Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται,

έχω ένα golf mk4 1.400cc

Όταν η βενζίνη είναι στα τελειώματα δίχως να έχει ανάψει λαμπάκι το αυτοκίνητο με σταθερό γκάζι και 2-3 χιλιάδες στροφές κάνει διακοπές.

Την τελευταία φορά το άφησα να αδιάσει σχεδόν από βενζίνη για να καταλάβω τι φταίει και την επόμενη μέρα που έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή με σχεδόν ίδια km/h δεν μου το έκανε.

Τι να κοιτάξω?

Σκέφτομαι μήπως έχει πιάσει βρωμιά το ντεπόζιτο και την τραβάει μαζί με την βενζίνη, επίσης σκέφτηκα να αλλάξω φίλτρο βενζίνης όπου το έχω αλλάξει πριν 15 χιλιάδες χλμ περίπου.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, p_under είπε

Χαίρεται,

έχω ένα golf mk4 1.400cc

Όταν η βενζίνη είναι στα τελειώματα δίχως να έχει ανάψει λαμπάκι το αυτοκίνητο με σταθερό γκάζι και 2-3 χιλιάδες στροφές κάνει διακοπές.

Την τελευταία φορά το άφησα να αδιάσει σχεδόν από βενζίνη για να καταλάβω τι φταίει και την επόμενη μέρα που έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή με σχεδόν ίδια km/h δεν μου το έκανε.

Τι να κοιτάξω?

Σκέφτομαι μήπως έχει πιάσει βρωμιά το ντεπόζιτο και την τραβάει μαζί με την βενζίνη, επίσης σκέφτηκα να αλλάξω φίλτρο βενζίνης όπου το έχω αλλάξει πριν 15 χιλιάδες χλμ περίπου.

Αντλία βενζίνης ίσως ; έχει αλλαχτεί ποτέ ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι... να το αφηνεις να αδειαζει σχεδον τελειως για να τα παιξει εντελως η ήδη "αρπαγμενη" αντλια βενζινης

Όσον αφορά το φίλτρο βενζινης δε χανεις τίποτε να αλλαξεις ένα... δεν έχει να κανει το οτι αλλαχθηκε πριν 15Κ χλμ... και αμεσως μετα την αλλαγή αν έτυχε να βάλεις βενζινη με βουρκο παλι βουλωμενο θα ειναι , απλα θα ειναι ενα καινουργιο βουλωμενο φίλτρο....

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dark_Nightfall είπε

Αντλία βενζίνης ίσως ; έχει αλλαχτεί ποτέ ;

Είναι ένα πιθανό σενάριο και αυτό. 

Από όσο ξέρω δεν έχει αλλαχθεί ποτέ και τώρα το αυτοκίνητο έχει 260 χιλιαδες km. 

Απλά με παραξενευουν δύο πράγματα. 

1ον ότι το κάνει ακριβως στις ιδιες συνθήκες. (παω σπίτι δουλειά - δουλειά σπίτι, από τον ίδιο δρόμο)

και

2ον ότι αν του δίνεις γκάζι ακούει και ανεβάζει στροφές χωρίς διακοπές. 

Είναι αυτή συμπεριφορά προβληματικής αντλίας? 

4 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Ετσι... να το αφηνεις να αδειαζει σχεδον τελειως για να τα παιξει εντελως η ήδη "αρπαγμενη" αντλια βενζινης

Όσον αφορά το φίλτρο βενζινης δε χανεις τίποτε να αλλαξεις ένα... δεν έχει να κανει το οτι αλλαχθηκε πριν 15Κ χλμ... και αμεσως μετα την αλλαγή αν έτυχε να βάλεις βενζινη με βουρκο παλι βουλωμενο θα ειναι , απλα θα ειναι ενα καινουργιο βουλωμενο φίλτρο....

Δεν την αφήνω να πιάνει λαμπάκι, ούτε είμαι από αυτούς που πανε μόνιμα λαμπάκι. 

Άλλωστε γνωρίζω ότι η αντλία ψύχεται από το καύσιμο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Όταν ειναι γεματο το τεπόζιτο στο παρουσιαζει ?

Αυτό το θέμα άρχισε από το νέο έτος περίπου, δεν έχω παρατηρήσει να το κάνει όταν έχω μέσα αρκετή ποσότητα. 

