savvas81 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Καλημέρα σας, με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. Η ερώτηση είναι : Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι; Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί; ευχαριστώ
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 η μιση επιπλέον ώρα μήπως ειναι το διάλειμμα; 15
Arwindan Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ναι όντως, πλέον αρκετές εταιρείες βάζουν το διάλειμμα μέσα στο ωράριο. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από Arwindan
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Για δες εδώ μήπως σε καλύψει Υγ. Με πρόλαβαν οι αποπάνω Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από haris_216 1
nickol-us Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Ευρώπη... ότι είπε ο uk. Οκτωμιση ώρες ώρες για να έχεις υπολογισμένο μισή ώρα διάλειμμα
Sorath Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Φυσικά, αν δεχτείς το 8.5ωρο, μην περιμένεις οτι θα κάθεσαι μισή ώρα. Σίγουρα θα την δουλεύεις. Οπότε πες δεν θέλω διάλλειμα, αλλά 8ωρο ☺️ 6
dpolal Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, savvas81 είπε Καλημέρα σας, με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. Η ερώτηση είναι : Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι; Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί; ευχαριστώ Στον χρόνο αυτόν υπολογίζεις και τις 2 επιπλέον απλήρωτες ώρες του νόμου Χατζηδάκη που θα στις δώσουν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον με την μορφή άδειας για να πας π.χ. στο χωριό να μαζέψεις τις ελιές. Αν τώρα εσύ δεν έχεις χωριό ή ελιές, οκ, ας πρόσεχες. Επεξ/σία 26 Οκτωβρίου 2022 από dpolal 4
haris_216 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 3 λεπτά πριν, Sorath είπε Φυσικά, αν δεχτείς το 8.5ωρο, μην περιμένεις οτι θα κάθεσαι μισή ώρα. Σίγουρα θα την δουλεύεις. Οπότε πες δεν θέλω διάλλειμα, αλλά 8ωρο ☺️ Πόσο μεγάλη αλήθεια
SilentVoice Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 17 λεπτά πριν, savvas81 είπε Καλημέρα σας, με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. Η ερώτηση είναι : Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι; Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί; ευχαριστώ Ειχα περάσει συνέντευξη απο νέα μεγάλη ελληνική τράπεζα, ενος μεγάλου ομίλου , και ήθελαν να πάω με την ίδια μισθοδοσία που είχα και ήθελαν να "σηκώσω τα μανίκια όπως όλοι" και να κάθομαι παραπάνω ώρες (αδιευκρίνιστες) για να βγεί το development. Οποτε μην σε παραξευνευει, υπάρχουν και χειρότερα. Η μισή ώρα ναι είναι διάλλειμμα και θέλουν να είναι καλυμμενοι 'νομικά' σε περίπτωση ελέγχου , για να μην φανεί ως "υπερεργασία" . Γιατι κανονικά μετα θα σου πουν κάτσε 10ώρο, γιατι μπορουν να σε δικαιολογήσουν ως υπερεργασία και να μην σε δικαιολογήσουν με 'υπερωρίες'
pontez2 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Οι 8,5 ωρες υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο. Οπως θα δεις και στη σελίδα της επιθεώρησης εργασίας, το ωράριο εργασίας ειναι συγκεκριμένο. Λιγοτερο μπορει να ειναι (πχ οι τραπεζουπάλληλοι αν θυμάμαι καλά έχουν 7,5 ωρο) βάσει συλλογικης (υποθέτω) σύμβασης. Λογικά συμπεριλαμβάνουν και το διάλλειμμα. Σε κάθε περιπτωση σου δηλωνουν έμεσσα οτι θέλουν να εργάζεσαι παραπάνω ωρες. Οπότε ειναι δικό σου θέμα πλέον πως θα το χειριστείς. 5 1
1988panos2171 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Όπως ειπώθηκε 30 λεπτά είναι το διάλλειμα και μάλλον θα είναι επιχείρηση μη λιανικού εμπορίου. Συνήθως εκεί παίζουν τέτοια ωράρια.
LiquidTroll Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 πλεον οι εταιρίες σου λένε οτι θα δουλεύεις 9.00 -17.30 Υπολογίζουν μέσα και το φαγητό σου το μεσημέρι, και τα τσιγάρα που θα κάνεις μέσα στο 8ωρο(αν κανεις) Είναι το καινούριο τρεντ. Πες τους αν γίνεται να δουλευεις remotely.
filip123go Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Στο 8ωρο υπάρχει ήδη ένα 20λεπτο break. Το οποίο με το μισάωρο γίνεται 50λεπτο. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει γιατι αυτή την ώρα κάνω γυμναστικη και προλαβαίνω και να μαγειρέψω κ όλας (αλλα το φαγητό το τρώω αφού σχολάσω) . Καταλαβαίνω όμως πως όσοι δεν είναι remote το μόνο που θέλουν είναι να σηκωθούν να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται... 1
Allan-Wake Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Σε κάθε περιπτωση σου δηλωνουν έμεσσα οτι θέλουν να εργάζεσαι παραπάνω ωρες. Οπότε ειναι δικό σου θέμα πλέον πως θα το χειριστείς. οχι εισαι λαθος Δουλευα εξωτερικο, 9 με 6, δηλαδη 9 ωρες. 1 ηταν ωρα υποχρεωτικό διαλειμα για φαγητο κλπ. Δεν μπορουσες να πεις αααα εγω δεν θελω διαλειμα και θα φυγω στις 5. 8
Speculoos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2022 Tι remote καλέ; Πηγαίντε στα γραφεία να κάνετε και οικονομία στη θέρμανση στο σπίτι! Και όσοι γυμνάζεστε κάνετε το ντους στο γυμναστήριο και δε χρειάζεται να χαλάτε ενέργεια στο θερμοσίφωνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις