Προς το περιεχόμενο

Μαστοράτζες και τοποθετήσεις εξαρτημάτων.


navigatoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είμαι φρέσκος στο σπόρ αλά έχει αρχίσει να ανεβαίνει επικίνδυνα το στόκ έξυπνωn συσκευών στα συσρτάρια μου.

Στην αρχή ξεκίνησα με wifi πραγματάκια μιας και έχω αρκετά καλό δίκτυο στο σπίτι, στην πορεία κατάληξα στο zigbee. Μετά τις εξωτερικές συσκευές, έχω αρχίσει να βάζω εντοιχισμένους διακόπτες, πρίζες κτλ.

Τα προβλήματα που έχω συναντήσει είναι οι κακοτεχνίες των "μαστόρων" και τα τσίπικα υλικά που βάζουν μέσα στους τοίχους.

Πρώτο θέμα είναι η συνδεσμολογία που είναι σε χρήση (δεν είναι μομφή), ο ουδέτερος πάει στο φορτίο και η φάση στο διακόπτη. Δηλαδή έχεις ένα καλώδιο στον διακόπτη, αν είσαι τυχερός ίσως να περνάει από το ίδιο κουτί και το άλλο. Η κατάσταση περιπλέκεται με τους αλέ ρετουρ, όπως τους λένε.

Φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο ότι τελευταία έχει γεμίσει  η αγορά με διακόπτες που δεν χρειάζονται τον ουδέτερο αλλά διαβάζω για αρκετά μειονεκτήματα και προβλήματα συνεργασίας με κάποια είδη λάμπας κτλ κτλ

Δεύτερο αλλά πιο βασικό θέμα είναι ότι τα εντοιχισμένα κουτιά για πρίζες ή διακόπτες είναι ρηχά ή δεν έχουν υποδοχή για βιδωτά εξαρτήματα. Η διαφορά στην τιμή αγοράς, τις περισσότερες φορές είναι μικρότερη από 5 λεπτά και ειλικρινά το μόνο ελαφρυντικό που σκέφτομαι είναι η ανάγκη για λίγο σκάψιμο παραπάνω.

Τα περισσότερα κουτιά, στο σπίτι μου είναι όπως η πρώτη φώτο και όταν το βάθος το επιτρέπει χρησιμοποιώ κάτι νύχια για πρίζες διακόπτες κ.ο.κ όταν όμως πέσω σε πολύ ρηχό κουτί ή χρειάζομαι βάθος πχ για ενδιάμεσους διακόπτες πχ zbmini, καταλήγω σε αδιέξοδο.

Λύσεις που έχω σκεφτεί είναι

  • το ξήλωμα του κουτιού και αλλαγή με άλλο, που δεν είναι και εύκολο ειδικά αν περνάνε κι άλλα καλώδια, ούτε γρήγορο, ούτε οικονομικό.
  • να βάλω πάνω από το εντοιχισμένο κουτί ένα εξωτερικό κουτί αλλά αυτό είναι αντιαισθητικό και σε πολλά σημεία άβολο και δύσχρηστο επειδή θα προεξέχει αρκετά.

Θα ήθελα να μάθω λοιπόν, από όσους έχετε συναντήσει τα ίδια προβλήματα, τι λύσεις δώσατε ή αν είσαστε σχετικοί του χώρου τι λύσεις υπάρχουν στην "πιάτσα".

ΥΓ κάπου πήρε το μάτι μου ανάπτορες που πιάνουν με βίδες/ουπα γύρω απο τον χωνευτό κουτί και δίνουν ένα- δυο πόντους, επιπλέον, στο διαθέσιμο βάθος. Δυστυχώς δεν  συγκράτησα την φίρμα και δεν μπορώ να το ξαναβρώ.

ΥΓ παράδειγμα κακοτεχνίας είναι να ανοίξεις την πρίζα και να σου μείνει στα χέρια ή να φύγουν τα καλώδια από την θέση τους

 

 

κουτί2.webp

κουτί1.jpeg

Niloe νύχια για διακόπτη 665099.png

Επεξ/σία από navigatoras
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν από λίγο άνοιξα ένα άλλο κουτί για να περάσω πρίζα και πάλι είχα πρόβλημα, διαφορετικό αυτή την φορά.

Δεν χωρούσε η πρίζα με με τα νύχια. Μετά σκέφτηκα να βαλω ούπα και πάλι ήταν ρηχή.

Στο τέλος πήγα να βάλω την παλιά πρίζα και δεν κάθιζε καλά.

Κάθε κουτί και μια άλλη ιστορία.......

priza1.jpg.186df9ba5cde067673fbe81930a72d0e.jpg

priza2.jpg

priza3.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μέχρι τώρα έχω βρεί αυτά τα μαραφέτια, κανένα δεν ικανοποιεί όλες τις καταστάσεις οπότε πάμε για αλλαγή κουτιών. Αν βρείτε κάτι βάλτε το εδώ.

boitier-encastrable-blm-special-domotique-940-f732820c8.webp

CCCSHOPPHOTOS_24979_photo.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

η μοναδική λύση είναι αλλαγή κουτιού , εγώ έχω υιοθετήσει την θραύση στην πλάτη του κουτιού που συνήθως μου δίνει αυτόν τον επιπλέον χώρο ,δεν θεωρώ όμως ότι είναι σωστό να γίνεται έτσι ιδιαίτερα εάν το σπίτι δεν είναι ιδιόκτητο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...