Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν είπα να ξεκινήσω αυτό το thread γιατί γκούγκλαρα κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις απάτης που έχουν σκάσει μύτη κατά καιρούς, και δεν έχω δει κάτι!
Βέβαια δεν μπορώ να γράψω ονόματα (αν και πολύ θα το ήθελα) αλλά θα κάνω κάποια γενική αναφορά.

Θα ξεκινήσω, από την πιο πρόσφατη! Προσέγγισε τον πατέρα μου γνωστός σύμβουλος επιχειρήσεων, ο οποίος θα τον έφερνε σε επαφή με ξένα funds για να χρηματοδοτήσουν την οικογενειακή επιχείρηση με δανειοδότηση από το εξωτερικό, με ευνοϊκούς όρους (χαμηλό επιτόκιο, άντληση ρευστότητας μέσω ΑΜΚ με συμμετοχή στρατηγικού επενδυτή για να επενδύσει στην Ελλάδα κλπ). Ρε πατέρα του λέω, εμάς βρήκε ο ξένος ο επενδυτής να επενδύσει... Τέλος πάντων του λέει ο σύμβουλος να κάνουμε ένα business plan μεταφρασμένο στα αγγλικά, να το στείλουμε στους ξένους. Βάζουν εκεί κάτι αστρονομικά νούμερα, και λέει υποτίθεται το fund "ναι, ενδιαφέρομαι", οπότε πέφτει το παραμύθι ότι θα πρέπει να δοθεί μια αμοιβή στον σύμβουλο και να πληρωθούν έξοδα ταξιδιού για να πάει ο σύμβουλος στην Ελβετία, να κάνει τις επαφές. Όταν τους είπαμε να γίνει συμφωνητικό με όρο αμοιβή μετά την πρώτη εισροή χρήματος, εξαφανίστηκαν.

Πρόσφατα επανήλθε συνεργάτης / επαφή του ανωτέρω, ο οποίος έχει συστήσει έναν φορέα "Ινστιτούτο" - μανδύα δανειζόμενος ένα παγκοσμίως γνωστό brand που έχει να κάνει με τον αθλητισμό και κοτσάροντάς του την δραστηριοποίηση γύρω από την... ελιά (!) παραπλανώντας αρχικά τον συνομιλητή ότι είναι κάποιος φορέας με κύρος (λόγω του διεθνούς ακτινοβολίας και κύρους brand name)... επαναφέροντας το θέμα επαφής με funds!!! Η απάτη και πάλι ότι θα γίνουν επαφές, το ένα, το άλλο, αμοιβές εισιτηρίων και μετάβασης, και στην συνέχεια ποσοστό επί του τζίρου εφόρου ζωής... Δεν απαντήσαμε και άρχισαν να έρχονται πιεστικά...SMS στο Viber!!! ότι τους αγνοούμε και χάνουμε ευκαιρία κλπ...

Πού τα βρίσκουμε (μας βρίσκουν!!!) τέτοια φιντάνια!!!

Περισσότερα στο επόμενο επεισόδιο!

• Like 3
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Ο πατέρας έχει ελαιώνες;

Επιχείρηση έχει αλλά ένα από τα side projects της επέκτασης αφορούσε την ελιά, ναι! Ηλεία, ελιές, Ολυμπία... ξέρεις...

• Like 1
Δημοσ.

Πάνε σε δικηγόρο και αυτά που αναφερει καντε ένα προσύμφωνο και εννοειται μη δωσετε καθόλου χρήματα. Αν αυτός αποτυχει να βρει τα κεφαλαια ποιος θα πληρώσει την ζημιά? 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, geo9419 είπε

Πάνε σε δικηγόρο και αυτά που αναφερει καντε ένα προσύμφωνο και εννοειται μη δωσετε καθόλου χρήματα. Αν αυτός αποτυχει να βρει τα κεφαλαια ποιος θα πληρώσει την ζημιά? 

Αγόρι μου απάτη ειναι, τι προσύμφωνο να κάνουν;

• Like 1
Δημοσ.

Στον θείο μου που είναι εργολάβος και έχει τεχνικό γραφείο του έσκασε πριν χρόνια ένα fax και καλά προς την εταιρεία του, το οποίο περιείχε επώνυμο, ΑΦΜ αριθμό άδειας επιχείρησης, αριθμό κάτι συστάσεων επιχείρησης από το δικαστήριο και γενικά στοιχεία τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα ξέρει κάποιος

Ελεγαν ότι και καλά ήταν από το εμπορικό επιμελητήριο και έπρεπε για κάποιους λόγους που δεν θυμάμαι να αποστείλει κάτι έγγραφα και βεβαιώσεις στο τάδε email λόγω ενός προστίμου. 

Ο θείος μου ψάρωσε. Έστειλε το χαρτί σε λογιστή και σε δικηγόρο και του απαντάνε να το πετάξει αμέσως στα σκουπίδια και να μην ασχοληθεί άλλο, ήταν απάτη. Μιλάμε για πριν 10 χρόνια. 

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ πριν χρόνια είχε βρεθεί ένας τύπος με τον συνεργάτη του και λέγανε ότι έχουν 600 δις ευρώ σε αμερικανικά ομόλογα και θέλουν να αποπληρώσουν το ελληνικό χρέος και ότι η κυβέρνηση δεν τα δέχεται επειδή είναι πουλημένοι σε διεθνή κέντρα συμφερόντων που έχουν ως στόχο την αρπαγή του εθνικού πλούτου της Ελλάδας..

Κάποιοι τα τρώγανε αμάσητα, μέχρι και κόμμα είχε φτιάξει και έπαιρνε εισφορές από μέλη και οπαδούς..

Δεν μου κάνει εντύπωση πλέον τίποτα :D 

• Like 4
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Αγόρι μου απάτη ειναι, τι προσύμφωνο να κάνουν;

Αναφέρει οτι ειναι γνωστός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, geo9419 είπε

Αναφέρει οτι ειναι γνωστός σύμβουλος επιχειρήσεων.

Σωστά. Κι όταν ξεκαθαρίστηκε ότι οποιαδήποτε αμοιβή θα κατατεθεί κατόπιν συμφωνητικού, μετά την εισροή χρημάτων εξαφανίστηκε. Αυτή ήταν η φιλοσοφία όπως το έγραψες. Τώρα επανεμφανίστηκε ο συνεργάτης του...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η συνέχεια από το προηγούμενο επεισόδιο, με άλλον απατεώνα!

Μπαίνει στην τοπική εφημερίδα, αγγελία ότι εταιρεία ανάπτυξης ενεργειακών projects, ζητάει χωράφια να νοικιάσει με πολύ καλά λεφτά.
Κανονίζει συνάντηση ο πατέρας μου, και σκάνε κάτι τύποι που τάζουν αστρονομικά ενοίκια με μεγάλη διάρκεια ενοικίασης, τύπου 25 χρόνια, από αγγλική εταιρεία που θέλει να φτιάξει φωτοβολταϊκά για να στέλνει το ρεύμα στην Αγγλία. Άρχισαν να ρωτάνε με λεπτομέρειες τι χωράφια υπάρχουν διαθέσιμα, πού βρίσκονται κλπ.
Εμένα με το που άκουσα τα ποσά και το ότι θα στέλνουν το ρεύμα στην Αγγλία μου βάρεσαν καμπανάκια και είπα του πατέρα μου να μην τους πει λεπτομέρειες, αλλά να τους ζητήσει στοιχεία της εταιρείας και να τα πουν σε εκ νέου συνάντηση. 
Εξαφανιζόλ. Βέβαια δεν ξέρω σε τί θα συνίστατο η απάτη, μάλλον το παρασύνθημα θα ήταν αμοιβές μεσιτικών κλπ έναντι των ενοικίων που δεν θα έρχονταν ποτέ...

Επεξ/σία από mechpanos
  • Like 2
Δημοσ.

Εμένα μου έστειλε στο WhatsApp η Βασίλισσα Ελισάβετ, δεν πέθανε απλά την έστειλε σε ένα ερημωμένο νησί ο Κάρολος για να γίνει Βασιλιάς. Αν της στείλω 300 Ευρώ μέσω Western θα αγοράσει εισητήριο να επιστρέψει στο Λονδίνο 😁

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 13/4/2023 στις 10:09 ΠΜ, mechpanos είπε

από αγγλική εταιρεία που θέλει να φτιάξει φωτοβολταϊκά για να στέλνει το ρεύμα στην Αγγλία

What?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοσδηποτε υπάρχει στο ινετ με καποιο τίτλο millionaire/ σύμβουλος επιχειρησεων/ trader /crypto nft /entrepreneur  99% είναι απατη

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αναφέρεις στην δίωξη το περιεχόμενο της συνομιλίας σας καθώς και τους αριθμούς των απατεώνων έτσι ώστε να μην την πατήσει κάποιος ανίδεος. Προσωπικά έτσι και εξακριβωμένα έβρισκα απατεώνα και είχα φωτό του θα  έκανα φεηγ βολάν την μούρη του και θα την μοίραζα στο ΟΑΚΑ μέσα σε αγωνα με τίτλο : Σκίστε τον !!!!

Δημοσ.
Στις 13/4/2023 στις 10:09 ΠΜ, mechpanos είπε

Η συνέχεια από το προηγούμενο επεισόδιο, με άλλον απατεώνα!

Μπαίνει στην τοπική εφημερίδα, αγγελία ότι εταιρεία ανάπτυξης ενεργειακών projects, ζητάει χωράφια να νοικιάσει με πολύ καλά λεφτά.
Κανονίζει συνάντηση ο πατέρας μου, και σκάνε κάτι τύποι που τάζουν αστρονομικά ενοίκια με μεγάλη διάρκεια ενοικίασης, τύπου 25 χρόνια, από αγγλική εταιρεία που θέλει να φτιάξει φωτοβολταϊκά για να στέλνει το ρεύμα στην Αγγλία. Άρχισαν να ρωτάνε με λεπτομέρειες τι χωράφια υπάρχουν διαθέσιμα, πού βρίσκονται κλπ.
Εμένα με το που άκουσα τα ποσά και το ότι θα στέλνουν το ρεύμα στην Αγγλία μου βάρεσαν καμπανάκια και είπα του πατέρα μου να μην τους πει λεπτομέρειες, αλλά να τους ζητήσει στοιχεία της εταιρείας και να τα πουν σε εκ νέου συνάντηση. 
Εξαφανιζόλ. Βέβαια δεν ξέρω σε τί θα συνίστατο η απάτη, μάλλον το παρασύνθημα θα ήταν αμοιβές μεσιτικών κλπ έναντι των ενοικίων που δεν θα έρχονταν ποτέ...

ΦΒ στην Ηλεια ξεχνα τα. Δεν βγαζεις αδεια με τιποτα. Αλλα αν εχεις χωραφια για πουλημα, μπορει να ενδιαφέρομαι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...