Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. 

Η ερώτηση είναι Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι;  Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί;

ευχαριστώ

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι όντως, πλέον αρκετές εταιρείες βάζουν το διάλειμμα μέσα στο ωράριο.

Επεξ/σία από Arwindan
Δημοσ.

Φυσικά, αν δεχτείς το 8.5ωρο, μην περιμένεις οτι θα κάθεσαι μισή ώρα. Σίγουρα θα την δουλεύεις. Οπότε πες δεν θέλω διάλλειμα, αλλά 8ωρο ☺️

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, savvas81 είπε

Καλημέρα σας,

με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. 

Η ερώτηση είναι Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι;  Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί;

ευχαριστώ

Στον χρόνο αυτόν υπολογίζεις και τις 2 επιπλέον απλήρωτες ώρες του νόμου Χατζηδάκη που θα στις δώσουν κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον με την μορφή άδειας για να πας π.χ. στο χωριό να μαζέψεις τις ελιές.

Αν τώρα εσύ δεν έχεις χωριό ή ελιές, οκ, ας πρόσεχες. :P

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 4
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Sorath είπε

Φυσικά, αν δεχτείς το 8.5ωρο, μην περιμένεις οτι θα κάθεσαι μισή ώρα. Σίγουρα θα την δουλεύεις. Οπότε πες δεν θέλω διάλλειμα, αλλά 8ωρο ☺️

Πόσο μεγάλη αλήθεια

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, savvas81 είπε

Καλημέρα σας,

ευχαριστώ

Ειχα περάσει συνέντευξη απο νέα μεγάλη ελληνική τράπεζα, ενος μεγάλου ομίλου , και ήθελαν να πάω με την ίδια μισθοδοσία που είχα και ήθελαν να "σηκώσω τα μανίκια όπως όλοι" και να κάθομαι παραπάνω ώρες (αδιευκρίνιστες)  για να βγεί το development. Οποτε μην σε παραξευνευει, υπάρχουν και χειρότερα.

Η μισή ώρα ναι είναι διάλλειμμα  και θέλουν να είναι καλυμμενοι 'νομικά' σε περίπτωση ελέγχου , για να μην φανεί ως "υπερεργασία" . Γιατι κανονικά μετα θα σου πουν κάτσε 10ώρο, γιατι μπορουν να σε δικαιολογήσουν ως υπερεργασία και να μην σε δικαιολογήσουν με 'υπερωρίες'

Δημοσ.

Οι 8,5 ωρες υπερβαίνουν το νόμιμο ωράριο. 

Οπως θα δεις και στη σελίδα της επιθεώρησης εργασίας, το ωράριο εργασίας ειναι συγκεκριμένο. Λιγοτερο μπορει να ειναι (πχ οι τραπεζουπάλληλοι αν θυμάμαι καλά έχουν 7,5 ωρο) βάσει συλλογικης (υποθέτω) σύμβασης.

Λογικά συμπεριλαμβάνουν και το διάλλειμμα. Σε κάθε περιπτωση σου δηλωνουν έμεσσα οτι θέλουν να εργάζεσαι παραπάνω ωρες. Οπότε ειναι δικό σου θέμα πλέον πως θα το χειριστείς.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

πλεον οι εταιρίες σου λένε οτι θα δουλεύεις 9.00 -17.30

Υπολογίζουν μέσα και το φαγητό σου το μεσημέρι, και τα τσιγάρα που θα κάνεις μέσα στο 8ωρο(αν κανεις)

Είναι το καινούριο τρεντ.

Πες τους αν γίνεται να δουλευεις remotely.

Δημοσ.

Στο 8ωρο υπάρχει ήδη ένα 20λεπτο break. Το οποίο με το μισάωρο γίνεται 50λεπτο. Εμένα προσωπικά με έχει βολέψει γιατι αυτή την ώρα κάνω γυμναστικη και προλαβαίνω και να μαγειρέψω κ όλας (αλλα το φαγητό το τρώω αφού σχολάσω) . Καταλαβαίνω όμως πως όσοι δεν είναι remote το μόνο που θέλουν είναι να σηκωθούν να φύγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται...

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, pontez2 είπε

Σε κάθε περιπτωση σου δηλωνουν έμεσσα οτι θέλουν να εργάζεσαι παραπάνω ωρες. Οπότε ειναι δικό σου θέμα πλέον πως θα το χειριστείς.

οχι εισαι λαθος

Δουλευα εξωτερικο, 9 με 6, δηλαδη 9 ωρες. 1 ηταν ωρα υποχρεωτικό διαλειμα για φαγητο κλπ. Δεν μπορουσες να πεις αααα εγω δεν θελω διαλειμα και θα φυγω στις 5.

• Like 8
Δημοσ.

Tι remote καλέ; Πηγαίντε στα γραφεία να κάνετε και οικονομία στη θέρμανση στο σπίτι! Και όσοι γυμνάζεστε κάνετε το ντους στο γυμναστήριο και δε χρειάζεται να χαλάτε ενέργεια στο θερμοσίφωνο.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...