ALexandR0ss Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Διάβασα με ενδιαφέρον ενα σχετικό thread για το θέμα αυτό, αλλά είχαν κλειδώσει οι απαντήσεις και έτσι ανοίγω νεο thread μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για την περίπτωσή μου. Μένω στο ίδιο σπίτι εδώ και 8 χρόνια. Το συμβόλαιο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες πριν τις 30/09 ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε (προφορικά) πως δεν θα το ανανεώσουμε. Δεν συζητήσαμε για αναπροσαρμογή, τίποτα. Είπε πως θέλουν να το πουλήσουν. Του είπα "οκ θα φύγω, αλλά θα μου δώσεις χρόνο για να ψάξω άλλο σπίτι. Δεν υπόσχομαι τίποτα, θα προσπαθήσω να φύγω το συντομότερο". Όταν λοιπόν έλαβε και το ενοίκιο του Σεπτεμβρίου άρχισε να με πιέζει με διάφορους τρόπους να φύγω ως το τέλος του Οκτωβρίου. Στο μεταξύ ήρθαν με την σύζυγό του, είδαν το σπίτι πως είναι σε καλή κατάσταση και μια βδομάδα αργότερα έφεραν κάποιον για να το δει για ενοίκιο (πάπαλα τα περί πώλησης). Συμφώνησαν μ'αυτόν πως θα είναι ο επόμενος μετά που θα φύγω. Ας πούμε πως όταν έγιναν ολα αυτά η συμπεριφορά τους σε μένα δεν ήταν και η καλύτερη. Έτσι τους απαγόρευσα να με ενοχλήσουν μέχρι να τους παραδώσω τα κλειδιά. Μερικές μέρες αργότερα (προς τα μέσα Οκτωβρίου) ήρθε εξώδικο απο την δικηγόρο τους ότι έπρεπε να παραδώσω το μισθιο μέχρι τις 02 Νοεμβρίου. Φυσικά αυτό δε στάθηκε δυνατό καθώς δεν βρίσκω το κατάλληλο σπίτι για να μετακομίσω. Αρχές Νοεμβρίου με κάλεσε η ίδια η δικηγόρος και της εξήγησα πως ουσιαστικά θέλουμε το ίδιο πράγμα, αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή μέχρι να βρω και εγω αυτό που θέλω. Εν τέλει καταλήξαμε πως θα την ενημερώσω όταν έρθει η ωρα να φύγω. Εννοείται πως δεν τους χρωστάω νοίκια και γενικότερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα οσα χρόνια μένω εδώ. Αυτό που δεν ξέρω είναι πόσο χρόνο εχω περίπου μέχρι να μου κάνουν αναγκαστική έξωση. Εννοείται οτι ψάχνω από την πρώτη μέρα, απλά δεν ξέρω πότε ακριβώς θα βρω (περίπου) αυτό που θέλω. Ευχαριστώ και συγγνώμη αν κούρασα. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από ALexandR0ss
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Βασικά δεν μπορείς ν' "απαγορέψεις", έχεις υποχρέωση να δείχνεις το σπίτι σε συμφωνημένα ραντεβού - συχνότητα δεν θυμάμαι, αλλά παίζει να είναι κάπου στις 2 φορές τον μήνα (αν όχι 1 τη βδομάδα). Αν δεχτούν την "απαγόρευσή" σου, θα το κάνουν επειδή δεν θέλουν να τραβήξουν τα πράγματα από τα μαλλιά (και επειδή αν το πάνε δικαστικά θα ξεπαραδιαστούν και δεν έχει και νόημα κτλκτλ). Από την άλλη πάλι, ίσως και να έκανες καλά που "έθεσες όρια" (όμως ίσως έτσι στραβώσουν και αυτοί κτλκτλ). Γενικά πάντως, το πιθανότερο είναι να πάει από ΠΟΛΛΟΥΣ μήνες (στάνταρ πάνω από 6μηνο) έως και χρόνια (1-2) μέχρι να φτάσει η υπόθεση σε δικαστική αίθουσα (όπου θα ζητάνε να βγεις επειδή δεν θέλουν ν' ανανανεώσουν με εσένα). Σε τέτοιες καταστάσεις, ούτε οι ιδιοκτήτες θέλουν να το τραβήξουν μακρυά (έξοδα δικηγόρου, συνήθως καθόλου ευκαταφρόνητα), ούτε και ο ενοικιαστής θέλει να παραμείνει και όπως κι εσύ "ψάχνει να βρει κάτι κατάλληλο", πράγμα που ΠΡΑΚΤΙΚΑ γίνεται εντός μερικών μηνών συνήθως (πες 6μηνο, μπορεί και μέχρι και έτος). Είναι απλά μια κατάσταση στην οποία θα ζεις με μια "δαμόκλειο σπάθη" πάνω απ' το κεφάλι σου να σε αγχώνει, μέχρι να βρεις να πας κάπου που θα είσαι εντάξει. Δοθέντος ότι θα συνεχίσεις να καταβάλλεις το τρέχον ενοίκιο όπως έκανες πάντα. Αν έχεις όρεξη (που δεν το κόβω) δοκίμασε να μιλήσεις μαζί τους για την περίπτωση ν' ανανεώσετε στην τιμή που αυτοί περίμεναν από τον "καινούριο". Αν δεν το συζητάνε καν, δοκίμασε έστω να τους ζητήσεις το κόστος της μετακόμισης (αν είναι λόγος που σε ζορίζει), "για να επισπεύσεις τις προσπάθειές σου" (λογικά θα φας άκυρο, αλλά.......). Τέλος, η ουσία του όλου θέματος είναι να εντείνεις τις προσπάθειές σου για να βρεις κάτι που να μπορείς να το πληρώνεις και να φύγεις "όσο πιο γρήγορα μπορέσεις", "για να ησυχάσετε όλοι"....(σιγά μην σε "αφήσουν ήσυχο" μεν, αλλά μιας και ο χειμώνας αντενδείκνυται σε μετακομίσεις, εγώ θα σου έλεγα να βάλεις - και να τους το πεις - ως "deadline" ν' αποχωρήσεις μέχρι να βγει η άνοιξη....). Επίσης, αν σε παίρνει ("για να έχεις την ησυχία σου"), πρότεινέ τους κάποια μικρή αύξηση (με νέο συμφωνητικό, πχ 12μηνο), στο στυλ "ύψος τιμαρίθμου" (= ~10%), με προοπτική να μη σε ζαλίζουν αλλα΄και αν φύγεις αν βρεις αλλού πιο πριν απ' το 12μηνο....Αλλιώς το πας "hardball", τους πετάς το μπαλάκι, συνεχίζεις να ψάχνεις, κι αυτοί (αν θέλουν) ας κάνουν τις νομικές διαδικασίες για έξωση (που είπαμε θα πάρουν πιθανώς το λιγότερο ένα χρόνο), και φεύγεις όποτε βρεις, αλλά με τα νεύρα "τσίτα" στο μεσοδιάστημα....Το ότι βάλανε την δικηγόρο τους μέσω "εξωδίκου" να σου πει "μέχρι 2/11" δεν σημαίνει απολύτως τίποτα στην πράξη. Εξ' ου και το ότι "καταλήξατε μαζί της στο ότι θα φύγεις μόλις βρεις" (προφανώς για την ώρα οι ιδιοκτήτες ΔΕΝ κινούν τις σχετικές νομικές διαδικασίες για έξωση, λόγω κόστους που λέγαμε...). Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2022 από washcloud 1
fredd0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αν εχει ληξει η μισθωση, και σου εχει κανει εξωδικο, σε δυο μηνες σε πεταει εξω με τον νομο. Γινεται κανονικα δικαστηριο και βγαινει εντολη αποδοσης μισθιου (εξπρεσσ εξωση) Αφου διαβασεις τις 390423904829308 αποψεις των ειδικων του ινσομνια, μιλα και μ'ενα δικηγορο. Γιατι εσυ ωραια τα ειπες στο μιλητο με τη δικηγορο, αυτοι εχουν εγγραφα. 2
korakios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Κομπλέ είσαι εφόσον δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για εξπρές έξωση και θα πρέπει να πάει δικαστικώς διάβασε αυτό https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=apodosi-akinitoy-logo-liksis-tis-misthosis-diadikasia-kai-oysia-tis-basilikis-strparadia Ας πρόσεχε αν σου το είπε τελευταία στιγμή 1 λεπτό πριν, fredd0 είπε Αφου διαβασεις τις 390423904829308 αποψεις των ειδικων του ινσομνια, μιλα και μ'ενα δικηγορο. Γιατι εσυ ωραια τα ειπες στο μιλητο με τη δικηγορο, αυτοι εχουν εγγραφα. +1 και δικηγόρο που να ασχολείται αποκλειστικά με τέτοια θέματα 1
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αν εχει ληξει η μισθωση, και σου εχει κανει εξωδικο, σε δυο μηνες σε πεταει εξω με τον νομο. Γινεται κανονικα δικαστηριο και βγαινει εντολη αποδοσης μισθιου (εξπρεσσ εξωση) Αυτό ("εξπρές") μόνο όταν δεν καταβάλλει ενοίκια. Σε 1-1.5 μήνα.
SilentVoice Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Οπως είπες είσαι εκεί 8 χρόνια. Ηξερες ότι έληγε το συμβολαιο σου για το μίσθωμα. Καλά ξεμπερδέματα σου ευχομαι. Φρόντισε να φύγεις όσο πιο άμεσα μπορείς και να πας σε άλλο μίσθωμα, αλλιώς κάποια στιγμή θα βρεθεις στα δικαστήρια και εκει τα έξοδα θα ανέβουν. Θεωρώ οτι αν φύγεις άμεσα, δεν θα προχωρήσει σε τίποτα δικαστικό ο ιδιοκτήτης σου και θα λήξει εκει το θέμα με το εξώδικο. Μπορείς να κάτσεις(λίγο διάστημα παραπάνω 1-2 μήνες), μόνο αν έχεις κάποια γραπτή επικοινωνία πως τον Σεπτέμβριο σου είχε πει ο ιδιοκτήτης σου οτι θα συνεχίσετε στο μίσθωμα.
phanispal Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Άλλος ένας ιδιοκτήτης που ξύπνησε και ζητάει περισσότερα, και δε μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τον καλοπληρωτή ενοικιαστή, παρά βρήκε τον επόμενο. 5
ALexandR0ss Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Τους ρώτησα γιατί δε μου το είπαν πχ το καλοκαίρι για να έχω μπροστά μου 2-3 μήνες τότε που γίνονται πιο εύκολα μετακομίσεις, και μου απάντησαν "Δεν το είχαμε αποφασίσει". Τους πρότεινα να συζητήσουμε αύξηση ενοικίου και έκαναν πως δεν το άκουσαν, δεν απάντησαν ποτέ. Θέλουν απλά να φύγω εγω για να βάλουν μέσα τον επόμενο που μάλλον είναι συγγενής τους. Αλλά να φύγω εδώ και τώρα για να μπεί αυτός στις 1 Δεκεμβρίου επειδή έτσι τον βολεύει. Τους εξήγησα πως και γω αυτό θέλω να φύγω το συντομότερο, αλλά δεν είναι στο χέρι μου και μάλιστα την εποχή που μου το είπαν. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μη γυρίσω καμιά μέρα σπίτι και έρθει ο εισαγγελέας να μου κάνει έξωση 😄 Δηλαδή αν προχωρήσουν σε κάποια διαδικασία, θα ενημερωθώ σχετικά? για να μπορέσω να απαντήσω? 12 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Οπως είπες είσαι εκεί 8 χρόνια. Ηξερες ότι έληγε το συμβολαιο σου για το μίσθωμα. Καλά ξεμπερδέματα σου ευχομαι. Φρόντισε να φύγεις όσο πιο άμεσα μπορείς και να πας σε άλλο μίσθωμα, αλλιώς κάποια στιγμή θα βρεθεις στα δικαστήρια και εκει τα έξοδα θα ανέβουν. Θεωρώ οτι αν φύγεις άμεσα, δεν θα προχωρήσει σε τίποτα δικαστικό ο ιδιοκτήτης σου και θα λήξει εκει το θέμα με το εξώδικο. Μπορείς να κάτσεις(λίγο διάστημα παραπάνω 1-2 μήνες), μόνο αν έχεις κάποια γραπτή επικοινωνία πως τον Σεπτέμβριο σου είχε πει ο ιδιοκτήτης σου οτι θα συνεχίσετε στο μίσθωμα. Το ήξερα πως έληγε τον Σεπτέμβριο, απλά νόμιζα πως θα το ανανεώναμε όπως κάθε φορά, περίμενα πως ίσως να συζητούσαμε και κάποια αύξηση στο ενοίκιο. Δεν εχω τίποτα γραπτό εκτός από το εξώδικο της δικηγόρου 20 μέρες αργότερα. Φυσικά ούτε ο ιδιοκτήτης έχει κάποια απόδειξη πως με ενημέρωσε εγκαίρως.
washcloud Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 12 λεπτά πριν, ALexandR0ss είπε Δηλαδή αν προχωρήσουν σε κάποια διαδικασία, θα ενημερωθώ σχετικά? ..ε. φυσικά. Και θα πρέπει να ενημερωθείς εγγράφως μάλιστα. 13 λεπτά πριν, ALexandR0ss είπε για να μπορέσω να απαντήσω? ...σαν τί ν' "απαντήσεις" δηλαδή...; Αν το πάνε δικαστικά που είπαμε, δεν έχει νόημα το "ν' απαντήσεις".... Λογικά αν θέλανε να σε βγάλουν "με τον νόμο", κατ' αρχάς θα σε είχαν ήδη ενημερώσει, πριν την λήξη του συμβολαίου, και καπάκι θα κινούσαν μετά την λήξη τις σχετικές νομικές διαδικασίες ΗΔΗ. "Τώρα" μάλλον (μέσα Οκτώβρη) τους έκατσε η φάση "με τον συγγενή", και θέλουν απλά να σε "εκφοβίσουν" (εξώδικο δικηγόρου/τηλεφώνημα), μπας και φύγεις μια ώρα αρχύτερα, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Γνώμη μου, καλά το πας, συνέχισε να ψάχνεις, και με το που βρεις, αλεμάο. Να βρεις "έναν εισαγγελέα στην πόρτα σου", δεν παίζει, χωρίς να έχεις λάβει γνώση πρότερων δικαστικών αποφάσεων. Κατά τ' άλλα, κι εσύ το α΄φησες όμως στην τύχη του, και μην το ξανακάνεις στο επόμενο σπίτι : μήνες πριν λήξει το μισθωτήριο, πρέπει να έρχεσαι σε συνεννόηση για το τί θα επακολουθήσει...
Joshua21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, ALexandR0ss είπε Λίγες μέρες πριν τις 30/09 ο ιδιοκτήτης με ενημέρωσε (προφορικά) πως δεν θα το ανανεώσουμε. 1 ώρα πριν, ALexandR0ss είπε Όταν λοιπόν έλαβε και το ενοίκιο του Σεπτεμβρίου άρχισε να με πιέζει με διάφορους τρόπους να φύγω ως το τέλος του Οκτωβρίου. Σαν να καθυστέρησε λιγάκι να το λάβει, μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν σε θέλει? Όσο για αυτό που ρωτάς το εξώδικο ήταν η καταγγελία της μίσθωσης, και τα αποτελέσματα της επέρχονται 1 μήνα από τη στιγμή που το πήρες στα χέρια σου. Τώρα για να σου κάνει νόμιμα έξωση θα πρέπει να γίνει δικαστήριο πρώτα το οποίο μπορεί να πάρει από μήνες έως χρόνια, έχε υπόψιν σου όμως πως όσο παρακρατείς το μίσθιο όχι μόνο του οφείλεις μισθώματα (συν την νόμιμη αύξηση, κάπου 9% πρέπει να ναι τώρα), αλλά έχει το δικαίωμα να ζητήσει και περαιτέρω αποζημίωση.
ALexandR0ss Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Σαν να καθυστέρησε λιγάκι να το λάβει, μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν σε θέλει? Όσο για αυτό που ρωτάς το εξώδικο ήταν η καταγγελία της μίσθωσης, και τα αποτελέσματα της επέρχονται 1 μήνα από τη στιγμή που το πήρες στα χέρια σου. Τώρα για να σου κάνει νόμιμα έξωση θα πρέπει να γίνει δικαστήριο πρώτα το οποίο μπορεί να πάρει από μήνες έως χρόνια, έχε υπόψιν σου όμως πως όσο παρακρατείς το μίσθιο όχι μόνο του οφείλεις μισθώματα (συν την νόμιμη αύξηση, κάπου 9% πρέπει να ναι τώρα), αλλά έχει το δικαίωμα να ζητήσει και περαιτέρω αποζημίωση. Η καθυστέρηση ήταν επειδή ήξερε οτι ψάχνω για να φύγω, τους είχα πει οτι ως το τέλος του μήνα αν δεν εχω βρεί θα πάρουν το ενοίκιο όπως και το πήραν. Όπως και για κάθε επιπλέον μήνα που θα καθυστερήσω, εκτός από τον τελευταίο μήνα που θα ισχύσει η εγγύηση που είχα δώσει. 28 λεπτά πριν, washcloud είπε ..ε. φυσικά. Και θα πρέπει να ενημερωθείς εγγράφως μάλιστα. ...σαν τί ν' "απαντήσεις" δηλαδή...; Αν το πάνε δικαστικά που είπαμε, δεν έχει νόημα το "ν' απαντήσεις".... Λογικά αν θέλανε να σε βγάλουν "με τον νόμο", κατ' αρχάς θα σε είχαν ήδη ενημερώσει, πριν την λήξη του συμβολαίου, και καπάκι θα κινούσαν μετά την λήξη τις σχετικές νομικές διαδικασίες ΗΔΗ. "Τώρα" μάλλον (μέσα Οκτώβρη) τους έκατσε η φάση "με τον συγγενή", και θέλουν απλά να σε "εκφοβίσουν" (εξώδικο δικηγόρου/τηλεφώνημα), μπας και φύγεις μια ώρα αρχύτερα, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Γνώμη μου, καλά το πας, συνέχισε να ψάχνεις, και με το που βρεις, αλεμάο. Να βρεις "έναν εισαγγελέα στην πόρτα σου", δεν παίζει, χωρίς να έχεις λάβει γνώση πρότερων δικαστικών αποφάσεων. Κατά τ' άλλα, κι εσύ το α΄φησες όμως στην τύχη του, και μην το ξανακάνεις στο επόμενο σπίτι : μήνες πριν λήξει το μισθωτήριο, πρέπει να έρχεσαι σε συνεννόηση για το τί θα επακολουθήσει... Πολύ σωστή η τελευταία πρόταση. Το άφησα και είχα επαναπαυθεί γιατί τόσα χρόνια δεν είχαμε κανένα πρόβλημα.
Joshua21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, ALexandR0ss είπε Η καθυστέρηση ήταν επειδή ήξερε οτι ψάχνω για να φύγω, τους είχα πει οτι ως το τέλος του μήνα αν δεν εχω βρεί θα πάρουν το ενοίκιο όπως και το πήραν. Όπως και για κάθε επιπλέον μήνα που θα καθυστερήσω, εκτός από τον τελευταίο μήνα που θα ισχύσει η εγγύηση που είχα δώσει. Άλλα είχες γράψει πριν, δλδ ότι δεν έψαχνες για σπίτι επειδή περίμενες να το ανανεώσετε (και με πιθανή αύξηση κιόλας), τώρα γράφεις ότι όχι μόνο έψαχνες αλλά τον είχες ενημερώσει κιόλας πως μόλις βρεις έφυγες... Εντελώς αντιφατικά τα παραπάνω. Επίσης στα μισθωτήρια μπαίνει πάντα όρος ότι η εγγύηση δεν συμψηφίζεται με μισθώματα, άλλωστε έτσι χάνεται το νόημα ύπαρξης της.
_Biohazard_ Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 57 λεπτά πριν, washcloud είπε Λογικά αν θέλανε να σε βγάλουν "με τον νόμο", κατ' αρχάς θα σε είχαν ήδη ενημερώσει, πριν την λήξη του συμβολαίου, και καπάκι θα κινούσαν μετά την λήξη τις σχετικές νομικές διαδικασίες ΗΔΗ. "Τώρα" μάλλον (μέσα Οκτώβρη) τους έκατσε η φάση "με τον συγγενή", και θέλουν απλά να σε "εκφοβίσουν" (εξώδικο δικηγόρου/τηλεφώνημα), μπας και φύγεις μια ώρα αρχύτερα, χωρίς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Γνώμη μου, καλά το πας, συνέχισε να ψάχνεις, και με το που βρεις, αλεμάο. Να βρεις "έναν εισαγγελέα στην πόρτα σου", δεν παίζει, χωρίς να έχεις λάβει γνώση πρότερων δικαστικών αποφάσεων. Κατά τ' άλλα, κι εσύ το α΄φησες όμως στην τύχη του, και μην το ξανακάνεις στο επόμενο σπίτι : μήνες πριν λήξει το μισθωτήριο, πρέπει να έρχεσαι σε συνεννόηση για το τί θα επακολουθήσει... Για ξαναδιάβασε το αρχικό ποστ, γιατί κάτι έχασες μάλλον: α) τον ενημέρωσαν πριν την λήξη και β) έστειλαν κι εξώδικο = ξεκίνησαν τις σχετικές νομικές διαδικασίες
Joshua21 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε Για ξαναδιάβασε το αρχικό ποστ, γιατί κάτι έχασες μάλλον: α) τον ενημέρωσαν πριν την λήξη και β) έστειλαν κι εξώδικο = ξεκίνησαν τις σχετικές νομικές διαδικασίες Η προφορική ενημέρωση δεν μπορεί να αποδειχτεί, μόνο η γραπτή, και γραπτή (το εξώδικο δλδ) ενημέρωση είχε μετά τη λήξη.
imr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2022 Ο επομενος ειναι ενοικιαστης η ο αγοραστης? Να βγαζει εσενα ετσι στα καλα καθουμενα μετα απο 8 χρονια για αλλον ενοικιαστη δεν βγαζει νοημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις