sdikr Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 13 minutes ago, stefrom66 said: οποτε βαζω σαν dns 192.168.1.254......σωστα? σωστα 1
Ελληνίκη Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Στις 5/4/2024 στις 1:12 ΜΜ, GC_105 είπε Θα πρέπει να ενημερώσεις την cardlink πως το τερματικό σου δουλεύει με λογισμικό σε υπολογιστή και όχι με απλή ταμειακή ώστε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Το εχω κανει μεσω μειλ. Εχω στειλει 2 φορες μειλ και δεν εχουν απαντησει καν.
kSiS Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 9 ώρες πριν, ekrepali είπε Τι εννοείς; Το ict220 έχει ανταπτορα, κι από εκεί φεύγει καλώδιο Ethernet και το συνδέεις στο router. Εμένα δεν έχει αντάπτορα αλλά μόνο αυτό το καλώδιο.
ekrepali Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, kSiS said: Εμένα δεν έχει αντάπτορα αλλά μόνο αυτό το καλώδιο. Απ'το pos φεύγει ένα καλώδιο σπιράλ (δεξιά) που καταλήγει σ' αυτό το μαραφετι που φωτογράφισα το πρωί. Εκεί συνδέεις το ένα βύσμα από καλώδιο Ethernet και το άλλο βύσμα του καλωδίου πάει στο router Αυτό το καλώδιο που κρατάς δε ξέρω τι είναι. Αν το ρούτερ σου και τα παρελκόμενα δεν είναι όπως σ'αυτη τη φωτογραφια, βγάλε φωτογραφίες και ανέβασε να δούμε τι γίνεται... Επεξ/σία 25 Απριλίου 2024 από ekrepali
kSiS Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 36 λεπτά πριν, ekrepali είπε Απ'το pos φεύγει ένα καλώδιο σπιράλ (δεξιά) που καταλήγει σ' αυτό το μαραφετι που φωτογράφισα το πρωί. Εκεί συνδέεις το ένα βύσμα από καλώδιο Ethernet και το άλλο βύσμα του καλωδίου πάει στο router Αυτό το καλώδιο που κρατάς δε ξέρω τι είναι. Αν το ρούτερ σου και τα παρελκόμενα δεν είναι όπως σ'αυτη τη φωτογραφια, βγάλε φωτογραφίες και ανέβασε να δούμε τι γίνεται... Όχι δεν έχω σπυράλ εδώ και 10 χρόνια περίπου. Πρώτη φορά το βλέπω. Εμένα έχει το 4πινο που έδειξα πιο επάνω και πάει επάνω στο ρούτερ.
ekrepali Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 30 minutes ago, kSiS said: Όχι δεν έχω σπυράλ εδώ και 10 χρόνια περίπου. Πρώτη φορά το βλέπω. Εμένα έχει το 4πινο που έδειξα πιο επάνω και πάει επάνω στο ρούτερ. Kι εγώ πρώτη φορά βλέπω ingenico σαν το δικό σου... 2 hours ago, kSiS said: Εμένα δεν έχει αντάπτορα αλλά μόνο αυτό το καλώδιο. Μ'αυτό το καλώδιο που ανέβασες το πρωί, τι πρόβλημα υπάρχει; Συνδέεις το μικρό βύσμα στο pos και το μεγάλο βύσμα στο router. Tόσα χρόνια έτσι δεν το είχες συνδεδεμένο;
kSiS Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 3 λεπτά πριν, ekrepali είπε Μ'αυτό το καλώδιο που ανέβασες το πρωί, τι πρόβλημα υπάρχει; Συνδέεις το μικρό βύσμα στο pos και το μεγάλο βύσμα στο router. Tόσα χρόνια έτσι δεν το είχες συνδεδεμένο; Για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά έχει ξεραθεί εξωτερικά και αρχίζει να ξεγυμνώνεται.
ekrepali Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2024 8 minutes ago, kSiS said: Για την ώρα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά έχει ξεραθεί εξωτερικά και αρχίζει να ξεγυμνώνεται. Έχεις ήδη ανεβάσει φώτο από μαγαζί που έχει διαθέσιμο αυτό το καλώδιο...https://www.computerserv.gr/kalodia-metatropeis/kalodia/diktyou-utp/rj10-to-rj45-cable-5m-detail.html Πήρες τηλ να ρωτήσεις; Αν δεν έχουν διαθέσιμο, πάρε τηλέφωνο τον πάροχο σου (epay, cardlink... δε ξέρω με ποιον συνεργάζεσαι) και ζήτα να σου στείλουν ένα. Ή μπορείς να πας σε έναν τεχνικό δικτύων / τηλεοράσεων... να σου φτιάξει ένα καλώδιο ethernet RJ9-->RJ45 όσα μέτρα θες (προσοχή μη βάλει σε λάθος σειρά τα χρώματα). Βέβαια αυτά τα φτιαχτά/πρεσαριστά θέλουν προσοχή να μην τα καταπονείς κοντά στα βύσματα γιατί μπορούν να κοπούν να τα καλωδιάκια. 1
Left_p Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Ingenico DX8000 Mellon Εχω ένα που το εχω συνδεδεμένο στο Wi-Fi και δουλεύει κανονικά( χρειάζεται κάποιες επανεκκινήσεις, αλλά δουλεύει). Και έχω και ένα που το έχω συνδεδεμένο με GPRS, οι συναλλαγές δουλεύουν «κανονικά», όταν στέλνω Ζ από την ταμειακή δεν μπορεί να επικοινωνήσει με το pos και στο τέλος της ημέρας δεν μπορεί να στείλει πακέτο το pos. Βγάζει οτι υπάρχουν εκκρεμείς συναλλαγές και πρέπει να σταλούν από την ταμειακή. Δεν τους βρίσκω στο τηλέφωνο αλλά από οτι μου είπαν από την εταιρεία της ταμειακής, υπάρχει κάτι σαν ασυμφωνία στις συναλλαγές. Αναμένω για λύση από την Mellon.
dropap87 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 24/4/2024 στις 6:00 ΜΜ, sdikr είπε Ο κατασκευαστής έχει την Παγκρήτια σε όχι με κόκκινα, ούτε καν περιμένεις Update Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξω ταμειακή; Υπάρχει κάπου αυτή η λίστα για να τη δω κι εγώ; Επίσης έχω το εξής πρόβλημα με ένα Pos Ingenico desk 3500, όταν το συνδέω με καλώδιο Lan απευθείας στο modem λειτουργεί κανονικά, όταν το περνάω μέσα από Load Balancer (Συσκευή που ενώνει δυο γραμμές internet), παίρνει κανονικά ip, το βλέπω στο τοπικό δίκτυο, κάνω και ping χωρίς απώλειες αλλά όταν τρέχω το Connection test του, μου βγάζει το πρώτο μήνυμα "payplaza connected" που είναι οκ αλλά μετά μου βγάζει το εξής σφάλμα "LL: Host Unreachable" και ουσιαστικά δεν επικοινωνεί προς τα έξω. Η λύση του τεχνικού της τράπεζας ήταν... "απλά βάλ'το απευθείας πάνω στο modem." Δείτε και τη συνημμένα εικόνα με το log αρχείο του pos. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από dropap87 Δεν εβαλα το συνημμενο αρχειο.
sdikr Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 5 hours ago, dropap87 said: Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξω ταμειακή; Υπάρχει κάπου αυτή η λίστα για να τη δω κι εγώ; Επίσης έχω το εξής πρόβλημα με ένα Pos Ingenico desk 3500, όταν το συνδέω με καλώδιο Lan απευθείας στο modem λειτουργεί κανονικά, όταν το περνάω μέσα από Load Balancer (Συσκευή που ενώνει δυο γραμμές internet), παίρνει κανονικά ip, το βλέπω στο τοπικό δίκτυο, κάνω και ping χωρίς απώλειες αλλά όταν τρέχω το Connection test του, μου βγάζει το πρώτο μήνυμα "payplaza connected" που είναι οκ αλλά μετά μου βγάζει το εξής σφάλμα "LL: Host Unreachable" και ουσιαστικά δεν επικοινωνεί προς τα έξω. Η λύση του τεχνικού της τράπεζας ήταν... "απλά βάλ'το απευθείας πάνω στο modem." Δείτε και τη συνημμένα εικόνα με το log αρχείο του pos. Εδώ έχει την γενική https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos Ναι αλλάζεις ταμειακή (ή Pos) Για το πρόβλημα σου μάλλον έχει να κάνει με το ότι το Load balancer στέλνει την αίτηση έξω απο διαφορετικές γραμμές, θα τα ρύθμιζα να βγαίνουν ταμειακή και pos μόνο απο μια σύνδεση
dropap87 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, sdikr είπε Εδώ έχει την γενική https://www.aade.gr/syndyasmoi-tameiakon-mihanon-pos Ναι αλλάζεις ταμειακή (ή Pos) Για το πρόβλημα σου μάλλον έχει να κάνει με το ότι το Load balancer στέλνει την αίτηση έξω απο διαφορετικές γραμμές, θα τα ρύθμιζα να βγαίνουν ταμειακή και pos μόνο απο μια σύνδεση Καλησπέρα, το έχω κάνει να φεύγει η ip του έξω από ένα συγκεκριμένο Wan, άνοιξα και την πόρτα που μου έδωσαν από την τράπεζα, αλλά πάλι τίποτα. Το επόμενο που σκέφτομαι να φταίει είναι ίσως ότι περνάει κι από Switch Cisco που είναι managed και ίσως να κόβει κι από εκεί. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από dropap87
sdikr Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 Δημοσ. 26 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, dropap87 said: Καλησπέρα, το έχω κάνει να φεύγει η ip του έξω από ένα συγκεκριμένο Wan, άνοιξα και την πόρτα που μου έδωσαν από την τράπεζα, αλλά πάλι τίποτα. Το επόμενο που σκέφτομαι να φταίει είναι ίσως ότι περνάει κι από Switch Cisco που είναι managed και ίσως να κόβει κι από εκεί. Δοκίμασε να δώσεις στο Pos σαν dns το 1.1.1.1 και δες μήπως σε κόβει κάποιο firewall στην 16000 προς τα έξω Επεξ/σία 26 Απριλίου 2024 από sdikr
aguero88 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Καλημέρα φίλοι μου, ερώτηση. Αν κατάλαβα καλά για τα gprs ειδικά της epay πρώτα κάνουμε σύνδεση από το pos sto midleware και μέρα πατάμε στην ταμειακή σωστά;
sdikr Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 Δημοσ. 27 Απριλίου 2024 2 hours ago, aguero88 said: Καλημέρα φίλοι μου, ερώτηση. Αν κατάλαβα καλά για τα gprs ειδικά της epay πρώτα κάνουμε σύνδεση από το pos sto midleware και μέρα πατάμε στην ταμειακή σωστά; Σε όλα τα midleware έτσι γίνεται, πρώτα πρέπει να "ξυπνήσει" το pos και να κάνει σύνδεση με την γέφυρα και μετά να στείλεις απο την ταμειακή (έχεις 30 δευτέρα συνήθως)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα