Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρεθηκα και εγω σε ρηξη με την ιδιοκτητρια του σπιτιου που νοικιαζω,ενα χρονο μετα .

Ο λογος,οτι δε θελει να εχω τα σκυλια μεσα στο σπιτι,γιατι το σπιτι θα μυριζει.

Μιλαμε για μια 80χρονη ξεροκεφαλη,με την οποια εχω συζητησει ξανα το θεμα και  ειχαμε συμφωνησει.

Εχθες μπηκε να ελεγξει την κατασταση του σπιτιου,ειδε το ενα σκυλι στον καναπε και τελειωσε εκει καθε πιθανοτητα λογικης συζητησης,μας ειπε οτι θα φερει την αστυνομια για βγαλουμε τα σκυλια εξω,οτι δε δεχεται να τα εχουμε μεσα και φυσικα οτι δεν υπαρχει περιπτωση ανανεωσης.
Δυστυχως εγω ελειπα,οποτε πηρε φορα και ελεγε ιστοριες στην κοπελα μου.

Αφου ειπα τον πονο μου,προχωραμε στην ερωτηση.

Εχοντας αποδεχθει το μισθωτηριο,αλλα χωρις να εχω υπογραψει συμβολαιο,ειμαι καλυμενος για την τριετια;

Επεξ/σία από StamTheMan
Δημοσ.

Μόνο δικηγόρος θα στο απαντήσει σίγουρα, αλλά λογικά είσαι καλυμμένος - η ύπαρξη της δήλωσης μίσθωσης, και το γεγονός ότι παίρνει τα χρήματά σας και σας αφήνει να χρησιμοποιείτε το σπίτι της εδώ και ένα χρόνο, είναι μάλλον πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι έχετε μεταξύ σας προφορική συμφωνία μίσθωσης (με ελάχιστη διάρκεια την τριετία).

Επίσης το δικαίωμά σου να έχεις ζώα συντροφιάς αν δεν κάνω λάθος προστατεύεται νομικά, και δεδομένου ότι δεν έχεις υπογράψει κανέναν όρο που να τα απαγορεύει, δε νομίζω να μπορεί να σας κάνει τίποτα απολύτως.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Βρεθηκα και εγω σε ρηξη με την ιδιοκτητρια του σπιτιου που νοικιαζω,ενα χρονο μετα .

Μιλαμε για μια 80χρονη ξεροκεφαλη,με την οποια εχω συζητησει ξανα το θεμα και  ειχαμε συμφωνησει.

Εχθες μπηκε να ελεγξει την κατασταση του σπιτιου,ειδε το ενα σκυλι στον καναπε και τελειωσε εκει καθε πιθανοτητα λογικης συζητησης,μας ειπε οτι θα φερει την αστυνομια για βγαλουμε τα σκυλια εξω,οτι δε δεχεται να τα εχουμε μεσα και φυσικα οτι δεν υπαρχει περιπτωση ανανεωσης.

Εχοντας αποδεχθει το μισθωτηριο,αλλα χωρις να εχω υπογραψει συμβολαιο,ειμαι καλυμενος για την τριετια;

Για να ακριβολογούμε αυτό που αποδέχτηκες μέσω taxis δεν είναι μισθωτήριο, είναι δήλωση μίσθωσης, και μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό της μίσθωσης.

Τώρα αν η μίσθωση που περιγράφει είναι δηλωμένη ως αστική (δλδ κατοικίας), τότε φυσικά και η ελάχιστη διάρκεια είναι 3 έτη. Υπόψιν όμως το μόνο που σημαίνει αυτό είναι ότι δεν μπορεί να σε διώξει αν λήξει η μίσθωση πριν την τριετία, για άλλους λόγους φυσικά και μπορεί, πχ αν δεν πληρώνεις στην ώρα σου ή αν δεν τηρείς τους συμφωνημένους όρους (μπορεί να έχει όρους στις παρατηρήσεις της δήλωσης μίσθωσης).

Και φυσικά εφόσον λήξει ο συμφωνημένος χρόνος της μίσθωσης ξεχνάς παροχές όπως πχ επίδομα ενοικίου που προϋποθέτει ενεργή μίσθωση.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Καλυτερα να ρωτησεις δικηγόρο. 

Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι η δήλωση στο taxisnet αφορά την εφορία και όχι τους μεταξύ σας όρους. 

Έχετε γράψει στα σχόλια στο taxis ότι οι όροι είναι σύμφωνοι με το συμφωνητικό που υπογράψαμε από την τάδε ημερομηνία; 

Και μια ερώτηση άσχετη περισσότερο από περιέργεια. Ο καναπές αυτός που είχε ανέβει ο σκυλος, ήταν δικός της, δηλαδή ήταν επιπλωμενο; Μου κάνει εντύπωση πως νευρίασε επειδή είδε το σκυλί εκεί εφόσον είχατε συμφωνήσει. 

Δημοσ.

Το μισθωτήριο στο ταξις είναι για φορολογικούς λογους. Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ μερών καθώς και οι όροι που διέπουν την μεταξύ τους σχέση προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, marmagia είπε

Το μισθωτήριο στο ταξις είναι για φορολογικούς λογους. Οποιαδήποτε διαφορά μεταξύ μερών καθώς και οι όροι που διέπουν την μεταξύ τους σχέση προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό 

Το οποίο (δεύτερο), εφόσον δεν υπάρχει, λαμβάνει ισχύ το πρώτο (και οι αναγραφόμενες παρατηρήσεις - σχόλια). Έτυχε και ρώτησα πρόσφατα και εγώ τον δικηγόρο μου, το ίδιο ακριβώς πράγμα, για αυτό και απαντώ εδώ.

Εφόσον είναι το αρχικό μισθωτήριο πατριώτη, μια χαρά καλυμμένος είσαι. 

Οικογενειακές ιστορίες, S05, E16. 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ.

Εμείς είχαμε μια παρόμοια περίπτωση. Οι γονείς μου (ιδιοκτήτες) θα νοίκιαζαν μια νεόδμητη μεζονέτα σε ένα ζευγάρι. Στην αγγελία ενοικίασης καθώς και στο συμβόλαιο έγραφαν ότι απαγορεύονται τα ζώα. Οι ενοικιαστές λοιπόν, αφού μας είχαν δώσει προκαταβολή ένα ενοίκιο και υπέγραψαν το συμβόλαιο στη μεσίτρια, μια μέρα μετά μας ανακοίνωσαν ότι έχουν μια γάτα! Φυσικά το συμβόλαιο ακυρώθηκε (το έσκισε η μεσίτρια μπροστά τους, δεν είχε περαστεί τίποτα στο ταξις) και τους επέστρεψε την προκαταβολή. 

Τώρα στο θέμα, εφόσον δεν προβλεπόταν με συμφωνητικό ή έστω σαν παρατήρηση στο ηλεκτρονικό στο ταξις, ότι απαγορεύονται τα ζώα, τότε σίγουρα δεν μπορεί να σας διώξει και ναι, η ηλεκτρονική δήλωση στο ταξις είναι το "μισθωτήριο" εφόσον δεν υπάρχει άλλο.

Και για όσους γκρινιάξουν για αυτό τον όρο, έχω ως παράδειγμα το σπίτι φίλης που μια ζωή είχαν σκυλιά (2) και είναι φαγωμένοι οι καναπέδες, τα τραπεζάκια, γδαρμένες οι πόρτες όλες και άλλα που δεν θέλω να αναφέρω. Φυσικά όλα τα σκυλιά δεν κάνουν τα ίδια, αλλά εφόσον ο άλλος νοικιάζει την περιουσία του, δεν μπορεί να ξέρει τι είδους σκυλιά ή άλλα ζώα θα μπουν σε αυτή. 

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Να σε βγάλει έξω άμεσα δε γίνεται ακόμα και φθορές να έχει το σπίτι. Θα πρέπει να πάει δικαστικά και να αποδείξει και να δεχτεί ο δικαστής οτι πήρες διαμέρισμα σε καλή κατάσταση και το έχεις κάνει τσαντήρι.

Είσαι καλυμμένος με το αρχικό συμβόλαιο στο taxis για 3ετία από την έναρξη εφόσον πληρώνεις στην ώρα σου.

Αν το σπίτι το παρέλαβες επιπλωμένο, καλό είναι να φροντίσεις από τη δικιά σου μεριά να το παραδώσεις όπως το βρήκες. δηλαδή χωρίς φθορές στα πράγματα που ήταν ήδη μέσα.

Αν δηλαδή έχει δικό της καναπέ και ο σκύλος αράζει πάνω, μάλλον δικαιολογημένα έγινε έξω φρενών.

Θα σου πρότεινα να την ξανακαλέσεις μια μέρα για ένα καφέ και αφού θα έχεις ρίξει αδιάβροχα καλύμματα σε καναπέδες κρεβάτια και γενικά ότι προστασία μπορεί να γίνει στα υπάρχοντά της.

Εφόσον δηλαδή δε μπορεί να σε κουνήσει, τουλάχιστον εσύ δείξε καλή θέληση μέχρι να φύγει η 3ετία να μην έχετε κακές σχέσεις και οτι θα είσαι τυπικός στη χρήση του μισθίου.

Δημοσ.
Spoiler

Σε πολλά σπίτια λένε "απαγορεύονται κατοικίδια" αλλά εγώ πρόσφατα που έψαχνα σπίτι, όταν τους έλεγα ότι έχω γάτα, μου έλεγαν ότι ο όρος μπαίνει κυρίως για σκύλους και μετά μου έλεγαν κάτι ιστορίες τρέλας, σε φάση, έτρωγαν τους τοίχους, έκαναν την ανάγκη τους στα σανίδια και πότιζαν και άλλες τέτοιες ιστορίες.. Για τη γάτα δεν μου έφερε κανένας αντίρρηση. Βέβαια μπορεί να φταίει και το οτι με θεωρούσαν καλό ενοικιαστη (πήγαινα μέσω μεσίτη οπότε ήξεραν τη δουλειά κάνω, ότι θέλω ησυχία, κλπ κλπ)

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, StamTheMan είπε

μας ειπε οτι θα φερει την αστυνομια για βγαλουμε τα σκυλια εξω,

Πραγματικα θα ημουν πολυ περιεργος αν θα ερχοταν η αστυνομια να σου βγαλει το σκυλο εξω... 😬

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mezger είπε

Επίσης το δικαίωμά σου να έχεις ζώα συντροφιάς αν δεν κάνω λάθος προστατεύεται νομικά

Δεν κανεις λαθος,αλλα εδω μιλαμε για εναν εντελως παραλογο ανθρωπο,με τους αλλους που μιλησα οταν ηρθα να δω το σπιτι ηταν ολα καλα,η γρια ελειπε Αυστραλια και ειχαν αναλαβει αυτοι να νοικιασουν το σπιτι.
Τωρα η γρια ειδε τα σκυλια και τη γατα και της γυρισε το μυαλο,αλλα δε μας απασχολει.

6 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Για να ακριβολογούμε αυτό που αποδέχτηκες μέσω taxis δεν είναι μισθωτήριο, είναι δήλωση μίσθωσης, και μια χαρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό της μίσθωσης.

Ευχαριστω!

4 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Εφόσον είναι το αρχικό μισθωτήριο πατριώτη, μια χαρά καλυμμένος είσαι. 

9 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ευχαριστω τρελε μου!

3 ώρες πριν, 1comment είπε

Τώρα στο θέμα, εφόσον δεν προβλεπόταν με συμφωνητικό ή έστω σαν παρατήρηση στο ηλεκτρονικό στο ταξις, ότι απαγορεύονται τα ζώα, τότε σίγουρα δεν μπορεί να σας διώξει και ναι, η ηλεκτρονική δήλωση στο ταξις είναι το "μισθωτήριο" εφόσον δεν υπάρχει άλλο.

Δεν υπαρχει κατι δηλωμενο,αυτοι απλα δεν εχουν ιδεα για το τι ισχυει,νομιζουν οτι εχουν μονο δικαιωματα και εμεις μονο υποχρεωσεις.

1 ώρα πριν, greekfragma είπε

Θα πρέπει να πάει δικαστικά και να αποδείξει και να δεχτεί ο δικαστής οτι πήρες διαμέρισμα σε καλή κατάσταση και το έχεις κάνει τσαντήρι.

Το σπιτι το πηρα αχουρι,εριξα πολλη προσωπικη εργασια και εφερα και μαστορα και βαλαμε κατασκευη με πορτα στην αυλη,γιατι ηταν χυμαδιο,οπως και εγκατεστησα εγω ο ιδιος τεντα και πληρωσαν αυτοι τα υλικα.

Το σκυλι τελικα ηταν στην αυλη,δεμενο ( η μονη φορα που την εδεσα εξω,για το φαινεσθαι ) .

52 λεπτά πριν, 1comment είπε

Κι εγώ το θεώρησα υπερβολή και το είπα στους γονείς μου αλλά ήταν ανένδοτοι. Έλεγαν ότι θα γρατζούναγε τις πόρτες κλπ. Τους καταλαβαίνω γιατί ξέρω πόσο τους στοίχισαν τα σπίτια και πόσα χρόνια τα έφτιαχναν. 

Η γρια θεωρει οτι το σπιτι θα βρωμαει απο τα σκυλια,τα οποια μυριζουν πιο ωραια και απο εμενα.

Ευχαριστω ολους ( σχεδον ) για τις απαντησεις,δεν εχω καποιο αγχος,απλα ηθελα να ξερω για το τυπικο,αν μπορει να επικαλεστει οτι δεν εχουμε υπογραψει συμβολαιο.

Θα προσπαθησω να τη λογικεψω μια αλλη μερα,που θα ειναι στα καλα της,θεωρω οτι μπορω να την κουμανταρω.
Αλλωστε εχουμε ξαναμιλησει για αυτα τα θεματα και ειχε συμφωνησει,απλα τωρα της βαλαν λογια και ηρθε φορτωμενη.

Να σημειωσω οτι τα λεφτα τα θελουν στο χερι,ενω τους ζηταω συνεχεια να μου δωσουν λογαριασμο τραπεζης,αν δω οτι ναυαγουν οι διαπραγματευσεις θα ακολουθησω το δρομο της καταθεσης στο παρακαταθηκων και δανειων.

2 λεπτά πριν, lector είπε

Πραγματικα θα ημουν πολυ περιεργος αν θα ερχοταν η αστυνομια να σου βγαλει το σκυλο εξω... 😬

Το αστειο ειναι οτι εκεινη την ωρα ηρθε ενας φιλος αστυνομικος,οποτε του ειπα να παμε μια βολτα διπλα,να μας πει η γρια τι ακριβως εχει στο μυαλο της.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως πάντα, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ιδιωτικά συμφωνητικά (δηλαδή κανονισμοί πολυκατοικιών) δεν υπερισχύουν του νόμου.

Ο νόμος 4830/2021 προβλέπει τα εξής:

Spoiler

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Άρθρο 15

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.

2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:

(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

(β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.

(γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου του ζώου.

3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους.

4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 3 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Σε κάθε περίπτωση, και ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Ως προς τα ιδιωτικά συμφωνητικά που απαγορεύουν γενικά τα ζώα συντροφιάς, η παράγραφος 3 τα εξηγεί σαφέστα: 

Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους.

Aπλά, οι ιδιοκτήτες βασίζονται στην άγνοια του νόμου (δική τους και των ενοικιαστών).

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Όπως πάντα, οφείλουμε να θυμόμαστε ότι ιδιωτικά συμφωνητικά (δηλαδή κανονισμοί πολυκατοικιών) δεν υπερισχύουν του νόμου.

Ευτυχως,απο εδω μεσα εχω ενημερωθει και εγω και εχω ενημερωσει πολυ κοσμο, κατα καιρους.

Για το θεμα της ελλειψης υπογεγραμμενου συμβολαιου ηθελα να μαθω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Δεν κανεις λαθος,αλλα εδω μιλαμε για εναν εντελως παραλογο ανθρωπο,με τους αλλους που μιλησα οταν ηρθα να δω το σπιτι ηταν ολα καλα,η γρια ελειπε Αυστραλια και ειχαν αναλαβει αυτοι να νοικιασουν το σπιτι.
Τωρα η γρια ειδε τα σκυλια και τη γατα και της γυρισε το μυαλο,αλλα δε μας απασχολει.

Ευχαριστω!

Ευχαριστω τρελε μου!

Δεν υπαρχει κατι δηλωμενο,αυτοι απλα δεν εχουν ιδεα για το τι ισχυει,νομιζουν οτι εχουν μονο δικαιωματα και εμεις μονο υποχρεωσεις.

Το σπιτι το πηρα αχουρι,εριξα πολλη προσωπικη εργασια και εφερα και μαστορα και βαλαμε κατασκευη με πορτα στην αυλη,γιατι ηταν χυμαδιο,οπως και εγκατεστησα εγω ο ιδιος τεντα και πληρωσαν αυτοι τα υλικα.

Το σκυλι τελικα ηταν στην αυλη,δεμενο ( η μονη φορα που την εδεσα εξω,για το φαινεσθαι ) .

Η γρια θεωρει οτι το σπιτι θα βρωμαει απο τα σκυλια,τα οποια μυριζουν πιο ωραια και απο εμενα.

Ευχαριστω ολους ( σχεδον ) για τις απαντησεις,δεν εχω καποιο αγχος,απλα ηθελα να ξερω για το τυπικο,αν μπορει να επικαλεστει οτι δεν εχουμε υπογραψει συμβολαιο.

Θα προσπαθησω να τη λογικεψω μια αλλη μερα,που θα ειναι στα καλα της,θεωρω οτι μπορω να την κουμανταρω.
Αλλωστε εχουμε ξαναμιλησει για αυτα τα θεματα και ειχε συμφωνησει,απλα τωρα της βαλαν λογια και ηρθε φορτωμενη.

Να σημειωσω οτι τα λεφτα τα θελουν στο χερι,ενω τους ζηταω συνεχεια να μου δωσουν λογαριασμο τραπεζης,αν δω οτι ναυαγουν οι διαπραγματευσεις θα ακολουθησω το δρομο της καταθεσης στο παρακαταθηκων και δανειων.

Το αστειο ειναι οτι εκεινη την ωρα ηρθε ενας φιλος αστυνομικος,οποτε του ειπα να παμε μια βολτα διπλα,να μας πει η γρια τι ακριβως εχει στο μυαλο της.

Για το παρακαταθηκων και δανείων αν το αποφασίσεις μην κάνεις κάτι μόνος, ρώτα δικηγόρο, διότι ο άλλος για να τα εισπράξει τα χρήματα από εκεί θέλει μια διαδικασια πρώτα με δικαστικό επιμελητή. 

• Like 1
Δημοσ.

2 ώρες πριν, Snoob είπε

Ο νόμος 4830/2021 προβλέπει τα εξής:

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η’

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Άρθρο 15

Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε κατοικία, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παρ. 2, 3 και 4.

2. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από τουλάχιστον δύο (2) διαμερίσματα, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς εφόσον:

(α) Διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη ή τον ανάδοχό τους ή διαμένουν, δυνάμει ομόφωνης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των ιδιοκτητών, σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, ενδεικτικά στην πυλωτή ή στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον κήπο, και εφόσον τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

(β) Δεν παραμένουν μόνιμα στις βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος.

(γ) Η παραμονή στα διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών διατάξεων περί κοινής ησυχίας.

δ) Εάν πρόκειται για σκύλους ή γάτες, έχουν σημανθεί, καταγραφεί και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού βιβλιαρίου του ζώου.

3. Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους.

4. Στις μονοκατοικίες επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς που έχουν σημανθεί και καταχωρηθεί νομίμως και διατηρούν επικαιροποιημένα στοιχεία στο ΕΜΖΣ, με την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

5. Οι αριθμητικοί περιορισμοί της παρ. 3 ισχύουν μόνο για σκύλους και γάτες. Σε κάθε περίπτωση, και ως προς τα λοιπά ζώα συντροφιάς πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ευζωίας, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Ως προς τα ιδιωτικά συμφωνητικά που απαγορεύουν γενικά τα ζώα συντροφιάς, η παράγραφος 3 τα εξηγεί σαφέστα: 

Δεν δύναται να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 2. Με τον κανονισμό μπορεί να περιορίζεται ο μέγιστος αριθμός των ζώων που επιτρέπονται, μέχρι τα τρία (3) ζώα ανά διαμέρισμα. Αλλαγές στον κανονισμό της πολυκατοικίας όσον αφορά τον μέγιστο αριθμό επιτρεπόμενων ζώων ανά διαμέρισμα ισχύουν αφού παρέλθουν δώδεκα (12) μήνες από την ψήφισή τους.

Aπλά, οι ιδιοκτήτες βασίζονται στην άγνοια του νόμου (δική τους και των ενοικιαστών).

τελειως λαθος

ο νομος σαφεστατα λεει οτι δε μπορει κανονισμος πολυκατοικιας να σου απαγορευσει να εχεις κατοικιδιο. Ο νομος δε λεει πουθενα οτι υπερισχυει του ιδιωτικου συμφωνητικου ενοικιασης κατοικιας. Και ΦΥΣΙΚΑ αν υπαρχει ορος οτι απαγορευει ο εκμισθωτης κατοικιδια και συ βαλεις κατοικιδιο στη ζουλα εχει το δικαιωμα να καταγγειλει τη μισθωση και να σε πεταξει εξω

Διαβαζεις εδω και εδω

περαν αυτου το συμβολαιο στο ταξις σε καλυπτει για 3 χρονια, αλλα εχε στο πισω μερος του μυαλου σου οτι δεν ειναι υποχρεωμενη να ανανεωσει το συμβολαιο στο ταξις, οποτε

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...