spectaculator Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Όταν θα είσαι κοντά στο να φύγεις, κράτα ένα τελευταίο κλιπάκι με τον βλάκα να μπαίνει σπίτι σου και πήγαινε κάντου μήνυση πως λείπουν χρήματα από το σπίτι σου. Θα το φυσά και δεν θα κρυώνει για πολύ καιρό. 1
Giannis404 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Δεν δικαολογω τον ιδιοκτήτη σε καμία περίπτωση. Καμία! Δες τι λέει και το συμβόλαιο που υπιγραψατε σχετικά με την πρόσβαση που έχει στο σπίτι. Θα ξεκαθαρίζει ότι μπορεί να μπαίνει μόνο μετά από ραντεβού μαζί σου και μάλιστα στο τέλος της μίσθωσης για να το δείξει σε άλλους υποψήφιους ενοικιαστες. Όμως να ρωτήσω κάτι... Ρευμα, νερό, internet κλπ σε ποιου όνομα είναι; Το ρεύμα είναι στης μάνας μου, το ίντερνετ σε εμένα και το νερό το πληρώνει αυτός και του τα στέλνουμε μαζί με το ενοίκιο, αλλά δεν είναι στο όνομα του είναι όνομα και επώνυμο ακυρου μπορεί να είναι ο προηγούμενος. 1 ώρα πριν, doubleh είπε Μερικοί γράφουν σαν να είναι παιδιά του γέρου ή σαν να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Δεν μπορείς να μπαίνεις στο σπίτι του άλλου όποτε θες. Τελεία. Ούτε η αστυνομία δεν μπαίνει χωρίς ένταλμα. Θα μπει ο κωλογερος; Γιατί δεν τον πηγές στην αστυνομία; κάμερα μέσα στο σπίτι σου βάζεις όσες θες. Αρκεί να μην καταγραφείς το τι συμβαίνει στο δρόμο, έτσι; Αφαλό πάρε έναν και τον έχεις σε καθε σπίτι που πας. Δες το σαν επένδυση. Πάνε στην αστυνομία πάντως. Δεν χάνεις κάτι. Όχι η κάμερα είναι μέσα στο holl μου βλέπει την πόρτα και το σαλόνι μου. Δυστυχώς φταίω και εγώ που δεν έκανα τίποτα αλλά με φρεναραν οι δικοί μου. Αν γινόταν τώρα θα είχα κάνει διαφορετικά πράγματα. Εγώ αυτόν τον είχα πιάσει και του είπα να μην ξανά μπει για τον οποιοδήποτε λόγο στο σπίτι γιατί όντως έχω πράγματα αξίας στο σπίτι και θα του ρίξω την ευθύνη αν λύπη κάτι. Από την στιγμή που είδε την κάμερα δεν ξανά μπήκε. Και μετά από αυτό απλά έβαλε την κάμερα του εκεί. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2023 από Giannis404
MauroPaltoudias Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 15 ώρες πριν, Giannis404 είπε νερό το πληρώνει αυτός και του τα στέλνουμε μαζί με το ενοίκιο, αλλά δεν είναι στο όνομα του είναι όνομα και επώνυμο ακυρου μπορεί να είναι ο προηγούμενος. Στην Αθήνα αυτό;
Giannis404 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, MauroPaltoudias είπε Στην Αθήνα αυτό; Λαμία
N3M3SiS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 22 ώρες πριν, Joshua21 είπε Γιατί το λες αυτό, έχεις υπόψιν σου κάποιον/ους συγκεκριμένους νόμους που αναφέρονται στο συγκεκριμένο θέμα και είτε είναι ασαφείς, είτε έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους? Πάντως από την φιλελεύθερη αρχή προκύπτει πως ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται, και όχι το αντίθετο. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που απαγορεύει στον μισθωτή να αλλάξει κλειδαριές χωρίς να ενημερώσει κανέναν τότε προφανώς και μπορεί να το κάνει, δεν χρειάζεται να του το επιτρέπει κάποια νομοθεσία. Οχι, δεν εχω υποψιν μου συγκεκριμένους νόμους για αυτό το ζήτημα, πέραν ίσως απο τις διατάξεις του Α.Κ. περί καλής χρήσης του μισθίου, που πολυ αμφιβάλλω αν η αλλαγή κλειδαριάς εμπίπτει σαν κακή χρήση, πόσο μάλλον με τον ιδιοκτήτη να εισβάλλει στο μισθίο εν αγνοία του ενοικιαστή, πράγμα που σίγουρα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει. Όμως επειδή ξαναλέω ΔΕΝ το γνωρίζω αν υπάρχει κάποια παράγραφος σε καποιο αρθρο του ΑΚ που να προβλέπει κάτι τέτοιο, ο TS θα πρέπει να συμβουλευτεί κάποιον δικηγόρο που να το γνωρίζει καλύτερα.απο εμένα. Οι παρεμβάσεις στο ακίνητο από τον ενοικιαστή δεν είναι κάτι αμελητέο, μπόρει να υπάρχει σχετική πρόβλεψη ακόμα και στο μισθωτήριο συμβόλαιο τους. Οπότε καλύτερα να πηγαίνει στα σίγουρα, παρά να χάσει το δίκιο του. Για την είσοδο στο σπίτι του και τις κάμερες απτην άλλη, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και καλά θα κάνει να το διευθετήσει άμεσα.
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 hour ago, N3M3SiS said: Οχι, δεν εχω υποψιν μου συγκεκριμένους νόμους για αυτό το ζήτημα Οπότε η δήλωση "απλά δεν ειναι ξεκάθαρο καθόλου βάσει νομοθεσίας" που έκανες είναι παντελώς αστήρικτη, αυτό ήταν το point μου. Και για να προσφέρω κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση, στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η πρώτη δουλειά του μισθωτή με το που μπαίνει στο μίσθιο είναι να αλλάζει κλειδαριές, και ποτέ δεν έχει ακουστεί ότι αυτό δημιούργησε πρόβλημα σε κάποιον. 2
N3M3SiS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Ενημερώνοντας σχετικά τον ιδιοκτήτη. Άλλος ένας που επιγραμματικα και αποσπασματικά επιλέγει τι διαβάζει. Υπάρχουν νομοθεσίες στον ΑΚ που δεν επιτρέπουν στον μισθωτή να χρησιμοποιεί το μισθίο όπως θέλει και να κάνει μετατροπές σε αυτό, χωρίς να είναι ενήμερος ή σύμφωνος ο ιδιοκτήτης. Το αν η κλειδαριά εμπίπτει σε μια τέτοια μετατροπή, είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσει κάποιος άλλος. Ούτε εγώ, ούτε σίγουρα εσύ. Για κάποιο λόγο επικεντρώνεσαι στο αν είναι νόμιμη ή όχι η αλλαγή κλειδαριας, αντί σε άλλα ουσιαστικά αδικήματα που υπάρχουν εδώ πέρα, όπως η παραβίαση οικιακής ειρήνης και ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων. Εγώ απλά μια αναφορά έκανα, να πάρει σίγουρη γνώμη για την αλλαγή κλειδαριας ώστε να είναι βέβαιος ότι δεν διαπράττει οποιαδήποτε παράβαση, πριν την αλλάξει χωρίς να έχει ενημερώσει τον ιδιοκτήτη. Ο ιδιοκτήτης έχει διαπράξει πολύ βαρύτερα αδικήματα και μάλιστα ποινικά, αντι για μια παράβαση του ΑΚ. Jesus..
Joshua21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 hour ago, N3M3SiS said: Ενημερώνοντας σχετικά τον ιδιοκτήτη. Χωρίς να ενημερώνουν κανέναν απολύτως. Όσο για τα υπόλοιπα, το μόνο που κάνεις είναι συνεχίζεις να επικαλείσαι γενικά και αόριστα "διατάξεις" του ΑΚ, για τις οποίες δεν έχεις την παραμικρή ιδέα αν σχετίζονται με αυτό που συζητάμε. Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. 1
andreaspA Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Για να τελειωνει το θεμα. Αυτο που εκανε ο ιδιοκτητης ειναι διαρρηξη. Κανονικη διαρρηξη. Αν παει στην αστυνομια, ο ιδιοκτητης παει με χειροπεδες στον εισαγγελέα. 2
N3M3SiS Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δεν τιμωρειται αυτοτελως η διαρρηξη στον ΠΚ. Συνιστα μονο επιβαρυντικη περισταση στην κλοπη, η οποια απαιτει και αυτή πρόθεση ως προς την αφαιρεση αντικειμενων.
tcktcktck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Εγώ θα πω απλά ότι δεν θες αλλαγή κλειδαριάς. Θες αλλαγή αφαλού που είναι κάτι πολύ πιο οικονομικό και σίγουρα λιγότερο παρεμβατικό. Ξεβιδώνεις δυο βίδες και τέλος. Υπάρχει και ολοκληρη σελίδα που μπορούν να σε βοηθήσουν με μια οικονομική και ασφαλή λύση που θα ταιρίαζει στην πόρτα σου και την κλειδαριά της. Τα 150 που σου λένε είναι υψηλής ασφάλειας(εγώ τέτοιον έχω) αλλά εσύ μπορεί να μην τον χρειάζεσαι τόσο ακριβό. Μπορείς να βρεις κάτι στο δικό σου budget 1
gorilas13 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Ο παππούς έβαλε την κάμερα να βλέπει ποιός μπαίνει και έκανε και έφοδο γιατί δεν σε έχει κόψει για παιδί της εκκλησίας. Μήπως κουβαλάς τίποτα groupies του Κουφοντίνα στο σπίτι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα