Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά έχει φτάσει 12.60 η φέτα το κιλό! Έλεος! Μέχρι και στη λαϊκή 10.60 η φθηνότερη που βρήκα. Γιατί?

Η πιο φθηνή πρέπει να είναι η Γαλπο από lidl, αλλά όλες οι επώνυμες είναι στο Θεό 

Επεξ/σία από Allan-Wake
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, γνώμη μου είναι πως σχεδόν όλα είναι ακόμα πολύ φθηνά.

Έτσι ακριβώς είναι παιδιά. Το λέμε από το Μάρτιο - Απρίλιο όσοι ξέρουμε στοιχειώδη πολιτική οικονομία. Ο λαουτζίκος έβγαινε και πανηγύριζε για φτηνό κατσικάκι και Πάσχα στο χωριό, ενώ ΑΥΤΗ ακριβώς η διατήρηση των τιμών χαμηλά, οφειλόταν στην κατακρεούργηση κοπαδιών λόγω της αδυναμίας των κτηνοτρόφων να ανταποκριθούν στα κόστη ζωοτροφών και ευρύτερης συντήρησης των κοπαδιών τους.

Περιμένετε να δείτε πόσο ωραίο θα είναι το "Πάσχα στο χωριό" φέτος. Προβλέπονται πολλοί Ελληνάρες με... κοτόπουλα στις σούβλες αντί αρνιών. :)

Και φυσικά, το ανωτέρω παράδειγμα, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου όσων συμβαίνουν ενώ οι περισσότεροι κοιμόμαστε όρθιοι, βγαίνοντας και πήζοντας τους δρόμους για να πάρουμε δώρα ή να χαζέψουμε πλαστικά κινεζολεντ και στολίδια, προγραμματίζοντας ρεβεγιόν ή συζητώντας ποιος υπήρξε ο πραγματικός GOAT. Κανείς δεν προετοιμάζεται γι' αυτό που έρχεται, γιατί είναι σκόπιμη η παραπλάνηση των πολιτών ώστε να έρθει όσο γίνεται πιο σταδιακά η... προσαρμογή (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη).

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

σε επαρχία την έχουν καταβρει με τρίματα φέτας που αγοράζουν από κοντινό εργοστάσιο γαλακτομικών και μιλούν για τιμές χώμα.

τιμές δεν ξέρω αλλά πρέπει να το δοκιμάσω τώρα που μου το θύμησες. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Την πρώτη παίρνω και είναι αρκετά καλή.

Αλλά 10 Δεκεμβρίου την πήρα £1.70 και προχθές £1.90. Να δεις ότι θα αυξηθεί και άλλο.. 😔

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, mary είπε

Την πρώτη παίρνω και είναι αρκετά καλή.

Αλλά 10 Δεκεμβρίου την πήρα £1.70 και προχθές £1.90. Να δεις ότι θα αυξηθεί και άλλο.. 😔

Εγώ την  https://www.waitrose.com/ecom/products/essential-greek-feta-strength-3/749960-129790-129791 και είμαι σίγουρος ότι την αγόρασα προχθές με £2.30.

Να ήταν και λίγο πιο σκληρη.......

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Ρε παιδιά έχει φτάσει 12.60 η φέτα το κιλό! Έλεος! Μέχρι και στη λαϊκή 10.60 η φθηνότερη που βρήκα. Γιατί?

Η πιο φθηνή πρέπει να είναι η Γαλπο από lidl, αλλά όλες οι επώνυμες είναι στο Θεό 

Μη τη βλέπεις έτσι,δεν είναι ότι κι ότι φέτα..Μάλλον θα τη πήγαν μια βόλτα στο Χαρκοβο πρώτα και μετά την έβαλαν για πούλημα..😁

Δημοσ.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Allan-Wake είπε

Γιατί υπάρχει τεράστια έλλειψη στο κατσικίσιο γάλα... έχει φτάσει 3 ευρώ το λίτρο στη λιανικη

https://www.ab.gr/eshop/Galaktokomika-Fytika-Rofimata-and-Eidi-Psygeioy/Gala-and-Fytika-Rofimata/Fresko-gala/Gala-Katsikisio-Plires-3-7-Lipara-1lt/p/7077874

Τη περασμένη βδομάδα έλαβα ειδοποίηση απ'το προμηθευτή της φέτας που δουλεύω... από 9 ευρώ που αγόραζα τελική τιμή, ανεβαίνει 10.60 ευρώ τελική τιμη (9.38+13%) από 1/1

IMG_20221230_115640-min.jpg.bf1c61684479e2629ed4715a4c96c688.jpg

Και 13 να πουλήσω, ίσα-ίσα βγαίνει το κόστος του ρεύματος... αν τη βάλω παραπάνω θα μου τη φέρουν στο κεφάλι.

Επεξ/σία από ekrepali
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, valadsk είπε

σε επαρχία την έχουν καταβρει με τρίματα φέτας που αγοράζουν από κοντινό εργοστάσιο γαλακτομικών και μιλούν για τιμές χώμα.

τιμές δεν ξέρω αλλά πρέπει να το δοκιμάσω τώρα που μου το θύμησες. 

Εκεί που έχουν το option είναι μια χαρά. Για πήγαινε στην Αθήνα να ζητήσεις τρίμα στο supermarket να δεις σε τι τιμή θα το βρεις.

Μεταξύ τιμής κανονικής φέτας και λευκού τυριού. Και σίγουρα όχι "χώμα"

Δημοσ.

μα δεν είναι μόνο η φέτα, είναι όλα τα τυριά. Ένα κασέρι που παίρνω πήγε +30%. Άλλο τόσο πήγε κι ένα φθηνό αγελαδινό.

Αλλά για να είμαστε ακόμα πιο σωστοί, δεν έχει να κάνει με τα τυριά μόνο. Τόσα προϊόντα ανέβηκαν. Αν κάνουμε λίστα δε θα τελειώσουμε ποτέ.

Μια πίτσα που ήθελα να παραγγείλω χθες από 6€ σε 8€. Κάτι λάδια αυτοκινήτου και μηχανής το ίδιο. Κυριολεκτικά τα περισσότερα από τα προϊόντα που ψωνίζω συχνά έχουν πάρει αύξηση. Δεν έχει νόημα να συζητάμε μόνο για τη φέτα.

Στο μόνο που είδα μείωση είναι στο συμβόλαιο σταθερής που έκανα. Κι αυτό μετά απο τόσες κλήσεις και απειλές ότι θα φύγω. Που θα το έκανα κιολας.

• Like 2
Δημοσ.

πραγματικά και το κασέρι που θεωρείται φτηνό τυρί έχει πάρει μεγάλη αύξηση

γενικώς όλα αυξάνονται μόνο οι μισθοί μένουν της πλακας

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

πραγματικά και το κασέρι που θεωρείται φτηνό τυρί έχει πάρει μεγάλη αύξηση

γενικώς όλα αυξάνονται μόνο οι μισθοί μένουν της πλακας

Στην ελλάδα και μερικες ακομα μπανανίες δεν προβλέπονται αυξησεις. οπως και η ανατιμήσεις χτυπάνε για καποιο λόγο πιο σκληρα την ελλαδα απο ολη την εε. μας ζηλευουν μαλλον, δεν εξηγείτε αλλιως. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...