Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, greekfragma said:

Το μεγαλύτερο αγκάθι στο remote λύνεται αν ξέρεις να διαχωρίζεις τον επαγγελματικό χώρο (γραφείο με υπολογιστή λάπτοπ) από τον καναπέ με παντόφλες και πυτζάμα.

Δουλεύεις κανονικά τα ωράριά σου remotely και με το που σχολάσεις σηκώνεσαι και απομακρύνεσαι από εκείνο το σημείο. Πας να μαγειρέψεις, έξω για βόλτα, γυμναστική και γενικά ΑΦΗΝΕΙΣ το προσωπικό/επαγγελματικό υβριδικό σου χώρο και κοινωνικοποιείσαι. Κλείνεις υπολογιστές λάπτοπ, σταματάς να απαντάς κλήσεις από τη δουλειά και αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

τα παραπάνω τα συνειδητοποίησα μετά από λίγους μήνες remote work από το σπίτι, και πήρε αρκετή προσπάθεια να κάνω τον διαχωρισμό και να καταφέρω να οργανώσω μια διαφορετική καθημερινότητα που οι ώρες δουλειάς δε πρέπει να μπερδεύονται με τις υπόλοιπες ώρες προσωπικού χρόνου όντας στο ίδιο περιβάλλον/χώρο.

Αντιλαμβάνομαι πως για αρκετούς ανθρώπους αυτό είναι σημαντικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ωστόσο δεν είναι πάντα απολύτως εφικτό. Ειδικά άνθρωποι με οικογένεια και όχι μεγάλο σπίτι, είναι δύσκολο να βρουν χώρο αυστηρά για ένα (έστω μικρό) γραφείο.

• Like 3
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, DrFreeman said:

Αντιλαμβάνομαι πως για αρκετούς ανθρώπους αυτό είναι σημαντικό και σε ψυχολογικό επίπεδο. Ωστόσο δεν είναι πάντα απολύτως εφικτό. Ειδικά άνθρωποι με οικογένεια και όχι μεγάλο σπίτι, είναι δύσκολο να βρουν χώρο αυστηρά για ένα (έστω μικρό) γραφείο.

όπως έγραψα είναι θέμα διαχωρισμού και οργάνωσης στο μυαλό αρχικά και μετέπειτα στις συνθήκες.

είτε μένεις μόνος σε ένα σπίτι είτε μαζί με άλλους, μπορείς να βρεις τα όρια μεταξύ δουλειάς και προσωπικού χώρου που φιλοξενεί την εργασία, και να τα διαχωρίσεις. είναι ξεκάθαρα θέμα θέλησης και εύρεσης των ορίων αλλά και τον τρόπων να κινείσαι στο υβριδικό αυτό μοντέλο.

• Like 1
Δημοσ.
20 minutes ago, greekfragma said:

όπως έγραψα είναι θέμα διαχωρισμού και οργάνωσης στο μυαλό αρχικά και μετέπειτα στις συνθήκες.

είτε μένεις μόνος σε ένα σπίτι είτε μαζί με άλλους, μπορείς να βρεις τα όρια μεταξύ δουλειάς και προσωπικού χώρου που φιλοξενεί την εργασία, και να τα διαχωρίσεις. είναι ξεκάθαρα θέμα θέλησης και εύρεσης των ορίων αλλά και τον τρόπων να κινείσαι στο υβριδικό αυτό μοντέλο.

Συμφωνώ σε αυτά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Έχουν αλλάξει πολλά στα ωράρια σίγουρα... και αυτό φαίνεται στην Εθνική οδό, παλιά είχε κίνηση το πρωί κλασικά

Και τώρα έχει. Ειδικά στο τμήμα του Κηφισού (τουλάχιστον στις 07.10πμ που βρίσκομαι εγώ στο σημείο, κάθε μέρα). 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Και τώρα έχει. Ειδικά στο τμήμα του Κηφισού (τουλάχιστον στις 07.10πμ που βρίσκομαι εγώ στο σημείο, κάθε μέρα). 

Και μέρα αργίας; Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Δευτέρα με κλειστά τα μαγαζιά 10χλμ πριν την Αττική οδό είχε μποτιλιάρισμα μπήκα Αττική οδό άδεια και η Κατεχάκη επίσης όλα καλά, την Τετάρτη πολύ χειρότερα ακόμα και στην Αττική οδό τσούλαγες οριακά.... Απλά έχω μείνει 2-3 χρόνια πίσω που ήμουν καθημερινά σε αυτούς τους δρόμους και τώρα πλέον έχουν αλλάξει πολλά προς το χειρότερο. Αυτό που παρατήρησα είναι υπερβολικά πολλά Ι.Χ. με σκάρες και σκάλα από πάνω..έχουν γίνει όλοι μαστόρια, (Μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα πεινάσεις πιάστηνε είναι η φάση).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Klausx είπε

Και μέρα αργίας; Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται

Με το "τώρα" εννοούσα "τις καθημερινές, αυτή την περίοδο". 

Τη διαδρομή την κάνω πια, σε καθημερινή βάση (περνώντας δηλαδή, από το τμήμα των ΚΤΕΛ Κηφισού έως και την έξοδο της Νέας Χαλκηδόνας). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, JakeKaufman είπε

Προτιμώ να περνάω 30 λεπτά την ημέρα στο αυτοκίνητο (επέλεξα συνειδητά εταιρία που είναι κοντά στο σπίτι μου)

δεν το θεωρώ και τόσο χαμένο χρόνο. Το πρωί το περνάω με την κόρη μου (το σχολείο της είναι δίπλα σου γραφείο). Το απόγευμα αποφορτίζομαι για 15 λεπτά μέχρι να γυρίσω στην οικογένεια μου.

στο γραφείο θα μπορέσω να μιλήσω face to face τόσο με τους υφιστάμενους μου, στους οποίους θα εξηγήσω καλύτερα τι θέλω από κοντά, αλλά και θα «πιάσω» τα vibes σχετικά με το πώς πάει ψυχολογικά η ομάδα, όσο και με τον προϊστάμενο μου ο οποίος με κρίνει για την απόδοση της δουλειάς μου αλλά και για το πώς επικοινωνώ εν μέσω ομάδας.

Όταν γυρίσω σπίτι και δω τον χώρο μου ξέρω ότι εκεί μένω, εκεί παίζω με τα παιδιά μου, εκεί περνάω χρόνο με την γυναίκα μου και τον εαυτό μου. Αφήνω τα του γραφείου πίσω μου μέχρι την επόμενη.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιους τους βολεύει το remote (δουλειά με παντόφλες, κάπνισμα όποτε θέλουν, όχι commute κλπ) αλλά για εμένα οδηγει σε κοινωνική και επαγγελματική απομόνωση

Οκ, είσαι από τους 'τυχερούς' που είχες την επιλογή να είσαι σε δουλειά που θέλεις και το commute είναι επιπέδου που δε θες να κλαις με λιγμούς πρωί - μεσημέρι - βράδυ και έχεις χρόνο να περάσεις με την οικογένειά σου είτε σπίτι είτε όπως είπες να πας τη κόρη σου σχολείο.

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως λένε και άλλοι συνφορουμήτες, η  κόλαση του Κηφισού είτε άνοδο είτε κάθοδο είναι ένα πραγματικό βασανιστήριο, υπάρχουν μέρες που μπορεί να θες μέχρι και 4 ώρες commute. 

Σίγουρα είναι  θέμα να βολεύει και το καθένα να μπορεί να εργαστεί από το σπίτι, προσωπικά εμένα (hybrid) και σχεδόν όποιον έχω στο κύκλο μου που είναι remote, δε μας απασχόλησε ποτέ ο διαχωρισμός γραφείο - δουλειά - σπίτι,  απότι φαίνεται είναι στον άνθρωπο και το τι θέλει ο καθένας.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 26/10/2022 στις 10:52 ΠΜ, savvas81 είπε

Καλημέρα σας,

με κάλεσαν από το HR από μια μεγάλη σχετικά εταιρία (όχι κανένα μαγαζάκι) να μου προσφέρουν μια θέση.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως μίλησαν για 5ήμερη εργασία * 8,5 ώρες την ημέρα. 

Η ερώτηση είναι Μπορεί να ζητάνε κάτι τέτοιο και πόσο νόμιμο είναι;  Τι έγινε το 40ωρο; Υπάρχει κάποιος νόμος για 5 * 8 ώρες ή απλά το είχαμε φανταστεί;

ευχαριστώ

Το παρακάτω είναι άρθρο από σημερινή εφημερίδα, θυμάμαι πρόσφατα σχόλια που είχα κάνει σχετικά με την αλαζονεία αρκετών που υποστήριζαν το WFH. Το παρακάτω άρθρο περιγράφει τις αλλαγές που γίνονται στους εργασιακούς χώρους, και φυσικά θα δούμε και στην Ελλάδα, το συμπέρασμα είναι πάρε την δουλειά διότι δεν ξέρεις εάν στο μέλλον θα έχεις πολλές ευκαιρίες .

Μετά τη «Μεγάλη Παραίτηση» της πανδημίας, η τάση της εποχής στους χώρους εργασίας είναι αναμφισβήτητα η «Σιωπηλή Παραίτηση», όπου οι εργαζόμενοι απλά κάνουν το ελάχιστο απαιτητό και αρνούνται να προσπαθήσουν παραπάνω.

Η τάση αυτή ουσιαστικά ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα του Business Insider, στο οποίο η δημοσιογράφος Aki Ito περιέγραψε την περίπτωση ενός εργαζόμενου, με το ψευδώνυμο Justin. Ο Justin, όπως έγραφε το δημοσίευμα του Μαρτίου, που δούλευε στο τμήμα προσωπικού μιας εταιρείας, άρχισε σταδιακά να μειώνει τις ώρες που αφιέρωνε στη δουλειά του, χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες συνέπειες. Τελικά, δούλευε 30 ώρες την εβδομάδα.

Το δημοσίευμα ενέπνευσε ένα ολόκληρο κίνημα, το οποίο γιγαντώθηκε πρώτα στο TikTok και στη συνέχεια σε χώρους εργασίας στις ΗΠΑ και αλλού. Εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο συνειδητοποίησαν ότι θέλουν να δουλεύουν για να ζουν και όχι να ζουν για να  δουλεύουν, για αυτό και άρχισαν να περιορίζουν την προσπάθεια που κάνουν στη δουλειά τους, αρνούμενοι να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Όμως, σε ένα νέο ρεπορτάζ της, η Ito ήρθε και πάλι σε επαφή με τον Justin, έξι μήνες μετά από εκείνη την πρώτη συνέντευξη. Και όπως διαπίστωσε, η οπτική του έχει αλλάξει.

Μερικοί από τους συναδέλφους του απολύθηκαν και έτσι ο Justin άρχισε να φοβάται ότι θα είναι ο επόμενος, καθώς η απειλή της ύφεσης οδηγεί τις επιχειρήσεις να μειώσουν το προσωπικό τους. Όπως έγραψε η δημοσιογράφος, «Σήμερα, ο Justin, ο αρχηγός της Σιωπηλής Παραίτησης, έχει επιστρέψει στο να τα δίνει όλα στη δουλειά. Δουλεύει 50 ώρες την εβδομάδα».

Η στροφή του Justin μαρτυρά, πιθανότατα, μία ευρύτερη τάση στην αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ και αλλού, καθώς οι προβλέψεις για ύφεση αλλάζουν το κλίμα. Υπό την απειλή των απολύσεων, οι επιχειρήσεις έχουν πλέον το χέρι στα πάντα: Από τους μισθούς έως την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο.

moneyreview.gr 

Δημοσ.
Στις 26/10/2022 στις 4:00 ΜΜ, Dantε είπε

Εχω την εντυπωση πως στο 8ωρο ειναι υποχρεωτικα μεσα και το διαλλειμμα. Δηλαδη δεν εχει λογικη το 8,5 ωρες για μιση ωρα διαλλειμμα και να μη θεωρειται ως υπερεργασια, αφου ειναι 8 ωρες (συμπεριλαμβανομενου το διαλλειμμα) συν ενα μισαωρο.

Οπως και να χει το θεωρω χαζο για πολλους λογους.Λες και αν πιστευω οτι μου τρωνε τα διαλλειμματα δε θα κατσω να κωλοβαρησω στο pc κανα 20λεπτο. Απλα σε καθυστερουν να πας σπιτι σου στο τελος της ημερας.

Εαν δεν αναφερεται κατι ξεχωριστο στη συμβαση το διαλειμα οντως ειναι ΜΕΣΑ στο 8ωρο. Πλεον εδω και χρονια ομως μπορει ο εργοδοτης με νεα συμβαση που θα υπογραψεις ( και φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος να υπογραψεις) μπορει να βγαλει το διαλειμα ΕΚΤΟΣ 8ωρου.

Στις 26/10/2022 στις 4:57 ΜΜ, savvas81 είπε

Καταρχάς σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Αν όντως εννοούσε πως το μισάωρο είναι διάλλειμα, θεωρώ ότι θα μου το ξεκαθάριζε στο τηλέφωνο. Όταν μου είπε ξερά 8,5 ώρες και άκουσε τη παύση μου, συνέχισε λέγοντας "...είναι πενθήμερη εργασία".  (αυτό έλλειπε) 

Πιστεύω ότι είναι κάποιο είδος "τρικ". Οι 8,5 ώρες εύκολα γίνονται 9 ή και παραπάνω. Το θεωρώ απαράδεκτο και τους απέρριψα επιτόπου. 

Βέβαια το να τους απορρίψω είναι και κάτι που μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, αν μιλήσουν με κάποιον άλλο που είναι π.χ. 2 χρόνια άνεργος δεν νομίζω να γινότανε το ίδιο...

8,5 γιατι στη συμβαση που θα σου δωσει θα εχει βγαλει το διαλειμα ΕΚΤΟΣ 8ωρου.

Στις 26/10/2022 στις 5:20 ΜΜ, Dinos1973 είπε

Κολλάτε στο 8 η 8:30 η 9, λάθος το σημαντικό είναι τα χρήματα τίποτα άλλο!

Το τι ειναι σημαντικο για εσενα ειναι δικο σου θεμα.

Δημοσ.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Justin είναι pussy και δουλοπρεπής, και αντί να ψάχνει για άλλες δουλειές με το που είδε κόσμο να απολύεται, ώστε να τσιμπήσει αποζημίωση και να είναι έτοιμος να πάει αλλού να δουλεύει τις 30 ώρες (που βιολογικά είναι ήδη πολλές), προτίμησε την επιλογή του να δουλεύει 50 και να δώσει τον μισθό του σε κάποιο νοσοκομείο μελλοντικά. Το συμπέρασμα είναι, μην είσαι δουλοπρεπής.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 26/10/2022 στις 5:51 ΜΜ, apostolosapok είπε

Το μισάωρο διάλειμμα για οκτάωρη εργασία είναι υποχρεωτικό και είναι στην δικαιοδοσία του εργοδότη αν θα είναι εντός ή εκτός του οκταώρου.

Είχε βγει η Αχτσιόγλου επί Σύριζα και είχε ανακοινώσει ότι από αύριο θα περνούσε νομοσχέδιο για να είναι υποχρεωτικά εντός του οκταώρου αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο δεν πέρασε ποτέ το νομοσχέδιο και θάφτηκε η είδηση.

Ειναι υποχρεωτικα εντος 8ωρου ετσι και αλλιως εαν δεν αναφερεται κατι αλλο στη συμβαση.Στην δικαιοδοσια του εργοδοτη ειναι. Οπως επισης και δικαιωμα του υποψιφιου/εργαζομενου να μην υπογραψει.

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Εαν δεν αναφερεται κατι ξεχωριστο στη συμβαση το διαλειμα οντως ειναι ΜΕΣΑ στο 8ωρο. Πλεον εδω και χρονια ομως μπορει ο εργοδοτης με νεα συμβαση που θα υπογραψεις ( και φυσικα δεν εισαι υποχρεωμενος να υπογραψεις) μπορει να βγαλει το διαλειμα ΕΚΤΟΣ 8ωρου.

8,5 γιατι στη συμβαση που θα σου δωσει θα εχει βγαλει το διαλειμα ΕΚΤΟΣ 8ωρου.

Το τι ειναι σημαντικο για εσενα ειναι δικο σου 

49 λεπτά πριν, randomcat είπε

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Justin είναι pussy και δουλοπρεπής, και αντί να ψάχνει για άλλες δουλειές με το που είδε κόσμο να απολύεται, ώστε να τσιμπήσει αποζημίωση και να είναι έτοιμος να πάει αλλού να δουλεύει τις 30 ώρες (που βιολογικά είναι ήδη πολλές), προτίμησε την επιλογή του να δουλεύει 50 και να δώσει τον μισθό του σε κάποιο νοσοκομείο μελλοντικά. Το συμπέρασμα είναι, μην είσαι δουλοπρεπής.

Το θέμα είναι ότι νομίζετε ότι είστε αναντικατάστατοι…….. νομίζετε, να ήξερες πόσοι μη-δουλοπρεπής είναι άνεργοι και μετά από χρόνια ανεργίας κάνουν δουλειές που παλιότερα δεν θα έκαναν. Και πόσοι κατά την άποψη σου «δουλοπρεπής» κονομάνε σαν στελέχη χωρίς να έχουν γράψει ούτε 6μηνο ανεργίας…. Α και τέλος τις «καλές» δουλειές δεν τις βρίσκεις ψάχνοντας, εάν είστε καλός σε αυτό που κάνετε σε βρίσκουν αυτές.

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Confused 1
Δημοσ.

Το αφεντικο και το κάθε αφεντικό έχει το δικαίωμα να σου ζητήσει να κάτσεις και 1 και 3 και 8 ώρες παραπάνω από αυτές που έχετε συμφωνήσει πόσο μάλλον όταν στις δηλώνει 

ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙΣ ΕΣΎ ΕΊΝΑΙ ΞΕΚΆΘΑΡΑ ΔΙΚΙΆ ΣΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ

Γενικά για κάθε απελπισμένο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και θα έρθει για μισή τυρόπιτα πάντα υπάρχει ένα βολεμενος επαναστάτης πιστολερο

Εκεί που θέλω να καταλήξω ότι η αγοράς εργασίας αυτό ρυθμίζεται έστω και ρυθμούς χελώνας βλέπε τουρισμο

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό όμως, το πρόβλημα είναι να σου λένε 8,5 και να σε δηλώνουν 8 ώρες... Εκεί πέφτει η αρπαχτή το βαφτίζουν καθαριότητες για τους εργάτες και ταμείο για τους πωλητες

Δημοσ.

Διαβάζω σχόλια και με πολλά δεν συμφωνώ. Εξηγούμαι:

Η εργασία πρέπει να είναι μια δραστηριότητα που μας βελτιώνει και μας καλυτερεύει την ζωή. Ειδικά οι νέοι άνθρωποι οφείλουμε να "επενδύουμε" στην βελτίωση μας ώστε να εξελιχτούμε επαγγελματικά και να κατακτήσουμε αυτά που επιθυμούμε. 

Οταν λειτουργούμε αμυντικά δηλ. να απασχοληθούμε όσο γίνεται λιγότερες ώρες τότε χάνουμε την ουσία της παραγωγικότητας που ωφελεί κυρίως εμάς. 

Για εμένα δεν τίθεται καν το ερώτημα αν το ωράριο μου είναι 8 ή 8,5 ώρες ή ακόμη και 9-10. Το ερώτημα είναι τι μαθαίνω μέσα σ΄' αυτό το ωράριο και πως με αποζημιώνει η εταιρεία για αυτό που παράγω. Αν αναγνωρίζει την προσφορά μου και με έχει ικανοποιημένο μισθολογικά τότε είμαι ευχαριστημένος και με την εταιρεία. Μου έτυχε εταιρεία που ΔΕΝ αναγνώριζε οικονομικά την προσφορά μου και ΔΕΝ σταμάτησα ούτε λεπτό να δουλεύω όπως και πριν συνειδητοποιήσω ότι δεν θα με αμείψουν όπως έπρεπε. Ο λόγος ήταν ότι ΔΟΥΛΕΥΩ για εμένα και όχι για την εταιρεία που είμαι. Σε δύο μήνες από τότε που είδα την στάση τους έφυγα προς άλλη εταιρεία η οποία μου πλήρωσε αυτά που έμαθα στην προηγούμενη και η παλιά εταιρεία μου απλά έχασε διότι στη θέση μου γύρισε πίσω παίρνοντας έναν άλλο που θα ξεκινούσε από την αρχή με ότι σημαίνει αυτό.

Με απλά λόγια οι εταιρείες στις οποίες δουλεύουμε είναι τα σκαλοπάτια για να ανέβουμε. Αν είναι σταθερά και μας εξελίσσουν τότε εμείς κερδίζουμε διότι όταν φύγουμε την γνώση και την εμπειρία θα την πάρουμε μαζί μας. Αρα οι ώρες που αφιερώνουμε στη δουλειά ΔΕΝ είναι προς την εταιρεία αλλά προς τον εαυτό μας. Πληρωνόμαστε όχι για τις ώρες που αφιερώνουμε αλλά για το έργο που αφήνουμε πίσω μας αυτές τις ώρες. Λεπτή η διαφορά αλλά στο μυαλό μου είναι ξεκάθαρη. Εμείς αποκτάμε γνώση και εμπειρία και η εταιρεία παίρνει το έργο και για αυτό μας αμείβει.

Μένουμε σε μια εταιρεία όταν συνεχίζουμε να αποκτάμε γνώσεις, εμπειρία και αμειβόμαστε δίκαια για το έργο που παράγουμε. Αλλιώς φεύγουμε και πάμε σε άλλο μετερίζι. 

Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν αν είσαι τυχερός και κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει και επιδιώκεις μέσα από αυτήν να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία. Σ' αντίθετη περίπτωση κάνεις καταναγκαστικά έργα και πράγματι πρέπει να μετράς με το σταγονόμετρο τις ώρες που δουλεύεις και να μετράς την κάθε δεκάρα που σου δίνουν.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Το θέμα είναι ότι νομίζετε ότι είστε αναντικατάστατοι…….. νομίζετε, να ήξερες πόσοι μη-δουλοπρεπής είναι άνεργοι και μετά από χρόνια ανεργίας κάνουν δουλειές που παλιότερα δεν θα έκαναν. Και πόσοι κατά την άποψη σου «δουλοπρεπής» κονομάνε σαν στελέχη χωρίς να έχουν γράψει ούτε 6μηνο ανεργίας…. Α και τέλος τις «καλές» δουλειές δεν τις βρίσκεις ψάχνοντας, εάν είστε καλός σε αυτό που κάνετε σε βρίσκουν αυτές.

Το θέμα είναι ότι νομίζετε (?) ότι οι επιχειρήσεις είναι αναντικατάστατες, ειδικά εκείνες που παίζουν από βασικό μισθό μέχρι και λίγο παραπάνω. Να ήξερες πόσοι κάνουν job hopping για πλάκα αν ασκηθεί κάποια πίεση στη δουλειά. Τουλάχιστον εκείνοι που σέβονται τον εαυτό τους.

Αναφορά σε κείμενο

Οταν λειτουργούμε αμυντικά δηλ. να απασχοληθούμε όσο γίνεται λιγότερες ώρες τότε χάνουμε την ουσία της παραγωγικότητας που ωφελεί κυρίως εμάς.

Δεν μπορείς να απασχοληθείς λιγότερες ώρες από αυτές που έχεις υπογράψει, γι' αυτό και λέγεται "πλήρης απασχόληση". Η λέξη που ήθελες να χρησιμοποιήσεις είναι "να εργαστούμε". Εάν εσύ πιστεύεις ότι σε ωφελεί να εργάζεσαι 8 ώρες την ημέρα, από βιολογικής άποψης, δικαίωμά σου, αν και το ότι μπορεί να σε ωφελεί κάτι τέτοιο δεν στηρίζεται από καμία έρευνα. Αν πάλι κυνηγάς το οικονομικό όφελος και αγνοείς τη βιολογία, να ξέρεις ότι και αυτή μπορεί να μεταφραστεί σε οικονομικούς όρους (δηλ. πόσα χρήματα θα σκάσεις σε εξετάσεις και ιατρούς).

Αναφορά σε κείμενο

Για εμένα δεν τίθεται καν το ερώτημα αν το ωράριο μου είναι 8 ή 8,5 ώρες ή ακόμη και 9-10.

Καλό είναι να μην προτείνεις κάτι τέτοιο και σε άλλους. Εάν εσύ δεν σέβεσαι καθόλου την υγεία σου, δεκτό.

Επεξ/σία από randomcat
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...