδώ ότι πριν καμιά δεκαριά χρόνια οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει απαγόρευση στην εξαγωγή προηγμένων κυκλωμάτων για υπερυπολογιστές στην Κίνα. Η Κίνα κατάφερε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια (οι ΗΠΑ χρειάστηκαν 20 χρόνια R&D για να περάσουν από την εκτύπωση σε κλίμακα Mm σε αυτήν των Nm)  να τυπώσει επεξεργαστές στα 28nm οι οποίοι όμως δούλευαν σε πολύ χαμηλές συχνότητες και ήταν πολύ κατώτεροι των αμερικανικών. 

  • Like 15
  • Thanks 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να υποθέσω ότι γνωρίζουμε όλοι πως η Κίνα είναι η νούμερο 1 χώρα στον πλανήτη με τεράστια διαφορά απο τις άλλες σε κοιτάσματα σπάνιων γαιών που είναι απαραίτητα για την παραγωγή ημιαγωγών κτλ κτλ κτλ ε ;

Οπως διάβασα παραπάνω απο έναν άλλο φίλο είναι όντως σαν να λέει ένα άρθρο ότι η Φινλανδία θα κόψει την εξαγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα …

Παίζονται πολύ μεγάλα ενεργειακά παιχνίδια και δεν μπορώ καν να μαντέψω που θέλουν να καταλήξει όλο αυτό με τις απανωτές αλλαγές . Για καλό μας δεν θα είναι σίγουρα πάντως . Απλά αυτό τα καημένο 7% του πλανήτη που ελέγχει το υπόλοιπο 93% νιώθει αδύναμο τελευταία και θέλει κι άλλη δύναμη . Έχουν προβλήματα και αυτοί …

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...