Βάζω 50αρι πάω για δουλειά, όταν δω ότι τελειώνει βάζω πάλι 40-50€ (όσα έχω εκείνη την στιγμή) 

Επεξ/σία από p_under
Δημοσ.
Μόλις τώρα, p_under είπε

Αυτό το θέμα άρχισε από το νέο έτος περίπου, δεν έχω παρατηρήσει να το κάνει όταν έχω μέσα αρκετή ποσότητα. 

Βάζω 50αρι πάω δουλειά, όταν δω ότι τελειώνει βάζω πάλι 40-50€ (όσα έχω εκείνη την στιγμή) 

Μπας και εχει φυγει απο τη θεση της κατι και ρουφαει αερα μαζι με βενζινη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλα .. όταν τα παιξει η αντλία εντελως και θα την αλλαξεις κάνε κι ενα καθαρισμα στο ρεζερβουαρ γιατι θα εχει μαζεψει αρκετη μουργα. Τωρα αν θες να κρατησει περισσοτερο γέμισε μια φορα το τεπόζιτο και μόλις φτανει στη μεση ξαναγεμιζε το.... παλι 40-50 ευρω θα βαζεις ....

Επεξ/σία από nik0laus
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Μπας και εχει φυγει απο τη θεση της κατι και ρουφαει αερα μαζι με βενζινη?

Σου έρχεται καμία ιδέα?

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

η αντλία τα φτύνει.

Ξέρεις κόστος σαν ανταλλακτικό?

2 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Καλα .. όταν τα παιξει η αντλία εντελως και θα την αλλαξεις κάνε κι ενα καθαρισμα στο ρεζερβουαρ γιατι θα εχει μαζεψει αρκετη μουργα. Τωρα αν θες να κρατησει περισσοτερο γέμισε μια φορα το τεπόζιτο και μόλις φτανει στη μεση ξαναγεμιζε το.... παλι 40-50 ευρω θα βαζεις ....

Ναι αυτό θα κάνω και βλέπουμε. 

Και εσύ για αντλία λες δλδ? 

Αυτά τα καθαριστικά που ρίχνουν στα ντεπόζιτα κάνουν κάτι? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, p_under είπε

Σου έρχεται καμία ιδέα?

Αυτά τα καθαριστικά που ρίχνουν στα ντεπόζιτα κάνουν κάτι? 

Παιζει να εχει ξεκουμπωσει η αντλια πχ, και να μην καθεται τελειως στον πατο, με αποτελεσμα οταν το ντεποζιτο ειναι ψιλοαδειο, η αντλια να ρουφαει και λιγο αερα μαζι επειδη εχει ανεβει προς τα πανω. 

Η να εχει τρυπησει κανα σωληνακι μεσα στο ντεποζιτο, και να ρουφαει απο εκει αερα η να χανει πιεση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα,

Είχα το ακριβώς ίδιο πρόβλημα πριν 1-2 χρόνια στο ακριβώς ίδιο αυτοκίνητο με τον ακριβώς ίδιο κινητήρα.

Τελικά όμως ήθελε αλλαγή ο πολλαπλασιαστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, p_under είπε

Χαίρεται,

έχω ένα golf mk4 1.400cc

Τι να κοιτάξω?

Καταρχήν μη το αφήνεις κάτω απο 1/4 τη στάθμη για την αντλία βενζίνης να ψύχεται . Ίσως είναι αντλία βενζίνης και λόγω ηλικίας , έχει μετρηθει πίεση καυσίμου τόσο στο ρελαντι όσο και στίς 2500 που δίνουν τα περισσότερα τεχνικα εγχειρίδια συνεργείων .

Kαι δές και την ανάφλεξη του πολλ/στες ή  μπουζοκαλώδια οτι έχει 

11 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

Πάντως 260.000 με ίδια αντλία είναι πολυ. Συνήθως χαλανε πιο πριν

Σε Honda Accord άλλαξα στίς 320,000 χιλιόμετρα εκ των οποιών τις 35,000 τις είχε κάνει με υγραέριο . Σαφώς δε ευθύνεται το υγραέριο , καθώς αναλώσιμο ειναι 

Επεξ/σία από meletis_m

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...