thatzop Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη! Θα μπορούσατε να μου προτείνεται την καλύτερη τιμή σε Τανκ εκτυπωτή με αυτόματη διπλή όψη. Χρειάζομαι έναν εκτυπωτή με καλή εκτύπωση και οικονομική γιατί ο αντρας μου κάνει το διδακτορικό του και θα χρειστεί πολλές εκτυπώσεις. Ευχαριστώ! Πιστεύετε οτι αξίζει να δω αυτό το μηχάνημα και για μια εργασία 300 σελ η μη αυτόματη διπλή όψη θα είναι εύκολη ή δεν αξίζει. Μπορώ να δώσω τον παλιό για ανακύκλωση! Όφελος με ανακλυκλωση εκτυπωτή | Plaisio.gr
georgeole Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thatzop είπε Καλησπέρα σας και Χριστός Ανέστη! Θα μπορούσατε να μου προτείνεται την καλύτερη τιμή σε Τανκ εκτυπωτή με αυτόματη διπλή όψη. Χρειάζομαι έναν εκτυπωτή με καλή εκτύπωση και οικονομική γιατί ο αντρας μου κάνει το διδακτορικό του και θα χρειστεί πολλές εκτυπώσεις. Ευχαριστώ! Πιστεύετε οτι αξίζει να δω αυτό το μηχάνημα και για μια εργασία 300 σελ η μη αυτόματη διπλή όψη θα είναι εύκολη ή δεν αξίζει. Μπορώ να δώσω τον παλιό για ανακύκλωση! Όφελος με ανακλυκλωση εκτυπωτή | Plaisio.gr Αληθώς ανέστη, αγαπητή φίλη! Οι ink tank ΔΕΝ ενδείκνυνται για διπλή όψη, με την έννοια ότι την κάνουν τόσο αργάααα, που και πέτρες να είχες βάλει να βράσουν, μέχρι να τελειώσει τις 300 σελίδες θα έχουν βράσει!!!😁 Από την άλλη, έχω μια ερώτηση: ΜΕΤΑ το διδακτορικό, ποια θα είναι η χρήση του μηχανήματος; Από την απάντηση εξαρτώνται όλα. α) Αν η περαιτέρω χρήση είναι πχ 20-30 σελίδες το μήνα ή και λιγότερες, ΔΕΝ σε συμφέρει ο ink tank. Καλύτερα ένας έγχρωμος laser (ρίξε μια ματιά εδώ). Εξασφαλίζεις έτσι ποιότητα κατασκευής, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΤΑΤΗ διπλή όψη, ταχύτητα και ποιότητα εκτύπωσης κλπ κλπ. Επίσης γλιτώνεις από το βραχνά της συχνής εκτύπωσης, του καθαρισμού κεφαλών κοκ. β) Αν ο περαιτέρω όγκος εκτυπώσεων είναι αρκετά μεγαλύτερος, τότε είναι προτιμότερος ο ink tank, κι ας παιδευτείς στη χειροκίνητη διπλή όψη (χίλιες φορές να την κάνεις χειροκίνητα). Θα έχεις την απαιτούμενη οικονομία στα μελάνια και, πρώτα ο Θεός, θα κάνεις και απόσβεση του μηχανήματος. Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο αν είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το χρώμα στις εκτυπώσεις. Αν όχι, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ: Παίρνεις έναν ασπρόμαυρο laser και, μάντεψε: Εξασφαλίζεις σε ένα μηχάνημα τα πλεονεκτήματα ΚΑΙ των laser (αξιοπιστία, ποιότητα κατασκευής και εκτύπωσης, ταχύτητα, ασύρματη σύνδεση, διπλή όψη κλπ) ΚΑΙ των ink tank (οικονομία). Σ' αυτή την περίπτωση ο Canon i-Sensys LBP226DW κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετική επιλογή. Όχι μόνο ο σύζυγος, όλη η οικογένεια μπορείτε να κάνετε όσα διδακτορικά θέλετε. Τα σηκώνει το μηχάνημα.😉 Επεξ/σία 16 Απριλίου 2023 από georgeole
thatzop Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω αλλά χρειαζόμαστε την έγχρωμη εκτύπωση οπότε θα προσανατολιστώ σε απλό inkjet. Επεξ/σία 16 Απριλίου 2023 από thatzop
georgeole Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 40 λεπτά πριν, thatzop είπε Ευχαριστώ πολύ θα το ψάξω αλλά χρειαζόμαστε την έγχρωμη εκτύπωση οπότε θα προσανατολιστώ σε απλό inkjet. Καλώς. Να προτιμήσεις μόνο 3ετή εγγύηση, ειδικά αν πάρεις EPSON. Στους ink tank η 3ετία είναι εκ των ουκ άνευ, γιατί εκεί τα μελάνια είναι original.
georgeole Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, gatos74 είπε Κάποιο άλλο παιδί μπορεί να ξέρει. Ξέρει, ξέρει. Ο φίλος μας ο highpriest κάποια δόση είχε αναφέρει πως έχει έναν εκτυπωτή απροβλημάτιστο στη διπλή όψη. 1
highpriest Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Ο μόνος inkjet εκτυπωτής που δεν είχα ως τώρα κανένα πρόβλημα με εκτύπωση διπλής όψης είναι ο Canon G5040. 1
thatzop Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Σας ευχαριστώ πολύ μήπως γνωρίζεταιγια το Canon G5040 το κόστος απο τα μελάνια; υπάρχουν συμβατά ή ξαναγεμίζουν; Επεξ/σία 17 Απριλίου 2023 από thatzop
highpriest Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν πληκτρολογήσεις στο σκρουτζ τον κωδικό του μοντέλου θα σου βγάλει και την τιμή των μελανιών... Μόνο γνησια σε αυτούς, δεν αξίζει συμβατα. 5-10 ευρώ έχει το γνήσιο μπουκάλι που βγάζει χιλιάδες εκτυπώσεις. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2023 από highpriest
thatzop Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Ευχαριστώ σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε αυτό το πολυμηχάνημα για να κάνω χρήση και του σκάνερ. Είδα ότι τα συμβατά μελάνια είναι πολύ φτηνά. Θέλω να αποφύγω τον Hp γιατί παρόλο που αυτόν που είχα ήταν (τα έπαιξε) πολύ καλός γιατί φοβάμαι με τις on line συνδέσεις δεν θα μπορώ να βάλω συμβατά μελάνια. Epson 2870DWF Πολυμηχάνημα WiFi Αυτόματος Τροφοδότης Duplex Printing C11CG31404 | Plaisio
georgeole Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 58 λεπτά πριν, thatzop είπε Ευχαριστώ σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε αυτό το πολυμηχάνημα για να κάνω χρήση και του σκάνερ. Είδα ότι τα συμβατά μελάνια είναι πολύ φτηνά. Θέλω να αποφύγω τον Hp γιατί παρόλο που αυτόν που είχα ήταν (τα έπαιξε) πολύ καλός γιατί φοβάμαι με τις on line συνδέσεις δεν θα μπορώ να βάλω συμβατά μελάνια. Epson 2870DWF Πολυμηχάνημα WiFi Αυτόματος Τροφοδότης Duplex Printing C11CG31404 | Plaisio Μα αυτός ΔΕΝ είναι ink tank. Θα υπάρξεις πολλάκις θύμα ληστείας στην αγορά μελανιών.
highpriest Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, thatzop είπε Ευχαριστώ σκέφτομαι να προσανατολιστώ σε αυτό το πολυμηχάνημα για να κάνω χρήση και του σκάνερ. Είδα ότι τα συμβατά μελάνια είναι πολύ φτηνά. Θέλω να αποφύγω τον Hp γιατί παρόλο που αυτόν που είχα ήταν (τα έπαιξε) πολύ καλός γιατί φοβάμαι με τις on line συνδέσεις δεν θα μπορώ να βάλω συμβατά μελάνια. Epson 2870DWF Πολυμηχάνημα WiFi Αυτόματος Τροφοδότης Duplex Printing C11CG31404 | Plaisio Ολους με δοχεία αργά ή γρήγορα οι εταιρίες τους στέλνουν update για να μην δουλεύουν τα συμβατά. Η Epson ειδικά σε μοντέλα τέτοιου τύπου το έχει ξεσκίσει τελευταία. Αν κάνεις αναζήτηση για "Epson firmware updates compatible ink block", θα βρεις καμια 10 εκατομύρια αποτελέσματα. Απο τις χειρότερες εταιρίες μαζί με την HP σε firmware updates εκτυπωτών πολλαπλών μελανιών που μπλοκάρουν τα συμβατά (4+ δοχεία) Με δύο λόγια, αν είσαι online και ο εκτυπωτής σου δεν έχει τρόπο απενεργοποίησης update, θα την φας αργά ή γρήγορα και θα αναγκαστείς κάποιες φορές να αγοράσεις και γνήσια (στην καλύτερη). Αν έχεις σκοπό να δουλεύεις με συμβατά, απενεργοποιείς ΟΛΑ τα update του εκτυπωτή. Ειδικά σε inkjet που μπορεί να σου δημιουργήσει μονιμο και μη αναστρέψιμο πρόβλημα. Υ.Γ Θυμάστε στην πανδημία που έπαιζαν όλα τα συμβατά; Οι εταιρίες δεν μπορούσα να στείλουν τα γνήσια λόγο μεταφορικών προβληματων στην εφοδιαστική αλυσίδα, οπότε ούτε παραγωγή, ούτε πώληση, και τα άφησαν όλα ελεύθερα. Τώρα που ξαναγυρίσαμε στην "κανονικότητα" πάρε μπλοκαρίσματα μέσω firmware! Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος φταίει όταν δεν παίζουν τα συμβατά. Δεν υπάρχει συμβατό που να μην παίζει. Το μόνο που έχει σημασία είναι αν έχει τραβηξει το firmware o εκτυπωτής και μπλοκάρει όλα πλην γνησίων. Η πόιότητα του συμβατού φαίνεται πάνω στο χαρτί. Όχι στο αν το αναγνωρίζει το μηχάνημα. Αν οι εταιρίες τα άφηναν, θα αναγνωρίζονταν όλα.
georgeole Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 22 λεπτά πριν, gatos74 είπε Αφού ήθελες οτι πιό φθηνό υπάρχει γιατί δέν το έλεγες από την αρχή και μας παιδεύεις?? Σαν το φέρμα με τον βέγγο 🤣 Συμφωνώ. Παίρνοντας αυτόν που σκέφτεται, τα 2-3 αντίτυπα του διδακτορικού θα στοιχίσουν σε μελάνια το λιγότερο 2-3 φορές την αξία του μηχανήματος.😒
georgeole Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, gatos74 είπε Mε συμβατά το κόστος είναι παραπλήσιο των inktank. Aπλά αυτά τα προτείνουμε όταν το budget είναι περιορισμένο γιατί υπάρχουν οι κίνδυνοι που προανέφερε ο highpriest.. Tώρα εάν θα κάνει την δουλειά του απροβλημάτιστα δέν το ξέρω. Εγώ έχω έναν epson XP820 που η διπλή όψη του δουλεύει σχετικά καλά αλλά δέν έχω δώσει ποτέ πάνω από 10 φύλλα. Εκτός από τους κινδύνους από τα firmware, θέλει ψάξιμο το συμβατό μελάνι για να δουλέψει αξιοπρεπώς. Πάντως στο δικό μου το μυαλό, inkjet/ink tank και διπλή όψη είναι πρακτικές ασυμβίβαστες, εκτός αν είναι κάποιος βαθύπλουτος σε χρήμα ή/και χρόνο😂. Πάντως και στα δικά μου laser πριν κάτι μήνες που χρειάστηκε να τυπώσω κάτι αρχεία γύρω στις 4.000 σελίδες σε διπλή όψη, δεν είχα κάποιο θέμα. Βέβαια ούτε εγώ έδωσα πάνω από 100 σελίδες τη φορά -για το φόβο των Ιουδαίων- και το διεκπεραίωσα σε διάστημα μιας εβδομάδας. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2023 από georgeole
highpriest Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 11 λεπτά πριν, georgeole είπε Πάντως στο δικό μου το μυαλό, inkjet/ink tank και διπλή όψη είναι πρακτικές ασυμβίβαστες, εκτός αν είναι κάποιος βαθύπλουτος σε χρήμα ή/και χρόνο😂. Δεν ισχύει αυτό. Σε Epson μάλιστα που δεν είναι θερμικές οι κεφαλές το στέγνωμα γίνεται σε πολύ γρήγορο χρόνο. Οχι σαν laser, σε ταχύτητα εκτύπωσης αλλά όχι και τραγικά αργά.
Diavolos666 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 Δημοσ. 17 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 3/3/2023 στις 11:10 ΠΜ, jkidd13 είπε Καλημερα σε ολους, μπορειτε να μου προτεινετε ποια μοντελα αξιζουν για οικιακη χρηση(τουτεστιν εκτυπωσεις λογαριασμων,πληρωμων κλπ, οχι πανω απο 100 σελιδες μηνιαιως),με οσο το δυνατον οικονομικοτερα μελανια,και κοστος αγορας κατω απο 100€? Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να μην φας πιτόγυρα ένα Σαββατοκύριακο, να σώσεις 30~50 ευρώ και να τα προσθέσεις στο κατοστάρικο για να πάρεις έναν με δοχείο μελάνης ώστε οι εκτυπώσεις να σου βγαίνουν τσαμπέ! https://www.skroutz.gr/c/119/printers/f/1553479/Ink-Tank.html?order_by=pricevat&order_dir=asc Ο φτηνότερος μάλιστα έχει και 14 κριτικές με πολλά αστεράκια στα 136 ευρώπουλα. https://www.skroutz.gr/s/15499037/Canon-Pixma-G2411-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet.html (Εκτός από έναν που το έσπασε από τα νεύρα του, οι υπόλοιποι λένε καλά λόγια!) ~~~ Αυτός που είναι στα 147 στα σχόλια κάποιος λέει ότι τον χρησιμοποιούν επαγγελματικά σε γραφείο για 2500 εκτυπώσεις τον μήνα και τους έχει βγάλει ασπροπρόσωπους https://www.skroutz.gr/s/30954077/Epson-EcoTank-L1210-Έγχρωμoς-Εκτυπωτής-Inkjet.html ~~ Εγώ έχω έναν Epson Ecotank ακριβό αλλά αξιόπιστο (L850 - περίπου 450 ευρώ) και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Τα αυθεντικά μελάνια κάνουν 8 ευρώ το ένα, (επί 6 μελάνια σύνολο) και κρατάνε για 1500 full color φωτογραφίες! Που σημαίνει ότι για κείμενο και απλές εκτυπώσεις κρατάνε για δεκάδες χιλιάδες εκτυπώσεις. Επεξ/σία 17 Απριλίου 2023 από Diavolos666 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα